X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga tez sporo podskoczyla, bo już 8kg na plusie... startowałam 56 teraz mamy 64... wiem, ze w dużej mierze na moja wagę wpływa tarczyca i mimo, ze staram się zdrowo jeść i wcale nie opychwc słodyczami był moment kiedy mi sporo podskoczylo przez miesiąc...
    Nie obawiam się jakoś strasznie, bo lubię ćwiczyć i nigdy nie miałam problemu, żeby coś zrzucić... chociaż jak pomyślę, ze do końca jeszcze połowa to az się boje z jakim wynikiem zakończę...

Co do rozstępów nie mam żadnego... tfu, tfu... i mam nadzieje, ze tak zostanie =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja bym się nie mogła zaczepiać z pełnym pęcherzem od rana ;) - ale sądzę, że nie będzie to miało wpływu na wyniki badań :)
    Źle napisalam :D dzisiaj od rana sa zaczepki czyli tak na dobranoc jak bysmy podzialali a rano bym dala z nocy mocz to czy nie przeszkodzi w wyniku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o wadze piszemy, jest aplikacja na telefon waga po ciąży, sciagnelam i tak wyszlo ze do 94kg bede wazyc, podaje sie tam wage przed ciaza i date porodu jak chcialam zamknac to wyskoczyla reklama innej apki o grupie krwi dziecka

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Tak o wadze piszemy, jest aplikacja na telefon waga po ciąży, sciagnelam i tak wyszlo ze do 94kg bede wazyc, podaje sie tam wage przed ciaza i date porodu jak chcialam zamknac to wyskoczyla reklama innej apki o grupie krwi dziecka

Tyle, ze widzisz... w każdym miesiącu z różnych przyczyn możesz przytyć różnie i aplikacja telefoniczna raczwj tego nie przewidzi ;D
    Mnie się wydaje, ze do 70 to dobije na bank...
    Chociaż pocieszyla mnie koleżanka -jest tydzień po cc i juz od tak samo z siebie spadło Jej 12kg =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Tyle, ze widzisz... w każdym miesiącu z różnych przyczyn możesz przytyć różnie i aplikacja telefoniczna raczwj tego nie przewidzi ;D
    Mnie się wydaje, ze do 70 to dobije na bank...
    Chociaż pocieszyla mnie koleżanka -jest tydzień po cc i juz od tak samo z siebie spadło Jej 12kg =)
    Ja wiem ale mozna pilnowac w jakis sposob wagi, mi mama mowila ze tak dobije 95kg :D
    Kumpela wjechala na porodowke z waga 98kg urodzila i na wypisie po 3dobach miala 82kg :D

Uciekam spac paoa

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:07

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy znacie jakiegos lekarza w Poznaniu, ktory na nfz najlepiej robi usg dobrej jakosci? Moj gineks nie ma az tak super aparatu i jysle czy nie isc do innego na polowkowe

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona niestety mimo zdrowego odżywiania przy tarczycy czasem nie da rady panować nad waga... wiem to z wlasnego doświadczenia...
    Jeśli wyniki lecą w górę, moja waga tez... i choćbym nie wiem co robila to i tak się tak dzieje...

Chociaż po ciąży mam nadzieje wrócić do swojej wagi ze ślubu czyli jakieś 53-54kg... czułam się bardzo dobrze przy takiej wadze... chociaż fakt, biustu w życiu nie mialam jak teraz... zawsze narzekalam, ze mam malutki to teraz mi kilka rozmiarów podskoczyl ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Carolline Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, ze te które z niższa waga startują powinny więcej przytyć a te które jak ja z wyższa mniej. U mnie jest zalecane do 11 kg max a preferowane 7-9 w ciagu całej ciazy a chudzinkom zaleca sie i blisko 20. Wiec wszystko jest względne.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam dziś wózki, zakochałam sie w Jedo Bartatina - genialna amortyzacja na skórzanych pasach. Można pobujac dzieciaka jak w takich starodawnych wózkach. Tylko znowu waga nie jest najmniejsza. :(
    Poza tym sprzedawca polecał mi wózek który używał u swojego 3 tygodniowego synka - czyli spacerowke Maclaren. Można używać tuż po urodzeniu, jest od +0. A waga wózka to tylko 8kg. Przyznam, że będę rozważać ten patent.
    Spędziłam dziś super dzień, mamy wybrane rzeczy do urządzenia dziecięcego kącika, czuję się spokojniejsza, że coś się ruszyło. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie też nie ma co do końca się sugerować kg... przede wszystkim mięśnie ważą zdecydowanie więcej niż tłuszczyk, dlatego też osoba która waży 80kg może wyglądać zdecydowanie lepiej niż ta która będzie miała 70kg =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A co do cen domów to u nas sie jeszcze jedno zero dopisuje wiec nie macie co narzekać w Polsce :p
    I do zarobków pewnie tez możecie sobie jedno 0 dopisać :P

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Idziemy łeb w łeb i z dodatkowymi kg i z wagą :)
    Ale powiem Ci, że 4 kg to wcale nie jest dużo (u mnie jak na 21 tydzień).
    W pierwszej ciąży przytyłam bez objadania się 20 kg, po samym porodzie miałam już 10 kg mniej, po roku łącznie 27 kg.
    Pamiętam jak rozpaczałam z powodu tych wszystkich kg i bałam się, że nie spadną - nic bardziej mylnego :D
    Najlepsza dieta to dziecko, ciągle jest co robić, do tego spacery, noszenie, podnoszenie itd.
    No niby 4 kg to nie dużo zwłaszcza ze ja te 57 kg mialam przy wzroście 178....
    Jednak ka to czuje i widzę w nogach i ogólnie srednio mi sie to podoba zwłaszcza, ze nie mam sie w co ubierać :/
    Nie martwie się o to co po ciąży bo po pierwsze dziecko da mi popalić, po drugie lubię ćwiczyć wiec prędzej czy później zgubie to.
    Chciałabym sie dobrze czuć sama ze sobą do tego wrzesnia jednak a z tym u mnie coraz gorzej :/ zwłaszcza gdy zakładam jeansy ciążowe, które były za duże a teraz juz ledwo mi na dupe wchodzą :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózków to mi sie coraz bardziej podoba jedo fyn :)

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie Jedo były fajne, ale jak zakolysalam ta Bartatina, to aż mi sie oczy zaswiecily. Chyba żadne wertepy mu niestraszne! I gondolka fajowa!

A ja chyba dziś nie zasnę, mała dłuższą chwile kopie mnie gdzieś na dole brzucha. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Carolline, Owca123 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam przybieram w udach ewidentnie a tam mój ktos nie mieszka ;)

Ja sie nakręcam na fyn bo ma skretne kola a bartatina nie- ale wiadomo co kto lubi.
    Prawda taka, ze jeszcze go osobiście nie macalam ;) wiec narazie kwestia otwarta :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Carolline, Lady Savage lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Oj 4me, bo to trzeba wytlumaczyc tak, ze Malenstwo caly nadmiar z brzuszka upycha w rozne inne miejsca, zeby sobie mieszkanko w brzuchu powiekszac :) :P

Podoba mi się Twoja teoria ;D
    u mnie też maleństwo zaczęło upychac poza brzuszkiem na udach i dupce ;p
    Zresztą większy biust też swoje waży ;D
    - tak się pocieszam =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 23:26

qb3c9vvjejpwrdmi.png

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ