WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, tak... macie rację =)
    Zle napisałam... 100 albo 80, a jak w ogóle planujecie macierzyński... roczny czy pół? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    po porodzie - jak wybierzesz od razu pół roku macierzyńskiego 100%, ale jeśli potem zdecydujesz, że jeszcze chcesz pół roku to dostajesz przez ten czas 60%

jeśli zdecydujesz od razu, że wybierasz roczny macierzyński dostajesz przez cały czas 80%
    Dokładnie :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję roczny macierzynskie, więc będę dostawać 80% :)

720fbe94f2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję roczny ale i tak w pracy będę dostawała zlecenia, które będę mogła mailowo przekazywać. W sumie nie będę miała z kim zostawić pół roczne dziecko. Później mam nadzieję, że załapiemy się na żłobek.

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuję również roczny

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też będzie roczny... później mam nadzieje uda się, żeby moja mama siedziała z maluszkiem, a jeśli nie to tez trzeba będzie pomyśleć o jakimś żłobku...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem, muszę pokombinować co będzie mi się lepiej opłacać. Zgodnie z moją zasadą "jeden problem na raz" będę się tym martwić za parę miesięcy ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję roczny i wolę od razu dostawać te 80%, niż najpierw 100 a późnej 60

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję roczny, serce się krajało jak koleżanka wracała po pół roku do pracy. Niby można godzinę pracy poświęcać na karmienie dziecka...ale z dojazdami do domu gorzej.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już z góry wiem że wybiorę roczny, nie będę miała z kim zostawić dzieciaczka więc korzystam jak najwięcej się da :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje roczny i jeżeli nie uda mi się znaleźć pracy w zawodzie to pójdę na wychowawczy( o ile szef nie zamknie firmy), bo nie zamierzam wracać do obecnej pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze za szybko, żeby myśleć o powrocie do pracy czas pokaże..Tak jak pisałam ja już przed ciążą nie pracowałam, więc na razie nie muszę się tym martwić kiedy wracać do pracy.W DE nawet matce nie pracującej wcześniej przysługuję macierzyński i zasiłek na dziecko, więc nie jest źle ;) Bo na razie słabo widzę szybki powrót do pracy, nie mam komu dziecka zostawić póki co, a tez nie wiem czy chciałabym żeby mi dziecko ktoś wychowywał (mama, teściowa, niania-obojętnie)a takie roczne dziecko dawać już do złobka to chyba też serce się kraja- ale tak piszę teraz a co będzie to zoaczymy, może będę miała dość siedzenia w domu :) A może w międzyczasie zdecyduję się na drugie odchowam i wtedy w końcu do pracy kto wie hih ? ;)

A Wy dziewczyny tylko macierzyński planujecie bez wychowawczego???
    Jak jeszcze w PL mieszkałam to pracowałam w panstwówce i tam większość dziewczyn szło jeszcze na wychowawczy..

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej w grę wchodzi jedynie macierzyński i powrót do pracy... na pewno nie będzie łatwo rozstać się z takim maleństwem, ale raczej dłuższe pozostanie na urlopie nie wchodzi w grę...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:54

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wychowawczy jest niby bezpłatny. tzn jakis tam "zasiłek" można dostać ale po 1 to są grosze a po 2 zależny od dochodów, gdzie przy dwóch osobach zarabiających już ciężko tego nie przekroczyć

• PannaB Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    PannaB jak będziesz na zwolnieniu chorobowym w ciąży to powinnaś dostawać 100%, a nie 80 =)
    80 lub 60 to będziemy dostawać po porodzie jak maleństwa będą już z Nami =)
    czyli musze isc i wyjasnic o co chodzi tym razem, dzieki:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - jutro zaczynamy ostatni tydzień 4go miesiąca :D trolololoo

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    PannaB - jutro zaczynamy ostatni tydzień 4go miesiąca :D trolololoo

Czyli ja też zaraz będę kończyć 4 miesiąc.... WOW...jak ten czas leci ;D
    Zaraz zaczniemy 5 miesiąc, chwila i będzie juz za nami połowa... nim się obejrzymy to będziemy po kolei się wspierać w szpitalach =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo kiedyś pytałyście o wina bezalkoholowe, w weekend piłam - pyszne z niemiec, ale u nas ponoć można znaleźć w makro, piotrze i pawle, i w internecie;) 0% alkoholu, smak wina ;) samo zdrowie ;)

Carolline lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja niestety nie znam, ale na pewno spanie na wznak nasila tę dolegliwość, więc niech śpi tylko na bokach. Poza tym, następnym razem jak będzie chrapać nagraj filmik i pokaż mu na drugi dzień jeżeli Ci nie wierzy :P Sama mam problem z chrapiącym, ale w moim przypadku to tylko pies i zawsze mogę go walnąć poduszką albo zagwizdać, żeby się obudził :D

Tylko on chrapie w każdej pozycji, a filmik jest już nagrany, bo tej nocy wkurzył mnie tekstami na maksa,
    - pierwszy że to ja mam problem a nie on, i że ja coś sobie ubzurałam z jego chrapaniem bo on nie chrapie tylko mi się spać nie chce i wymyślam
    -> a drugie że mam mu dać spokój i iść sobie na komputer grać skoro spać nie mogę bo on pracuje i zarabia.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ