X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakladamy klime w tym roku. Juz kupilismy tylko zamontowac trza :)
    U nas jest goraco bo slonce nam caly dzien swieci i tak dzis bez grzania mielismy 22 stopnie :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wyczerpujacy ale udany dzien zakupowy, w h&m mama niestety nic nie znalazlam, wszystko brzydkie i drogie Emotikon unsure ale w c&a sie obkupilam kupilam 2 sukienki bluze i spodnie, wszystko super i przecenione Emotikon smile przed chwila przyjechal kolega i podrzucilmi fotelik a siostra dala mi wczesniejszy prezent urodzinowy-wanienke, karuzele do lozeczka grzechotki i grajaca owce wszystko z ikei- jestem szczesliwa po calym dniu wrazen hihi a Wam jak moja wieczór?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB pokaż co kupiłaś z C&A, lubię ten sklep. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taka sukienke tylko rozmiar wieksza ale fajnie sie rozciaga
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/sukienki/wszystkie-sukienki/page-2/taliowana-suknia-149121-1.html

druga w groszki granatowa tylko nie widze w necie-jutro zrobie foto w dzien :)

bluze taka kupilam http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/bluzy-trykotowe-i-rozpinane/bluza-z-nadrukiem-148338-1.html

i spodnie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/spodnie/wszystkie-spodnie/page-2/lekkie-spodnie-145092-2.html

a i jeszcze w sinsayu taka sukienke http://www.sin-say.com/pl/pl/sklep-online/kolekcja/sukienki/kv980-90m/sinsay-dress

i w cubusie staniki
    nigdy w c&a nie kupowalam nic a tu nie dosc ze fajne to jeszcze w stacjonarnym poprzeceniane :)

4me, chabasse lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w zeszłym roku kupiliśmy wiatrak też ostatnie piętro i gorąco w lato a przy wiatraku o wiele lepiej :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kolek jelitowych to ja je mam i są straszne :/ codziennie nie ale raz na jakiś czas się pojawiają i wtedy goni mnie do wc i nie wiem jak sobie pomóc jem normalnie staram się mało słodyczy a i tak problem jest

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    co do kolek jelitowych to ja je mam i są straszne :/ codziennie nie ale raz na jakiś czas się pojawiają i wtedy goni mnie do wc i nie wiem jak sobie pomóc jem normalnie staram się mało słodyczy a i tak problem jest

Na kolki jelitowe mam dwie rady, które działają na mnie:
    1. Niech biodra idą w ruch! Kołysz biodrami kilka minut, rób ruchy okrężne, jeśli leżysz podnoś je w górę i w dół.
    2. Herbata z kopru włoskiego dostępna w każdej aptece

Anitka201, skabarka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobają mi się takie ala dresowe spodnie w kwiatki, ale zawsze się obawiam, że będę wyglądać jak w piżamie i w końcu nigdy nie kupuję.

W C&A to raczej w sklepie online poluje, czasem można rewelacyjne okazje dorwać (np. mam spodnie i długie swetry, za 37 zł każde, koszula za 19 zł itd).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    U mnie w nocy pojawil się taki ból że w pół zajęta szlam do wc. Trzymał się praktycznie pół dnia później wziełam nosoe i to tej pory spokój. Zobaczymy co będzie jutro :-(

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Na kolki jelitowe mam dwie rady, które działają na mnie:
    1. Niech biodra idą w ruch! Kołysz biodrami kilka minut, rób ruchy okrężne, jeśli leżysz podnoś je w górę i w dół.
    2. Herbata z kopru włoskiego dostępna w każdej aptece

Ja przy tej kolce od razu musze na wc bo dostaję luźnego stolca ale herbatę z kopru włoskiego kupię :) można ją pić codziennie?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą też miałam takie kolki ale mniej bolało a teraz mam wrażenie jakby bardziej boli no i jak nie wypróżniam się przez 3 dni to na 4 dzień biorę czopek glicerynowy i pomaga. A wczoraj tą kolkę podejrzewam, że dostałam po pizzy którą jadłam i po warce 0,0%

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie w nocy pojawil się taki ból że w pół zajęta szlam do wc. Trzymał się praktycznie pół dnia później wziełam nosoe i to tej pory spokój. Zobaczymy co będzie jutro :-(

Też raz tak miałam, że w nocy mnie złapało :(

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tez pilam warke 0,0.. dziwne to bo nigdy czegoś takiego nie miałam.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na herbatce z kopru którą mi mąż kupił jest napisane żeby nie stosować w ciąży. I już sama zglupialam można czy nie :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przestraszylam że coś z dzieckiem się dzieje. W środę mam wizyte wiec o to zapytam.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki bol i gdzie jest przy tej kolce jelitowej?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka 201 to może od tej warki wcześniej mogłyśmy pić a, że teraz ciąża to i to mogło się zmienić. Pisałaś , że pijesz len ale na czczo go pijesz , przed snem w południe?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a jaki bol i gdzie jest przy tej kolce jelitowej?

Kochana mnie to boli podbrzusze całe od prawej do lewej strony. Taki skurcz nagły straszny i boli okropnie puszcza po jakimś czasie i później znowu i przy tym mi trochępomaga masowanie podbrzusza , najlepiej jak kolana podciągnę do góry i goni mnie do wc przy tym ale ja też często gazy mam od nie pamiętam kiedy strasznie wypuszczam. No i po tym napadzie bolą mnie jelita co biorę nospę i rzeczywiście puszcza i przestaje boleć. Ja to tak opiszę. Dietę mam bogatą w błonnik, jabłka jem warzywa staram się jeść. Taka widocznie moja uroda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 22:18

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:58

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pozwolił lekarz brać wiadomo nie codziennie ale czopki 1g glicerynowe jak przez jakiś czas się nie wypróżniam.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ