X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    Anitka zazdroszczę, ja już jestem znudzona siedzieniem w domu i ciązgłym sprząteniem i nie mogę już patrzeć na kuchnię :) muszę się gdzieś wyrwać/!
    Dlatego wolę pracować :-) mam mniej czasu dla siebie ale jednak da się coś wygospodarować. W czasie choroby siedziałam 1,5 tyg w domu i już na głowę dostawałam :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss spokojnie.. mnie tak bolało 2 sni temu przez prawi 2 dni, a teraz nic. To jest rozciąganie więzadeł- jeśli doli po bokach brzucha, oczywiście jeśli boli tylko z prawej strony to może być wyrostek (spróbuj zgiąc nogę do brzucha leżąc i jeśli nie możesz rozprostować to trzeba jechać do szpitala).
    Ale z reguły na tym etapie ciązy to więzadła- mnie bardzo mocno bolała kilka godzin kilka razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 09:54

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Chyba jednak mam trochę więcej energii i w ogóle poza rosnącym brzuchem i częstym siusianiem nie czuję się, jakbym była w ciąży :)

Ja nie czułam że jestem w ciąży do 19 tyg :P a teraz jak mały/a się rusza to już wiem :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie mam daleko, bo ide jakieś 20 min, ale też najpierw wybrałam sie do mamy =)
    Przed wizytą jeszcze musze wpalaszowac jakas czekoladke, czy też batonika żeby rozbudzić tego mojego leniwca =))

Tez uważam, ze nie każdy się na studia nadaje, nie każdy się tam widzi i nie każdy chce... zresztą niektórzy bez studiów zarabiają znacznie więcej, niz ludzie z kilkoma dyplomami... nie ma reguły =)
    Ja akurat juz w zasadzie jak bylam w gimnazjum wiedziałam ci chce robić w życiu i na jakie studia pójdę... co też pozniej zrealizowałam, pracuje w zawodzie wiec nie mam na co narzekać =)

ps. Trzymam kciuki za wizyty... ktos poza mna i Staraczka sie dziś wybiera? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:00

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dlatego wolę pracować :-) mam mniej czasu dla siebie ale jednak da się coś wygospodarować. W czasie choroby siedziałam 1,5 tyg w domu i już na głowę dostawałam :-)

A ja jestem szczęśliwa :P pierwszy raz mam czas na wszystko, haft, naukę, pisanie pracy, sprzątanie, chodzenie na zajecia, spacery :P i granie. Podoba mi się :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski wczesniej czułąm ruchy dzidzi tylko po jedzeniu a teraz nie odpuszcza sobie wogóle, kopie od godziny 6 bezustannie :) Czuję te ruchy tylko w podbrzuszu- raczej na środku

Czarna_88, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:00

sRUqp2.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysiłku raczej nie było. W nocy jak przetrzymam siusiu to boli mnie ta strona. Wcześniej ból był inny taki ciągnący stąd uważałam że się rozciąga a teraz typowa kolka od wczoraj.;(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja jestem szczęśliwa :P pierwszy raz mam czas na wszystko, haft, naukę, pisanie pracy, sprzątanie, chodzenie na zajecia, spacery :P i granie. Podoba mi się :3

Ja dopiero uczę się organizować sobie czas, bo to moje pierwsze zwolnienie lekarskie w życiu. Jak miałam urlop, to najczęściej wyjeżdżaliśmy, a jak nawet nie, to wiedziałam, że muszę coś konkretnego zrobić, bo za tydzień albo dwa wracam do pracy. Teraz mam perspektywę siedzenia w domu do końca przyszłego roku i chwilowo mnie to przeraża. Ale ogarnę się :)

Też bym powyszywała, ale zauważyłam, że na następny dzień mam bóle brzucha. Pewnie za długo siedzę w jednej pozycji :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:01

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Byle do poniedziałku, strasznie się martwię o dzidzie. Jestem prawie pewna, że czułam ruchy, a od jakiegoś czasu prawie nic... może maleństwo jakoś się obróciło? Czasami w nocy mam wrażanie, że bardzo energicznie się rusza, ale w ciągu dnia cisza.

Może dużo chodzisz w ciągu dnia i kołyszesz dziecko, więc zasypia na ten czas i jest mniej aktywne :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • marlenak_me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tak bolało, że nie mogłam spać w nocy, więc widocznie task ma być, ale jesli sie martwisz to zadzwon do lekarza lub się umów na wizytę wcześniejszą

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlasnie dostalam wynik drugiego badania cewki nerwowej...i mam zalecana aminopunkcje, bo jest wydokie ryzyko wystapienia wady zespolu dawna...i ch iwady cewki nerwowej. A wiec jednak cos podejrzewal ten lekarz a nie chcial mi powiedziec tylko zlecil dodatkowe badania :/

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Byle do poniedziałku, strasznie się martwię o dzidzie. Jestem prawie pewna, że czułam ruchy, a od jakiegoś czasu prawie nic... może maleństwo jakoś się obróciło? Czasami w nocy mam wrażanie, że bardzo energicznie się rusza, ale w ciągu dnia cisza.
    U mnie przerwy są normalne, zupełnie mnie nie martwia, to przecież jeszcze wcześnie. Czułam wyraźnie w pierwszy dzień świąt, a teraz dopiero wczoraj wieczorem, w innym miejscu i dużo słabiej. Dzieciak ma ile, z 200-300g? Jaka taka kruszyna ma mieć siłę? Na razie czuć tylko jak zajdą sprzyjające okoliczności, dobra pozycja. Starczy, ze maluch schowa się za łożysko i już można nic nie czuć. Na konkretne ruchy jeszcze przyjdzie czas. Ja na razie je traktuję jako miły bonus, a nie jakiekolwiek wyznacznik. Żyłam pół ciąży nie mając żadnego wglądu w zachowanie dzieciaka i na razie przyjmuje, że jest podobnie - dopóki nie ma niepokojących objawów, jakiś plamien, bóli to traktuję, że wszystko jest ok i po prostu czekam.

bento, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia trzymaj się i spróbuj sokojnie poczekać na wynik amniopunkcji, to bardzo dokładne badanie więc bedziesz wszysto wiedzieć, nie zadręczaj się tylko :*

720fbe94f2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Dziewczyny wlasnie dostalam wynik drugiego badania cewki nerwowej...i mam zalecana aminopunkcje, bo jest wydokie ryzyko wystapienia wady zespolu dawna...i ch iwady cewki nerwowej. A wiec jednak cos podejrzewal ten lekarz a nie chcial mi powiedziec tylko zlecil dodatkowe badania :/

Misi@ - a może test Harmony zamiast amniopunkcji?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

sRUqp2.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ