X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to naprawdę kochane mam szczęście 29 listopada dostałam po 5 latach pracy wypowiedzenie tak po prostu bez powodu. Nawet się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy, bo nie dość że musi przywrócić mnie do pracy to jeszcze zalapie się na macierzyński naprawdę cudowny prezent na święta. I mina mojego szefa mistrzostwo :-)

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:45

• aneta89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jak to zrobić żeby był widoczny mój suwaczek?

f2w33e3kc4d16lxe.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta89 wrote:
    Kobietki jak to zrobić żeby był widoczny mój suwaczek?
    musisz wstawić url

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 18:57

adzia lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    adzia nie mam pojęcia, co można brać z leków. Na pewno nie zaszkodzi gorąca herbata z sokiem malinowym i do łóżeczka:)

Ja też się nie boję porodu (jak na razie:P). Boję się tylko żeby wszystko było ok z dzidzią. Lady Savage fajnie będziesz mieć z mamą:)

a kto powiedział że będę rodzić z mamą XD moja mama jest w Bytomiu, ja w Poznaniu, chciałam by przyjechała tutaj na czas porodu, mój facet uparł się ze mam jechać tam, bo tam ponoć lepsze szpitale położnicze, XD w ogóle wszystko mi jedno byle rodzić w wodzie XD ale o tym to mogę chyba se pomarzyć, bo nie słyszałam by któraś w Polsce urodziła w wodzie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - jeśli chcesz być w wodzie do samego końca, to warto rozważyć poród domowy - wtedy jest taka możliwość :)

p.s. Ja też bym chciała w wodzie :) a na pewno nie na plecach na łóżku, swoboda ruchów i wyboru pozycji to dla mnie minimum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:39

• adzia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję dziewczyny!!!!Już się najadłam mleka z czosnkiem fuj :-)ale dzidzi wszystko!!!!

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    No nieźle :D wszystkie Gośki zachodzą w grudniu? :D
    Haha, fajnie by było, bo ja chciałabym zajść w przyszłym roku w grudniu w drugą ciążę :D
    Powodzenia, dziewczyny, trzymam za Was kciuki i życzę spokojnych, bezprolemowych ciąż!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:45

• eM Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia co do przeziębienia to za wiele nie można :( dużo pij, możesz rutinoskorbin jak będziesz miała kaszel czy ból gardła to w aptece powiedz że w ciąży jesteś to dadza ci coś dla ciężarnych, ale tak poza tym to tylko domowe sposoby ...

Co do herbat i kaw :) zielona faktycznie osłabia przyjmowanie kwasu foliowego, dlatego jak już się ją pije to nie brać potem witamin. Można melisę, którą pokochałam w 2 ciąży :D można imbirową herbatkę, podobno dobra na mdłości :) można rooibos, czerwona herbata ma taki lekko miodowy posmak. Ja lubię też czasem wodę z syropem i jest taka a la owocowa :). Kawa przenika niestety do dzidzi, cola też więc lepiej odstawić. Ja się przerzuciłam na kawę zbożową, nie jest taka zła jeśli zrobi się ją w formie latte :D

Co do strachu, porodu się wcale nie boje a z tego co wiem w wielu szpitalach można za dopłatą rodzić w wodzie. Choć mnie to nie przekonuje, wolę chyba normalnie. CC niby łatwiej psychicznie przejść, ale z 2 strony dłużej się dochodzi do siebie gdy dzidzia nas tak strasznie potrzebuje więc wolałabym naturalnie :).

Staram się nie bać poronienia i myśleć, że tym razem będzie już dobrze, ale to chyba w każdej dziewczynie która to przeszła zostanie do końca. Dlatego na razie nikt nie wie o mojej ciąży, tylko mąż. Rodzicom powiemy jak będzie serducho, a reszcie rodziny dopiero po prenatalnych. No ale wierze, że tym razem się uda :)

adzia lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. :)
    Wpadłam zajrzeć żeby zobaczyć jak nastroje na początku ciąży. :) Życzę Wam spokoju, siły i dużo pozytywnych myśli. <3

Adzia wyczytałam, że zbiera Cię choróbsko... Na takie typowe pierwsze objawy grypowe najlepiej reagować bardzo szybko bo jak choroba się rozwinie to nie mamy zbyt dużego pola do popisu bo wiadomo, że każda z nas stara się unikać leków i antybiotyków jak ognia. Najlepiej się wyleżeć, wygrzać i do tego mleko, miód, sok malinowy i cytryna. Ja tydzień temu zaliczyłam chorobę i mnie bardzo na ból gardła i kaszel pomogły produkty firmy Prenalen. Specjalne naturalne tabletki i syrop dla przyszłych mam i mam karmiących. Nie są zbyt drogie a na mnie okazały się skuteczne. Mam nadzieję, że nie będziecie ich potrzebować ale jeśli będzie taka konieczność to może komuś pomogą. :)

adzia lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo ale mnie ścieło XD tak nagle leżałam sobie z moim tabletem i chlup śpię XD teraz wstałam :) i witam ponownie :)

Sigma lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - czemu CC?

Natt - dzięki! :* :)

Co do picia herbaty/kawy - ja piję wszystko. Staram się mniej kawy i nieco słabszą, ale nadal piję ze 2 kubki dziennie, herbatę czarną, owocową - za zieloną akurat nie przepadam. Colę też piję. Jak dowiedziałam się o ciąży, odstawiłam z dnia na dzień papierosy (z paczki dziennie do zera) i alkohol - to jest mój plan minimum. Teraz powoli odstawiam chipsy, fast foody i słodycze - ale bez przesady, jak mnie mocno najdzie ochota, to małą porcję wsunę. Od dzisiaj wracamy (po świątecznym obżarstwie) do zdrowszego jedzonka - dziś na obiad była pierś z kury z cebulką i pieczarkami, mała ilość makaronu i sałatka pomidorowo-ogórkowa. To tak na początek, trzeba troszkę zadbać o jakość jedzonka, ale bez przesady w drugą stronę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:46

• pesteczka Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nieśmiało proszę o dopisanie mnie do wrześniowych ciężarówek:D W wigilię mi teścior pokazał taki mega cień cienia i to po jakichś 20 min, że uznałam następny miesiąc na straty, ale od paru dni latam jak kot z chorym pęcherzem siusiu i zrobiłam 3 testy wczoraj i normalnie po paru sekundach mega tłuste krechy:D Termn wypada na 3 wrzesień i jutro beta :D
    Pozdrawiam mamusie

Sigma, adzia lubią tę wiadomość

tb73jw4zkn2e67is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pesteczka :) trzymam kciuki za jutrzejsza bete .
    My również CC ale zdecydowanie je wolę powrót do zdrowia mega szybki więc i tym razem będzie dobrze .

• agata83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja za bardzo nie mam jak tu z wami posiedzieć, ale od wtorku będę miała już trochę spokojniej wiec poplotkujemy sobie ;)

eM możesz dopisac mnie do listy? Termin mam na 6 września.

Miłego wieczoru!

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 18:57

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ