Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info. Chyba u mnie to wystapilo pare razy przed ciaza- takie jakby klucie w brzuchu ale mi wówczas zawsze pomagala wizyta w toalecie.
    Ja ogólnie żadnych większych boli brzucha nie mam wiec nie pomogę :(
    To znaczy jakies tam skorcze lub krotki bol mam codziennie. Zazwyczaj jednak boli to tak krótko, ze nawet nie ma sensu brać leków- kilka, kilkanaście zupełnie różnych boli ale za to krótkich... Narazie się tym nie martwie i lekarz tez na pewno powie, ze to macica sie przygotowuje...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a jaki bol i gdzie jest przy tej kolce jelitowej?
    U mnie ból wystąpił z boku z prawej strony tak na wysokosci jajnika i prominiowal na caly bok. Gdybym nie miska wyciętego wyrostka to pomyslalabym ze to po prostu atak wyrostka. Dzisiaj nie czuje bólu ale porozmawiam o tym z lekarzem bo bolało tak mocno że nie mogłam się wyprostować. :-(

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Anitka 201 to może od tej warki wcześniej mogłyśmwizyy pić a, że teraz ciąża to i to mogło się zmienić. Pisałaś , że pijesz len ale na czczo go pijesz , przed snem w południe?
    Rano dodaje do koktajlu okolo 1,5 plaskiej lyzeczki. Czasami zalewam wrzątkiem w południe ( jak jestem juz głodna) i regularnie pije przed snem.
    Mi pomógł też ruch. Długi spacer czy i inne ćwiczenia i od razu wizyta w wc. Alle tak czytam że za dużo ruchu też wywoluje te kolki.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Na herbatce z kopru którą mi mąż kupił jest napisane żeby nie stosować w ciąży. I już sama zglupialam można czy nie :(
    Czytałam trochę o tych bolach i kolkach ciazy w i tam właśnie polecają te herbatkę z kopru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien donry ja dzis o 18:00 mam wizyte u prowadzacego. Prosze trzymajcie kciuki. Mimo wszystko ciagle mam nadzieje, ze to pomylka .
    Wczoraj bylam w pepco i kupilam sobie ta tunike, o ktorej pisalyscie. Musze ja w domu przymierzyc ;)

Milego dnia!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Witam się z rana od kilku dni śpię jak nie niemowlę, nie słyszę mojego chrapiącego R a to wszystko dzięki ciepłemu mleczku z miodem przed snem. Jaka jestem szczęśliwa :3

Lilla My, sweety, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ - trzymam kciuki już od rana!

A co do skurczów i bólu brzucha - ja od kilku dni też nie mogę spać, bo mam wrażenie, że jak śpię z wyprostowanymi nogami, to wtedy łapią mnie skurcze w brzuchu. No i troszkę muszę się zgiąć. Zawsze w nocy i zawsze jakąś godzinkę. Ale nie jest to jakiś ból jak na @, więc zakładam, że może po prostu więzadła się rozciągają i mięśnie.

Miłego dnia!

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! Za mnie także proszę trzymać wizyte mam na 12. 30. Zawsze przed każdą wizytą łapie stresa. Ja również trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wasze wizyty ☺

Lilla My, kasig, Lady Savage, nick nieaktualny, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol :)
    Ale paskudna pogoda dzisiaj, jeszcze leżę sobie :)
    Skabarka moze zapalenie pęcherza masz? u mnie podobnie bylo parcie na wc i ból, a teraz znowu wróciło jak trzymam mocz to czuje takie prądy podbrzusza i ledwo dochodze do wceta :D
    Trzymam kciuki za wasze wizyty :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny.. ja dzisiaj coś spać nie mogłam ale to pewnie dlatego , że spać poszłam koł0 23 wczoraj.
    Adzia, Misi@... trzymamy mocno kciuki i wierzę, że będzie wszystko dobrze. Musi być.. Grunt to nie popadać w stresy chociaż wiadomo.. nie zawsze da się uniknąć. Ja jutro mam chyba wizytę, ale to tylko taka kontrolna z wynikami krwi i moczu więc na temat dzidzi pewnie i tak nic się nie dowiem. A tym czasem trzymajcie się cieplutko i miłego dzionka..

adzia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andzia i misia , trzymam kciukasy za wizyty dzisiejsze , jak wrócicie to naskrobcie coś jak tam , a u ciebie misia to mam nadzieje ze to jedna wielka pomyłka , nic sie nie stresujcie , lepiej pomyslcie ze zobaczycie swoje maluszki , ja tez juz bym chciała , ale mam wizyte dopiero 24 ;/

km5se6ydozmkg5fc.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:25

adzia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy mozna brac espumisan?

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:06

adzia, nick nieaktualny, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie brzuchola 19 tc (2 zdjęcia i wygląda to jak 2 różne brzuchy):
    85bb9571a53b2e08m.jpg

i drugie
    25b5bd3dfe1aa71em.jpg

chabasse, bento, nick nieaktualny, aldonaa, Lilla My, Dżuls, Czarna_88, karolcia87, Wonderland, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach:) Będę trzymać kciuki. Też miałam dzisiaj mieć ale za późno się rejestrowałam i będę mieć w czwartek.
    U nas znowu pogoda do pupy, właśnie zaczęło padać i wieje okropnie. Wstaję na jakieś śniadanko. Ostatnio w ogóle hormony mi szaleją i co chwilę płaczę, jestem smutna:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei współczuję mojemu mężowi..ostatnio mam takie humory, że aż się dziwię, że ze mną wytrzymuje i podchodzi tak spokojnie do moich fochów. Nie wiem dziwne to bo te wybuchy są silniejsze ode mnie :-( no głupio mi później (jak już trochę ochłonę).

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 cudowny brzuch ;) widać, że Ci mięśnie dzidzie podtrzymują ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Anitka201 cudowny brzuch ;) widać, że Ci mięśnie dzidzie podtrzymują ;)
    Jeszcze coś z nich zostało chociaż coraz częściej zauważam, że zaczyna żyć własnym życiem :-) Ale po ciąży wezmę się za ćwiczenia i go zgubię :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczyny a czy mozna brac espumisan?

Tez bym chętnie się dowiedziała. Wita Witam się z rana u nas pogoda beznadziejna :-/ pada i wieje za niedługo wstaje robić śniadanko o do sklepu w tą pogodę musze się przejść chociaż na chwil. Powodzenia na wizytach dziewczyny dajcie znać jak było jak ja wam zazdroszczę u nas dopiero wizyta 29 kwietnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 09:17

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ