X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    my mieszkamy w dolnoslaśkim , lubin legnica , głogow , u nas ceny mieszkań my akurat mamy 50 m , to tak 160 170 tysiecy , własnie sie przymierzamy do sprzedaży mieszkania i bedziemy się budować , rodzice dali nam kawałek ziemi zeby chałupe postawicc ,
    dom planujemy budować około 90 -95 metrów , nie cchem wiekszego bo później problemy z utrzymaniem takie landary , tak wycyrklowałam ze tyle nam w zupełności wystarczy

taki ło znalazłam projekt u nawet mi się podoba

http://www.nowedomy.net/projekt,linda.html

Ja też bym chciała domek parterowy i powiem Ci ze nawet fajny ten co znalazlas:) ale u nas sama działka kosztuje 100tysiecy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Czy któraś z was.ma juz rozstępy bo mi chyba się robią idealnie na brzuszku tylko Narazie są białe a wydaje mi się ze jak są nowe to powinny być czerwone.a niby tak się często smaruje Ahhhhhh te geny.;/

Ja mam piersi w mega brzydkich duzych okropnych czerwonych rozstepach..;( tez sie smaruje odkad zrobilam test ciazowy:( ale takie geny..:( na brzuchu narazie nie mam ale obawia sie najgorszego ze sie pojawia za jakis czas a powiem Wam ze moze to glupio zabrzmi ale ja nie wiem jak zniose brzuch w rozstepach, zawsze lubilam swoj brzuch byl idealny plaski gladki a jak mi sie pojawia rozstepy to masakra...

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny, ktorym sie pojawiaja rozstepy : jak Wasza waga od poczatku ciazy i obwod brzucha??

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstępy były wcześniej, teraz są białe czyli stare a nowe no zobaczylam dwa dni temu taka pionowa kreske od biodra do góry, na piersi lewej od zewnątrz jak ramiączko jest tez widze ze sie robi, nie smaruje ale planuje kupić oliwke bambino czy Johnsona aby nawilzyc skórę, rozstępy przechodzilam specjalnie nie przeszkadzają ale pajaczki juz tak, pod kolanami i wewnętrzna strona ud takie niteczki fioletowe jak sie uda to wam pokaże.

Teraz przytylam waga 80kg czyli 4kg a tak sie cieszylam :D
    obwodu nie mierze i wedle zabobonow unikam wsZystkiego cZym mozna sie owijac , ale po dresach mysle ze w biodrach jakies 6cm doszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie mieszcze w spodnie przed ciaza(wiadomo nie w pasie) i mam juz 7 kg na plusie. Wiec mi wszystko chyba w brzuch i cycki poszlo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 6-7 kg obwod nie mierzylam, a piersi z rozmiaru B urosly do E wiec sie nie dziwie ze mam te rozstepy tylko to nie jeden czy dwa ale cale piersi w grubych brzydkich rozstepach mam wczeniej tez mialma juz w bialych wiec tak naprawde to teraz mam rozstep na rozstepie..

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:06

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie są jakieś duże przyrosty, czyli chyba niestety geny pechowe, ja też panicznie się boję tych na brzuchu, poki co jest wszystko ok, smaruje sie codziennie i waga poki co tez sprzyja bo -2kg od poczatku , obwod sie nie zwiekszyl, ale brzuch zmienil ksztalt

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mają być to będą :)

Mi na brzuchu nie przeszkadzają bo go nie mam zamiaru pokazywać mężowi tez nie przeszkadzają no ale jakos bede dążyć aby bylo ich mniej :)
    boję sie na nogach bo gdzie później spodenki ubrac troche wstyd, i cellulit mi sie objawil nie woem jak go usunac, masuje szorstka rękawica i nic, jak siedze to czuje takie dziury

• PannaB Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Wiem, wiem... zaraz przekroczymy magiczna połowę i juz będzie z górki =)
    Szybciutko ten czas leci... na początku wydawało mi się, ze przecież to tyyyyyyyyle czasu, a teraz nawet nie wiem kiedy zlecialy te tygodnie... =)
    Wy jutro a my z Dzuls dzis hihi:)

Dżuls, Gusiak lubią tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wam ale ja mialam zawsze pepek taki "gleboki" tzn taka dziurka a teraz wychodzi mi na zewnatrz juz nie jest taki gleboki jak byl..jeszcze troche i bedzie calkiem na zewnatrz

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Nie wiem jak Wam ale ja mialam zawsze pepek taki "gleboki" tzn taka dziurka a teraz wychodzi mi na zewnatrz juz nie jest taki gleboki jak byl..jeszcze troche i bedzie calkiem na zewnatrz

A ja zawsze miałam głęboki i teraz jest jeszcze głębszy. Chyba powinno być na odwrót:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja zawsze miałam głęboki i teraz jest jeszcze głębszy. Chyba powinno być na odwrót:P
    no to dziwne bo z tego co sie orientuje to on właśnie wychodzi na zewnatrz jak brzuch rosnie :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zawsze wychodzi.. dziś oglądałam historie porodowe, w któych kobieta w 8 m-cu maiała wklęsły pępek :-)

720fbe94f2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstępy, heh, jak mają się zrobić to i tak się zrobią pomimo tony kremów i oliwek na brzuch i inne partie ciała ;)
    Ja teraz jeszcze nic nie mam, myślę, że za szybko na ten etap, żeby coś się utworzyło. Mam za to wspomnienie po pierwszej ciąży, kilka rozstępów w okolicy brzucha i na jednej piersi ;), ale powiem szczerze, że w ogóle się tym nie przejmuję i normalnie jakoś tego nie widać. Teraz jak brzuch dużo większy to widać bardziej.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wypukły pępek już mam od dawna :P Nie ma to jak zajrzeć w pępek od środka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 16:33

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona - chyba wypukły :p

U mnie pępek w normie, wklęsły jak zawsze, rozstępy mam stare, nowe się nie robią, ale skóra ostatnio wysuszona, więc zaczęłam się znowu smarować mazidłem.

No i nie ogarniam jak to jest nie wychodzić z domu bez makijażu - ja tak biegam wszędzie, do sklepu, na uczelnię, i tak dalej. Makijaż robię wtedy, kiedy mam czas/ochotę/chce mi się, a cerę też mam średniawą i cienie pod oczami.

Carolline lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Gusiak a jak mogę zapytać jakie duże macie mieszkanie?
    Dżuls w Wałbrzychu zadupie zadupiem będzie, niestety ;p i właśnie mam 'problem' z drugim dzieckiem;p
    Opcja 40 metrów wykończonych z balkonem, 2 pokoje, łazienka, kuchnia itp - 140 tys
    Albo 52 metrów 2 pokojów, jadalni z kuchnią (nie wykończonej), ale miejsce na spacery nieciekawe i bez auta ani rusz - 150 tys
    Zastanawiam się...i tak chyba dziecko do jakiegoś 4 roku byłoby w jednej 'sypialni' z nami, a drugi pokój to salono-jadalnia. Problem taki, że rodzice Wojtka mają z 60 metrów, ogródek z przodu kamienicy i drugi z tyłu...i byłaby możliwość zamiany za te kilka lat...alee nie wiem ;(

Z drugiej strony rodzice moi zawsze zajmowali jeden pokój, który też był 'jadalnią' i 'salonem' a ja z siostrą drugi przez 22 lata i całkiem fajnie się żyło.

Paulinek szczerze to na tych 52m mozna by znaleźć mieszkanie z 3 pokojami. Wygodnie jest miec salon, w ktorym nie trzeba spac, sypialnie i pokój dla dziecka.
    Na pewno tez będziecie chcieli miec drugie dziecko wiec tym bardziej trzeci pokój sie przyda. Ja uważam, ze na tym etapie zycia to juz lepiej wziac troche większy kredyt i miec wygodne mieszkanie. No chyba, ze kupujecie za gotowke- wtedy najprawdopodobniej nic nie stracicie i zawsze można na większe zamienić :)
    My mamy mieszkanie dwupokojowe na kredyt- jeszcze kawalerskie mojego partnera- teraz musielimy wziac kolejny by kupic większe. To pewnie sprzedamy i oczywiście stracimy bo tak juz jest z kredytami. Z perspektywy czasu mój mowi, ze lepiej bylo przez te wszystkie lata wynajmować i kupic sobie mieszkanie jak sie rodzina bedzie planować lub od razu kupic większe ;)

A co do rodziny- nawet najbardziej kochanej to jednak najlepiej wychodzi sie z nimi na zdjęciach. Zwłaszcza gdy sprawa sprowadza sie do mieszkan i pieniędzy- posłuchaj starszej, doświadczonej koleżanki ;)kiedys dalabym sobie dwie ręce uciąć, ze moja jest inna i jak przyjdzie pora to żadnych kłótni nie bedzie- jak dobrze, ze sie o te ręce nie zalozylam ;)
    Ja bym wolała myśleć jak sie trafi to fajnie ale nie uzaleznialabyn od tego swoich decyzji dotyczących przyszlosci ;)

Ale to tylko moje zdanie- ostatecznie sami musicie podjąć decyzje, ktora was usatysfakcjonuje...

Paulinek, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam 7 kg na plusie. A rozstępy mam po pierwszej ciąży jak na razie nowe się nie pojawiły

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja widzę, że dużo z nas podobnie przytyło. Ja też +7, jak myślicie na ilu skończymy:D? Ja jestem przerażona i coś mi się wydaje, że w takim tempie będę miała +20 kg.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ