Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, nadrobić was po całym dniu, to niezłe wyzwanie.
Co do przybierania na wadze w ciąży, ja uważam, że nie tyle zależy to nawet od wcześniejszej wagi, co po prostu od predyspozycji i na pewno od diety.
Mój ginekolog ma totalnego fioła na punkcie wagi i pilnuje tego, żeby za dużo nie przytyć, bo uważa, że może powodować sporo problemów w III trymestrze i w trakcie porodu.
Mi wyliczył góra 6 kg przez całą ciążę, bo i przed nie ważyłam zbyt mało. I jak na razie - odżywiając się racjonalnie i dużo pijąc wody wg jego zaleceń - jestem 4 kg na minusie, więc sądzę, że jego prognozy są całkiem realne.Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Nadrobić was to ciężko. Co do tycia to nie wiem ile przytyłam ważę się u lekarza, a w domu wagi nie mam.Witam się z rana dzisiaj super noc przestałam jak zasnelam tak mnie dopiero budzik obudził zmęczenie robi swoje. Czyli musze wstawać wcześniej by być zmęczona, a ja uwielbiam pospa. Dzisiaj znowu praktyka i wolne aż do czwartku, ponieważ na seminarium nie idę, bo dopiero będę badania odbierała I analanalizowała je. A po czwartku długi weekend i tez wolne ddługo. Ten ostatni semestr, to czuje się jakbym nie była już studentka tyle wolnego mam.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki:)
22 nialam badania prenatalne, zdrowy dzidzius, bardzo leniwy caly czas chciala spaćmusialam pochodzic wypic czekolade zeby ją zbadala a dziewczynka nie chciala wspolpracowac :p i spala by i spala grzeczne dziecko
no i na 100 procent dziewczynka widzialam kreseczki
heheh
Jezeli chodzi o wage to ja jestem na 0kg a nie wymiotowalam nic z nog schudlam, z rąk to samo jedynie brzuszek, i piersi sie powiekszyly. Mowilam to mojej gin ze mysle ze powinnam przbrac juz na wadze a ona tak ale po 24 tyg.
Nie wiem jak to wylicza ale pelno znajomych tak narzeka ze przytyly juz :ppskabarka, Lady Savage, monaaa85, Dżuls, Wonderland, chabasse, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie ja tez trochę na pomoc natury w chudnięciu liczę - wlasnie przez karmienie piersią.
Troche sie tylko boje, ze jesli będzie jednak ta cesarka to to moze mi pokrzyżować plany z karmieniem- no bo od razu nie przystawia, podkarmią sztucznym itp.
Dziewczyny czy te z Was co miały cesarkę miały jakies problemy z karmieniem piersią???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:43
-
Moja siostra miała cc i powiem 4me że w szpitalu było ciężko, choć te pielęgniarkę naciskaly, ale co miała zrobić jak po 2 h przystawiania do piersi dziecko krzyczało dalej wiec szła po butle, a jak wyszła ze szpitala może 2 dni karmila mm, a później zaczęła sama piersią mała ma rok i dopiero teraz odznaczaja od piersi. Za to koleżanka nie karmila tez po cc, bo dzieci nie umiały złapać cyca i pokarm zanikl. Wiec różnie to może być. Ja bym chciała karmić a jak mi dane będzie tego nie wiem.
-
Sama niestety nie liczę na magiczną moc karmienia, wiem, że to też dużo zależy od indywidualnych skłonności. Moja siostra karmiła ponad 1,5 roku i nic nie zrzuciła. Za to moja koleżanka, która w ciąży przybrała niecałe 5kg podczas karmienia, normalnie jedząc, przytyła 15kg!
Niestety nic nie wiadomo jak to u nas będzie wyglądać.
-
MadziaRatMed wrote:Dziewczyny czy znacie jakiegos lekarza w Poznaniu, ktory na nfz najlepiej robi usg dobrej jakosci? Moj gineks nie ma az tak super aparatu i jysle czy nie isc do innego na polowkowe
Nie moja ginekolog też na starym sprzęcie leci, wiem też że bardzo dobry sprzęt mają w Poradni Gaja na Lecha, i przyjmują NFZ ale nie wiem jacy są tam ginekolodzy, wiesz żebyś nie trafiła na jakąś zołze albo dupka.MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
aldonaa wrote:Oj 4me, bo to trzeba wytlumaczyc tak, ze Malenstwo caly nadmiar z brzuszka upycha w rozne inne miejsca, zeby sobie mieszkanko w brzuchu powiekszac
No córa tak właśnie robi i żołądek mi nieźle do góry wypchnęła, moj R się smieje że mam 2 pary piersi,i że powinnam zakładać 2 pary biustonoszy
-
Staraczka23 wrote:Heej
Juz sie obudzilam, moj mocz wyglada niebo lepiej z środkowego strumienia niz ten ostatni z pierwszego
Ide sie ogarniac
A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.Owca123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.
Bym nie wiedziala ale moj mocz byl metny i tak wspomnialam mamie to dopiero oswiecila -
Lady Savage wrote:A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.
-
anulka20 wrote:Moja siostra miała cc i powiem 4me że w szpitalu było ciężko, choć te pielęgniarkę naciskaly, ale co miała zrobić jak po 2 h przystawiania do piersi dziecko krzyczało dalej wiec szła po butle, a jak wyszła ze szpitala może 2 dni karmila mm, a później zaczęła sama piersią mała ma rok i dopiero teraz odznaczaja od piersi. Za to koleżanka nie karmila tez po cc, bo dzieci nie umiały złapać cyca i pokarm zanikl. Wiec różnie to może być. Ja bym chciała karmić a jak mi dane będzie tego nie wiem.
Podpytam sie jeszcze poloznej na szkole rodzenia jak to rozegrać
Ja znam same przypadki chudnięcia po ciążyi wszystkie, które karmily chudly szybciej niż te, które w ogóle nie karmily lub odstawialy po 3 miesiacach- no ale one akurat juz nie miały pokarmu wiec życie....