WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja unikam sldyczy i lodow...jakos mnie po nich mdli. Zrobilam mazurka z masa kajmakowa, to wydawal mi sie gorzki..maz dziwnie patrzyl na mnie bo uwazal, a mega slodki...czekolada nasila refluks i ma kwasny smak..ech co mi sie porobilo ;p

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana o ja mam też ochotę na słodycze i to nie dobrze bo codziennie musi coś słodkiego być. Mi nie przeszkadza chrapanie męża bo juz się przyzwyczaiłam oj mój też do mnie mówi że on musi być wyspany, że ciężko pracuje i że cały dzień zmęczony po pracy i nie może nic w domu zrobić bo ja siedzę w domu to mogę sprzatac gotować prac itp takie gadanie też mnie wkurza a teściowa mówi ze rzeczywiście ja mam robić wszystko :-/ to na początku były kłótnie o to ale teraz się nauczył ze tez może pomóc nie wymagam tego codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:08

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mimo szyldu kloca sie ze kolejka to kolejka, jak bede sie dobrze czuła to ok moge siedziec ale jak z glodu bede umierac to sie wykloce i wejdę na chama :D

Lenka ja sie nie dziwie tej kobiecie ze sądzi iz wymyslamy rozne badania bo rzeczywiście kiedys tego nie bylo, jak wracam od lekarza ze skierowaniem i mowie mamie to tez oczy robi a jakas stara to ona nie jest bo ma 43 lata, mowila ze kiedys to kobiety w ciazy naeet do lekarza nie chodzily :D
    Niestety ta chemia w produktach powoduje ze trzeba sie badac, siostra 8lat temu tylko z moczem chodzila zadnych badan tokso czy innych takich :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.. nos mam zawalony glowa mnie troche boli, ale dzidzia zrobila mi dzis niespodzianke:)
    Kladlam sie akurat na kanape i mnie mocno kopnela tak jak nigdy az delikatnie krzyknelam bo sie wystraszylam hehe i tak 2 razy z rzedu dala mi kopniaczki mocne... super uczucie :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nigdy by tak nie powiedzial, ze on ciezko pracuje i ja mam dac mu sie wyspac. Czesto go w nocy budze bo mam koszmary! Dzis kilka razy...
    Pozmaga mi w domu, czasem mowi, ze mam odpoczac on po przyjsciu z pracy posprzata, choc ja nie umiem siedzac w domu nic nie robic, robie powoli swoim tempie i o 16:00 laczniez obiasdem jest zrobione. Oprocz lazienki, moj maz sie tym zajmuje :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Lenka ja sie nie dziwie tej kobiecie ze sądzi iz wymyslamy rozne badania bo rzeczywiście kiedys tego nie bylo, jak wracam od lekarza ze skierowaniem i mowie mamie to tez oczy robi a jakas stara to ona nie jest bo ma 43 lata, mowila ze kiedys to kobiety w ciazy naeet do lekarza nie chodzily :D
    Niestety ta chemia w produktach powoduje ze trzeba sie badac, siostra 8lat temu tylko z moczem chodzila zadnych badan tokso czy innych takich :P
    To akurat źle świadczy tylko o lekarzu prowadzącym ciążę. Moja siostra była w ciąży 11 lat temu, przyjaciółka 14 itd. i wszystkie takie badania jak ja obecnie miały zlecane.
    Rozumiem różnice miedzy pokoleniami (np. to jak moja mama była w ciąży - bo moja ma już prawie 60 lat), ale nie kilka-kilkanaście lat... Z nowości to teraz robi się HIV, choć nadal nie jest to obowiązkowe badanie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale suuuper :) Mierzyłam teraz temperature na lezaco i znowu mnie kopnela dzidzia i moj R polozyl reke na brzuszku i poczul 3 kopniaczki :) To takie ekscytujace :)Musze zapisac w kalendarzu ten dzien :)

Kasiarzynka, Misi@ lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też nigdy nie próbował mi powiedzieć, ze On ciezmk pracuje a ja siedzę w domu i Jego w
    szczęście, bo bylaby awantura =)
    W końcu nie siedzę w dkmu dla własnego widzi mi się, tylko jestem w ciążyi tutaj dodajmy dzieki Jego zasludze, a poza tyk przed ciążą tez ciężko pracowałam i żyłam =)

Dlatego też jak mój małżonek w nocy chrapie jest zawsze grzecznie budzony z prosba o przekrecenie się, bo nie ma szans żebym zasnęła... ale co zauważyłam... przed ciążą jakoś chyba nie zwracalam na to uwagi, albo mniej czujnie spałam, bo wtedy mnie nie budził ani chrapanie nie przeszkadzało ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby HIV nie jest obowiązkowy, ale jednak wymagają przy przyjęciu do porodu wyniku badania.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie badanie HIV bylo zlecone przez lekarza jako jedno z pierwszych... ogólnie moj lekarza bardzo pilnuje badań i uważam, ze to dobrze.... wole zrobić nawet więcej, jeśli to ma w jakiś sposób pomóc niż nie iść, bo kiedyś tego nie było... skoro lekarz mi coś zleca to widocznie jest to potrzebne - tak sobie tłumacze =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też od razu zlecił HIV, choć jeszcze nie udało mi się zrobić. Ale sobie obiecuję, że przed najbliższą wizytą już koniecznie pójdę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dzisiaj czujecie tak do kitu? Ja mam straszną niemoc, coś mnie brzuch ciągnie i mi słabo. Myślałam, że do domu ze sklepu nie wrócę. A w ogóle to dzisiaj mija tydzień, odkąd jestem na zwolnieniu i nie wiem, jak wytrwam do końca, bo już mi się nudzi :P

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka właściwie moze i miala te badania bo lezala w szpitalu w 5msc moze jej robili ale nie slyszala o tym a prowadzil ja gin ze sSzpitala spojrze w jej karte bo zostala na pamiątkę :)

Na hiv tez dostalam jednak lekarz mowil ze moge to zrobic nawet w 30tyg bo moze byc tak ze szpital bedzie wymagal tego wyniku na porodowce wspominalam tu o tym, wiem maja obowiązek przyjąć ale co szpital to inna zasada tak jak wyprawka w niektorych dadza w innych nke a ja wole wszystko miec zrobione wedlug zaleceń :)

Co do męża czy faceta czula bym sie jak by wyrzygiwal ze siedze w domu njc nie robie a samo sie nie posprzata obiad tez sie nie ugotuje sam, a jak lady juz mowi ze te slowa tak na nia dzialaja to przypuszczam ze nie pierwszy raz to uslyszala, dziwna sprawa bo po porodzie rowniez bedzie siedziala z maluchem w domu jakis czas, ciekawe czy wtedy tez bedzie takie cos sluchala, nie wtrac sie bo nie znam ich relacji.
    Milego dnia uciekam do rodzicow i moze odbiore dzisiaj tsh bo w czwartek robilam :D

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczynki jak tam po świetach sie czujecie ja dzisja stanełam na wage i po świetach +2 kg haha nie moge uwierzyć bo sie nie objadałam :P Ajj nie moge sie doczekac pierwszych ruchów...kalendarz Belly pokazuje mi ze od dzisiaj moge juz czuć wiec wypatruje,wyczekuje .

74disg18xt1q3yyo.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się nie ważyłam po świętach, więc boję się stanąć na wadze:)
    Dostałam badanie na HIV też jako jedno z pierwszych, przy czym lekarz przed zazneczeniem go na skierowaniu zapytał, czy nie mam nic przeciwko. Oczywiście nie miałam i dobrze było skonstrolować, że wszystko jest w porządku- przecież nigdy wcześniej takiego badania nie robiłam.

anula1990 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:10

anula1990 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja ja w 17 tygodniu zaczęlam czuć w czasie jedzenia i bezpośrednio po nim, kiedy się spokojnie polożyłam na plecach.. ale moja znajoma z takim samym "starzem" ciąży jeszce nic nie czuje, więc to sprawa bardzo indywidualna:)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie jeszcze choróbsko trzyma, a nawet żadnych leków nie biorę...Mam nadzieje, że ta grypa nie szkodzi mojemu dzidziusiowi,bo tym się martwię najbardziej..

Ja też od wielu lat używam podkładu revlona z douglasa jest super!

Lady a przed zajściem w ciąże pracowałaś?Jesteś na L4 teraz?
    Ja nigdy takiego tekstu od mojego Męża nie usłyszałam chociaż już przed zajściem w ciążę nie pracowałam.I sama się dziwię, że mi aż tyle pomaga, aż czasami głupio się czuję, ze on pracuję ja siędzę w domu i jeszcze tyle mi pomaga, a ja tak mało robię :(
    Ale 1 trymestr miałam ciężki, w 4 msc w końcu było chwilę lepiej to teraz dopadło mnie wstrętne choróbsko :(

A co do kalendarza chińskiego mi się zgadza póki co ;) Chociaż jak czytam, że dziewczynom tu tak zmieniają raz dziewczynka raz chłopak- to aż sie boję że synek okaże się córcią ;) chociaż ewidentnie widzielliśmy siusiaczka ;)

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:10

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku 19 tygodnia poczułam ruchy, a teraz znowu cisza. No może coś tam czasem smyra, ale znowu tak delikatnie, że właściwie nie wiem czy to maluch czy mi burczy w brzuchu. ;) Tez myślę, że koło 22 tygodnia powinno się coś wyklarować konkretnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ