Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie waga tez sporo podskoczyla, bo już 8kg na plusie... startowałam 56 teraz mamy 64... wiem, ze w dużej mierze na moja wagę wpływa tarczyca i mimo, ze staram się zdrowo jeść i wcale nie opychwc słodyczami był moment kiedy mi sporo podskoczylo przez miesiąc...
Nie obawiam się jakoś strasznie, bo lubię ćwiczyć i nigdy nie miałam problemu, żeby coś zrzucić... chociaż jak pomyślę, ze do końca jeszcze połowa to az się boje z jakim wynikiem zakończę...
Co do rozstępów nie mam żadnego... tfu, tfu... i mam nadzieje, ze tak zostanie -
nick nieaktualnyLilla My wrote:Ja bym się nie mogła zaczepiać z pełnym pęcherzem od rana
- ale sądzę, że nie będzie to miało wpływu na wyniki badań
dzisiaj od rana sa zaczepki czyli tak na dobranoc jak bysmy podzialali a rano bym dala z nocy mocz to czy nie przeszkodzi w wyniku
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Tak o wadze piszemy, jest aplikacja na telefon waga po ciąży, sciagnelam i tak wyszlo ze do 94kg bede wazyc, podaje sie tam wage przed ciaza i date porodu jak chcialam zamknac to wyskoczyla reklama innej apki o grupie krwi dziecka
Tyle, ze widzisz... w każdym miesiącu z różnych przyczyn możesz przytyć różnie i aplikacja telefoniczna raczwj tego nie przewidzi
Mnie się wydaje, ze do 70 to dobije na bank...
Chociaż pocieszyla mnie koleżanka -jest tydzień po cc i juz od tak samo z siebie spadło Jej 12kg -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Tyle, ze widzisz... w każdym miesiącu z różnych przyczyn możesz przytyć różnie i aplikacja telefoniczna raczwj tego nie przewidzi
Mnie się wydaje, ze do 70 to dobije na bank...
Chociaż pocieszyla mnie koleżanka -jest tydzień po cc i juz od tak samo z siebie spadło Jej 12kg
Kumpela wjechala na porodowke z waga 98kg urodzila i na wypisie po 3dobach miala 82kg
Uciekam spac paoa -
Aldona niestety mimo zdrowego odżywiania przy tarczycy czasem nie da rady panować nad waga... wiem to z wlasnego doświadczenia...
Jeśli wyniki lecą w górę, moja waga tez... i choćbym nie wiem co robila to i tak się tak dzieje...
Chociaż po ciąży mam nadzieje wrócić do swojej wagi ze ślubu czyli jakieś 53-54kg... czułam się bardzo dobrze przy takiej wadze... chociaż fakt, biustu w życiu nie mialam jak teraz... zawsze narzekalam, ze mam malutki to teraz mi kilka rozmiarów podskoczyl -
Oglądałam dziś wózki, zakochałam sie w Jedo Bartatina - genialna amortyzacja na skórzanych pasach. Można pobujac dzieciaka jak w takich starodawnych wózkach. Tylko znowu waga nie jest najmniejsza.
Poza tym sprzedawca polecał mi wózek który używał u swojego 3 tygodniowego synka - czyli spacerowke Maclaren. Można używać tuż po urodzeniu, jest od +0. A waga wózka to tylko 8kg. Przyznam, że będę rozważać ten patent.
Spędziłam dziś super dzień, mamy wybrane rzeczy do urządzenia dziecięcego kącika, czuję się spokojniejsza, że coś się ruszyło. -
W sumie też nie ma co do końca się sugerować kg... przede wszystkim mięśnie ważą zdecydowanie więcej niż tłuszczyk, dlatego też osoba która waży 80kg może wyglądać zdecydowanie lepiej niż ta która będzie miała 70kg
-
.ona. wrote:Idziemy łeb w łeb i z dodatkowymi kg i z wagą
Ale powiem Ci, że 4 kg to wcale nie jest dużo (u mnie jak na 21 tydzień).
W pierwszej ciąży przytyłam bez objadania się 20 kg, po samym porodzie miałam już 10 kg mniej, po roku łącznie 27 kg.
Pamiętam jak rozpaczałam z powodu tych wszystkich kg i bałam się, że nie spadną - nic bardziej mylnego
Najlepsza dieta to dziecko, ciągle jest co robić, do tego spacery, noszenie, podnoszenie itd.
Jednak ka to czuje i widzę w nogach i ogólnie srednio mi sie to podoba zwłaszcza, ze nie mam sie w co ubierać
Nie martwie się o to co po ciąży bo po pierwsze dziecko da mi popalić, po drugie lubię ćwiczyć wiec prędzej czy później zgubie to.
Chciałabym sie dobrze czuć sama ze sobą do tego wrzesnia jednak a z tym u mnie coraz gorzejzwłaszcza gdy zakładam jeansy ciążowe, które były za duże a teraz juz ledwo mi na dupe wchodzą
-
aldonaa wrote:Oj 4me, bo to trzeba wytlumaczyc tak, ze Malenstwo caly nadmiar z brzuszka upycha w rozne inne miejsca, zeby sobie mieszkanko w brzuchu powiekszac
Podoba mi się Twoja teoria
u mnie też maleństwo zaczęło upychac poza brzuszkiem na udach i dupce ;p
Zresztą większy biust też swoje waży
- tak się pocieszamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 23:26