WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Bardzo dobrze, ze sie przyczynilas bo jeszcze nic nie kupilam- nawet po sklepach z ciuchami dla dzieci jeszcze nie chodzę, wózka nie mam, łóżeczko nie wiem jakie, nic nie mam wiec choc pierwsze ciuszki wypadolo kupic, żeby wyrodna matka nie byc ;)

Takie o wzielam. Od razu na rozmiar 62- za male nie będą i albo bedzie od razu do szpitala albo miesiac po :)
    Ogólnie spotkałam sie z opinia, ze te najmniejsze h&m ma naprawde! male!

Te same pidzamki co Ty- sorry ;)
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0247803001.html

Taki komplecik slodki :)
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0219342013.html

I takie spodnie dresowe

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0240842003.html

Cos tam wyszlo taniej bo kod zadzialal.
    to sie ciesze ja wzielam na 56 i 62 i czapeczki dokupilam wyszly 2 za 11 zl:)ogolnie staram sie kupowac juz na 62 ale pare na 56 chyba musi byc :)

4me lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa małe psy w domu i dwa husky na podwórku. Małe pieski lubią dzieci, często do mnie ktoś zagląda z maluchami i jedna jest baaardzo uległa i od razu kładzie się przy dziecku na plecy, daje zrobić ze sobą wszystko, więc jestem spokojna, a drugi to piesek, który szczeka straszliwie, ale po 1-2h do dziecka już się przyzwyczaja i potem chyba nawet ze strachu ignoruje, więc myślę, że szybko załapie :) Husky też są pozytywnie nastawione, tylko od razu rzucają się z językiem na twarz, ale nad tym można popracować :) Może warto zaprosić kogoś z maluchem i zobaczyć jak pies reaguje? :) Mojej przyjaciółki york to śpi nawet z małą w łóżeczku, pilnuje jej jak swojego dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 10:33

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Wpadłam tylko na chwilkę się przywitać, nadrobić poranne czytanie i życzyć Wam miłego dnia =)
    Lecę korzystać z kolejnego ciepluskiego dnia - póki jeszcze daje rade ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem podłamana, mam ostanie 3 tygodnie na kupienie sukienki. Albo wymyślenie jakiegoś bardziej eleganckiego stroju z tego co mam w domu. Nic mi się nie podoba, albo kosztuje mnóstwo kasy - której mi szkoda tylko na kilkugodzinną okazję. Ciążowej sukienki już raczej potem nie założę, a w takich bardziej uniwersalnych, po prostu luźniejszych, wyglądam jak w namiocie - niby się mieszczę, ale źle się czuję. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek w tak piekna pogode :-)
    Sliczne te ciuszki kupujecie dla swoich pociech :-) ja sie przyznam ze jeszcze ani jednego ciuszka nie mam ale obiecalam sobie ze od maja juz zaczynam brac sie za kupowanie rzeczy dla mojego synusia <3
    Co do psiakow to ja mam yorka ktora jest bardzo rozpieszczona przez mojego meza, ale powoli zaczynamy nad nia troche pracowac :-) milego dnia kochane :-)
    My znowu uciekamy z mieszkania na ogrod do moich rodzicow ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o psiaki, to w domu nie mamy, ale jest jamnik u rodziców. Raczej uległy w stosunku do dzieci i zalizałby na śmierć. Ale... dziecko to zawsze ktoś nowy i obcy, a takie zwierzę może poczuć, że jego pozycja "w stadzie" ;) jest zagrożona, dlatego ja mimo wszystko podchodziłabym do zwierząt z dużą dozą zaufania. Oczywiście nie wydałabym go komuś obcemu albo nie oddała do schroniska, ale raczej nie odważyłabym się na kładzenie dziecka z psem na kanapie.

monaaa85 lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do psów i dzieci to po prostu nie zostawiac ich samych nigdy i nauczyć jednych i drugich jak sie w stosunku do siebie zachowywać.

monaaa85, polkosia lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Co do psów i dzieci to po prostu nie zostawiac ich samych nigdy i nauczyć jednych i drugich jak sie w stosunku do siebie zachowywać.
    Popieram w zuuuupełności :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pogoda piękna chyba w całej Polsce :) u nas też ciepło od rana wietrze wszystkie okna pootwierane mam , teraz coś słoneczko zaszło za chmurki :/ ale mam nadzieję, że będzie ciepło, nie będzie padać i po południu wyciągnę męża na spacer. Czuję kopniaki i wiem , że to to bo to takie fajne uczucie :) mąż też poczuł wczoraj :) ale jeszcze często ich nie czuję.

Misi@ lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, radości z słońca, nawet jak bym chciała, to potwornie się czuję, 2 godziny zakupów w taki upał, i ledwo co się trzymam :( jak ja mam takie problemy w 24 stopniach to co będzie jak temperatury dojdą do 30, chyba zostanie mi tylko siedzenie w domu :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    pogoda piękna chyba w całej Polsce :) u nas też ciepło od rana wietrze wszystkie okna pootwierane mam , teraz coś słoneczko zaszło za chmurki :/ ale mam nadzieję, że będzie ciepło, nie będzie padać i po południu wyciągnę męża na spacer. Czuję kopniaki i wiem , że to to bo to takie fajne uczucie :) mąż też poczuł wczoraj :) ale jeszcze często ich nie czuję.

Mnie się mała od wczorajszego ranka jeszcze nie odezwała :( trochę mnie to martwi :( ale jestem przekonana że wszystko jest ok, pewnie śpi, albo czuje że mi tak gorąco i niedobrze że jakoś się ułożyła dziwnie, że nie czuję ruchów,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jeszcze nie poczułam :( od rana czekam i czekam, może się ułożyło tak , że nie czuć. Też zaczynam się martwić. W środę mam wizytę jeszcze tak długo mam czekać ehh...

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.. dziewczyny mam problem. Wczoraj odebrałam wyniki posiewu z kanału szyjki, które zrobiłam sobie prywatnie, bo zaniepokoiła mnie wydzielina na wkładkach. W moczu natomiast jak już wczoraj wspominałam wyszły mi liczne bakterie, z którymi moja ginka nic nie zrobiła. Z tego posiewu szyjki wyszły mi jakieś paciorkowce a-hemolizujące i candida albicans. Wizytę mam umówioną we wtorek ale do tego czasu osiwieję, bo naczytałam sie oczywiście od razu o tych paciorkowcach i nie za wesoło z tym. Zadzwoniłam do ginki ale ona powiedziała, że to pewnie naturalna flora pochwy i bardziej ją interesuje candida. czy któraś z was miała coś podobnego.. i czy lekarz coś z tym zrobił..?? Chodzi mi oczywiście o paciorkowca.. Jestem lekko przerażona, bo wyczytałam, że paciorkowiec owszem należy do flory organizmu, ale bytuje w śluzuwce nosa, gardła, czy jelita.. natomiast w pochwie nie powinno go chyba być.. Sorki za taki temat w ten letni"dzień, ale ja jak zwykle czymś muszę się zamartwiać..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie udzielam sie ale Was cały czas podczytuje ;) U mnie sie okazało ,że córci urosły dżadra więc będzie fistach.Jeśli mozecie to zmieńcie na syna w formularzu
    Ps.Może mu już parówa nie odpadnie ...
    Pozdrawiam ;)

Anitka201, Lady Savage, Sigma, kasig, karolcia87, Wonderland, agatka196, justysss lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w sh wydalam na to wszystko 10zl :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66c529c91a90.jpg

http://naforum.zapodaj.net/549fabd1119e.jpg.html

la_lenka, adzia, Lady Savage, Anitka201, Wonderland, agatka196, easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f76426ff2a1.jpg

adzia, kasig, Lady Savage, agatka196, easymum, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie W ten cudowny weekend. Dziewczyny mam do Was pytanie czy którejś z Was bolało spojenie łonowe. B Ból jest nie przyjemny jak chodzę, obracam się. Mam nadzieję że to przejdzie bo wizja leżenia w taką piękną pogodę dołuje mnie jeszcze bardziej.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po obiadku a na obiadek miałam ziemniaczki, kotlecik mielony, surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów i kukurydzy mmm pycha :) i na 2 michałki sobie pozwoliłam po obiedzie, bo to moje ulubione cukierki :)

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Witajcie W ten cudowny weekend. Dziewczyny mam do Was pytanie czy którejś z Was bolało spojenie łonowe. B Ból jest nie przyjemny jak chodzę, obracam się. Mam nadzieję że to przejdzie bo wizja leżenia w taką piękną pogodę dołuje mnie jeszcze bardziej.
    Mnie to bolalo ale kilka tygodni wcześniej teraz tylko przy chodzeniu prawa pachwina rwie do nogi, polez troszke i oby przeszlo :)

Zaraz tez zrobie cos ba szybko i wyruszam na spacer

‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ