Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się z wami w piękny ciepły słoneczny dzień

Miałam wrażenie że wczoraj poczułam coś bardzo przyjemnego w brzuszku
ale jeszcze spokojnie czekam na pierwsze wyraźne ruchy mojego Synusia kochanego i chyba będzie Mikołaj
monaaa85, karolcia87, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie chce robic dodatkowo zadnych badan oprocz tych polowkowych.
Wole te pieniadze ok. 3 tys przeznaczyc wrazie czego na rehabilitacje dziecka.
Jest teraz szok, bo wynikidostalam o 10:00
Ale postanowilam poczytac o zespole i przygotowac siebie i meza do ewentualnej opieki nad dzieckiem.
Rodzicom nie mowie, bo moze okaze sie, ze dziecko bedzie zdrowe.
Bylam na konferencjach poswieconych autyzmowi, bo swego czasu bardzo interesowal mnie ten temat iwiem, ze w niektorych przypadkach dobrze poprowadzonedziecko moz esprawnie funkcjonowac. Sama pracuje z osobami niepelnosprawnymi, mam tylko nadzieje, ze mam wystarczajaco duzy sily wsobie. I boje sie reakcji tesciowej ona jak ktos jest chory to panikuje, nie chce by synek byl z tego powodu odrzucony
eM lubi tę wiadomość
-
Ale jakie miałaś wyniki prenatalnych, że zaniepokoiły gina??Misi@ wrote:Nie chce robic dodatkowo zadnych badan oprocz tych polowkowych.
Wole te pieniadze ok. 3 tys przeznaczyc wrazie czego na rehabilitacje dziecka.
Jest teraz szok, bo wynikidostalam o 10:00
Ale postanowilam poczytac o zespole i przygotowac siebie i meza do ewentualnej opieki nad dzieckiem.
Rodzicom nie mowie, bo moze okaze sie, ze dziecko bedzie zdrowe.
Bylam na konferencjach poswieconych autyzmowi, bo swego czasu bardzo interesowal mnie ten temat iwiem, ze w niektorych przypadkach dobrze poprowadzonedziecko moz esprawnie funkcjonowac. Sama pracuje z osobami niepelnosprawnymi, mam tylko nadzieje, ze mam wystarczajaco duzy sily wsobie. I boje sie reakcji tesciowej ona jak ktos jest chory to panikuje, nie chce by synek byl z tego powodu odrzucony
-
Misia.. kochana, widze ze masz bardzo zdrowe podejscie do sytuacji. W sensie, ze nie panikujesz.. ja nie jestem taka silna chociaz mnie tez skierowano na amnio to jednak nie poszlam. Ale powiedz.. co to za badanie z ktorego wyszlo takie pidejrzenie. ?To bylo usg czy pappa czy jeszcze cos innego..? Przeprasam, ze pytam ale zastanawiam sie czy ja tez mialam to badanie co Ty..
-
Misia i nie wiem jakie badanie miałaś robione ale jeśli to PAPPA to poczytaj sobie w internecie jakie są opinie na jego temat.. ja PAPPA nie robiłam bo podobno on wprowadza więcej niepotrzebnych nerwów, a poźniej okazuje się, że z dzieckiem jest wszystko w porządku.
-
nick nieaktualnyNajpierw mialam rutynowo usg i papa. Wyszlo w miare dobrze, ale juz podczas usg lekarz zapisal mnie na powtorke prenatalnych po 3 tyg. Przeziernosc wowczas wynosila 2,3
No i dzis dostalam wyniki tych badan z 5.03 bylo usg, badanie krwi, moczu.
Z tego co mi mowil lekarz bylo to badanie dodatkowe na nfz cewki nerwowej i tu wyszlo prawdopodobiebstwo wystapienia zespolu dawna 1:70.
Jakos nie ogarniam tego. Maz chcial z pracy do mnie przyjechac, ale co to zmieni...ide za chwile na spacer, bo maluda sie domaga kolysania
-
Misi@, trzymam kciuki i mocno wierzę, że będzie dobrze!
Niby 1:70 to duże prawdopodobieństwo, ale jednocześne małe. To nie Ty musisz być tą jedną osobą z siedemdziesięciu.
Ale bardzo Cię podziwiam. Mnie dojście do takich wniosków zajęłoby pewnie tygodnie, a Ty już po godzinie poukładałaś sobie wszystko bez względu na to, jak będzie. Jesteś niesamowita!
Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZespolu dawna 1:584
Dzieki dziewczyny, ja wierze, Z malenstwem bedzie wszystko dobrze, w koncu ma kochajacych go rodzicow
Wonderland, bento, chabasse, Kasiarzynka, monaaa85, Czarna_88, Gusiak, Anitka201, Sigma, eM, Lady Savage, sweety, kasig, karolcia87 lubią tę wiadomość