WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam podkładu mineralnego Affinitone Maybelline, jest super-polecam. Co do L4- jestem na nim od początku ciąży, w I trymestrze b. żle się czułam więc było to dla mnie oczywiste. A mąż bardzo mi pomaga w sprzątaniu /robi prawie wszystko/, więc mnie zostaje tylko gotowane /włąsnie robie rosól/ i nigdy złego słowa nie powiedział na to, że du,żo odpoczywam. Przecież to w naszym wsp,ólnym interesie:)

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam póki co nie nastawiam się na żadne ruchy... jak dostane porządnego kopniaka to będę wiedziała, ze to moje małe... a poki co nie wiem czy to maleństwo bombluje, czy to moje jelitka... pewnie w kolejnych ciałach jest to łatwiej wykryć, bo wiemy na co się nastawiać =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Ja używam podkładu mineralnego Affinitone Maybelline, jest super-polecam. Co do L4- jestem na nim od początku ciąży, w I trymestrze b. żle się czułam więc było to dla mnie oczywiste. A mąż bardzo mi pomaga w sprzątaniu /robi prawie wszystko/, więc mnie zostaje tylko gotowane /włąsnie robie rosól/ i nigdy złego słowa nie powiedział na to, że du,żo odpoczywam. Przecież to w naszym wsp,ólnym interesie:)

W calosci popieram... i uważam, ze mąż nie powinien absolutnie zarzucać kobiecie, ze czegoś tam nie robi czy coś... tylko my tak naprawdę wiemy jak się czujemy i to, ze musimy odpoczywać jest w naszym wspólnym interesie... Dokładnie tak =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:47

Kasiarzynka, Wonderland, sweety, chabasse, Misi@, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Też się dzisiaj czujecie tak do kitu? Ja mam straszną niemoc, coś mnie brzuch ciągnie i mi słabo. Myślałam, że do domu ze sklepu nie wrócę. A w ogóle to dzisiaj mija tydzień, odkąd jestem na zwolnieniu i nie wiem, jak wytrwam do końca, bo już mi się nudzi :P
    ja tez, poł nocy nie spałam i czuje sie strasznie

dziewczyny powiedzcie l4 jest płatne w ciazy sto procent?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:32

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, 43-letnia mama nie chodziła do lekarza w ciąży, a moja 65-letnia chodziła ;-)
    Cóż, dzisiaj też nie każda kobieta w ciąży jest pod opieką lekarską, chociaż trzeba przyznać, że świadomość znacznie wzrosła.

HIV sama ostatnio robiłam, nie mam :D haha :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 jest płątne 100% czasem tylko czekasz dłużej na wypłatę, ja mam nawet trochę wyższą niż zazwyczaj bo biorą średnią z ost. 12 mcy i wchodzi mi 13-tka do średniej:)

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    L4 jest płątne 100% czasem tylko czekasz dłużej na wypłatę, ja mam nawet trochę wyższą niż zazwyczaj bo biorą średnią z ost. 12 mcy i wchodzi mi 13-tka do średniej:)
    po prostu bylam przez 3 tyg na l4 i dostalam wyplate 20zł nizsza i sie zastanowilam czemu, ide wiec zapytac :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:47

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no własnie ZUS wypłaca L4 po 33 dniach zwolnienia, a do tego czasu płaci zakład pracy i to już oni sobie naliczają jakoś.

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwolnienie od ginekologa jest płatne 100%, od innego lekarza standardowo 80%, więc zależy kto wystawia.

i nie zawsze po 33 dniach płaci Zus zasiłek chorobowy. Jeśli w zakładzie pracy jest bodajże więcej niż 20 pracowników (coś koło tego) to zasiłek chorobowy nadal wypłata pracodawca (ja dostaje w terminie dawnej wypłaty), ale pracodawca odlicza sobie to od jego wpłat do Zus, także pracodawca tak, czy tak żadnych kosztów z tego tytułu nie ponosi ;) poniżej 20 (jakoś tak;)) pracowników zasiłek po 33 dniach zwolnienia w czasie roku płaci Zus (wypłaty mogą się opóźnić)

Mam mamę w Zusie;p

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB ZUS wylicza przekazywana dla Ciebie wypłatę na podstawie stawek dziennych... stawka dzienna liczona jest przez ilość dni w danym miesiącu, troszkę to skomplikowane ale w skrócie wygląda to tak, ze jeśli w miesiącu jest więc niż 30 dni to będziemy dostawać troszkę większą kasę, za to za np. Luty kasy bylo troszkę mniej =)

Jesli chcesz mogę postarać się do rozpisać dokładniej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży od każdego lekarza jest 100% tylko trzeba przypilnowac żeby lekarz wystawił z kodem B. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, ale inny lekarz też może wpisać kod B skoro wie, że jesteśmy w ciąży..

720fbe94f2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:54

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, super, że jesteście już w domku :) teraz się oszczędzaj i odpoczywaj :)

Moja mama jest po 50 i też do lekarza chodziła - raz w miesiącu w każdej ciąży.

To czy zwolnienie jest płatne w 100% zależy od kodu, a nie od lekarza, który je wystawia. Jeśli jest B, to jest 100%

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w kiepskim nastroju.

ja do dzis nie dostałam wypłaty za marzec. wściekła jestem, bo mam w tym miesiącu mega opłaty a kasy brak. Pracodawca powinien mi wypłacić 500 zł i nie wiem na co czeka. A ponieważ biuro księgowe źle mi wypisało dru Z3 więc też przesuneli wypłatę.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też odczuwacie takie parcie na pęcherz? Kurczę, u mnie to objaw ciąży (obowiązkowo zawsze raz - póki co ;) - w nocy), ale dzisiaj to mogę w ciągu godziny toaletę odwiedzić nawet dwa razy. Nic mnie nie boli, nie piecze, hm... już sama nie wiem, czy to normalne, czy mam coś z pęcherzem? :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    PannaB ZUS wylicza przekazywana dla Ciebie wypłatę na podstawie stawek dziennych... stawka dzienna liczona jest przez ilość dni w danym miesiącu, troszkę to skomplikowane ale w skrócie wygląda to tak, ze jeśli w miesiącu jest więc niż 30 dni to będziemy dostawać troszkę większą kasę, za to za np. Luty kasy bylo troszkę mniej =)

Jesli chcesz mogę postarać się do rozpisać dokładniej =)

hm ja sie kompletnie nie zanm na tym
    ale tak lekarz ktory mi wypisywal l4 na te 3 tyg to ginekolog chyba byl tam ten kod b w kazdym razie wie ze w ciazy jestem:P
    bylo to zaledwie 3 tyg wiec placil pracodawca jeszcze, i mam kwote o 20zl nizsza wiec nawet nie podchodzi pod te 80 procent i niebardzo rozumiem, a moze to zwiazek z tym ze umowa na czas nieokreslony?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ