WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:32

bento lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! od wczoraj prawie bez przerwy bolą mnie boki brzucha od kości miednicy- w górę do pasa, oba na raz lub z jednej strony. Doczytałam, że to rozciąganie więzadeł.. boli jak cholera kilka godzin pod rząd, na chwile odpuszcza i od nowa .. ma któraś coś takiego?.. podobno może się utrzymać do 24 tc. :/

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 19:58

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Hej dziewczyny! od wczoraj prawie bez przerwy bolą mnie boki brzucha od kości miednicy- w górę do pasa, oba na raz lub z jednej strony. Doczytałam, że to rozciąganie więzadeł.. boli jak cholera kilka godzin pod rząd, na chwile odpuszcza i od nowa .. ma któraś coś takiego?.. podobno może się utrzymać do 24 tc. :/
    Ja mam. Wczoraj wieczorem bolało mnie jak cholera. Trochę dziwny był ten ból i dość silny.

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Serio nie można? Żadnych środków na sen. No to już się nie wyśpię aż do skończenia przez małą albo małego 5 lat

Witam się i ja! :D
    A czemu aż do 5 lat? Nie przesadzaj! ;)
    Moje dziecko już od niespełna 3go mż przesypiało calutką nockę! Ale karmiliśmy się mlekiem modyfikowanym, więc pewnie dlatego był syty dłużej.
    Mam nadzieję, że i drugie pójdzie w ślady pierwszego :D

alutka lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:

Ja mam podobnie. Najczęściej pobolewa mnie z lewej strony... i w sumie to nie wiem, czy to więzadła, czy kolka jelitowa :/ Do przeżycia, ale dyskomfort jednak jest.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:32

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie było o lodach... Chyba zaraz przejdę się po jakiegoś loda na patyku.
    Boszzz...ta ciąża jest tak totalnie inna od poprzedniej...wtedy normalnie mogłam obyć się bez słodyczy, jechałam na mięsie, serach, sardynkacvh i wszystkim co marynowane, a teraz ciągle kombinuję jakby tu wprowadzić coś słodkiego do diety.
    Na twarzy - przyszczowy armagedon, brzuch jakiś inny. Jak to nie będzie dziewczynka, to ja nie wiem :)

8pdp47e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, a nie udało się dowiedzieć na prenatalnych jaka płeć? :) Mi też całą buzię sypie, codziennie nowe pryszcze. Koszmarnie wyglądam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:33

polkosia lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    ale przecież on jej nie robi tego na złość z tym chrapaniem, przecież nawet specyfiki z apteki bierze żeby się uporać.. może rzeczywiście jest potrzebna wizyta u lekarza jednak skoro nic się nie sprawdza.
    Odnioslam sie do tego zdania ktore dziala na lady jak plachta na byka

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja mam drugą nieprzespaną noc ;/ mój znowu chrapie, mimo specyfiku, kilka dni był spokój a teraz mimo tego ze psika, chrapie, działało kilka dni. Wiecie co wstałam i włączyłam komputer ;/ na to mój facet powiedział, że on nie ma problemu z chrapaniem po od godziny nie moze zasnąć i na pewno przez tą godzinę nie chrapał ;/ (gówno prawda ;/ chrapał jak smok) i stwierdził że to nie on ma problem tylko ja ;/, poczekałam aż znowu zacznie chrapać i poszłam na 1.30 min spacer, i doszłam do wniosku, że może on ma rację. Może faktycznie problem nie leży u niego a u mnie.

Znacie jakieś bezpieczne środki na twardy sen w ciąży, tabletki, syropki nasenne?
    Ja niestety nie znam, ale na pewno spanie na wznak nasila tę dolegliwość, więc niech śpi tylko na bokach. Poza tym, następnym razem jak będzie chrapać nagraj filmik i pokaż mu na drugi dzień jeżeli Ci nie wierzy :P Sama mam problem z chrapiącym, ale w moim przypadku to tylko pies i zawsze mogę go walnąć poduszką albo zagwizdać, żeby się obudził :D

Carolline lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:32

wnidtv73dpzdszlc.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domyślam się bo zdanie pewnie jak większość męskich wypowiedzi nieprzemyślana :) ale sam fakt że trzeba troszkę zrozumieć sytuację no bo co innego zrobić? i obowiązkowo oczywiście pogadanka o tego typu tekstach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:44

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam buzie ładna, od początku ciąży. Nie idealną, ale lepszą niż przed. Zachcianek ani na słodkie, ani na słone nie mam. Czasem mam ochotę na coś konkretnego, ale tak normalnie.

Właśnie wróciłam z pobrania krwi na konflikt płytkowy. Znowu mnie przepuscili bez kolejki :D Oczywiście facet. Jakaś baba se musiała pogadać, że widać, że pierwsze dziecko, bo jakieś dziwne rzeczy wymyślam, a kiedyś to tak nie było. Bez sensu zupełnie, dla mnie profilaktyka jest super ważna i tylko dzięki temu można leczyć rzeczy które kiedyś stanowiły śmiertelne zagrożenie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszą zrozumieć, że nie tylko oni ciężko pracują, my produkujemy człowieka, na to też trzeba dużo siły i energii :)

Gusiak, Lady Savage lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Właśnie wróciłam z pobrania krwi na konflikt płytkowy. Znowu mnie przepuscili bez kolejki :D Oczywiście facet. Jakaś baba se musiała pogadać, że widać, że pierwsze dziecko, bo jakieś dziwne rzeczy wymyślam, a kiedyś to tak nie było. Bez sensu zupełnie, dla mnie profilaktyka jest super ważna i tylko dzięki temu można leczyć rzeczy które kiedyś stanowiły śmiertelne zagrożenie.
    Może chodziło jej o to, że kiedyś nie przepuszczali w kolejkach kobiet w ciąży ;)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może. Choć wcale nie chciałam przypuszczenia, byłam po śniadaniu to se grzecznie czekałam. Ale pan się uparł (po usłyszeniu mojej rozmowy z inną ciezarną, nie, ze coś widać ;) ), to się nie będę kłócić, weszłam pierwsza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dobrze la_lenka, za mało takich odruchów w społeczeństwie.. trezba korzystać

720fbe94f2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, tam to nawet nie odruch - na drzwiach punktu pobrań napisane jest wielkimi wołami, że ciężarne przyjmowane bez kolejki :P
    Ja nie chciałam z automatu, bo czuję się ok, byłam najedzona (bo nie trzeba być na czczo), miałam tablet dla rozrywki - więc mogłam te pół godziny poczekać. Ale skoro trafiła się okazja to skorzystałam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ