X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    również testowałam, słychać tylko jelita, może jak dzidzia będzie większa, to coś usłyszymy.

Mam pytanie do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie: czujecie ruchy? od którego tygodnia?
    No moja jest już starsza, dlatego zaczynam o tym myśleć. :) Tanie to jak barszcz, więc można zaryzykować.

Ruchy czuje mniej więcej od 19 tygodnia, wcześniej też już coś było, ale tak niewyraźne, że dopiero od tego 19 uznaję. Łożysko mam z przodu, z prawej strony, u góry. Początkowo czułam wyłącznie jak mała była z lewej strony brzucha, obecnie czuję też na dole po prawej (według usg mała tam ma teraz nogi). Tam gdzie konkretnie mam łożysko nie czułam jeszcze nigdy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

Ruchy czuje mniej więcej od 19 tygodnia, wcześniej też już coś było, ale tak niewyraźne, że dopiero od tego 19 uznaję. Łożysko mam z przodu, z prawej strony, u góry. Początkowo czułam wyłącznie jak mała była z lewej strony brzucha, obecnie czuję też na dole po prawej (według usg mała tam ma teraz nogi). Tam gdzie konkretnie mam łożysko nie czułam jeszcze nigdy.

czyli muszę cierpliwie czekać, tak bym już chciała czuć, a nawet płci nie znam, za kazdym razem tylkiem sie wypina !

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nie było mnie prawie , a nadrobić was to ciężko :) tyle skrobiecie :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:22

aldonaa lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja pościel dla dzidziusia robię sama, kupiłam bawełnę białą i kolorową, i teraz haftuję

Lady nie każdy ma takie zdolności jak Ty =))
    Ja tam bym się takich rzeczy nie podejmowała =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    czyli muszę cierpliwie czekać, tak bym już chciała czuć, a nawet płci nie znam, za kazdym razem tylkiem sie wypina !
    Ja uważam, że ten 19 tydzień to i tak było bardzo wcześnie jak na łożysko na przedniej ścianie i pierwszą ciążę. Może właśnie przez to, że u mnie tak trochę z boku i jedna strona bardziej odsłonięta. Jeśli ktoś ma bardziej na środku to może nie czuć dużo dłużej i to jest normalne. Po pierwszych ruchach miałam przerwy nawet kilku dni kiedy nie czułam nic a nic. Dopiero od niedawna czuję mniej więcej codziennie (zwłaszcza wieczorem, plus czasem kilka ruchów w środku dnia).
    Tak naprawdę przy takim ułożeniu łożyska to można czekać i do 22-25 tygodnia. Tylko wtedy trzeba by skontrolować z lekarzem czy na pewno wszystko jest ok.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    wiesz co mi pomogło?? synek zobaczył różową sukieneczkę i stwierdził że jego Olcia będzie chodzić ubrana jak księżniczka :) no i mężowi też oczy się zaświeciły na widok tych sukieneczek :) więc słowa mamy jakoś wyparowały :D

Skabarka Twoj synuś jest bardzo mądry, masz w domku prawdziwy skarb =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja uważam, że ten 19 tydzień to i tak było bardzo wcześnie jak na łożysko na przedniej ścianie i pierwszą ciążę. Może właśnie przez to, że u mnie tak trochę z boku i jedna strona bardziej odsłonięta. Jeśli ktoś ma bardziej na środku to może nie czuć dużo dłużej i to jest normalne. Po pierwszych ruchach miałam przerwy nawet kilku dni kiedy nie czułam nic a nic. Dopiero od niedawna czuję mniej więcej codziennie (zwłaszcza wieczorem, plus czasem kilka ruchów w środku dnia).
    Tak naprawdę przy takim ułożeniu łożyska to można czekać i do 22-25 tygodnia. Tylko wtedy trzeba by skontrolować z lekarzem czy na pewno wszystko jest ok.

pozostaje mi czekać, na szczęście czas leci jak szalony w tej ciąży!

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady nie każdy ma takie zdolności jak Ty =))
    Ja tam bym się takich rzeczy nie podejmowała =)
    Też myślę o uszyciu, ale takiej prostej, po prostu na maszynie - bez haftów, bo ja akurat za haftem nie przepadam. Marzy mi się jakiś taki szary komplet, może w gwiazdki, albo groszki. Jak znajdę jakiś ładny materiał tego typu to pomyślę. Choć też fakt, że ja ogólnie nie chcę pościeli na początek - prześcieradło, poducha klin, ochraniacz do szczebelków i śpiworek. Kołdry i klasycznej poduszki nie chcę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:23

easymum lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka wydaje mi się, ze starszy brat zawsze na swój sposób będzie się troszczyl i kochał siostrę... mój jest ode nie starszy raptem dwa lata i chociaż teraz za nic się z tego nie przyznaje to wiem, ze jakby tylko działa mi się krzywda to mogę na Niego liczyć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka wydaje mi się, ze starszy brat zawsze na swój sposób będzie się troszczyl i kochał siostrę... mój jest ode nie starszy raptem dwa lata i chociaż teraz za nic się z tego nie przyznaje to wiem, ze jakby tylko działa mi się krzywda to mogę na Niego liczyć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Carolline Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do psa to u nas bestia jest naszym dzieckiem i nie wyobrażam sobie domu bez psa mam nadzieje i wrażenie ze wszystko będzie ok jak juz ludzka dzidzia dojdzie :)

anula1990, polkosia lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

easymum lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, jej jutro wstaje o 5 i jadę na uczelnię:( dobranoc mamusie, życzę przespanej nocki, jak najmniej sikania:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, jej jutro wstaje o 5 i jadę na uczelnię:( dobranoc mamusie, życzę przespanej nocki, jak najmniej sikania:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) wyspałam się i spać mi się nie chce :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się obudziłam i spać nie mogę kurcze chciałbym jeszcze usnac, ale nie mogę :-/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    my też mamy psa i nie wyobrażami sobie pozbycia się go z domu. Trzeba będzie go nauczyć, że pokój dzidzi jest 'off limits' i przede wszystkim pilnować małą, by psiak niepotrzebnie siędo nie nie zbliżał. Częste sprzątanie też jest koniecznością, ale to nawet w tym momencie się dzieje, więc damy radę.. mam nadzieję ;-)

anula1990, Carolline lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze posty co do psów w domu podniosły mnie na duchu nam z mezem przeszla mysl oddania psa w dobre rece ...wiadomo przeszla przez glowe bo boimy sie jak to bedzie a dziecko jest najwazniejsze...Zdecydowalismy ze nie oddamy i bedziemy do czasu narodzin poswiecac psiuli wiecej uwagi i miłosci bo potem bedziemy tą milosc dzielic na dwa :P Ciesze sie ze nie podleslimy pochopnej decyzji bo byśmy załowali bardzo tego pewnie...:)

74disg18xt1q3yyo.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ