Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego wolę pracowaćmarlenak_me wrote:Anitka zazdroszczę, ja już jestem znudzona siedzieniem w domu i ciązgłym sprząteniem i nie mogę już patrzeć na kuchnię
muszę się gdzieś wyrwać/!
mam mniej czasu dla siebie ale jednak da się coś wygospodarować. W czasie choroby siedziałam 1,5 tyg w domu i już na głowę dostawałam
-
justysss spokojnie.. mnie tak bolało 2 sni temu przez prawi 2 dni, a teraz nic. To jest rozciąganie więzadeł- jeśli doli po bokach brzucha, oczywiście jeśli boli tylko z prawej strony to może być wyrostek (spróbuj zgiąc nogę do brzucha leżąc i jeśli nie możesz rozprostować to trzeba jechać do szpitala).
Ale z reguły na tym etapie ciązy to więzadła- mnie bardzo mocno bolała kilka godzin kilka razy dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:54
-
Lilla My wrote:Chyba jednak mam trochę więcej energii i w ogóle poza rosnącym brzuchem i częstym siusianiem nie czuję się, jakbym była w ciąży

Ja nie czułam że jestem w ciąży do 19 tyg
a teraz jak mały/a się rusza to już wiem
-
Staraczka nie mam daleko, bo ide jakieś 20 min, ale też najpierw wybrałam sie do mamy

Przed wizytą jeszcze musze wpalaszowac jakas czekoladke, czy też batonika żeby rozbudzić tego mojego leniwca
)
Tez uważam, ze nie każdy się na studia nadaje, nie każdy się tam widzi i nie każdy chce... zresztą niektórzy bez studiów zarabiają znacznie więcej, niz ludzie z kilkoma dyplomami... nie ma reguły
Ja akurat juz w zasadzie jak bylam w gimnazjum wiedziałam ci chce robić w życiu i na jakie studia pójdę... co też pozniej zrealizowałam, pracuje w zawodzie wiec nie mam na co narzekać
ps. Trzymam kciuki za wizyty... ktos poza mna i Staraczka sie dziś wybiera?
-
Anitka201 wrote:Dlatego wolę pracować
mam mniej czasu dla siebie ale jednak da się coś wygospodarować. W czasie choroby siedziałam 1,5 tyg w domu i już na głowę dostawałam 
A ja jestem szczęśliwa
pierwszy raz mam czas na wszystko, haft, naukę, pisanie pracy, sprzątanie, chodzenie na zajecia, spacery
i granie. Podoba mi się
-
Lady Savage wrote:A ja jestem szczęśliwa
pierwszy raz mam czas na wszystko, haft, naukę, pisanie pracy, sprzątanie, chodzenie na zajecia, spacery
i granie. Podoba mi się 
Ja dopiero uczę się organizować sobie czas, bo to moje pierwsze zwolnienie lekarskie w życiu. Jak miałam urlop, to najczęściej wyjeżdżaliśmy, a jak nawet nie, to wiedziałam, że muszę coś konkretnego zrobić, bo za tydzień albo dwa wracam do pracy. Teraz mam perspektywę siedzenia w domu do końca przyszłego roku i chwilowo mnie to przeraża. Ale ogarnę się
Też bym powyszywała, ale zauważyłam, że na następny dzień mam bóle brzucha. Pewnie za długo siedzę w jednej pozycji
Synek

Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!
-
bento wrote:Byle do poniedziałku, strasznie się martwię o dzidzie. Jestem prawie pewna, że czułam ruchy, a od jakiegoś czasu prawie nic... może maleństwo jakoś się obróciło? Czasami w nocy mam wrażanie, że bardzo energicznie się rusza, ale w ciągu dnia cisza.
Może dużo chodzisz w ciągu dnia i kołyszesz dziecko, więc zasypia na ten czas i jest mniej aktywne
Synek

-
nick nieaktualnyDziewczyny wlasnie dostalam wynik drugiego badania cewki nerwowej...i mam zalecana aminopunkcje, bo jest wydokie ryzyko wystapienia wady zespolu dawna...i ch iwady cewki nerwowej. A wiec jednak cos podejrzewal ten lekarz a nie chcial mi powiedziec tylko zlecil dodatkowe badania
-
U mnie przerwy są normalne, zupełnie mnie nie martwia, to przecież jeszcze wcześnie. Czułam wyraźnie w pierwszy dzień świąt, a teraz dopiero wczoraj wieczorem, w innym miejscu i dużo słabiej. Dzieciak ma ile, z 200-300g? Jaka taka kruszyna ma mieć siłę? Na razie czuć tylko jak zajdą sprzyjające okoliczności, dobra pozycja. Starczy, ze maluch schowa się za łożysko i już można nic nie czuć. Na konkretne ruchy jeszcze przyjdzie czas. Ja na razie je traktuję jako miły bonus, a nie jakiekolwiek wyznacznik. Żyłam pół ciąży nie mając żadnego wglądu w zachowanie dzieciaka i na razie przyjmuje, że jest podobnie - dopóki nie ma niepokojących objawów, jakiś plamien, bóli to traktuję, że wszystko jest ok i po prostu czekam.bento wrote:Byle do poniedziałku, strasznie się martwię o dzidzie. Jestem prawie pewna, że czułam ruchy, a od jakiegoś czasu prawie nic... może maleństwo jakoś się obróciło? Czasami w nocy mam wrażanie, że bardzo energicznie się rusza, ale w ciągu dnia cisza.
bento, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Dziewczyny wlasnie dostalam wynik drugiego badania cewki nerwowej...i mam zalecana aminopunkcje, bo jest wydokie ryzyko wystapienia wady zespolu dawna...i ch iwady cewki nerwowej. A wiec jednak cos podejrzewal ten lekarz a nie chcial mi powiedziec tylko zlecil dodatkowe badania

Misi@ - a może test Harmony zamiast amniopunkcji?Synek