Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinek wrote:po porodzie - jak wybierzesz od razu pół roku macierzyńskiego 100%, ale jeśli potem zdecydujesz, że jeszcze chcesz pół roku to dostajesz przez ten czas 60%
jeśli zdecydujesz od razu, że wybierasz roczny macierzyński dostajesz przez cały czas 80% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie jeszcze za szybko, żeby myśleć o powrocie do pracy czas pokaże..Tak jak pisałam ja już przed ciążą nie pracowałam, więc na razie nie muszę się tym martwić kiedy wracać do pracy.W DE nawet matce nie pracującej wcześniej przysługuję macierzyński i zasiłek na dziecko, więc nie jest źle
Bo na razie słabo widzę szybki powrót do pracy, nie mam komu dziecka zostawić póki co, a tez nie wiem czy chciałabym żeby mi dziecko ktoś wychowywał (mama, teściowa, niania-obojętnie)a takie roczne dziecko dawać już do złobka to chyba też serce się kraja- ale tak piszę teraz a co będzie to zoaczymy, może będę miała dość siedzenia w domu
A może w międzyczasie zdecyduję się na drugie odchowam i wtedy w końcu do pracy kto wie hih ?
A Wy dziewczyny tylko macierzyński planujecie bez wychowawczego???
Jak jeszcze w PL mieszkałam to pracowałam w panstwówce i tam większość dziewczyn szło jeszcze na wychowawczy.. -
nick nieaktualny
-
Dżuls wrote:PannaB - jutro zaczynamy ostatni tydzień 4go miesiąca
trolololoo
Czyli ja też zaraz będę kończyć 4 miesiąc.... WOW...jak ten czas leci
Zaraz zaczniemy 5 miesiąc, chwila i będzie juz za nami połowa... nim się obejrzymy to będziemy po kolei się wspierać w szpitalach -
nick nieaktualny
-
agniesja wrote:Ja niestety nie znam, ale na pewno spanie na wznak nasila tę dolegliwość, więc niech śpi tylko na bokach. Poza tym, następnym razem jak będzie chrapać nagraj filmik i pokaż mu na drugi dzień jeżeli Ci nie wierzy
Sama mam problem z chrapiącym, ale w moim przypadku to tylko pies i zawsze mogę go walnąć poduszką albo zagwizdać, żeby się obudził
Tylko on chrapie w każdej pozycji, a filmik jest już nagrany, bo tej nocy wkurzył mnie tekstami na maksa,
- pierwszy że to ja mam problem a nie on, i że ja coś sobie ubzurałam z jego chrapaniem bo on nie chrapie tylko mi się spać nie chce i wymyślam
-> a drugie że mam mu dać spokój i iść sobie na komputer grać skoro spać nie mogę bo on pracuje i zarabia.