Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls wrote:Yyyy nie wiem, mogłam się pomylić, tym lepiej dla nas
A to nie jest tak, że 4ty miesiąc trwa do 18go tygodnia włącznie, a piąty zaczyna się od 19go?
Ja już tego nie ogarniam, zaraz wygooglam w necie.
Edit: Wg rozpiski Gusiaka jutro już zaczynamy piąty! LOL. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:49
kasig, SweetCherryPie, Staraczka23, eM, Wonderland, la_lenka, Kasiarzynka, adzia, Misi@, skabarka, monaaa85, bento, chabasse, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywystarczy spojrzeć na suwak i widzimy cyferki, moim zdaniem ja i gusiak za 2dni wejdziemy w 4ty miesiąc a za miesiac bedzie 5 , nie mozemy mowic za 2tyg ze leci 5ty miesiac, u mnie lekarz zaokragla wizyty mam z +6 i jak teraz pojde to wpisze 19tydz nie kumam tego
-
nick nieaktualnywystarczy spojrzeć na suwak i widzimy cyferki, moim zdaniem ja i gusiak za 2dni wejdziemy w 4ty miesiąc a za miesiac bedzie 5 , nie mozemy mowic za 2tyg ze leci 5ty miesiac, u mnie lekarz zaokragla wizyty mam z +6 i jak teraz pojde to wpisze 19tydz nie kumam tego
-
Wonderland - ja mam 27 kwietnia połówkowe - dziś się zapisałam. Dziś też miałam wątpliwą przyjemność pójść do ginekologa (myślałam, że to w końcu będzie ten co poprowadzi ciążę) po skierowanie na to USG i ewentualne badania krwi czy moczu. Ginekolog stwierdził, że moje wyniki Harmony można wyrzucić sobie do kosza i dziecko będzie pewnie chore na Zespół Downa. Kazał mi zrobić amniopunkcję, dał mi skierowanie do dr Roszkowskiego, żeby on potwierdził jego diagnozę... Oczywiście nie skorzystam z tegoż skierowania. Jestem mega zdołowana
Mam coraz większe wrażenie, że część ginekologów to mafia naciągaczy. Straszą ludzi i wymuszają dodatkowe badania.
-
SweetCherryPie ale masz szczęście do tych ginekologów:/ co do wyliczeń byłam u ginekologa w 16 tygodniu i 4 dni mówił, że mamy 16 tydzień więc ja wszystkim mówię tak jak mi wychodzi na suwaczku czyli 18tydzień mam i 3 dni (a tutaj piszę tak jak większość , że jestem w 19 tygodniu)bo tak mój lekarz mówi i tak wpisują mi w kartę ciąży
ahh te mdłości i wymioty
kurcze jak to mam pecha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 21:27
-
Sweetcherry ale Ci się trafil lekarz... daj spokój, w ogóle olej to co mówił i nic się nie przejmuj...
Na pewno maleństwo będzie zdrowe, a to tylko jakoś burak i naciagacz... szkoda tylko, ze musisz szukać dalej lekarza, ale na pewno w końcu trafi się taki na prawdę dobry
Staraczka tak jak pisala aldonaaa będziemy zaczynać 5 miesiąc, a nie 4 -
jejku sweetcherrypie myślaalm że po Twoich przeżyciach po harmony będziesz miała w końcu spokój, a tu widzę że lekarze dalej Cię straszą, aż się włos na głowie jeży jak można tak mówić do ciężarnej. Myślę że nie miał pojęcia co to jest harmony, że tak Ci nagadał. Przecież gdyby harmony nie było wiarygodne, nie miałoby prawa istnieć w medycynie i to za taką kasę. Ty to masz pecha jednak do tych lekarzy, ale masz racje nie zawracaj sobie głowy pajacem i poszukaj jakiegoś prawdziwego lekarza