X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Hehe, męża też można walnąć poduszką jak nic nie pomaga - wiem, bo testowałam. Ja jak wraca z trasy (i dodatkowo jestem odzwyczajona od jakichkolwiek hałasów w domu) to jego chrapanie doprowadza mnie do szału. Stopery + nieczułe kopniaki jak przewróci się na plecy na szczęście dają radę. A jak jest głośniejszy dzień to po prostu każę mu bardzo grzecznie wynosić się do innego pokoju, o! Taka to czuła jestem po jego powrocie :)

no my mieszkamy w kawalerce ;/ dziś wymyslił że pójdzie spać do kuchni, ja wiem że to nie pomoże bo drzwi nigdzie nie mamy a kuchnia jest bardzo bardzo mała, i zaraz przy głównym pokoju, więc i tak i tak będę go słyszeć

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mój mąż też nigdy nie próbował mi powiedzieć, ze On ciezmk pracuje a ja siedzę w domu i Jego w
    szczęście, bo bylaby awantura =)
    W końcu nie siedzę w dkmu dla własnego widzi mi się, tylko jestem w ciążyi tutaj dodajmy dzieki Jego zasludze, a poza tyk przed ciążą tez ciężko pracowałam i żyłam =)

Dlatego też jak mój małżonek w nocy chrapie jest zawsze grzecznie budzony z prosba o przekrecenie się, bo nie ma szans żebym zasnęła... ale co zauważyłam... przed ciążą jakoś chyba nie zwracalam na to uwagi, albo mniej czujnie spałam, bo wtedy mnie nie budził ani chrapanie nie przeszkadzało ;p

No mnie tak samo jesteśmy z sobą od 2008 roku, i nie przeszkadzało mi chrapanie aż do ciąży, teraz to jakaś masakra, a potem jak nie jesteśmy wyspani to oboje jesteśmy nerwowy, i łatwo o kłótnię ;/ nie chcę tak ale no cóż ja mogę zrobić, byłam dziś w aptece, kobieta powiedziała że nie mogę żadnych środków na sen brać, jemu żadne leki na chrapanie nie pomagają, jak tu zrobić by był wilk syty i owca cała

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    apropo kiedyś pytałyście o wina bezalkoholowe, w weekend piłam - pyszne z niemiec, ale u nas ponoć można znaleźć w makro, piotrze i pawle, i w internecie;) 0% alkoholu, smak wina ;) samo zdrowie ;)

Czy ktoś może potwierdzić że widział je gdzieś w sklepie? Bo wypróbowałabym chętnie, ale zamawiać 1 butelkę z internetu i płacić za dostawę to mi się nie kalkuluje...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:

Co do ucisku na pęcherz to ja mam :D często myślę że za chwile się posikam a tu krople i koniec...

Też tak mam, XD wczoraj był jakiś rekord cały dzień zleciał mi na chodzeniu do toalty co 5 min na właśnie takie "kropelki"

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również planuję roczny macierzyński.
    poprzednim razem po pół roku wróciłam do pracy,teraz chcę odpocząć.ale na wychowawczy raczej się nie zdecyduję.mam teściową w domu,z rocznym szkrabem mogę ją już zostawić.

jej,jakie szczęście,że mój mężulo nie chrapie ;) a jeszcze lepiej,że pracuje tylko na nocki i łóżko mam wyłącznie dla siebie :)

u mnie też to siku takie nasilone tzn często a mało.w nocy chyba ze 4 razy wstawałam a przez dzień co chwila bo dużo piję wody

mówicie,że winko bez% dobre??ale do piotra i pawła mam kawał drogi.chyba obejdę się smakiem

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam hemoglobinę glikowaną, wynik 4,7 :D yeah. Już się bałam, że moje niskie cukry to tylko popsuty glukometr :P

sweety, Misi@ lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Ty to biedna jesteś z tym chrapaniem. U mnie cisza, nikt nie chrapie a i mieszkamy na wiosce to słychać każdą muchę:D
    Ile ludzi dzisiaj było na pobraniu...Byłam 20 w kolejce, więc pojechałam do innej diagnostyki i troszkę szybciej się udało. A już tak mi burczało, że myślałam, że zwymiotuję.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Też tak mam, XD wczoraj był jakiś rekord cały dzień zleciał mi na chodzeniu do toalty co 5 min na właśnie takie "kropelki"

Dzięki, pocieszyłyście mnie choć trochę. Zapytałam swojego lekarza, to kazał mi zrobić badanie moczu + posiew i zażywać urosept.
    Czekam na wynik zatem...

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweety wrote:

u mnie też to siku takie nasilone tzn często a mało.w nocy chyba ze 4 razy wstawałam a przez dzień co chwila bo dużo piję wody

Uff, uff - jak to miło, że nie sikam tak często sama :D W kupie raźniej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:33

karolcia87 lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja czasami się zastanawiam czy zdążę dolecieć hehe. Takie parcie na pęcherz, że chyba bym kogoś wyrzuciła z wc jak by było zajęte:D

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dzisiaj jest niedobrze ahh te mdłości kiedy one się skończą ? :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka biedna jestes z tymi mdłościami... ja to już nawet zdążyłam niemalże zapomnieć, ze je w ogóle miałam =)

Może zapytaj swojego lekarza czy coś możesz brać, żeby te mdłości opuściły...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na spacer, posiedziałam na ławce na słońcu. Dobrze mi.
    No i kupiłam sobie spodnie, w końcu widać, że mam brzuszek - cieszę się jak głupia, aż mi się ich nie chce ściągać ;) Mam z firmy Branco, za 9 dyszek w zwykłym sklepie dziecięcym. Na razie wydają się fajne, zobaczymy jak w noszeniu.

Za to w ciucholandzie było kilka świetnych par z HMmama, w cenach 20-30zł, tylko żaden rozmiar nie pasował. :( Jedne 44 były tak na styk, w tyłku weszły, ale kolana już zginać nie mogłam. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    apropo kiedyś pytałyście o wina bezalkoholowe, w weekend piłam - pyszne z niemiec, ale u nas ponoć można znaleźć w makro, piotrze i pawle, i w internecie;) 0% alkoholu, smak wina ;) samo zdrowie ;)
    Chyba się posikam ze szczescia jak juz się jakiegoś 0% wina napije :-) daj znać jak się nazywa bo cholernie tęsknie za winem :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Anulka biedna jestes z tymi mdłościami... ja to już nawet zdążyłam niemalże zapomnieć, ze je w ogóle miałam =)

Może zapytaj swojego lekarza czy coś możesz brać, żeby te mdłości opuściły...

Kochana tylko jak na złość przed lekarzom wszystko przechodzi i przez tydzień czuje się super :-) brałam prevomit ale nic nie pomaga ahh trzeba przeżyć tylko jak...

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:53

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę trochę poćwiczyć. Znowu wsunelam kawałek ciasta i młode w brzuchu się odzywa :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny ja czasami się zastanawiam czy zdążę dolecieć hehe. Takie parcie na pęcherz, że chyba bym kogoś wyrzuciła z wc jak by było zajęte:D

Mnie się właśnie nie udaje czasami dolecieć, muszę sobie podpaski wkładać, po się podsikuję, z resztą opowiadałam tutaj że myslałam ze mi wody odeszły XD tak mi polecało, po nogach

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama będąc ze mną w ciąży (29 lat temu) też co miesiąc chodziła do ginekologa i robiła różne badania.

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ