X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała zrobiła się mniej aktywna. Widocznie większość tak z Nas ma więc chyba to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:39

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - ja głównie czuję w nocy jak się przebudzę i to takie bardziej bulgotanie w środku, a nie coś wyraźnego :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nie dość, że ta ciąża u mnie od początku różni sie niemal w każdym aspekcie od poprzedniej to doszła kolejna róznica: z mlodym w ciązy siara pojawiła mi sie ok 33 tyg a w tej..........już ! aaaaaaaaaaaa warjacja !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:50

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, czyli bez powodów obaw... =)

korzystając z pieknego słonecznego dnia wybywam do koleżanki i Jej maleństwa =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a mialas lub masz cos takiego ze jeden sutek szorstki w dotyku? mąż wczoraj to odkrył u mnie :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jak dla mnie to pomysł z tamponem trochę mija się z celem. W sumie przy badaniu moczu właśnie o to chodzi aby wychwycić jakieś ewentualne bakterie czy nieprawidłowości, a nie je przesiać przez tampon.
    To pomysł lekarza z tym tamponem? W sumie nie znam się na tym, nie jestem lekarzem ale ja się stosuję do wytycznych mojego lekarza.

Ale przecież tampon nie wsadza się w cewkę moczową, tylko do pochwy! :P Wystarczy jedna kropelka śluzu (nawet po umyciu się) która wydostanie się z pochwy i juz wynik moczu jest zafałszowany. Bakterie z moczu to co innego niż bakterie z pochwy, nie da się bakterii z moczu przefiltrować za pomocą tamponu w pochwie :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie...ale bardzo w stosunku do poprzedniej ciązy urosły mi piersi ( choc to niby nie ma wplywu na pokarm) i teraz mam taki rozmiar jak w 1 ciązy po porodzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    nie...ale bardzo w stosunku do poprzedniej ciązy urosły mi piersi ( choc to niby nie ma wplywu na pokarm) i teraz mam taki rozmiar jak w 1 ciązy po porodzie :P
    Mi urosly z C do D tragedi nie ma, nawet sie cieszę póki mogę bo nie wyobrażam sobie aby moje cyce były jak naleśniki :D

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie dzidzia rusza się najbardziej rano..ale nie po moim przebudzeniu tylko jak już jadę do pracy i wieczorem jak kładę się spać. Czatuję wtedy z telefonem żeby nagrać filmik..ale wtedy wstydliwy dzidziol przestaje wystawiać rączkę czy nóżkę :-) Ale jak już wystawi to jest to zupełnie dobrze widoczne :-) ..sama słodycz <3
    Buziaki w ten cieplutki dzień.

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona : ja to rozumiem tylko nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Jeśli jest śluz w moczu to na badaniu to zaznaczają i tyle.

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jednym badaniu wyszły mi bakterie i pH 8 i ginek przepisał delikatny antybiotyk Monural i już później było wsio ok.

1usacwa1uvvludfr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze ruchu nie widać, tylko czuję. Poza tym mała jest ustawiona pośladkowo, nóżki ma gdzieś super nisko, więc okolic które kopie i tak nie widzę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała rusza się często, kiedy usiądę i odpocznę. Rano również przed śniadaniem, jakby chciała powiedzieć "mamo zjedz coś wreszcie!"
    ale kiedy chcę, żeby mąż poczuł ruchy to nagle przestaje i coż - jeszcze nie czuł.

moje piersi urosły tez z c do do i tyle wystarczy już :-)

monaaa85 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam własnie wyniku morfologii i moczu i tak jak mocz mi sie poprawił bakterie sa juz w normie i w ogole to nadal mam anemie 2 miesiac z rzedu..:( chyba musze zastosowac w koncu zdrowa żelazowa diete bo w sumie ja olalam i bralam tylko zelazo przepisane przez gina.. na dobry poczatek zrobilam sobie teraz koktajl z duzej ilosci jarmuzu 2 bananow i cytryny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam dziewczyny ze Wam tak malo piersi urosły :)mi o 3 rozmiary i boje sie ze beda jeszcze wieksze a pewnie beda jak urodze...

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..mój mąż z tego się baardzo ucieszył że cycuszki urosły i caały czas sie powiększają.. Bo zawsze takie mikre były :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o morfologii dowiem sie na wizycie 4maja bo badania w przychodni robilam wiec wynik bedzie w karcie.

A tu taki obrazek odrazu pomyslalam o nas :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01af0eb34e23.jpg

monaaa85, AniaM, easymum lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda ja też mam cyce jak donice i jak w takim tempie będą rosły to za chwilę będą wyglądać jak 2 Belwedery. ☺

Anitka201, wiaraczynicuda, Lady Savage, chabasse, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia rozbawiłaś mnie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a mnie pies rozbawił komicznie śpi :D :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ea513db773e.jpg

agatka196, wiaraczynicuda, adzia, Lady Savage, chabasse, AniaM, Dżuls, skabarka, Gusiak lubią tę wiadomość

‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ