Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, nadrobić was po całym dniu, to niezłe wyzwanie.
Co do przybierania na wadze w ciąży, ja uważam, że nie tyle zależy to nawet od wcześniejszej wagi, co po prostu od predyspozycji i na pewno od diety.
Mój ginekolog ma totalnego fioła na punkcie wagi i pilnuje tego, żeby za dużo nie przytyć, bo uważa, że może powodować sporo problemów w III trymestrze i w trakcie porodu.
Mi wyliczył góra 6 kg przez całą ciążę, bo i przed nie ważyłam zbyt mało. I jak na razie - odżywiając się racjonalnie i dużo pijąc wody wg jego zaleceń - jestem 4 kg na minusie, więc sądzę, że jego prognozy są całkiem realne.
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Nadrobić was to ciężko. Co do tycia to nie wiem ile przytyłam ważę się u lekarza, a w domu wagi nie mam.Witam się z rana dzisiaj super noc przestałam jak zasnelam tak mnie dopiero budzik obudził zmęczenie robi swoje. Czyli musze wstawać wcześniej by być zmęczona, a ja uwielbiam pospa. Dzisiaj znowu praktyka i wolne aż do czwartku, ponieważ na seminarium nie idę, bo dopiero będę badania odbierała I analanalizowała je. A po czwartku długi weekend i tez wolne ddługo. Ten ostatni semestr, to czuje się jakbym nie była już studentka tyle wolnego mam.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki:)
22 nialam badania prenatalne, zdrowy dzidzius, bardzo leniwy caly czas chciala spać
musialam pochodzic wypic czekolade zeby ją zbadala a dziewczynka nie chciala wspolpracowac :p i spala by i spala grzeczne dziecko
no i na 100 procent dziewczynka widzialam kreseczki
heheh
Jezeli chodzi o wage to ja jestem na 0kg a nie wymiotowalam nic z nog schudlam, z rąk to samo jedynie brzuszek, i piersi sie powiekszyly. Mowilam to mojej gin ze mysle ze powinnam przbrac juz na wadze a ona tak ale po 24 tyg.
Nie wiem jak to wylicza ale pelno znajomych tak narzeka ze przytyly juz :pp
skabarka, Lady Savage, monaaa85, Dżuls, Wonderland, chabasse, easymum lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
No wlasnie ja tez trochę na pomoc natury w chudnięciu liczę - wlasnie przez karmienie piersią.
Troche sie tylko boje, ze jesli będzie jednak ta cesarka to to moze mi pokrzyżować plany z karmieniem- no bo od razu nie przystawia, podkarmią sztucznym itp.
Dziewczyny czy te z Was co miały cesarkę miały jakies problemy z karmieniem piersią???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:43

-
Moja siostra miała cc i powiem 4me że w szpitalu było ciężko, choć te pielęgniarkę naciskaly, ale co miała zrobić jak po 2 h przystawiania do piersi dziecko krzyczało dalej wiec szła po butle, a jak wyszła ze szpitala może 2 dni karmila mm, a później zaczęła sama piersią mała ma rok i dopiero teraz odznaczaja od piersi. Za to koleżanka nie karmila tez po cc, bo dzieci nie umiały złapać cyca i pokarm zanikl. Wiec różnie to może być. Ja bym chciała karmić a jak mi dane będzie tego nie wiem.
-
Sama niestety nie liczę na magiczną moc karmienia, wiem, że to też dużo zależy od indywidualnych skłonności. Moja siostra karmiła ponad 1,5 roku i nic nie zrzuciła. Za to moja koleżanka, która w ciąży przybrała niecałe 5kg podczas karmienia, normalnie jedząc, przytyła 15kg!
Niestety nic nie wiadomo jak to u nas będzie wyglądać.
-
MadziaRatMed wrote:Dziewczyny czy znacie jakiegos lekarza w Poznaniu, ktory na nfz najlepiej robi usg dobrej jakosci? Moj gineks nie ma az tak super aparatu i jysle czy nie isc do innego na polowkowe
Nie moja ginekolog też na starym sprzęcie leci, wiem też że bardzo dobry sprzęt mają w Poradni Gaja na Lecha, i przyjmują NFZ ale nie wiem jacy są tam ginekolodzy, wiesz żebyś nie trafiła na jakąś zołze albo dupka.
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
aldonaa wrote:Oj 4me, bo to trzeba wytlumaczyc tak, ze Malenstwo caly nadmiar z brzuszka upycha w rozne inne miejsca, zeby sobie mieszkanko w brzuchu powiekszac

No córa tak właśnie robi i żołądek mi nieźle do góry wypchnęła, moj R się smieje że mam 2 pary piersi,
i że powinnam zakładać 2 pary biustonoszy
-
Staraczka23 wrote:Heej

Juz sie obudzilam, moj mocz wyglada niebo lepiej z środkowego strumienia niz ten ostatni z pierwszego
Ide sie ogarniac
A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.
Owca123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie wiedzialam, tutaj sie dowiedzualam w sumie mama mi mowila po fakcie a tu juz sie upewnilamLady Savage wrote:A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.

Bym nie wiedziala ale moj mocz byl metny i tak wspomnialam mamie to dopiero oswiecila
-
Oczywiście wiedziałam, przecież badanie moczu to jedno z podstawowych, robione wielokrotnie i bez ciąży.Lady Savage wrote:A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.
-
No wlasnie, wlasni czytałam, ze to różnie bywa z tym przystawianiem do piersi po cc- dużo tez podobno zalezy od personelu czy od razu dadzą czy nie...anulka20 wrote:Moja siostra miała cc i powiem 4me że w szpitalu było ciężko, choć te pielęgniarkę naciskaly, ale co miała zrobić jak po 2 h przystawiania do piersi dziecko krzyczało dalej wiec szła po butle, a jak wyszła ze szpitala może 2 dni karmila mm, a później zaczęła sama piersią mała ma rok i dopiero teraz odznaczaja od piersi. Za to koleżanka nie karmila tez po cc, bo dzieci nie umiały złapać cyca i pokarm zanikl. Wiec różnie to może być. Ja bym chciała karmić a jak mi dane będzie tego nie wiem.
Podpytam sie jeszcze poloznej na szkole rodzenia jak to rozegrać
Ja znam same przypadki chudnięcia po ciąży
i wszystkie, które karmily chudly szybciej niż te, które w ogóle nie karmily lub odstawialy po 3 miesiacach- no ale one akurat juz nie miały pokarmu wiec życie....