X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nadrobić was po całym dniu, to niezłe wyzwanie.
    Co do przybierania na wadze w ciąży, ja uważam, że nie tyle zależy to nawet od wcześniejszej wagi, co po prostu od predyspozycji i na pewno od diety.
    Mój ginekolog ma totalnego fioła na punkcie wagi i pilnuje tego, żeby za dużo nie przytyć, bo uważa, że może powodować sporo problemów w III trymestrze i w trakcie porodu.
    Mi wyliczył góra 6 kg przez całą ciążę, bo i przed nie ważyłam zbyt mało. I jak na razie - odżywiając się racjonalnie i dużo pijąc wody wg jego zaleceń - jestem 4 kg na minusie, więc sądzę, że jego prognozy są całkiem realne.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić was to ciężko. Co do tycia to nie wiem ile przytyłam ważę się u lekarza, a w domu wagi nie mam.Witam się z rana dzisiaj super noc przestałam jak zasnelam tak mnie dopiero budzik obudził zmęczenie robi swoje. Czyli musze wstawać wcześniej by być zmęczona, a ja uwielbiam pospa. Dzisiaj znowu praktyka i wolne aż do czwartku, ponieważ na seminarium nie idę, bo dopiero będę badania odbierała I analanalizowała je. A po czwartku długi weekend i tez wolne ddługo. Ten ostatni semestr, to czuje się jakbym nie była już studentka tyle wolnego mam.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)
    Juz sie obudzilam, moj mocz wyglada niebo lepiej z środkowego strumienia niz ten ostatni z pierwszego :D

Ide sie ogarniac :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się dziś przed 6, zupełnie wyspana. Nie poznaję siebie, zawsze ciężko mnie było ściągnąć rano z łóżka! Chyba będzie trzeba później jakąś drzemkę uskutecznić. :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

I ja się właśnie dziś jakoś wyjątkowo rozbudzilam jak mąż szedl do pracy... =)
    Okno w sypialni otwarte i tak przyjemnie, ciellutko... planuje dlatego jeszcze troszkę poleżeć, może się zdrzemne =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:)
    22 nialam badania prenatalne, zdrowy dzidzius, bardzo leniwy caly czas chciala spać :D musialam pochodzic wypic czekolade zeby ją zbadala a dziewczynka nie chciala wspolpracowac :p i spala by i spala grzeczne dziecko :D no i na 100 procent dziewczynka widzialam kreseczki :D heheh
    Jezeli chodzi o wage to ja jestem na 0kg a nie wymiotowalam nic z nog schudlam, z rąk to samo jedynie brzuszek, i piersi sie powiekszyly. Mowilam to mojej gin ze mysle ze powinnam przbrac juz na wadze a ona tak ale po 24 tyg.
    Nie wiem jak to wylicza ale pelno znajomych tak narzeka ze przytyly juz :pp

skabarka, Lady Savage, monaaa85, Dżuls, Wonderland, chabasse, easymum lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achhh... no przecież jeszcze bym zapomiala... ;D

Zaczynamy 20 tydzień.... ♥

skabarka, Lilla My, Lady Savage, Mozjaka, Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:21

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Oj 4me, bo to trzeba wytlumaczyc tak, ze Malenstwo caly nadmiar z brzuszka upycha w rozne inne miejsca, zeby sobie mieszkanko w brzuchu powiekszac :) :P
    Aaaaa no to trzeba bylo tak od razu :) przekonalas mnie :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez trochę na pomoc natury w chudnięciu liczę - wlasnie przez karmienie piersią.
    Troche sie tylko boje, ze jesli będzie jednak ta cesarka to to moze mi pokrzyżować plany z karmieniem- no bo od razu nie przystawia, podkarmią sztucznym itp.

Dziewczyny czy te z Was co miały cesarkę miały jakies problemy z karmieniem piersią???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:43

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała cc i powiem 4me że w szpitalu było ciężko, choć te pielęgniarkę naciskaly, ale co miała zrobić jak po 2 h przystawiania do piersi dziecko krzyczało dalej wiec szła po butle, a jak wyszła ze szpitala może 2 dni karmila mm, a później zaczęła sama piersią mała ma rok i dopiero teraz odznaczaja od piersi. Za to koleżanka nie karmila tez po cc, bo dzieci nie umiały złapać cyca i pokarm zanikl. Wiec różnie to może być. Ja bym chciała karmić a jak mi dane będzie tego nie wiem.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama niestety nie liczę na magiczną moc karmienia, wiem, że to też dużo zależy od indywidualnych skłonności. Moja siostra karmiła ponad 1,5 roku i nic nie zrzuciła. Za to moja koleżanka, która w ciąży przybrała niecałe 5kg podczas karmienia, normalnie jedząc, przytyła 15kg! :( Niestety nic nie wiadomo jak to u nas będzie wyglądać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Dziewczyny czy znacie jakiegos lekarza w Poznaniu, ktory na nfz najlepiej robi usg dobrej jakosci? Moj gineks nie ma az tak super aparatu i jysle czy nie isc do innego na polowkowe

Nie moja ginekolog też na starym sprzęcie leci, wiem też że bardzo dobry sprzęt mają w Poradni Gaja na Lecha, i przyjmują NFZ ale nie wiem jacy są tam ginekolodzy, wiesz żebyś nie trafiła na jakąś zołze albo dupka.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Oj 4me, bo to trzeba wytlumaczyc tak, ze Malenstwo caly nadmiar z brzuszka upycha w rozne inne miejsca, zeby sobie mieszkanko w brzuchu powiekszac :) :P

No córa tak właśnie robi i żołądek mi nieźle do góry wypchnęła, moj R się smieje że mam 2 pary piersi, XD i że powinnam zakładać 2 pary biustonoszy XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    O matko, nadrobić was po całym dniu, to niezłe wyzwanie.
    /QUOTE]

Lubię za to zdanie xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Heej :)
    Juz sie obudzilam, moj mocz wyglada niebo lepiej z środkowego strumienia niz ten ostatni z pierwszego :D

Ide sie ogarniac :)

A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.

Owca123 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.
    Ja nie wiedzialam, tutaj sie dowiedzualam w sumie mama mi mowila po fakcie a tu juz sie upewnilam :D

Bym nie wiedziala ale moj mocz byl metny i tak wspomnialam mamie to dopiero oswiecila :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Oczywiście wiedziałam, przecież badanie moczu to jedno z podstawowych, robione wielokrotnie i bez ciąży.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wiedziałam :P musisz liczby pojedynczej używać :P ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Moja siostra miała cc i powiem 4me że w szpitalu było ciężko, choć te pielęgniarkę naciskaly, ale co miała zrobić jak po 2 h przystawiania do piersi dziecko krzyczało dalej wiec szła po butle, a jak wyszła ze szpitala może 2 dni karmila mm, a później zaczęła sama piersią mała ma rok i dopiero teraz odznaczaja od piersi. Za to koleżanka nie karmila tez po cc, bo dzieci nie umiały złapać cyca i pokarm zanikl. Wiec różnie to może być. Ja bym chciała karmić a jak mi dane będzie tego nie wiem.
    No wlasnie, wlasni czytałam, ze to różnie bywa z tym przystawianiem do piersi po cc- dużo tez podobno zalezy od personelu czy od razu dadzą czy nie...
    Podpytam sie jeszcze poloznej na szkole rodzenia jak to rozegrać ;)
    Ja znam same przypadki chudnięcia po ciąży :D i wszystkie, które karmily chudly szybciej niż te, które w ogóle nie karmily lub odstawialy po 3 miesiacach- no ale one akurat juz nie miały pokarmu wiec życie....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ