X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Anitka zazdroszczę, ja już jestem znudzona siedzieniem w domu i ciązgłym sprząteniem i nie mogę już patrzeć na kuchnię :) muszę się gdzieś wyrwać/!
    Dlatego wolę pracować :-) mam mniej czasu dla siebie ale jednak da się coś wygospodarować. W czasie choroby siedziałam 1,5 tyg w domu i już na głowę dostawałam :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss spokojnie.. mnie tak bolało 2 sni temu przez prawi 2 dni, a teraz nic. To jest rozciąganie więzadeł- jeśli doli po bokach brzucha, oczywiście jeśli boli tylko z prawej strony to może być wyrostek (spróbuj zgiąc nogę do brzucha leżąc i jeśli nie możesz rozprostować to trzeba jechać do szpitala).
    Ale z reguły na tym etapie ciązy to więzadła- mnie bardzo mocno bolała kilka godzin kilka razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:54

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Chyba jednak mam trochę więcej energii i w ogóle poza rosnącym brzuchem i częstym siusianiem nie czuję się, jakbym była w ciąży :)

Ja nie czułam że jestem w ciąży do 19 tyg :P a teraz jak mały/a się rusza to już wiem :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie mam daleko, bo ide jakieś 20 min, ale też najpierw wybrałam sie do mamy =)
    Przed wizytą jeszcze musze wpalaszowac jakas czekoladke, czy też batonika żeby rozbudzić tego mojego leniwca =))

Tez uważam, ze nie każdy się na studia nadaje, nie każdy się tam widzi i nie każdy chce... zresztą niektórzy bez studiów zarabiają znacznie więcej, niz ludzie z kilkoma dyplomami... nie ma reguły =)
    Ja akurat juz w zasadzie jak bylam w gimnazjum wiedziałam ci chce robić w życiu i na jakie studia pójdę... co też pozniej zrealizowałam, pracuje w zawodzie wiec nie mam na co narzekać =)

ps. Trzymam kciuki za wizyty... ktos poza mna i Staraczka sie dziś wybiera? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:00

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dlatego wolę pracować :-) mam mniej czasu dla siebie ale jednak da się coś wygospodarować. W czasie choroby siedziałam 1,5 tyg w domu i już na głowę dostawałam :-)

A ja jestem szczęśliwa :P pierwszy raz mam czas na wszystko, haft, naukę, pisanie pracy, sprzątanie, chodzenie na zajecia, spacery :P i granie. Podoba mi się :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski wczesniej czułąm ruchy dzidzi tylko po jedzeniu a teraz nie odpuszcza sobie wogóle, kopie od godziny 6 bezustannie :) Czuję te ruchy tylko w podbrzuszu- raczej na środku

Czarna_88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:00

sRUqp2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysiłku raczej nie było. W nocy jak przetrzymam siusiu to boli mnie ta strona. Wcześniej ból był inny taki ciągnący stąd uważałam że się rozciąga a teraz typowa kolka od wczoraj.;(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja jestem szczęśliwa :P pierwszy raz mam czas na wszystko, haft, naukę, pisanie pracy, sprzątanie, chodzenie na zajecia, spacery :P i granie. Podoba mi się :3

Ja dopiero uczę się organizować sobie czas, bo to moje pierwsze zwolnienie lekarskie w życiu. Jak miałam urlop, to najczęściej wyjeżdżaliśmy, a jak nawet nie, to wiedziałam, że muszę coś konkretnego zrobić, bo za tydzień albo dwa wracam do pracy. Teraz mam perspektywę siedzenia w domu do końca przyszłego roku i chwilowo mnie to przeraża. Ale ogarnę się :)

Też bym powyszywała, ale zauważyłam, że na następny dzień mam bóle brzucha. Pewnie za długo siedzę w jednej pozycji :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:01

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Byle do poniedziałku, strasznie się martwię o dzidzie. Jestem prawie pewna, że czułam ruchy, a od jakiegoś czasu prawie nic... może maleństwo jakoś się obróciło? Czasami w nocy mam wrażanie, że bardzo energicznie się rusza, ale w ciągu dnia cisza.

Może dużo chodzisz w ciągu dnia i kołyszesz dziecko, więc zasypia na ten czas i jest mniej aktywne :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak bolało, że nie mogłam spać w nocy, więc widocznie task ma być, ale jesli sie martwisz to zadzwon do lekarza lub się umów na wizytę wcześniejszą

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie dostalam wynik drugiego badania cewki nerwowej...i mam zalecana aminopunkcje, bo jest wydokie ryzyko wystapienia wady zespolu dawna...i ch iwady cewki nerwowej. A wiec jednak cos podejrzewal ten lekarz a nie chcial mi powiedziec tylko zlecil dodatkowe badania :/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Byle do poniedziałku, strasznie się martwię o dzidzie. Jestem prawie pewna, że czułam ruchy, a od jakiegoś czasu prawie nic... może maleństwo jakoś się obróciło? Czasami w nocy mam wrażanie, że bardzo energicznie się rusza, ale w ciągu dnia cisza.
    U mnie przerwy są normalne, zupełnie mnie nie martwia, to przecież jeszcze wcześnie. Czułam wyraźnie w pierwszy dzień świąt, a teraz dopiero wczoraj wieczorem, w innym miejscu i dużo słabiej. Dzieciak ma ile, z 200-300g? Jaka taka kruszyna ma mieć siłę? Na razie czuć tylko jak zajdą sprzyjające okoliczności, dobra pozycja. Starczy, ze maluch schowa się za łożysko i już można nic nie czuć. Na konkretne ruchy jeszcze przyjdzie czas. Ja na razie je traktuję jako miły bonus, a nie jakiekolwiek wyznacznik. Żyłam pół ciąży nie mając żadnego wglądu w zachowanie dzieciaka i na razie przyjmuje, że jest podobnie - dopóki nie ma niepokojących objawów, jakiś plamien, bóli to traktuję, że wszystko jest ok i po prostu czekam.

bento, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymaj się i spróbuj sokojnie poczekać na wynik amniopunkcji, to bardzo dokładne badanie więc bedziesz wszysto wiedzieć, nie zadręczaj się tylko :*

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny wlasnie dostalam wynik drugiego badania cewki nerwowej...i mam zalecana aminopunkcje, bo jest wydokie ryzyko wystapienia wady zespolu dawna...i ch iwady cewki nerwowej. A wiec jednak cos podejrzewal ten lekarz a nie chcial mi powiedziec tylko zlecil dodatkowe badania :/

Misi@ - a może test Harmony zamiast amniopunkcji?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ