WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    La_lenka mnie colorstay bardzo zapchał. Długo doprowadzałam twarz po nim do porządku. Zastanawiałam się nawet nad nim na ślub, bo bardzo fajnie kryje i się trzyma:)
    U mnie kluczem było bardzo dokładne zmycie makijażu. Jak zrobiłam to dobrze to mnie nic nie zapychał, bardzo go lubię. Ale wiadomo, nic się nie sprawdza u wszystkich. :)

Ja się maluję na konkretniejsze wyjścia - teraz to wyjazd do Warszawy do lekarza, święta, imprezy. Na wyjścia "miejscowe" to różnie - czasem tylko korektor, czasem plus krem DD (obecnie Ladycode z Biedronki, fajny choć średnio trwały). Do tego róż, lekki cień na powieki, tusz i pomadka. Brwi mam ciemne, kresek nie lubię, bronzer czasem się zaplącze, ale nie umiem ładnie nałożyć, wyglądam jakoś dziwnie, więc najczęściej daje se spokój. Preferuję bardzo neutralny makijaż, taki tylko poprawiający urodę, a którego w sumie nie widać, że jest. W domu nie maluję się wcale. Ale filmiki urodowe na youtube też oglądam :P

A ja jutro idę na pobranie krwi do konfliktu płytkowego. Trzymajcie kciuki, bo w tym laboratorium to jakieś ciemniaki, nic nie wiedzą. Wydrukowałam sobie ulotkę, deklarację i liczę, że mi pobiorą. Nie będę przecież specjalnie jechać do Warszawy, skoro mogę to załatwić tuż pod domem. Ale już czuję, że będzie wesoło :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo lenka kogo oglądasz:)? Ja tak regularnie to stylizacje, szusz, theoleska, pannajoanna.

Uciekam zaraz spać, bo głodna się robię. Jutro na te pobranie. Nie chce mi się ale trzeba.

Dobranoc:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez uzywam revlona, ale na co dzien uwielbiam lirene city matt, nawilza i matuje i ladnie kryje, polecam, uzywam go juz chyba 8lat!!

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam głównie zagraniczne kanały, z polskich to bez sprawdzenia listy subskrypcji kojarzę digitalgirl (świetne testy kosmetyków), Boogiesilver i nieesie25. Mniej oglądam takich typowo makijazowych, wole ogólnie o kosmetykach, pielęgnacji itp.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achh tak zapomniałam o niesi i jej drugim kanale James mum said:)

Ok, naprawdę już uciekam spać:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam drugą nieprzespaną noc ;/ mój znowu chrapie, mimo specyfiku, kilka dni był spokój a teraz mimo tego ze psika, chrapie, działało kilka dni. Wiecie co wstałam i włączyłam komputer ;/ na to mój facet powiedział, że on nie ma problemu z chrapaniem po od godziny nie moze zasnąć i na pewno przez tą godzinę nie chrapał ;/ (gówno prawda ;/ chrapał jak smok) i stwierdził że to nie on ma problem tylko ja ;/, poczekałam aż znowu zacznie chrapać i poszłam na 1.30 min spacer, i doszłam do wniosku, że może on ma rację. Może faktycznie problem nie leży u niego a u mnie.

Znacie jakieś bezpieczne środki na twardy sen w ciąży, tabletki, syropki nasenne?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Rowniez uzywam revlona, ale na co dzien uwielbiam lirene city matt, nawilza i matuje i ladnie kryje, polecam, uzywam go juz chyba 8lat!!

Dzień dobry =)

Zdecydowanie się zgadzam, tez juz od kilku lat używam lirene city matt i uważam go za bardzo dobry, oczywiście jesli chodzi o taki typowy fluid 'na codzień' =)
    Ogólnie u mnie prawie każdy dzień rozpoczynany jest od makijażu... fluid, puder, eliner i ewentualnie bronzer... jak nigdzie nie wychodzę staram się nie męczyć swoich rzęs tuszem, na wyjścia dokładam tusz i czasem jakieś cienie i korektor =)

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach =)

ps.2. Nie pamiętam która to dziewczyna pisala ze mna o botwince - chyba kasiq, ale nie jestem pewna...w każdym razie wczoraj widzialam juz botwinke do kupienia w biedronce =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:53

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam "Fakty" i materiał o in vitro. Naprawdę szokujące, że w cywilizowanym kraju, w XXI wieku, którakolwiek partia chce KARAĆ za wykonywanie in vitro i twierdzi, że jest to metoda niegodziwa... Ręce opadają... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj botwinkę jadlam :D
    witam sie z rana :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio nie można? Żadnych środków na sen. No to już się nie wyśpię aż do skończenia przez małą albo małego 5 lat

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie jeszcze wkurza ;/
    Jak facet na problem odpowiada, że on ciężko pracuje i się musi wysypiać, jak mi przeszkadza to mogę sobie iść grać na kompie itd.

On ciężko pracuje i zarabia pieniądze -> normalnie to zdanie działa na mnie jak płachta czerwona na byka

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Serio nie można? Żadnych środków na sen. No to już się nie wyśpię aż do skończenia przez małą albo małego 5 lat

A może spróbuj kupić stopery do uszu, żeby nie słyszeć chrapania?

http://www.doz.pl/apteka/k1039-Zatyczki_do_uszu_stoppery

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A może spróbuj kupić stopery do uszu, żeby nie słyszeć chrapania?

http://www.doz.pl/apteka/k1039-Zatyczki_do_uszu_stoppery

Nie pomagają, mam stopery

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiecie co mnie jeszcze wkurza ;/
    Jak facet na problem odpowiada, że on ciężko pracuje i się musi wysypiać, jak mi przeszkadza to mogę sobie iść grać na kompie itd.

On ciężko pracuje i zarabia pieniądze -> normalnie to zdanie działa na mnie jak płachta czerwona na byka

Ale ty przecież sie uczysz i nosisz jego dziecko, nie pozwol sobie na t,, gdybym uslyszala taki tekst czula bym sie upodlona i jak taka utrzymanka :/

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się nie mogę doczekać dzisiejszej wizyty.. od razu po pracy pędzę do lekarza na usg podglądać moją kruszynkę :) ciekawe czy dalej zostanie dziewczynką :)

Misi@, chabasse, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Lady co za facet...tez bym sie wkurzyla..ciekawe jak by on sie czul jakby on nosil bejbika w brzuchu! Zreszta Ty tez zarabiasz. To, ze teraz jestes na l4 to nie znaczy, ze nic nie robisz...masakra!
    Ja rano wlaczylam w tel piosenki dla dzieci i przylozylam do brzuszka..maly zaczal tancowac :)

Co do wczorajszym spotkaniu nikt nie zauwazyl mojego brzuszka :/ wiec w koncu im powiedzielismy ;)

To widze, ze sporo osob ma w poniedzialek wizyte. Ciekawe co mi lekarz powie o moim wyniku cytologi, mam III ;/
    Milego dnia!
    Edit.
    Karolcia trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:54

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ale ty przecież sie uczysz i nosisz jego dziecko, nie pozwol sobie na t,, gdybym uslyszala taki tekst czula bym sie upodlona i jak taka utrzymanka :/

ale przecież on jej nie robi tego na złość z tym chrapaniem, przecież nawet specyfiki z apteki bierze żeby się uporać.. może rzeczywiście jest potrzebna wizyta u lekarza jednak skoro nic się nie sprawdza.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:58

sRUqp2.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ