X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:49

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu!!! Jak pięknie...dzisiaj maluszek leniwy za to wczoraj skopal matkę za wszystkie czasy;)

Miłego i słonecznego dnia życzę!!!!

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo jak nam to szybko leci ja właśie skończyłam 21 tydz, więc startuję z 22 !! :-)

easymum lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pojawiły się styczniówki 2016 :)

la_lenka, kasig lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie zrobione, suszarka postawiona na balkon jak suszarka jest to już miejsca na nic nie ma ale pogoda dopisuje może do południa wyschnie na balkonie pranie. Teraz czas ogarnąć pościerać kurze, lodówkę muszę umyć :) więc myślę , że w 2-3 h się wyrobie ze sprzątaniem. Tv wyłączam, radio włączę i mogę sprzątać :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka ja też sprzątam, mąż mi się wykręcił, bo pojechał na rajd rowerowy, ale zostawię mu coś na później ...:-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrerek :)
    Ja sprzątanie na później odkladam, dzisiaj jade zerknac na dom bo chyba znalazlam na zamiane i z bloku na domek pojde tylko dom do remontu jest, wczoraj podjechalismy na oględziny z zewnątrz i nie zachęcał, wybita szyba troche mnie przerazila bo dom stoi od 2lat pusty wiec wiadomo rozne gamonie mogli tam chodzic, jak wejde i poczuje to COS to sie zdecyduje :)

Dziewczyny ja podziwiam te z was ktore pracuja i wstaja o 5/6 ja wczoraj po 5 wstalam aby isc na krew i tak juz o 20 spac mi sie chcialo

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie.. pracujące ciężarne to jest to, moja koleżanka w tym samym miesiącu pracuje codziennie od ok 8 rano, o 18 jest w domu a o 20 już śpi :/ ale też ma tego już dość i idzie zaraz na zwolnienie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 09:07

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, jeszcze jak na stanowisku ruchliwym to wogole, ja wczoraj pol dnia lezalam a wieczorem i tak padlam

• Carolline Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulla co do psa znajdę może zaraz artykuł który czytałam o przyzwyczajaniu psa do dziecka i piszą, żeby właśnie trochę zacząć zaniedbywać psa pod koniec ciazy a nie starać mu sie zrekompensować. Wszystko po to żeby mu sie świat do góry nogami przy dzidzi nie wywrócił. Spacery czasem z godzinkę w jedna czy druga przestawić, karmienie tak samo i powoli zmniejszać uwagę, wtedy jak dziecko dojdzie nie będzie nagle pies w odstawke bo dziecko jest. Artykuł jest po angielsku mam nadzieje, ze to ok.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym pisalam juz, w programie jakims o osach kobieta leżąc w szpitalu dała facetowi spioszki czy cos co ma zapach niemowlaka aby pies juz poznal ten zapach i nie mial szoku ze 'cos nowego ' jest w domu.
    Ja sie nie obawiam o mojego psa bo jest przylepa i nigdy nie ugryzl, nawet nie mysle o tym jeszcze, lubi dzieci wiec jestem dobrej mysli :)

Ide sie ogarnac mikego dnia bo pewnie na wiecxor wejde

Carolline, polkosia lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, coś czuję że zaczyna się dla mnie najgorszy okres, :( przeważnie umieram od upału jak mamy powyżej 30 stopni, a wczoraj 24 i już umieralnia, tak mi było duszno, gorąco i w ogóle, a już o jeździe samochodem nie wspomnę, zaraz jedziemy na zakupy i jak sobie pomyślę że mam wsiąść do tego piekarnika to mnie telepie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.aspca.org/pet-care/virtual-pet-behaviorist/dog-behavior/preparing-your-dog-new-baby Ten artykuł najbardziej lubię.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w domu dwa owczarki, psa i sukę i mam nadzieję że nie będzie problemu. Nie mam zamiaru zbytnio odganiać ich od dziecka, nawet jak czasem jęzorem przeciągną to nic się nie stanie. Ale zdanie mam takie, że to kochane stworzenia, ale zawsze tylko zwierzęta i trzeba mieć je na oku. Zawsze staramy się nasze psy traktować jak domowników..ale raczej nie jak dzieci.

Carolline lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak owczarki to jest rasa dla dzieci.. też mamy owczarka. Pewnego razu przyjechałą do nas mała siostrzenica (2 latka), któa w tym czasie miałą wzrost równy psu. Pies trzymał się na uboczu, ale kiedy zobaczył, że Oliwia trzyma ciastko, podszedł (ona stała jak zachipnotyzowana -może ze srachu i my też zamarliśmy),odsłonił zęby i delikatnie chwycił ciastko zębami tak, żeby tylko jej nie dotkąć i odszedł. A muszę wam powiedzieć,że potrzafi czasem ugryźć człowieka przy zabawie w żartach, kiedy wie, że może sobie na dużo pozwolić. Dlatego też o owczarki bym się nie martwiła- są nawet opiekuńcze w stosunku do dzieci- ale oczywiście wszystko pod nadzorem dorosłych.

monaaa85 lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ups sorki:P mi wyszlo malo ale kupilam 2 rzeczy :P pokaz co kupilas
    Bardzo dobrze, ze sie przyczynilas bo jeszcze nic nie kupilam- nawet po sklepach z ciuchami dla dzieci jeszcze nie chodzę, wózka nie mam, łóżeczko nie wiem jakie, nic nie mam wiec choc pierwsze ciuszki wypadolo kupic, żeby wyrodna matka nie byc ;)

Takie o wzielam. Od razu na rozmiar 62- za male nie będą i albo bedzie od razu do szpitala albo miesiac po :)
    Ogólnie spotkałam sie z opinia, ze te najmniejsze h&m ma naprawde! male!

Te same pidzamki co Ty- sorry ;)
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0247803001.html

Taki komplecik slodki :)
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0219342013.html

I takie spodnie dresowe

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0240842003.html

Cos tam wyszlo taniej bo kod zadzialal.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny te wyniki są dobre ? Nie znam tych nazw i niewiem jak wyższe czy to dobrze czy źle :/

na toxo obydwa są ujemne czyli jak dobrze rozumiem nie przechodziłam tego tak ??

MORFOLOGIA KRWI (K) [C55]
    METODA AUTOMATYCZNA Analizator Sysmex
    LEUKOCYTY 11.87 ↑ G/l 4.0-11.0
    ERYTROCYTY 4 4 T/l 3.8-5.8
    HEMOGLOBINA 12 12 g/dl 11.5-16.5
    HEMATOKRYT 35.1 ↓ % 36-47
    MCV 87.8 87.8 fl 77-95
    MCH 30 30 pg 27-32
    MCHC 34.2 34.2 g/dl 32-36
    RDW 14.2 14.2 % 11.5-14.5
    PŁYTKI KRWI 260 260 G/l 150-400
    MPV 10.4 10.4 fl 8.0-11.0
    NEUTROCYTY 8.91 ↑ G/l 2.0-7.5
    LIMFOCYTY 2.15 2.15 G/l 1.5-4.5
    MONOCYTY 0.54 0.54 G/l 0.2-0.8
    EOZYNOCYTY 0.25 0.25 G/l 0.04-0.4
    BAZOCYTY 0.02 0.02 G/l 0.0-0.1
    % NEUTROCYTÓW 75.1 ↑ % 37-75
    % LIMFOCYTÓW 18.1 18.1 % 12-50
    % MONOCYTÓW 4.5 4.5 % <12
    % EOZYNOCYTÓW 2.1 2.1 % < 7
    % BAZOCYTÓW 0.2 0.2 % < 2
    NIEDOJRZAŁE GRAN. .
    Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - St.technik analityki medycznej Bożena Michna
    BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) [A01]
    KOLOR ŻÓŁTY
    PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
    GLUKOZA UJEMNY ujemny
    BILIRUBINA UJEMNY ujemny
    CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
    CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.015-1.030
    ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
    PH 6.5 5.0-8.0
    BIAŁKO UJEMNY ujemny
    UROBILINOGEN W NORMIE w normie
    AZOTYNY UJEMNY ujemny
    LEUKOCYTY UJEMNY ujemny
    Pracownia : IMMUNOCHEMIA - St. technik analityki medycznej Aleksandra Maniecka
    HBs Ag (S) [V39]
    HBs-antygen (-) UJEMNY wart.ref. wynik (-) ujemny
    metoda ECLIA, analizator Cobas e 411
    f-ma ROCHE
    Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - St.technik analityki medycznej Bożena Michna
    WR (S) []
    ODCZYN USR (-)UJEMNY

Nie masz co się martwić, wyniki są bardzo dobre. To, że limfocyty są powyżej normy to normalne w ciąży, podobnie jak z innymi parametrami, które trochę są obniżone. A to co na minusie - to znaczy, że nie jesteś chora na żadne tam kiły i takie tam ;)

Ja lecę zaraz na połówkowe! :D Trochę się boję, ale bardziej się cieszę! :D

Skrabarka - u nas też starszy brat nie może się doczekać (liczy na siostrę :) ) i często mówi różne fajne rzeczy do brzucha.

Lady - cudna sukienka!

Dobrego dnia. U nas pięknie, gorąco! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Nie masz co się martwić, wyniki są bardzo dobre. To, że leukocyty są powyżej normy to normalne w ciąży, podobnie jak z innymi parametrami, które trochę są obniżone. A to co na minusie - to znaczy, że nie jesteś chora na żadne tam kiły i takie tam ;)

Ja lecę zaraz na połówkowe! :D Trochę się boję, ale bardziej się cieszę! :D

Skrabarka - u nas też starszy brat nie może się doczekać (liczy na siostrę :) ) i często mówi różne fajne rzeczy do brzucha.

Lady - cudna sukienka!

Dobrego dnia. U nas pięknie, gorąco! :)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - nie limfocyty, tylko leukocyty, sorry za przejęzyczenie - poprawilam poniżej ;)

• PannaB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    PannaB umowiłam się na poniedziałek do dentysty.. trudno trzeba zaryzykować, choć przez telefon sugerowała, że może obejdzie się bez znieczulenia skoro jestem w ciąży :/
    zobaczymy .. na razie nie boli tylko czasem pobolewa na chwile więc może nie będzie tak źle..
    ja nie dam rady bez :P:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ