Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pranie zrobione, suszarka postawiona na balkon jak suszarka jest to już miejsca na nic nie ma ale pogoda dopisuje może do południa wyschnie na balkonie pranie. Teraz czas ogarnąć pościerać kurze, lodówkę muszę umyć
więc myślę , że w 2-3 h się wyrobie ze sprzątaniem. Tv wyłączam, radio włączę i mogę sprzątać
-
nick nieaktualnyDobrerek
Ja sprzątanie na później odkladam, dzisiaj jade zerknac na dom bo chyba znalazlam na zamiane i z bloku na domek pojde tylko dom do remontu jest, wczoraj podjechalismy na oględziny z zewnątrz i nie zachęcał, wybita szyba troche mnie przerazila bo dom stoi od 2lat pusty wiec wiadomo rozne gamonie mogli tam chodzic, jak wejde i poczuje to COS to sie zdecyduje
Dziewczyny ja podziwiam te z was ktore pracuja i wstaja o 5/6 ja wczoraj po 5 wstalam aby isc na krew i tak juz o 20 spac mi sie chcialo -
dokładnie.. pracujące ciężarne to jest to, moja koleżanka w tym samym miesiącu pracuje codziennie od ok 8 rano, o 18 jest w domu a o 20 już śpi
ale też ma tego już dość i idzie zaraz na zwolnienie :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 09:07
-
nick nieaktualny
-
Anulla co do psa znajdę może zaraz artykuł który czytałam o przyzwyczajaniu psa do dziecka i piszą, żeby właśnie trochę zacząć zaniedbywać psa pod koniec ciazy a nie starać mu sie zrekompensować. Wszystko po to żeby mu sie świat do góry nogami przy dzidzi nie wywrócił. Spacery czasem z godzinkę w jedna czy druga przestawić, karmienie tak samo i powoli zmniejszać uwagę, wtedy jak dziecko dojdzie nie będzie nagle pies w odstawke bo dziecko jest. Artykuł jest po angielsku mam nadzieje, ze to ok.
-
nick nieaktualnyJa o tym pisalam juz, w programie jakims o osach kobieta leżąc w szpitalu dała facetowi spioszki czy cos co ma zapach niemowlaka aby pies juz poznal ten zapach i nie mial szoku ze 'cos nowego ' jest w domu.
Ja sie nie obawiam o mojego psa bo jest przylepa i nigdy nie ugryzl, nawet nie mysle o tym jeszcze, lubi dzieci wiec jestem dobrej mysli
Ide sie ogarnac mikego dnia bo pewnie na wiecxor wejdeCarolline, polkosia lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja, coś czuję że zaczyna się dla mnie najgorszy okres,
przeważnie umieram od upału jak mamy powyżej 30 stopni, a wczoraj 24 i już umieralnia, tak mi było duszno, gorąco i w ogóle, a już o jeździe samochodem nie wspomnę, zaraz jedziemy na zakupy i jak sobie pomyślę że mam wsiąść do tego piekarnika to mnie telepie.
-
My mamy w domu dwa owczarki, psa i sukę i mam nadzieję że nie będzie problemu. Nie mam zamiaru zbytnio odganiać ich od dziecka, nawet jak czasem jęzorem przeciągną to nic się nie stanie. Ale zdanie mam takie, że to kochane stworzenia, ale zawsze tylko zwierzęta i trzeba mieć je na oku. Zawsze staramy się nasze psy traktować jak domowników..ale raczej nie jak dzieci.
Carolline lubi tę wiadomość
-
tak owczarki to jest rasa dla dzieci.. też mamy owczarka. Pewnego razu przyjechałą do nas mała siostrzenica (2 latka), któa w tym czasie miałą wzrost równy psu. Pies trzymał się na uboczu, ale kiedy zobaczył, że Oliwia trzyma ciastko, podszedł (ona stała jak zachipnotyzowana -może ze srachu i my też zamarliśmy),odsłonił zęby i delikatnie chwycił ciastko zębami tak, żeby tylko jej nie dotkąć i odszedł. A muszę wam powiedzieć,że potrzafi czasem ugryźć człowieka przy zabawie w żartach, kiedy wie, że może sobie na dużo pozwolić. Dlatego też o owczarki bym się nie martwiła- są nawet opiekuńcze w stosunku do dzieci- ale oczywiście wszystko pod nadzorem dorosłych.
monaaa85 lubi tę wiadomość
-
PannaB wrote:ups sorki:P mi wyszlo malo ale kupilam 2 rzeczy
pokaz co kupilas
Takie o wzielam. Od razu na rozmiar 62- za male nie będą i albo bedzie od razu do szpitala albo miesiac po
Ogólnie spotkałam sie z opinia, ze te najmniejsze h&m ma naprawde! male!
Te same pidzamki co Ty- sorry
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0247803001.html
Taki komplecik slodki
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0219342013.html
I takie spodnie dresowe
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0240842003.html
Cos tam wyszlo taniej bo kod zadzialal.
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny te wyniki są dobre ? Nie znam tych nazw i niewiem jak wyższe czy to dobrze czy źle
na toxo obydwa są ujemne czyli jak dobrze rozumiem nie przechodziłam tego tak ??
MORFOLOGIA KRWI (K) [C55]
METODA AUTOMATYCZNA Analizator Sysmex
LEUKOCYTY 11.87 ↑ G/l 4.0-11.0
ERYTROCYTY 4 4 T/l 3.8-5.8
HEMOGLOBINA 12 12 g/dl 11.5-16.5
HEMATOKRYT 35.1 ↓ % 36-47
MCV 87.8 87.8 fl 77-95
MCH 30 30 pg 27-32
MCHC 34.2 34.2 g/dl 32-36
RDW 14.2 14.2 % 11.5-14.5
PŁYTKI KRWI 260 260 G/l 150-400
MPV 10.4 10.4 fl 8.0-11.0
NEUTROCYTY 8.91 ↑ G/l 2.0-7.5
LIMFOCYTY 2.15 2.15 G/l 1.5-4.5
MONOCYTY 0.54 0.54 G/l 0.2-0.8
EOZYNOCYTY 0.25 0.25 G/l 0.04-0.4
BAZOCYTY 0.02 0.02 G/l 0.0-0.1
% NEUTROCYTÓW 75.1 ↑ % 37-75
% LIMFOCYTÓW 18.1 18.1 % 12-50
% MONOCYTÓW 4.5 4.5 % <12
% EOZYNOCYTÓW 2.1 2.1 % < 7
% BAZOCYTÓW 0.2 0.2 % < 2
NIEDOJRZAŁE GRAN. .
Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - St.technik analityki medycznej Bożena Michna
BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) [A01]
KOLOR ŻÓŁTY
PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
GLUKOZA UJEMNY ujemny
BILIRUBINA UJEMNY ujemny
CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.015-1.030
ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
PH 6.5 5.0-8.0
BIAŁKO UJEMNY ujemny
UROBILINOGEN W NORMIE w normie
AZOTYNY UJEMNY ujemny
LEUKOCYTY UJEMNY ujemny
Pracownia : IMMUNOCHEMIA - St. technik analityki medycznej Aleksandra Maniecka
HBs Ag (S) [V39]
HBs-antygen (-) UJEMNY wart.ref. wynik (-) ujemny
metoda ECLIA, analizator Cobas e 411
f-ma ROCHE
Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - St.technik analityki medycznej Bożena Michna
WR (S) []
ODCZYN USR (-)UJEMNY
Nie masz co się martwić, wyniki są bardzo dobre. To, że limfocyty są powyżej normy to normalne w ciąży, podobnie jak z innymi parametrami, które trochę są obniżone. A to co na minusie - to znaczy, że nie jesteś chora na żadne tam kiły i takie tam
Ja lecę zaraz na połówkowe!Trochę się boję, ale bardziej się cieszę!
Skrabarka - u nas też starszy brat nie może się doczekać (liczy na siostrę) i często mówi różne fajne rzeczy do brzucha.
Lady - cudna sukienka!
Dobrego dnia. U nas pięknie, gorąco!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
.ona. wrote:Nie masz co się martwić, wyniki są bardzo dobre. To, że leukocyty są powyżej normy to normalne w ciąży, podobnie jak z innymi parametrami, które trochę są obniżone. A to co na minusie - to znaczy, że nie jesteś chora na żadne tam kiły i takie tam
Ja lecę zaraz na połówkowe!Trochę się boję, ale bardziej się cieszę!
Skrabarka - u nas też starszy brat nie może się doczekać (liczy na siostrę) i często mówi różne fajne rzeczy do brzucha.
Lady - cudna sukienka!
Dobrego dnia. U nas pięknie, gorąco!
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
marlenak_me wrote:PannaB umowiłam się na poniedziałek do dentysty.. trudno trzeba zaryzykować, choć przez telefon sugerowała, że może obejdzie się bez znieczulenia skoro jestem w ciąży
zobaczymy .. na razie nie boli tylko czasem pobolewa na chwile więc może nie będzie tak źle..:P