Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
chabasse wrote:Anitka201 a czy to Cię bolało.. jak dotknęłaś czy po prostu było..? Bo wiesz mnie to boli. Czasem jak na twardym usiądę to trochę to czuję.
chabasse lubi tę wiadomość
-
marlenak_me wrote:hej
ja mam rower zabroniony, bo się od niego skraca szyjak macicy :p
czy któraś z was była u dentysty w czasie ciąży i leczyłą ząb w znieczulaniu?
zaczyna mnie jeden pobolewać i chyba mnie to nie ominie ;/
milego dnia
Są specjalne znieczulenia dla ciężarnych:) tylko trzeba powiedzieć dentyście, że jest się w ciąży. Ja miałam w 8 tyg robionego zęba.marlenak_me lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
chabasse wrote:cześć kobitki.. dawno mnie tu nie było.. ale przez ostatni weekend byłam bardzo zajęta a później próbowałam was nadrobić. Klops.. nie dało rady czytałam co 10 stronę a i tak w końcu przeszłam na najnowszą bo chyba nigdy bym nie nadrobiła.
Wiecie co.. byłam w zeszłym tygodniu u ginki z wynikami krwi i moczu ogólnymi. wyszły mi liczne bakterie w moczu i kazała powtórzyć badanie czy znowu będą bakterie. Powtórzyłam i znowy wyszły bakterie dość liczne i teraz zastanawiam się czemu nic z tym majoa ginka nie zrobiła. Bardziej interesowało ją jakieś białko czy coś.. teraz zrobiłam badania na posiew moczu i czekam na wyniki, oprócz tego zrobiłam też wymaz zszyjki bo coś mnie niepokoił mój śluz zabarwiony żółtawo. Wyniki dopiero w poniedziałek. Wczoraj natomiast podmywając się wyczułam bardzo bolesną gulkę w okolicy wargi sromowej na wysokości łechtaczki. Kurcze.. wizytę mam dopiero we wtorek ale ciekawa jesetm co mogę do tego czasu zrobić. Czy któraś z Was ma jakieś podobne doświadczenie lub przynajmniej wie czy można to samemu jakoś przemywać, odkażać.. np. tantum rosa czy szałwią..?? Czy lepiej nie ruszać..?? Jak tego nie dotykam to mi nie przeszkadza, ale jak dotknę to z godzinę jeszcz to czuję..
Pisałam wcześniej, że warto sobie na czas sikania tampon wsadzić. Zdecydowanie lepsze wyniki moczu wtedy są
A co do bolesnej gulki - sama mam od 4 tygodni, niebolesne, ale jakieś obrzęknięte wejście do pochwy z jednej strony (tfu, jak to brzmi), niby mnie to nie boli, ale dyskomfort ogólnie jest. Miałam czopki, maście, cyclo3fort. Kuracja nadal w toku, nie powiększa się, a nawet zmniejsza. Może taka moja uroda w tej ciąży... Po ciąży na pewno zniknie.
Jak Cię to boli to na pewno warto się lekarzowi pokazać. Może to gruczoł Bartholina? Ropień żaden tam Ci się nie zrobił?
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Jak dla mnie to pomysł z tamponem trochę mija się z celem. W sumie przy badaniu moczu właśnie o to chodzi aby wychwycić jakieś ewentualne bakterie czy nieprawidłowości, a nie je przesiać przez tampon.
To pomysł lekarza z tym tamponem? W sumie nie znam się na tym, nie jestem lekarzem ale ja się stosuję do wytycznych mojego lekarza.Paulinek lubi tę wiadomość
-
Witam się w 23 tygodniu:D Moje bobo wczoraj znowu wywaliło główkę i chyba boczek:D Jak teraz te 470 gram tak mocno kopie i się wypina, to co będzie przy 3 kg:D
Anitka201, aldonaa, Gusiak, chabasse, Lady Savage, adzia, Misi@, monaaa85, skabarka, easymum lubią tę wiadomość
-
A propo ruchów to właśnie parę dni temu pisałam, ze coś juz czuje, a teraz znów cisza... za wcześnie się pochwaliłam ;p
Staram się nie martwić, bo to chyba normalne ze te pierwsze ruchu są, a później znów parę dni mogę ich nie czuć... tzn. Tak wyczytalam... ale możecie mnie upewnić -
Gusiak wrote:A propo ruchów to właśnie parę dni temu pisałam, ze coś juz czuje, a teraz znów cisza... za wcześnie się pochwaliłam ;p
Staram się nie martwić, bo to chyba normalne ze te pierwsze ruchu są, a później znów parę dni mogę ich nie czuć... tzn. Tak wyczytalam... ale możecie mnie upewnićmyślę, że po 15 min maleństwo się odezwie
u mnie to działa
-
PannaB wrote:dziewczynki wrzuccie linki/zdj lozeczek macie upatrzone?bo ja sie waham i jakos nie umiem wybrac i zdecydowac czy zwykle czy 2w1 ze zmiana na tapczanik
http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kolyska-w-1-wercia-140x70-i5296228198.html -
.ona. wrote:Jak Cię to boli to na pewno warto się lekarzowi pokazać. Może to gruczoł Bartholina? Ropień żaden tam Ci się nie zrobił?
-
Gusiak wrote:A propo ruchów to właśnie parę dni temu pisał am, ze coś juz czuje, a teraz znów cisza... za wcześnie się pochwaliłam ;p
Staram się nie martwić, bo to chyba normalne ze te pierwsze ruchu są, a później znów parę dni mogę ich nie czuć... tzn. Tak wyczytalam... ale możecie mnie upewnić
Spokojnie ja mam od 2 dni przerwerano coś tak delikatnie puknie i ogromna cisza aż do następnego dnia rano, więc spoko
nie ma co sie denerwować, zależy jak się dzidzia ułoży
-
Dżuls wrote:Chabasse - nie rozumiem, czemu gin nie dał Ci nic na bakterie, przecież to moze być jakaś infekcja, mój od razu zaordynował leakrstwa.
-
Dżuls wrote:Chabasse - O tamponie pierwsze słyszę, przecież oprócz składu bada się też kolor moczu, przejrzystość itd, po co filtrować
przecież nie wsadza tampona do cewki mozczowej tylko do pipki żeby co najwyżej śluz się nie dostałAniaM lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog też mi nic nie przepisała, spytałam się dlaczego i ona mi powiedziła że ja mam lekocyty 1-3 to jest bardzo dobry wynik i nic tu nie trzeba przepisywać. Zobaczcie dziewczyny ile macie leukocytów w moczu.
-
Gusiak ja też na razie odczucia dzidzi mam z przerwami, jednego dnia intensywniej a następnego jakiś taki spokój ale to normalne także się nie nakręcam.. wizyta w poniedziałek to dodatkowo podejrzę maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:34