Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna88, gratuluję Synusia!!!
MY na pewno nie będziemy spać z dzieckiem w łóżku, popieram wszystko co piszą Dziewczyny, które są na NIE
Tak jak Gusiak, uważam, że Mąż jest number one i nie ma innej opcji 
Natomiast co do wózka, to na 90% Riko Nano, widzieliśmy na żywo i jest czadowy
agatka196, Gusiak, alutka, agniesja lubią tę wiadomość

Córcia
-
nick nieaktualnyWspomnialam o tym mężowi to sie spojrzal krzywo nie wspomnial o moim rozpychaniu ale o tym ze sobie tego nie wyobraza i oczywiście dziecko moze byc w lozku z nami rano czy wieczorem ale nigdy jak bedziemy juz spac, trzeba miec czuja i nie spac aby uwazac na malucha.
Dzisiaj glosno bylo o 2 letnim dziecku w nocy wypadlo z okna matka spala... Juz wiem ze bedzie blokada na klamkach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhmmm ... nadgonić całodzienną Waszą dyskusję to nie lada wyzwanie

co do wózków: nie ma idealnego: ja mieszkam w domu jednorodzinnym więc waga wozka nie ma znaczeniam,ale uwielbiamy spacery po lesie więc z kolei istotna była amortyzacja i porządne koła i to by dobrze sie składał bo czesto podróżujemy. Inny wózek wybierze ktoś kto mieszka na 5 piętrze bez windy, nie ma auta lub nie cierpi spacerów
jedno co wg mnie ( mówię na podstawie wlasnego doświadczenia) jest ważne to...kolor bo niestety jasny wózek ( nie mówię o stelarzu, ale o materiale)wymaga mega dbałości: flipsy, jabłka, soczek etc etc kochają zostawiać plamy bez możliwości

Co do spania z dzieckiem..mimo, że wczesniak od 1 dnia w domu spi w swoim łóżeczku, w swoim pokoju: i ...... to byla najlepsza decyzja
mlody rano pakuje się do nas do łóżka i sa przytulaski itd, nie wierze w teorie, że mniej nas kocha bo nie spi w naszym łózku i ze ma uraz bo zostaje sam w łóżeczku...my jestesmy szczesliwi bo mamy tez czas tylko dla siebie...Adaś wstaje o 7 idzie spac o 21 przez ten czas jestesmy w 100% dla niego ale wieczorem chce byc tez zoną i przyjaciólka mojego męża...bo nie jest tylko OJCEM ale jest też moim PRZYJACIELEM, KOCHANKIEM, KUMPLEM etc. Czekamy na kolejne dziecko i juz organizujemy pokoik
zeby dzieciaczki miały tez swoje miejsce:) Ale zaznaczam: każdy niech żyje jak mu wygodniej - ja pisze o swoim doświadczeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 22:59
4me, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mi się chce ryczec ;( jest trzecia w nocy i dla mnie pewnie spanie juz sie skonczylo. Znow odezwał sie mój głupi zab, co juz 3 lekarzy sie na mnie wypięło
boszzz dziewczyny mowie Wam kazdy mój bol w ciąży byl do zniesienia w porównaniu z tym pieprzonym zębem.
Czekam do 9 i idę sie położyć przed gabinetem mojego lekarza póki mi tego zęba nie zrobi

-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:50
wiaraczynicuda, adzia, Staraczka23, Lilla My, Misi@, Lady Savage, Anitka201, sweety, Kasiarzynka, Gusiak, karolcia87, monaaa85, la_lenka, skabarka, chabasse, Carolline, Wonderland, MadziaRatMed, Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUuu Agata jaki brzusio swietny, wczorajsze rowniez ladniusie

Ale mialam sen hahaha snilo mi sie ze przed porodem bylysmy wszystkie w jakims hotelu haha biegalysmy jak na jakims szkolnym obozie
a potem ja i ktos szlysmy na ktg do szpitala 
i sie obudzilam
A no i brzuch tak perfidnie na @ boli
to chyba te dni kiedy powinnam miec okres bo z mama mialam synchronizację i ona od wczoraj @ ma
Czy ktos dzisiaj ma wizyte oprocz mnie i gusiak?
Ps. Gusiak tez mam na 11.30 bo sprawdzilam a mowilam ze na 11.40
Piękna pogoda az chce sie wyjsc
-
agatka196 wrote:Dzień dobry brzuchatki

Powodzenia dzisiaj na wizytach
Śliczne macie brzuszki
I ja wam mój zaktualizuję:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/835fefbe965f.jpg
My zaraz się szykujemy i prosto po śniadanku jedziemy do mojego rodzinnego miasta. A wieczorem do kina.
Także miłego dnia Wam kochane życzymy
Piękny brzuszek ja jeszcze nie mam ruchów tez nie czuję no i czekam i zobaczymy kiedy ja będę miała -
Nancy87 wrote:Lady aż zacytowałam siebie z 9 stycznia żeby nie było, że kradnę Nikosia:D Ale tak jak ktoś już tu dzisiaj pisał, to tylko forum, a nie takie same imię w rodzinie:) W ogóle jak śmiesznie czytać stare wpisy, fajna pamiątka. Tak się cieszyłam z 7 tygodnia i pisałam, że czuję chłopaka hehe.
Aaa spodnie zamówiłam, bo nie mam nawet w czym jechać w sobotę na uczelnię. Chociaż dzisiaj kupiłam sukienkę to chyba w niej pojadę, bo nie wiem czy mi te spodnie przyjdą.
Ja właśnie zakupiłam 6 majtek ciążowych i 2 pary spodni dresowych. -
agatka196 wrote:Oj ale naskrobałyście

Ja dzisiaj padam ze zmęczenia.
Widzę że sporo tematów poruszyłyście.
My dziecka do łóżka brać nie będziemy. Będzie miało swoje łóżeczko i niech się do niego przyzwyczja. Moja siostra tak brała syna to do dziś przyłazi i pcha się do łóżka.
Jeżeli chodzi o wózki mamy parę typów i nie mam pojęcia na jaki się zdecydujemy ale rico nano jest na pierwszym miejscu.
Ja też od gina dostałam tylko kartę ciąży nic więcej. Powoli staram się kompletować wyprawkę ale jeszcze sporo czasu.
Dziś kupiliśmy pierwszą sukienusie dla Córeczki, babcia teraz dzwoniła że kupiła kołderkę i podusie do łóżeczka i jeszcze koleżanka w anglii też zaszalała i pokupowała małej cuda.
Gratuluję udanych wizyt !
Ja właśnie zakupiłam w zeszłym tygodniu białą pościel do łóżeczka dziecięcego, bo mam pomysł co by tam wyhaftować, tylko poczeka do 20 kwietnia
może się w końcu dowiem czy to okruszek czy kruszynka,
jerunku ale on/ona się bryka po jogurcie jagodowym
haha
-
Staraczka23 wrote:Wspomnialam o tym mężowi to sie spojrzal krzywo nie wspomnial o moim rozpychaniu ale o tym ze sobie tego nie wyobraza i oczywiście dziecko moze byc w lozku z nami rano czy wieczorem ale nigdy jak bedziemy juz spac, trzeba miec czuja i nie spac aby uwazac na malucha.
Dzisiaj glosno bylo o 2 letnim dziecku w nocy wypadlo z okna matka spala... Juz wiem ze bedzie blokada na klamkach
Ja mieszkać będę w domku
wiec u mnie co najwyżej może na ogród wyjść
-
A dziewczyny jakby któraś z Was cierpiała na bezsenność ciążową to mogę śmiało polecić kubek ciepłego mleka z miodem, już dawno się tak nie wyspałam jak dziś, z 4 razy wstałam na sikanie, ale już chrapanie moje R mi tak nie przeszkadzało, bo przytuliłam głowe do poduchy i zasnęłam w mgnieniu oka.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry!
Brzusie piekne
Lady ja nie mam nadwagi a brzusio jest rozlany, boczki sie zrobily i nie widac, ze to ciazowy...wiec niekoniecznie byloby jeszcze u Ciebie widac, ale rozumiem Ciebie, bo ja tez bym chciala juz ciazowy brzuszek
Co do spedzania z dzieckiem czasu to faktycznie jest teoria, ze dziecko do roku jak nie widzi mamy to przezywa cos w rodzaju zaloby! Ale mysle, ze jesli nauczy sie, ze jestesmy gdzies obok i na jego wezwanie pojawiamy sie to stopniowo dziecko nauczybsie, ze czuwamy i jestesmy obok.
Ktos pieknie napisal, ze dzieci wychowujemy dla swiata, mam nadzieje, ze podejde do tego racjonalnie. Inaczej kocha sie rodzicow, inaczej przyjaciol, mezow i chyba inna miloscia obdarza sie dzieci, co nie oznacza, ze jest ono gorsze lub zle.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia dokładnie, dzieci wychowuje się dla świata. Najgorsze co może zrobić matka to wychować dziecko dla siebie..niestety brat mojej mamy jest tego przykładem i facet ma 46 lat i dalej mieszka z rodzicami bo tak jemu wygodniej, a każda dziewczyna/ kobieta z jaką się spotykał doszczętnie byłą krytykowana przez jego mamę (moją babcię) i dlatego odpuszczał. Obecnie jest starym kawalerem i mimo, iż to na prawdę przystojny i zadbany facet to jednak wiem, że sam zostanie do końca życia.
-
nick nieaktualny