Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciliśmy właśnie z wizyty...USG było tylko takie szybkie na podgląd, wiec żadnych wymiarów nie znamy... Płci niestety też nie udalo się zobaczyć, bo jak to lekarz sam stwierdził - tutaj ma po prostu za słaby sprzęt...a maluch tak ładnie leżał z nóżka założona na nòżke
)
Wyniki dobre, szyjka dluga i zamknięta ... jedyny problem jest ciągle z tym moim łożyskiem - od ostatniej wizyty w ogóle nic sie nie podniosło i wzrasta coraz bardziej ponoć ryzyko łożyska przodujacego...
Na następnej wizycie po 20 tyg. znów ma byc kontrola łożyska, ale jeśli do tego czasu się nie podniesie to podobno już raczej będzie ciężko, żeby coś sie zmieniło...
Misi@, chabasse, agatka196 lubią tę wiadomość
-
Mozjaka wrote:Lady pamiętam. Cena pierwszego opakowania wzięta totalnie z kosmosu. Fajnie, że znalazłaś tańszą aptekę.
Ja ostatnio szukałam ominamed optima i różnica między aptekami 500 m i 20 zł
nawet nie zdawałam sobie sprawy że takie różnice są miedzy aptekami, między sklepami tak ale o parę złotych ale o paredziesiąt między aptekami tego się nie spodziewałam -
Gusiak wrote:Wróciliśmy właśnie z wizyty...USG było tylko takie szybkie na podgląd, wiec żadnych wymiarów nie znamy... Płci niestety też nie udalo się zobaczyć, bo jak to lekarz sam stwierdził - tutaj ma po prostu za słaby sprzęt...a maluch tak ładnie leżał z nóżka założona na nòżke
)
Wyniki dobre, szyjka dluga i zamknięta ... jedyny problem jest ciągle z tym moim łożyskiem - od ostatniej wizyty w ogóle nic sie nie podniosło i wzrasta coraz bardziej ponoć ryzyko łożyska przodujacego...
Na następnej wizycie po 20 tyg. znów ma byc kontrola łożyska, ale jeśli do tego czasu się nie podniesie to podobno już raczej będzie ciężko, żeby coś sie zmieniło...
Będzie dobrze, ja na ostatniej wizycie też się niczego konkretnego nie dowiedziałam, USG też było szybciutkie, zobaczymy jak będzie za tydzień
-
Ja wczoraj kupowałam moje witaminy (Mama DHA Premium). W jednej aptece podali mi cenę 71zł. Wcześniej kupowałam w dozie za ~49zł. W Ziko - 45zł, tu wzięłam bo nie miałam siły dalej iść.Lady Savage wrote:nawet nie zdawałam sobie sprawy że takie różnice są miedzy aptekami, między sklepami tak ale o parę złotych ale o paredziesiąt między aptekami tego się nie spodziewałam
A jeszcze wam chciałam pokazać jak bardzo spodnie ciążowe podbijają brzuch! Jak dla mnie różnica jest niezła; fotka w czerwonym topie i legginsach z dzisiaj. Wyglądam na niej jakbym trochę po prostu przytyła. A już w ciążówkach ten bębenek od razu kształtu nabiera, polecam jak komuś tęskno za widocznym brzuszkiem

Ogólnie nie wiem czemu mi tak strasznie powiększa się brzuch ponad pępkiem, przecież tam nawet macica nie sięga. Może po prostu macica wypycha resztę flaczków do góry i przez to mam taki efekt
U was te brzuszki jakieś takie kształtniejsze, bardziej piłkowate i na dole - pewnie to też kwestia sadełka, które gdzieś się musi pomieścić 
sweety, Lilla My, Lady Savage, chabasse, Czarna_88, Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justysss wrote:Witam!!!
Mam pytanie czy którą z Was boli podbrzusze od strony jajnika z którego była owulacja ?? Mnie boli jak dotkne brzuch. Nie wiem co robić wizytę mam dopiero we wtorek ;( ból podobny jest do kolki
Ja mam taki ból jakby coś kuło jakby kolka i nie wiem co to i to od 3 dni nospe biore jak mocno boli i staram sie lezec i tez obserwuje jak bedzie dluzej bolalo i nospa nie pomoze to do lekarza pojde na IP bo wizyta dopiero 29 kwietnia ale się naczekam jeszcze -
"doły" ciążowe jak najbardziej się opłacają, za to "gory" i ich ceny to przesada:
za zwykłą bluzkę luźną, jakich w innych sklepach pełno trzeba w happymum zapłacić 150 zL, powiedziałam sprzedawczyni ze ja pierniczę taki interes, poszłam do mohito i kupiłam bluzkę o takim samym fasonie za 55
-
Koniecznie sie zapisz. I daj znac co z lozyskiem bo ja mam to samoGusiak wrote:Chyba zapisze się jeszcze gdzieś prywatnie na USG, żeby skontrolować to łożysko na jakimś lepszym sprzęcie... tak dla pewności, przy okazji może wtedy poznamy płeć...
za tydzień wizyta u czekam na info, czy sie podniosło z sercem w gardle

-
Dziewczyny - jak to jest z piciem wody w ciąży? Trzeba pić co najmniej 1,5l płynów czy 1,5l wody + jeszcze herbatę, soki? Nie potrafię pić samej czystej wody, dlatego ratuję się sokami, ale nie wiem, czy tak można na dłuższą metę
Lady Savage lubi tę wiadomość
Synek

Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!
-
Dla mnie Nutella jest za słodka, nie wiem jak niektórzy potrafią ja jeść prosto ze słoika. Jako smarowidlo czy krem do ciasta jest ok, ale nie szaleje za nią.
Co do picia to może być coś innego niż woda, tylko trzeba pamiętać, ze z różnych napojów się realnie przyswaja nie tyle samo wody (np. z kawy to chyba tylko z połowa).