X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy właśnie z wizyty...USG było tylko takie szybkie na podgląd, wiec żadnych wymiarów nie znamy... Płci niestety też nie udalo się zobaczyć, bo jak to lekarz sam stwierdził - tutaj ma po prostu za słaby sprzęt...a maluch tak ładnie leżał z nóżka założona na nòżke =))
    Wyniki dobre, szyjka dluga i zamknięta ... jedyny problem jest ciągle z tym moim łożyskiem - od ostatniej wizyty w ogóle nic sie nie podniosło i wzrasta coraz bardziej ponoć ryzyko łożyska przodujacego...

Na następnej wizycie po 20 tyg. znów ma byc kontrola łożyska, ale jeśli do tego czasu się nie podniesie to podobno już raczej będzie ciężko, żeby coś sie zmieniło...

Misi@, chabasse, agatka196 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Lady pamiętam. Cena pierwszego opakowania wzięta totalnie z kosmosu. Fajnie, że znalazłaś tańszą aptekę.

Ja ostatnio szukałam ominamed optima i różnica między aptekami 500 m i 20 zł

nawet nie zdawałam sobie sprawy że takie różnice są miedzy aptekami, między sklepami tak ale o parę złotych ale o paredziesiąt między aptekami tego się nie spodziewałam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Wróciliśmy właśnie z wizyty...USG było tylko takie szybkie na podgląd, wiec żadnych wymiarów nie znamy... Płci niestety też nie udalo się zobaczyć, bo jak to lekarz sam stwierdził - tutaj ma po prostu za słaby sprzęt...a maluch tak ładnie leżał z nóżka założona na nòżke =))
    Wyniki dobre, szyjka dluga i zamknięta ... jedyny problem jest ciągle z tym moim łożyskiem - od ostatniej wizyty w ogóle nic sie nie podniosło i wzrasta coraz bardziej ponoć ryzyko łożyska przodujacego...

Na następnej wizycie po 20 tyg. znów ma byc kontrola łożyska, ale jeśli do tego czasu się nie podniesie to podobno już raczej będzie ciężko, żeby coś sie zmieniło...

Będzie dobrze, ja na ostatniej wizycie też się niczego konkretnego nie dowiedziałam, USG też było szybciutkie, zobaczymy jak będzie za tydzień :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zapisze się jeszcze gdzieś prywatnie na USG, żeby skontrolować to łożysko na jakimś lepszym sprzęcie... tak dla pewności, przy okazji może wtedy poznamy płeć...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:22

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nawet nie zdawałam sobie sprawy że takie różnice są miedzy aptekami, między sklepami tak ale o parę złotych ale o paredziesiąt między aptekami tego się nie spodziewałam
    Ja wczoraj kupowałam moje witaminy (Mama DHA Premium). W jednej aptece podali mi cenę 71zł. Wcześniej kupowałam w dozie za ~49zł. W Ziko - 45zł, tu wzięłam bo nie miałam siły dalej iść.

A jeszcze wam chciałam pokazać jak bardzo spodnie ciążowe podbijają brzuch! Jak dla mnie różnica jest niezła; fotka w czerwonym topie i legginsach z dzisiaj. Wyglądam na niej jakbym trochę po prostu przytyła. A już w ciążówkach ten bębenek od razu kształtu nabiera, polecam jak komuś tęskno za widocznym brzuszkiem :P
    P5dH3tQ.jpg
    Ogólnie nie wiem czemu mi tak strasznie powiększa się brzuch ponad pępkiem, przecież tam nawet macica nie sięga. Może po prostu macica wypycha resztę flaczków do góry i przez to mam taki efekt :P U was te brzuszki jakieś takie kształtniejsze, bardziej piłkowate i na dole - pewnie to też kwestia sadełka, które gdzieś się musi pomieścić :P

sweety, Lilla My, Lady Savage, chabasse, Czarna_88, Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka faktycznie w ciążowych spodniach brzuszek wygląda zupełnie inaczej =))
    Od razu nabiera zupełnie innych kształtów =)

Aldonaaa zapisze, zapisze... tylko póki co jeszcze szukam gdzie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, sama byłam w szoku jak bardzo. Dlatego właśnie po pierwszym przymierzeniu koniecznie chciałam kupić ciążowe, mimo, że mam w czym chodzić :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a malutka kopie i kopie :) nad morzem pogoda bajeczna - wiec jak mlody sie obudzi => obiadek i na spacer :) wiosna i od razu same pozytywne mysli w głowie :)

co do książek " cień wiatru" rewelacja i ja połykam kryminały norweskie :P :P

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam!!!

Mam pytanie czy którą z Was boli podbrzusze od strony jajnika z którego była owulacja ?? Mnie boli jak dotkne brzuch. Nie wiem co robić wizytę mam dopiero we wtorek ;( ból podobny jest do kolki

Ja mam taki ból jakby coś kuło jakby kolka i nie wiem co to i to od 3 dni nospe biore jak mocno boli i staram sie lezec i tez obserwuje jak bedzie dluzej bolalo i nospa nie pomoze to do lekarza pojde na IP bo wizyta dopiero 29 kwietnia ale się naczekam jeszcze

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "doły" ciążowe jak najbardziej się opłacają, za to "gory" i ich ceny to przesada:
    za zwykłą bluzkę luźną, jakich w innych sklepach pełno trzeba w happymum zapłacić 150 zL, powiedziałam sprzedawczyni ze ja pierniczę taki interes, poszłam do mohito i kupiłam bluzkę o takim samym fasonie za 55 :D

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Chyba zapisze się jeszcze gdzieś prywatnie na USG, żeby skontrolować to łożysko na jakimś lepszym sprzęcie... tak dla pewności, przy okazji może wtedy poznamy płeć...
    Koniecznie sie zapisz. I daj znac co z lozyskiem bo ja mam to samo :/ za tydzień wizyta u czekam na info, czy sie podniosło z sercem w gardle :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jak to jest z piciem wody w ciąży? Trzeba pić co najmniej 1,5l płynów czy 1,5l wody + jeszcze herbatę, soki? Nie potrafię pić samej czystej wody, dlatego ratuję się sokami, ale nie wiem, czy tak można na dłuższą metę :(

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kup wodę najlepiej niegazowaną, bo gazowanej dużo nie zmieścisz. Mnie np. smakuje kinga pienińska i piję jej ok 2 l dziennie plus zupa, herbata, kawa, sok.

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ładny brzuszek, ja swój jutro wrzucę, jak nie zapomnę:) Wydaje mi się, że troszkę urósł:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:22

Lilla My lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży miałam zachciankę na Nutellę i pojechałam o 6 rano do sklepu po taki ogromny słoik :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie Nutella jest za słodka, nie wiem jak niektórzy potrafią ja jeść prosto ze słoika. Jako smarowidlo czy krem do ciasta jest ok, ale nie szaleje za nią.

Co do picia to może być coś innego niż woda, tylko trzeba pamiętać, ze z różnych napojów się realnie przyswaja nie tyle samo wody (np. z kawy to chyba tylko z połowa).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ