X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:07

.ona., Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dopiero dzisiaj usiadlam a od września nie jezdzilam, ten cellulit mnie przeraża i dlatego usiadlam ale po 10min plecy wysiadly na nogach juz zakwasy czuje :D
    a puls hm tylko takie serce pyka na rowerku i nie pokazuje jaki :/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Anitka201 a czy to Cię bolało.. jak dotknęłaś czy po prostu było..? Bo wiesz mnie to boli. Czasem jak na twardym usiądę to trochę to czuję.
    Bolało i to nawet mocno (w sumie tłuszczak nie powinien boleć więc może to są zwykłe "bolaki" takie jak wyskakują na twarzy). Przepraszam, że to napiszę ale może być tak że to dziadowstwo będzie chciało po prostu wyjść wtedy postaraj się je delikatnie wycisnąć. Dobra więcej nie obrzydzam :-)I tu na pewno nie chodzi o brak higieny bo ja biorę prysznic 2 razy dziennie.

chabasse lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    hej
    ja mam rower zabroniony, bo się od niego skraca szyjak macicy :p
    czy któraś z was była u dentysty w czasie ciąży i leczyłą ząb w znieczulaniu?
    zaczyna mnie jeden pobolewać i chyba mnie to nie ominie ;/
    milego dnia :-)

Są specjalne znieczulenia dla ciężarnych:) tylko trzeba powiedzieć dentyście, że jest się w ciąży. Ja miałam w 8 tyg robionego zęba.

marlenak_me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    cześć kobitki.. dawno mnie tu nie było.. ale przez ostatni weekend byłam bardzo zajęta a później próbowałam was nadrobić. Klops.. nie dało rady czytałam co 10 stronę a i tak w końcu przeszłam na najnowszą bo chyba nigdy bym nie nadrobiła.
    Wiecie co.. byłam w zeszłym tygodniu u ginki z wynikami krwi i moczu ogólnymi. wyszły mi liczne bakterie w moczu i kazała powtórzyć badanie czy znowu będą bakterie. Powtórzyłam i znowy wyszły bakterie dość liczne i teraz zastanawiam się czemu nic z tym majoa ginka nie zrobiła. Bardziej interesowało ją jakieś białko czy coś.. teraz zrobiłam badania na posiew moczu i czekam na wyniki, oprócz tego zrobiłam też wymaz zszyjki bo coś mnie niepokoił mój śluz zabarwiony żółtawo. Wyniki dopiero w poniedziałek. Wczoraj natomiast podmywając się wyczułam bardzo bolesną gulkę w okolicy wargi sromowej na wysokości łechtaczki. Kurcze.. wizytę mam dopiero we wtorek ale ciekawa jesetm co mogę do tego czasu zrobić. Czy któraś z Was ma jakieś podobne doświadczenie lub przynajmniej wie czy można to samemu jakoś przemywać, odkażać.. np. tantum rosa czy szałwią..?? Czy lepiej nie ruszać..?? Jak tego nie dotykam to mi nie przeszkadza, ale jak dotknę to z godzinę jeszcz to czuję..

Pisałam wcześniej, że warto sobie na czas sikania tampon wsadzić. Zdecydowanie lepsze wyniki moczu wtedy są :)
    A co do bolesnej gulki - sama mam od 4 tygodni, niebolesne, ale jakieś obrzęknięte wejście do pochwy z jednej strony (tfu, jak to brzmi :P ), niby mnie to nie boli, ale dyskomfort ogólnie jest. Miałam czopki, maście, cyclo3fort. Kuracja nadal w toku, nie powiększa się, a nawet zmniejsza. Może taka moja uroda w tej ciąży... Po ciąży na pewno zniknie.
    Jak Cię to boli to na pewno warto się lekarzowi pokazać. Może to gruczoł Bartholina? Ropień żaden tam Ci się nie zrobił?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to pomysł z tamponem trochę mija się z celem. W sumie przy badaniu moczu właśnie o to chodzi aby wychwycić jakieś ewentualne bakterie czy nieprawidłowości, a nie je przesiać przez tampon.
    To pomysł lekarza z tym tamponem? W sumie nie znam się na tym, nie jestem lekarzem ale ja się stosuję do wytycznych mojego lekarza.

Paulinek lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu:D Moje bobo wczoraj znowu wywaliło główkę i chyba boczek:D Jak teraz te 470 gram tak mocno kopie i się wypina, to co będzie przy 3 kg:D

Anitka201, aldonaa, Gusiak, chabasse, Lady Savage, adzia, Misi@, monaaa85, skabarka, easymum lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:07

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:48

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo ruchów to właśnie parę dni temu pisałam, ze coś juz czuje, a teraz znów cisza... za wcześnie się pochwaliłam ;p
    Staram się nie martwić, bo to chyba normalne ze te pierwsze ruchu są, a później znów parę dni mogę ich nie czuć... tzn. Tak wyczytalam... ale możecie mnie upewnić =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A propo ruchów to właśnie parę dni temu pisałam, ze coś juz czuje, a teraz znów cisza... za wcześnie się pochwaliłam ;p
    Staram się nie martwić, bo to chyba normalne ze te pierwsze ruchu są, a później znów parę dni mogę ich nie czuć... tzn. Tak wyczytalam... ale możecie mnie upewnić =)
    Spróbuj napić się szklankę soku pomarańczowego lub zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach :-) myślę, że po 15 min maleństwo się odezwie :-) u mnie to działa ;-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    dziewczynki wrzuccie linki/zdj lozeczek macie upatrzone?bo ja sie waham i jakos nie umiem wybrac i zdecydowac czy zwykle czy 2w1 ze zmiana na tapczanik

http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kolyska-w-1-wercia-140x70-i5296228198.html

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ale faktycznie możesz czuć raz na kilka dni. Ja od tygodnia czuję kilka razy dziennie te ruchy ale każda z nas jest inna :-)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Jak Cię to boli to na pewno warto się lekarzowi pokazać. Może to gruczoł Bartholina? Ropień żaden tam Ci się nie zrobił?
    Ta, pójdę.. ale we wtorek mam umówioną wizytę. Też myślałam o tym gruczole ale to jest trochę w innym miejscu.. tak jakby między jedną wargą a drugą.. chyba że źle wyczuwam.. Ropnia nie widzę.. z resztą tego w ogóle nie widać tylko czuć. Dopiero jak się mocno naciągnie skórę to coś tam można dostrzec jakieś zgrubienie.. ale tak normalnie to nie widać.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    A propo ruchów to właśnie parę dni temu pisał am, ze coś juz czuje, a teraz znów cisza... za wcześnie się pochwaliłam ;p

Spokojnie ja mam od 2 dni przerwe :P rano coś tak delikatnie puknie i ogromna cisza aż do następnego dnia rano, więc spoko :) nie ma co sie denerwować, zależy jak się dzidzia ułoży

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Chabasse - nie rozumiem, czemu gin nie dał Ci nic na bakterie, przecież to moze być jakaś infekcja, mój od razu zaordynował leakrstwa.
    No właśnie też się nad tym zastanawiam. Dlatego we wtorek idę do innej ginki i pokażę te wyniki oraz te co przyjdą oraz tą gulkę..Bo jak czytam Was, to zawsze jak bakterie sa to jakies leki są przepisywane.. a tu nic..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Chabasse - O tamponie pierwsze słyszę, przecież oprócz składu bada się też kolor moczu, przejrzystość itd, po co filtrować :D :D

przecież nie wsadza tampona do cewki mozczowej tylko do pipki żeby co najwyżej śluz się nie dostał ;)

AniaM lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginekolog też mi nic nie przepisała, spytałam się dlaczego i ona mi powiedziła że ja mam lekocyty 1-3 to jest bardzo dobry wynik i nic tu nie trzeba przepisywać. Zobaczcie dziewczyny ile macie leukocytów w moczu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja też na razie odczucia dzidzi mam z przerwami, jednego dnia intensywniej a następnego jakiś taki spokój ale to normalne także się nie nakręcam.. wizyta w poniedziałek to dodatkowo podejrzę maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 11:34

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:48

Lilla My, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ