X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna88, gratuluję Synusia!!!

MY na pewno nie będziemy spać z dzieckiem w łóżku, popieram wszystko co piszą Dziewczyny, które są na NIE :) Tak jak Gusiak, uważam, że Mąż jest number one i nie ma innej opcji :)

Natomiast co do wózka, to na 90% Riko Nano, widzieliśmy na żywo i jest czadowy :D

agatka196, Gusiak, alutka, agniesja lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspomnialam o tym mężowi to sie spojrzal krzywo nie wspomnial o moim rozpychaniu ale o tym ze sobie tego nie wyobraza i oczywiście dziecko moze byc w lozku z nami rano czy wieczorem ale nigdy jak bedziemy juz spac, trzeba miec czuja i nie spac aby uwazac na malucha.

Dzisiaj glosno bylo o 2 letnim dziecku w nocy wypadlo z okna matka spala... Juz wiem ze bedzie blokada na klamkach :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koty, więc w oknach mam siatki :P I takie "grzebyki" do otwierania po całości na małą szparkę. Ale blokady pewnie też dodatkowo założę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ... nadgonić całodzienną Waszą dyskusję to nie lada wyzwanie :P
    co do wózków: nie ma idealnego: ja mieszkam w domu jednorodzinnym więc waga wozka nie ma znaczeniam,ale uwielbiamy spacery po lesie więc z kolei istotna była amortyzacja i porządne koła i to by dobrze sie składał bo czesto podróżujemy. Inny wózek wybierze ktoś kto mieszka na 5 piętrze bez windy, nie ma auta lub nie cierpi spacerów :) jedno co wg mnie ( mówię na podstawie wlasnego doświadczenia) jest ważne to...kolor bo niestety jasny wózek ( nie mówię o stelarzu, ale o materiale)wymaga mega dbałości: flipsy, jabłka, soczek etc etc kochają zostawiać plamy bez możliwości :) :)
    Co do spania z dzieckiem..mimo, że wczesniak od 1 dnia w domu spi w swoim łóżeczku, w swoim pokoju: i ...... to byla najlepsza decyzja :) mlody rano pakuje się do nas do łóżka i sa przytulaski itd, nie wierze w teorie, że mniej nas kocha bo nie spi w naszym łózku i ze ma uraz bo zostaje sam w łóżeczku...my jestesmy szczesliwi bo mamy tez czas tylko dla siebie...Adaś wstaje o 7 idzie spac o 21 przez ten czas jestesmy w 100% dla niego ale wieczorem chce byc tez zoną i przyjaciólka mojego męża...bo nie jest tylko OJCEM ale jest też moim PRZYJACIELEM, KOCHANKIEM, KUMPLEM etc. Czekamy na kolejne dziecko i juz organizujemy pokoik :) zeby dzieciaczki miały tez swoje miejsce:) Ale zaznaczam: każdy niech żyje jak mu wygodniej - ja pisze o swoim doświadczeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 22:59

4me, monaaa85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:54

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chce ryczec ;( jest trzecia w nocy i dla mnie pewnie spanie juz sie skonczylo. Znow odezwał sie mój głupi zab, co juz 3 lekarzy sie na mnie wypięło :( boszzz dziewczyny mowie Wam kazdy mój bol w ciąży byl do zniesienia w porównaniu z tym pieprzonym zębem.
    Czekam do 9 i idę sie położyć przed gabinetem mojego lekarza póki mi tego zęba nie zrobi :( :( :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:50

wiaraczynicuda, adzia, Staraczka23, Lilla My, Misi@, Lady Savage, Anitka201, sweety, Kasiarzynka, Gusiak, karolcia87, monaaa85, la_lenka, skabarka, chabasse, Carolline, Wonderland, MadziaRatMed, Kucykowa, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Agata jaki brzusio swietny, wczorajsze rowniez ladniusie :)

Ale mialam sen hahaha snilo mi sie ze przed porodem bylysmy wszystkie w jakims hotelu haha biegalysmy jak na jakims szkolnym obozie :D a potem ja i ktos szlysmy na ktg do szpitala :D
    i sie obudzilam :D

A no i brzuch tak perfidnie na @ boli :/
    to chyba te dni kiedy powinnam miec okres bo z mama mialam synchronizację i ona od wczoraj @ ma

Czy ktos dzisiaj ma wizyte oprocz mnie i gusiak?
    Ps. Gusiak tez mam na 11.30 bo sprawdzilam a mowilam ze na 11.40 :D

Piękna pogoda az chce sie wyjsc :D

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dzień dobry brzuchatki :-)

Powodzenia dzisiaj na wizytach :-)
    Śliczne macie brzuszki :-)
    I ja wam mój zaktualizuję:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/835fefbe965f.jpg

My zaraz się szykujemy i prosto po śniadanku jedziemy do mojego rodzinnego miasta. A wieczorem do kina.

Także miłego dnia Wam kochane życzymy :-)

Piękny brzuszek ja jeszcze nie mam ruchów tez nie czuję no i czekam i zobaczymy kiedy ja będę miała

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Lady aż zacytowałam siebie z 9 stycznia żeby nie było, że kradnę Nikosia:D Ale tak jak ktoś już tu dzisiaj pisał, to tylko forum, a nie takie same imię w rodzinie:) W ogóle jak śmiesznie czytać stare wpisy, fajna pamiątka. Tak się cieszyłam z 7 tygodnia i pisałam, że czuję chłopaka hehe.
    Aaa spodnie zamówiłam, bo nie mam nawet w czym jechać w sobotę na uczelnię. Chociaż dzisiaj kupiłam sukienkę to chyba w niej pojadę, bo nie wiem czy mi te spodnie przyjdą.

Ja właśnie zakupiłam 6 majtek ciążowych i 2 pary spodni dresowych.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Oj ale naskrobałyście :-)

Ja dzisiaj padam ze zmęczenia.
    Widzę że sporo tematów poruszyłyście.
    My dziecka do łóżka brać nie będziemy. Będzie miało swoje łóżeczko i niech się do niego przyzwyczja. Moja siostra tak brała syna to do dziś przyłazi i pcha się do łóżka.
    Jeżeli chodzi o wózki mamy parę typów i nie mam pojęcia na jaki się zdecydujemy ale rico nano jest na pierwszym miejscu.
    Ja też od gina dostałam tylko kartę ciąży nic więcej. Powoli staram się kompletować wyprawkę ale jeszcze sporo czasu.
    Dziś kupiliśmy pierwszą sukienusie dla Córeczki, babcia teraz dzwoniła że kupiła kołderkę i podusie do łóżeczka i jeszcze koleżanka w anglii też zaszalała i pokupowała małej cuda.

Gratuluję udanych wizyt !

Ja właśnie zakupiłam w zeszłym tygodniu białą pościel do łóżeczka dziecięcego, bo mam pomysł co by tam wyhaftować, tylko poczeka do 20 kwietnia :) może się w końcu dowiem czy to okruszek czy kruszynka,
    jerunku ale on/ona się bryka po jogurcie jagodowym XD haha

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wspomnialam o tym mężowi to sie spojrzal krzywo nie wspomnial o moim rozpychaniu ale o tym ze sobie tego nie wyobraza i oczywiście dziecko moze byc w lozku z nami rano czy wieczorem ale nigdy jak bedziemy juz spac, trzeba miec czuja i nie spac aby uwazac na malucha.

Dzisiaj glosno bylo o 2 letnim dziecku w nocy wypadlo z okna matka spala... Juz wiem ze bedzie blokada na klamkach :)

Ja mieszkać będę w domku XD wiec u mnie co najwyżej może na ogród wyjść XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jakby któraś z Was cierpiała na bezsenność ciążową to mogę śmiało polecić kubek ciepłego mleka z miodem, już dawno się tak nie wyspałam jak dziś, z 4 razy wstałam na sikanie, ale już chrapanie moje R mi tak nie przeszkadzało, bo przytuliłam głowe do poduchy i zasnęłam w mgnieniu oka.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja mieszkać będę w domku XD wiec u mnie co najwyżej może na ogród wyjść XD
    Jak siegnie do drzwi tarasowych to moze wyjść w nocy :P

Oczywiście u nas nie bedzie takich szogunow hehe ale warto dmuchac na zimne

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Brzusie piekne :)

Lady ja nie mam nadwagi a brzusio jest rozlany, boczki sie zrobily i nie widac, ze to ciazowy...wiec niekoniecznie byloby jeszcze u Ciebie widac, ale rozumiem Ciebie, bo ja tez bym chciala juz ciazowy brzuszek ;)

Co do spedzania z dzieckiem czasu to faktycznie jest teoria, ze dziecko do roku jak nie widzi mamy to przezywa cos w rodzaju zaloby! Ale mysle, ze jesli nauczy sie, ze jestesmy gdzies obok i na jego wezwanie pojawiamy sie to stopniowo dziecko nauczybsie, ze czuwamy i jestesmy obok.

Ktos pieknie napisal, ze dzieci wychowujemy dla swiata, mam nadzieje, ze podejde do tego racjonalnie. Inaczej kocha sie rodzicow, inaczej przyjaciol, mezow i chyba inna miloscia obdarza sie dzieci, co nie oznacza, ze jest ono gorsze lub zle.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ a slyszalas ze wnuki kocha sie bardziej niz wlasne dzieci :D
    Jakas ciotka ostatnio tak mowila haha

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dokładnie, dzieci wychowuje się dla świata. Najgorsze co może zrobić matka to wychować dziecko dla siebie..niestety brat mojej mamy jest tego przykładem i facet ma 46 lat i dalej mieszka z rodzicami bo tak jemu wygodniej, a każda dziewczyna/ kobieta z jaką się spotykał doszczętnie byłą krytykowana przez jego mamę (moją babcię) i dlatego odpuszczał. Obecnie jest starym kawalerem i mimo, iż to na prawdę przystojny i zadbany facet to jednak wiem, że sam zostanie do końca życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Misi@ a slyszalas ze wnuki kocha sie bardziej niz wlasne dzieci :D
    Jakas ciotka ostatnio tak mowila haha

Nie strasz! Boje sie tesciowej...aczkolwiek moj tato jest po uszy zakochany we wnukach, wiec cos w tym jest :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka jaki Ty masz pokaźny brzuszek! :-) W sumie jesteśmy w tym samym tygodniu. Kurcze to ja faktycznie jeszcze jestem płaska :-)Po weekendzie i ja wrzucę fotkę :-)

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ