X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakladamy klime w tym roku. Juz kupilismy tylko zamontowac trza :)
    U nas jest goraco bo slonce nam caly dzien swieci i tak dzis bez grzania mielismy 22 stopnie :)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za wyczerpujacy ale udany dzien zakupowy, w h&m mama niestety nic nie znalazlam, wszystko brzydkie i drogie Emotikon unsure ale w c&a sie obkupilam kupilam 2 sukienki bluze i spodnie, wszystko super i przecenione Emotikon smile przed chwila przyjechal kolega i podrzucilmi fotelik a siostra dala mi wczesniejszy prezent urodzinowy-wanienke, karuzele do lozeczka grzechotki i grajaca owce wszystko z ikei- jestem szczesliwa po calym dniu wrazen hihi a Wam jak moja wieczór?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB pokaż co kupiłaś z C&A, lubię ten sklep. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam taka sukienke tylko rozmiar wieksza ale fajnie sie rozciaga
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/sukienki/wszystkie-sukienki/page-2/taliowana-suknia-149121-1.html

druga w groszki granatowa tylko nie widze w necie-jutro zrobie foto w dzien :)

bluze taka kupilam http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/bluzy-trykotowe-i-rozpinane/bluza-z-nadrukiem-148338-1.html

i spodnie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/spodnie/wszystkie-spodnie/page-2/lekkie-spodnie-145092-2.html

a i jeszcze w sinsayu taka sukienke http://www.sin-say.com/pl/pl/sklep-online/kolekcja/sukienki/kv980-90m/sinsay-dress

i w cubusie staniki
    nigdy w c&a nie kupowalam nic a tu nie dosc ze fajne to jeszcze w stacjonarnym poprzeceniane :)

4me, chabasse lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w zeszłym roku kupiliśmy wiatrak też ostatnie piętro i gorąco w lato a przy wiatraku o wiele lepiej :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kolek jelitowych to ja je mam i są straszne :/ codziennie nie ale raz na jakiś czas się pojawiają i wtedy goni mnie do wc i nie wiem jak sobie pomóc jem normalnie staram się mało słodyczy a i tak problem jest

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    co do kolek jelitowych to ja je mam i są straszne :/ codziennie nie ale raz na jakiś czas się pojawiają i wtedy goni mnie do wc i nie wiem jak sobie pomóc jem normalnie staram się mało słodyczy a i tak problem jest

Na kolki jelitowe mam dwie rady, które działają na mnie:
    1. Niech biodra idą w ruch! Kołysz biodrami kilka minut, rób ruchy okrężne, jeśli leżysz podnoś je w górę i w dół.
    2. Herbata z kopru włoskiego dostępna w każdej aptece

Anitka201, skabarka lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobają mi się takie ala dresowe spodnie w kwiatki, ale zawsze się obawiam, że będę wyglądać jak w piżamie i w końcu nigdy nie kupuję.

W C&A to raczej w sklepie online poluje, czasem można rewelacyjne okazje dorwać (np. mam spodnie i długie swetry, za 37 zł każde, koszula za 19 zł itd).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    U mnie w nocy pojawil się taki ból że w pół zajęta szlam do wc. Trzymał się praktycznie pół dnia później wziełam nosoe i to tej pory spokój. Zobaczymy co będzie jutro :-(

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Na kolki jelitowe mam dwie rady, które działają na mnie:
    1. Niech biodra idą w ruch! Kołysz biodrami kilka minut, rób ruchy okrężne, jeśli leżysz podnoś je w górę i w dół.
    2. Herbata z kopru włoskiego dostępna w każdej aptece

Ja przy tej kolce od razu musze na wc bo dostaję luźnego stolca ale herbatę z kopru włoskiego kupię :) można ją pić codziennie?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą też miałam takie kolki ale mniej bolało a teraz mam wrażenie jakby bardziej boli no i jak nie wypróżniam się przez 3 dni to na 4 dzień biorę czopek glicerynowy i pomaga. A wczoraj tą kolkę podejrzewam, że dostałam po pizzy którą jadłam i po warce 0,0%

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    U mnie w nocy pojawil się taki ból że w pół zajęta szlam do wc. Trzymał się praktycznie pół dnia później wziełam nosoe i to tej pory spokój. Zobaczymy co będzie jutro :-(

Też raz tak miałam, że w nocy mnie złapało :(

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja tez pilam warke 0,0.. dziwne to bo nigdy czegoś takiego nie miałam.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na herbatce z kopru którą mi mąż kupił jest napisane żeby nie stosować w ciąży. I już sama zglupialam można czy nie :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przestraszylam że coś z dzieckiem się dzieje. W środę mam wizyte wiec o to zapytam.

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki bol i gdzie jest przy tej kolce jelitowej?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka 201 to może od tej warki wcześniej mogłyśmy pić a, że teraz ciąża to i to mogło się zmienić. Pisałaś , że pijesz len ale na czczo go pijesz , przed snem w południe?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a jaki bol i gdzie jest przy tej kolce jelitowej?

Kochana mnie to boli podbrzusze całe od prawej do lewej strony. Taki skurcz nagły straszny i boli okropnie puszcza po jakimś czasie i później znowu i przy tym mi trochępomaga masowanie podbrzusza , najlepiej jak kolana podciągnę do góry i goni mnie do wc przy tym ale ja też często gazy mam od nie pamiętam kiedy strasznie wypuszczam. No i po tym napadzie bolą mnie jelita co biorę nospę i rzeczywiście puszcza i przestaje boleć. Ja to tak opiszę. Dietę mam bogatą w błonnik, jabłka jem warzywa staram się jeść. Taka widocznie moja uroda :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 22:18

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 21:58

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pozwolił lekarz brać wiadomo nie codziennie ale czopki 1g glicerynowe jak przez jakiś czas się nie wypróżniam.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ