X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram aAaAaAa :/
    Mysle a cellulit to na rower usiade 10min lekki opór, nie wiem jak zeszlam ale tak bola plecy ze leżę i kwicze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.

4me ja miałam cc. personel w kwestii karmienia był beznadziejny. młodą dostałam po 4 godz na pierwsze karmienie. w piersiach posucha była w szpitalu. młoda ryczała ja ryczałam bo piersi bolały, a babki patrzyły się na mnie jak na chorą psychicznie. w szpitalu mała dostawała czasem glukoze. O karmienie walczyłyśmy tydzień ale skutecznie :) PO 10 dniach od cc dostałam nawału i już byłam pewna, że mam odpowiednią ilość pokarmu.

Po cc ponoć do 7 dni pojawia się pokarm.

Co do chudnięcia podczas karmienia to ja podczas 6 mc straciłam ok 8 kg.

4me lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    O matko, nadrobić was po całym dniu, to niezłe wyzwanie.
    Co do przybierania na wadze w ciąży, ja uważam, że nie tyle zależy to nawet od wcześniejszej wagi, co po prostu od predyspozycji i na pewno od diety.
    Mój ginekolog ma totalnego fioła na punkcie wagi i pilnuje tego, żeby za dużo nie przytyć, bo uważa, że może powodować sporo problemów w III trymestrze i w trakcie porodu.
    Mi wyliczył góra 6 kg przez całą ciążę, bo i przed nie ważyłam zbyt mało. I jak na razie - odżywiając się racjonalnie i dużo pijąc wody wg jego zaleceń - jestem 4 kg na minusie, więc sądzę, że jego prognozy są całkiem realne.
    Ehh skąd ja to znam..mój gin też jest przewrażliwiony na punkcie wagi dlatego tak się pilnuję. Na razie mam lekko ponad 2 kg na plusie, ale do wagi sprzed ciąży brakuje mi jeszcze 3 kg więc na razie jest dobrze. Ja mam ważenie u gina w najbliższy wtorek.
    Czytałam trochę o odżywianiu w ciąży i na chwilę obecną potrzebujemy jedynie 300 kalorii więcej z tym, ze nasze posiłki na prawdę muszą być urozmaicone i bogate jeśli chodzi o witaminy i składniki mineralne, więc całe śmieciowe jedzenie należy omijać szerokim łukiem.
    Mimo wszystko dzisiaj wieczorkiem mają wpaść do nas znajomi i chyba zrobimy pierwszego grilla :-) mężu już dostał instrukcję, że wracając z pracy mam mi kupić bezalkoholowe wino :-)

Carolline lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A to nie wiedziałyście? Moja mama mi mówiła że jak pójdę w ciąży robić mocz to rano jak sikam mam wysikać troszkę, wstrzymać, resztę do kubeczka, i ostatni też wysikać do toalety a nie do kubeczka. I tak właśnie robię.
    Ja za każdym razem dostaję od swojego gina instrukcję jak mam ten mocz oddawać... :-) najpierw mam się podmyć, później powycierać jałowymi gazikami w odpowiednią stronę, a później oddać mocz z środkowego strumienia. :-) Boże jak to czytałam to cały czas się śmiałam..no ale jak trzeba..:-) wtedy niby wynik wychodzi obiektywny :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Umieram aAaAaAa :/
    Mysle a cellulit to na rower usiade 10min lekki opór, nie wiem jak zeszlam ale tak bola plecy ze leżę i kwicze :/
    Ale na rower stacjonarny czy normalny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Ja z kolei prze swój stan zdrowia nie mogłam karmić mlodego od razu po urodzeniu ( zbyt sline leki brałam), ale potem pozwolili mi odstawić moje leki i przez 2,5 msc mlody jadł z persi, choć nie bylo łatwo bo on miał słaby odruch ssania jako wcześniak. Ale da się ! potem wróciłam do leków a młody niestety do mm ( choć miało to o tyle dobre strony, że tata mogl zaangazować się w karmienie, co stworzyło rytuał trwający do dzis , że do snu po kapieli układa mlodego mąż :P )
    Też miałam cc, a nawał ( brrrrrrrrrrrr aż mi słabo się robi jak sobie te 24h przypomnę :P ) po 3 dniach...
    I z moich doświadczeń, też wynika, patrząc na koleżanki i rodzinę, że raczej się mocno chudnie karmiąc piersią - o ile - nie wykazuje sie podejścia " dla dobra dziecka jem 2 porcje zamiast 1 :P :P aczkolwiek, zapewne są dziewczyny które maja takie geny, że nie schudna tylko dzieki karmieniu i zbilansowanej diecie....

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko idź na długi spacer (a raczej szybki marsz), świetnie działa na cellulit. Dzisiaj po pracy idę na 9-10 km spacer, a wczoraj przeszłam 8 km i na rowerze stacjonarnym zrobiłam 7 km i na cellulit jak na razie nie narzekam. Wiem jednak, że później woda która zatrzyma się w organizmie nasili cellulit.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja nie wiedzialam, tutaj sie dowiedzualam w sumie mama mi mowila po fakcie a tu juz sie upewnilam :D

Bym nie wiedziala ale moj mocz byl metny i tak wspomnialam mamie to dopiero oswiecila :D

Sikamy do kubeczka środkowym strumieniem, przed najlepiej się umyć ;), ja ostatnio po raz pierwszy mini tampon na czas sikania nawet sobie wsadziłam, bo wczesniej to różne kwiatki miałam w moczu, a teraz absolutnie nic, zero nabłonków, śluzu, pojedyncze bakterie itd. Także to dobry sposób :D polecam.

A tak poza tym to dzień dobry! :)
    Ja jutro na usg połówkowe lecę i mam nadzieję, że potwierdzi się w końcu płeć... Wczoraj z kolei byłam na wizycie u swojego gin - pięknie dzidzia ziewała :D I jaka fajna buźka okrągła :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko idź na długi spacer (a raczej szybki marsz), świetnie działa na cellulit. Dzisiaj po pracy idę na 9-10 km spacer, a wczoraj przeszłam 8 km i na rowerze stacjonarnym zrobiłam 7 km i na cellulit jak na razie nie narzekam. Wiem jednak, że później woda która zatrzyma się w organizmie nasili cellulit.

Zazdroszczę, że możesz tyle jeździć na rowerku. Ja nie bardzo, musiałam rowerek odstawić i tylko na niego mogę sobie popatrzeć... no cóż. Dobrze, że mogę chodzić ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:21

karolcia87, Dżuls, chabasse, adzia, Anitka201, Gusiak, aldonaa, Czarna_88, .ona., Lady Savage, Wonderland, 4me, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Zazdroszczę, że możesz tyle jeździć na rowerku. Ja nie bardzo, musiałam rowerek odstawić i tylko na niego mogę sobie popatrzeć... no cóż. Dobrze, że mogę chodzić ;).
    Ale gin mi pozwolił tylko na stacjonarnym, o normalnym na świeżym powietrzu też mogę sobie pomarzyć..

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:48

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wrzuccie linki/zdj lozeczek macie upatrzone?bo ja sie waham i jakos nie umiem wybrac i zdecydowac czy zwykle czy 2w1 ze zmiana na tapczanik

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ale na rower stacjonarny czy normalny?

stacjonarny, mam wszędzie blisko to nie jeżdżę a dalej to wole isc z psem hehe

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja mam rower zabroniony, bo się od niego skraca szyjak macicy :p
    czy któraś z was była u dentysty w czasie ciąży i leczyłą ząb w znieczulaniu?
    zaczyna mnie jeden pobolewać i chyba mnie to nie ominie ;/
    milego dnia :-)

720fbe94f2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej
    ja mam rower zabroniony, bo się od niego skraca szyjak macicy :p
    czy któraś z was była u dentysty w czasie ciąży i leczyłą ząb w znieczulaniu?
    zaczyna mnie jeden pobolewać i chyba mnie to nie ominie ;/
    milego dnia :-)
    podpinam sie pod pytanie bo mnie juz drugi boli:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki.. dawno mnie tu nie było.. ale przez ostatni weekend byłam bardzo zajęta a później próbowałam was nadrobić. Klops.. nie dało rady czytałam co 10 stronę a i tak w końcu przeszłam na najnowszą bo chyba nigdy bym nie nadrobiła.
    Wiecie co.. byłam w zeszłym tygodniu u ginki z wynikami krwi i moczu ogólnymi. wyszły mi liczne bakterie w moczu i kazała powtórzyć badanie czy znowu będą bakterie. Powtórzyłam i znowy wyszły bakterie dość liczne i teraz zastanawiam się czemu nic z tym majoa ginka nie zrobiła. Bardziej interesowało ją jakieś białko czy coś.. teraz zrobiłam badania na posiew moczu i czekam na wyniki, oprócz tego zrobiłam też wymaz zszyjki bo coś mnie niepokoił mój śluz zabarwiony żółtawo. Wyniki dopiero w poniedziałek. Wczoraj natomiast podmywając się wyczułam bardzo bolesną gulkę w okolicy wargi sromowej na wysokości łechtaczki. Kurcze.. wizytę mam dopiero we wtorek ale ciekawa jesetm co mogę do tego czasu zrobić. Czy któraś z Was ma jakieś podobne doświadczenie lub przynajmniej wie czy można to samemu jakoś przemywać, odkażać.. np. tantum rosa czy szałwią..?? Czy lepiej nie ruszać..?? Jak tego nie dotykam to mi nie przeszkadza, ale jak dotknę to z godzinę jeszcz to czuję..
    A co do wagi, która ostatnio tu była omawiana.. no ja jestem lekko w szoku, bo ostatnio miałam 77 kg ale to dziwne.. bo dwa tygodnie wcześniej było 73 więc chyba nie możliwe, żebym aż tak przybierała.. może waga jakaś trefne..:) No nic.. na razie nie czuję się jakoś olbrzymio ale chyba muszę się bardziej pilnować..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabase taka gulka to może być zwykły tłuszczak. Mi się w ciąży też czasami robią ale po jakimś czasie same znikają (trochę to trwa). W sumie raz miałam na początku ciąży i jakiś miesiąc temu kolejny raz.

chabasse lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    stacjonarny, mam wszędzie blisko to nie jeżdżę a dalej to wole isc z psem hehe
    Jeśli nie ma przeciwwskazań od ginekologa to powoli możesz pedałować na tym stacjonarnym. Zacznij powoli od 10 min, później 15 i tak spokojnie dojdziesz do 40-50 min dziennie. Ważne abyś kontrolowała swój puls (ma być max do 140) i wiadomo..nic na siłę :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 a czy to Cię bolało.. jak dotknęłaś czy po prostu było..? Bo wiesz mnie to boli. Czasem jak na twardym usiądę to trochę to czuję.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ