Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem, mój mąż tak je. A mnie aż wykrzywia od słodkości.aldonaa wrote:La_lenka, uwierz, ze mozna jesc prosto ze sloika
he he 
Może łyżeczkę oblizać to ok, ale szybciutko mi się robi mdło. Ale ja ogólnie nie przepadam jakoś szczególnie za słodyczami. Domowe ciasto, czasem coś słodkiego ok, ale bez nadmiernej miłości.
Dobra, idę do Pepco i Biedronki w ramach spaceru
-
Lilla My wrote:Dziewczyny - jak to jest z piciem wody w ciąży? Trzeba pić co najmniej 1,5l płynów czy 1,5l wody + jeszcze herbatę, soki? Nie potrafię pić samej czystej wody, dlatego ratuję się sokami, ale nie wiem, czy tak można na dłuższą metę

Przez przypadek polubiłam, ja z kolei mam odwrotnie
nic innego mi nie wchodzi tylko woda, ja piję jej dużo 2 - 3 litrów dziennie,
-
doberek

wpadam się przywitać i pędzę na podwórko korzystać ze słoneczka.
Misia podziwiam Cię kobieto i jednocześnie mam nadzieję,że wasze dzieciątko będzie zdrowe.trzeba w to bardzo mocno wierzyć
znam jedną mamę z dwójką austycznych dzieciaków i wiem jak jej jest ciężko.a chłopcy są naprawdę bardzo zdolni ale mają problemy z koncentracją i ogólnie komunikacją..
dużo tu was kobietek z nisko położonym łożyskiem.
a mnie chyba malutka kopie gdzieś po pęcherzu czy szyjce ??.dwa tyg temu jak byłam na usg prywatnym to główkę miała na dole a wczoraj gin mówił że główka po lewej stronie brzucha u góry a nogi po prawej u dołu.i tak mnie kłuje.niezbyt przyjemne to
-
aldonaa wrote:Lady Kochana. Pomyśl sobie, że to nie dla brzuszka zaszłaś w ciążę, tylko dla dzidziusia którego w brzuszku nosisz! Jesteś mega motywatorem dla nas tu wszystkich. Nie każdy ma tyle samozaparcia , żeby od tak stracić ponad nad 40 kg!!! Dla niektórych 10 kg to wielkie wyzwanie, a co dopiero 40!
Jeszcze brzuszek typowo ciążowy dostaniesz, zobaczysz. Będzie śliczny!
dziękuje -
a co to znaczy ze to lozysko jest takie?tzn czym to grozi czy cos?Gusiak wrote:Wróciliśmy właśnie z wizyty...USG było tylko takie szybkie na podgląd, wiec żadnych wymiarów nie znamy... Płci niestety też nie udalo się zobaczyć, bo jak to lekarz sam stwierdził - tutaj ma po prostu za słaby sprzęt...a maluch tak ładnie leżał z nóżka założona na nòżke
)
Wyniki dobre, szyjka dluga i zamknięta ... jedyny problem jest ciągle z tym moim łożyskiem - od ostatniej wizyty w ogóle nic sie nie podniosło i wzrasta coraz bardziej ponoć ryzyko łożyska przodujacego...
Na następnej wizycie po 20 tyg. znów ma byc kontrola łożyska, ale jeśli do tego czasu się nie podniesie to podobno już raczej będzie ciężko, żeby coś sie zmieniło...