X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    w pierwszym papa Zespolu dawna 1:584
    Dzieki dziewczyny, ja wierze, Z malenstwem bedzie wszystko dobrze, w koncu ma kochajacych go rodzicow ;)

• bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ Podziwiam za pozytywne nastawienie. Pappa to statystyka, nie wyrok, trzymam kciuki za same pozytywne wieści.

skabarka opis Miasta Kości mnie zaciekawił :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 11:12

skabarka lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miasto kosci srednio mi sie podobalo, a jesli lubisz fantastyke to polecam jeszcze ksiazki canavan :)

Otworzylam okno, ptaki pieknie spiewaja ;)

Tak naprawde poplakalam trosze, ale moze dlatego, ze pracuje z niepelnosprawnymi i chorymi wiem, ze to nie wyrok!
    I tak wglebi duszy wierze, ze bedzie zdrowe...chyba wyparcie mi sie wlaczylo....

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia będzie dobrze zobaczysz trzymam mocno kciuki za wasza trójkę :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja też trzymam kciuki i wierze, że wszystko będzie dobrze.

A tak w ogóle witam się w 21 tygodniu:)

Czarna_88, Dżuls, Misi@, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Miasto kosci srednio mi sie podobalo, a jesli lubisz fantastyke to polecam jeszcze ksiazki canavan :)

Otworzylam okno, ptaki pieknie spiewaja ;)

Tak naprawde poplakalam trosze, ale moze dlatego, ze pracuje z niepelnosprawnymi i chorymi wiem, ze to nie wyrok!
    I tak wglebi duszy wierze, ze bedzie zdrowe...chyba wyparcie mi sie wlaczylo....
    Zmykaj na spacer! Po drodze kup coś dla maluszka :-)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jak możecie to mykajcie na spacer i korzystajcie z pogody :-) my zaraz też wychodzimy z domku załapać troszkę witaminy D
    Miłego dnia kochane ;-)

anima lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    justysss ja też jak przetrzymam mocz mam taki ból(ucisk), ale to właśnie rano przed odwiedzeniem toalety.
    mam tak samo

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    śliczne brzuszki...aż ciężko uwierzyć, że jesteście w tym samym tyg co ja...ja nie mam prawie wcale ;(

ja wizytę w czwartek dopiero ;(
    ja tez w czwartek ale bez usg :( mowil ze nie ma potrzeby czesto i dopiero w maju bedzie usg :(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - wszystko będzie dobrze - jesteście mądrymi rodzicami, czy w zdrowiu czy chory, Wasz syn będzie z Wami bardzo szczęśliwy, i Wy jako rodzinka też :) Trzymam jednak mocno kciuki za to, żeby synek był zdrowy, bo zespół jednak mocno utrudnia życie.

Mi brzuch urósł sporo, ale niestety słabo to widać, bo razem z nim rośnie tyłek :P kurtka wiosenna kupiona na czas ciąży robi się za mała, masakra! Dobrze, że powoli robi się ciepło, jeszcze chwila i będzie latooo :)

Siedzę właśnie na balkonie z psem i kotem, wypiłam kawkę i słucham śpiewających ptaków. Mam zajęcia na 16.00, tylko jedne, ale z takim nudziarzem, że wolałabym nie iść, szczególnie w taką piękną pogodę :) (u mnie jest 15 stopni, czyste niebo i lekkie słoneczko) Ale już raz nie byłam, potem nudziarz odwoływał i głupio tak, trzeba w końcu pójść ;)

Milan się rusza od kilku dni dużo częściej i wyraźniej, mąż też już miał okazję poczuć kopniaka :) Jakoś nie mogę się tylko ogarnąć, żeby do syna gadać :D głupio się czuję gadając "do siebie", jakoś nie jestem przyzwyczajona i zapominam o tym, a jak już próbuję, to czuję się trochę jak wariatka. A powoli trzeba, bo przecież to małe już słyszy i rozróżnia głosy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:16

• PannaB Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    tak, mój mały do 6 miesiąca życia miał bezdechy ;-/ nie chce mi się nawet myśleć ile razy go musieliśmy ciut nie reanimować bo nie oddychał ;-/ brrr.... to był jeden z powodów mojego zwlekania z decyzją o drugim dziecku bo się potwornie boję powtórki "z rozrywki" ;-/ także teraz monitor na 1000000% kupie
    jakas firme masz upatrzona?
    od jednych slysze ze zbedny wydatek ale od innych to co napisalas wiec wole kupic zwlaszcza ze ja tez bezdechy mialam

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do książek polecam "Cień wiatru" "Więzień nieba" Zafona, albo "Pan Mercedes" Kinga...ogólnie ja pożeram książki chociaż chwilowo mam przestój ;)

co do brzucha...ja założyłam luźniejszą tunikę i jak się nie wie nie widać dosłownie NIC!

co do USG na wizytach, mi lekarz - prywatnie - robi USG za każdym razem, wizyty średnio co 4 tyg, teraz zaczną się co 3 tygodnie

i pytanie: też tak macie, że jak wychodzicie same np. do sklepu i wracacie z zakupami robi Wam się słabo? Ja co chwilę mam sytuację, że gdzieś siadam (ludzie patrzą jak na idiotkę) bo mam mroczki przed oczami i prawie mdleje...

+ to 4 piętro bez windy:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dzien dobry!
    Co do spedzania z dzieckiem czasu to faktycznie jest teoria, ze dziecko do roku jak nie widzi mamy to przezywa cos w rodzaju zaloby! Ale mysle, ze jesli nauczy sie, ze jestesmy gdzies obok i na jego wezwanie pojawiamy sie to stopniowo dziecko nauczybsie, ze czuwamy i jestesmy obok.

No właśnie nie do końca - tzn. nauczy się, ale przeciętne dziecko jest w stanie to pojąć ok. 10 miesiąca życia dopiero. Nie dlatego, że wcześniej rodzice nie uczyli i nie pokazywali, że przychodzą, tylko dlatego, że jego układ nerwowy nie jest jeszcze dojrzały i gotowy do przyjęcia takiej informacji. To tak samo jak z siedzeniem - dziecko nie siada wtedy, kiedy rodzic go nauczy, choćby próbował usilnie uczyć, tylko wtedy, kiedy jest gotowe - nagle z dnia na dzień potrafi usiąść :) Pewne struktury poznawcze (albo motoryczne - jak w przypadku siadania) muszą same dojrzeć, żeby dziecko było w stanie posiąść pewne umiejętności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:43

• bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:02

Paulinek lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No właśnie nie do końca - tzn. nauczy się, ale przeciętne dziecko jest w stanie to pojąć ok. 10 miesiąca życia dopiero. Nie dlatego, że wcześniej rodzice nie uczyli i nie pokazywali, że przychodzą, tylko dlatego, że jego układ nerwowy nie jest jeszcze dojrzały i gotowy do przyjęcia takiej informacji. To tak samo jak z siedzeniem - dziecko nie siada wtedy, kiedy rodzic go nauczy, choćby próbował usilnie uczyć, tylko wtedy, kiedy jest gotowe - nagle z dnia na dzień potrafi usiąść :) Pewne struktury poznawcze (albo motoryczne - jak w przypadku siadania) muszą same dojrzeć, żeby dziecko było w stanie posiąść pewne umiejętności.
    Masz racje, ale do tego wszystkiego jest potrzebna odpowiednia stymulacja.
    Ja chce kupic sobie chuste by maluszek czul moja bliskosc. My lozeczko bedziemy mieli kolo lozka na wyciagniecie reki, wiec nawet go moge glaskac przy jego zasypianiu ;)

Sigma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się :)

u mnie też piękna pogoda, ale niestety musiałam przesiedzieć przed kompem 4 godz, bo pisałam pracę. bleh..

maluch w końcu zaczął dawać konkretnie o sobie znać, bo wcześniej potrafił siedzieć cicho przez dwa - trzy dni.

śliczne macie brzuszki. ja mam brzucha, że ho ho. wyglądam na 7 mc.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak mówiłam że za Femibion zapłaciłam 83 zł. Odkryłam tanią aptekę 2 osiedla dalej :) już 2 miesiąc kupuję femibion za 40 zł

Niesia86 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ksiazek moge polecic kryminaly petera jamesa z serii z Royem Grace'em oraz ksiazki Alex Kava z serii o Maggie O'Dell oraz Robert Cook z serii o Laurie Montgomery, mnie bardzo wciagnely, jesli ktos lubi kryminaly to polecam

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pamiętam. Cena pierwszego opakowania wzięta totalnie z kosmosu. Fajnie, że znalazłaś tańszą aptekę.

Ja ostatnio szukałam ominamed optima i różnica między aptekami 500 m i 20 zł

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    co do książek polecam "Cień wiatru" "Więzień nieba" Zafona, albo "Pan Mercedes" Kinga...ogólnie ja pożeram książki chociaż chwilowo mam przestój ;)

co do brzucha...ja założyłam luźniejszą tunikę i jak się nie wie nie widać dosłownie NIC!

co do USG na wizytach, mi lekarz - prywatnie - robi USG za każdym razem, wizyty średnio co 4 tyg, teraz zaczną się co 3 tygodnie

i pytanie: też tak macie, że jak wychodzicie same np. do sklepu i wracacie z zakupami robi Wam się słabo? Ja co chwilę mam sytuację, że gdzieś siadam (ludzie patrzą jak na idiotkę) bo mam mroczki przed oczami i prawie mdleje...

+ to 4 piętro bez windy:/
    Paulinek ja tak mam- dwa sklepy i laweczka :/ myslalam, ze juz mi przeszlo poszlam dosłownie do 4 i po czwartym ledwo dalam rade zapłacić. Doszlam do pierwszej lepszej lawki juz zygzakiem i mając totalne mroczki przed oczami- jeszcze kilka minut i bym zaliczyla moje pierwsze omdlenie w zyciu- dziwne to bylo ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ