X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam takie wrażenie i to jest taki ból, jak za dziecka pamiętam niefortunny skok z rowera na ramę.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa juz sa stycznioweczki 2016 :)
    ide pogratulować <3

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:36

Lilla My, Anitka201, adzia, Paulinek, Wonderland, agatka196, chabasse, easymum, przyszła mama lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    A ja dzisiaj obchodzę urodziny i pozwalam sobie na KAŻDĄ zachciankę, ot co! Śniadanie w macu (1 tost z bekonem + kawa bezkofeinowa), potem kawałek tortu jagodowego. No i to koniec mojego pozwalania sobie, bo córa pogoniła mnie do porcelany. To co powiem będzie średnie, ale wymioty po pysznym torcie nie są takie złe:P nawet zgaga nie pali!

Tak więc piękny dzień, śliczna pogoda, uśmiech od rana. I nic mnie nie boli, odpukać!

Sto lat! Wszystkiego najlepszego! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam was zapytać jakie miałyście tętno u dziecka?
    Byłam dzisiaj na połówkowym, wszystko ok, tętno 141/min, ale z racji tego, że w 12 tyg tętno było w dolnej granicy normy 148/min (choć czytałam że norma to 120-170?) to mam zalecenie, żeby zrobić echo serca.
    Trochę się zestresowałam, choć jak spojrzałam sobie na notatki sprzed lat, to syn w 20/21 tyg miał podobnie - 148/min, więc chyba jest ok.
    Jak było u Was?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sprawa się rozwiązała: będzie dziewczynka! :D

Lady Savage, Anitka201, karolcia87, Wonderland, agatka196, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:36

.ona., aldonaa lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z uczelni i głowa mi pęka od tego upału w sali. Do tego zadzwoniła koleżanka, którą siedziałam cały dzień, że ma temperaturę 38,2. Mam nadzieję, że się nie zaraziłam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    .ona., gratuluję córy! Ja mam cały czas 138-145 max wg badań i lekarz ani nie wysyłał mnie na echo, ani nie zwracał mojej uwagi na ten fakt :) .

Dzięki, pocieszyłaś mnie.
    Szczerze powiem w każdej ciąży ktoś czymś musi mnie zestresować :/ ech.

• PannaB Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis stwierdzilam ze sie tyle nachodzilam, nasprzatalam ze zasluzlam i wpierdzielam lody :P a wczoraj znow umieralam przez wzdecia, myslalam ze w ciazy beda mnie wymioty meczyc a tu najgorsza zmora sa te okropne wzdecia :((

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja dziś jestem podłamana, mam ostanie 3 tygodnie na kupienie sukienki. Albo wymyślenie jakiegoś bardziej eleganckiego stroju z tego co mam w domu. Nic mi się nie podoba, albo kosztuje mnóstwo kasy - której mi szkoda tylko na kilkugodzinną okazję. Ciążowej sukienki już raczej potem nie założę, a w takich bardziej uniwersalnych, po prostu luźniejszych, wyglądam jak w namiocie - niby się mieszczę, ale źle się czuję. :(
    Mnie czeka wesele pod koniec czerwca- to dopiero bedzie wyzwanie sie ubrac. Niestety mam zamiar kupic cos w sklepie stacjonarnym by byc pewnym, ze dobrze leży. Na myśl w moim miescie przychodzi mi tylko happy mum- ceny masakryczne ale mam nadzieje, ze uda mi sie ja pozniej sprzedać jako uzywana i odzyskać czesc kasy :)
    Juz czuje sie zle w swojej skórze i musze ma tym weselu przed cala rodzina- dla siebie samej- czuć sie dobrze w sukience, ktora wybiore :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mnie ścieło, chyba prześpię całe lato ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja 15 maja mam w rodzinie komunię a 30 maja imprezę firmowa a pracuje z 30 facetami ( fakt będą z partnerkami). Szukałam sukienki i kupilam jedna w monari( kroj oversize) nawet fajnie leży i taką sukienke bede mogła wykorzystać po ciąży. :-)

4me lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba pomysł. A nawet dwa. Przekopałam szafę bardzo kreatywnie i chyba po małych przeróbkach będę mieć całkiem fajną sukienkę. U mnie to "tylko" rocznica komunii - więc kościół plus obiad w knajpie, na szczęście nie muszę mieć super eleganckiego stroju jak na wesele. Ale też w jeansach iść nie pasuje.
    Chciałam wstępnie coś takiego luźno workowatego, co potem można wykorzystać, ale po wstępnych przymiarkach nie wyglądam za dobrze - brzuch ciążowy zupełnie ginie, biust się wywala na pierwszy plan i wyglądam po prostu jakbym se pofolgowała w Macu. :/ Nie wiem, może za te 3 tygodnie będzie widać bardziej, że brzuch jest typowo ciążowy i to będzie inny efekt, na razie dobrze wyglądam w czymś mniej namiotowatym.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 17 maja komunie, a drugą 31 maja i powiem wam , że jeszcze nie rozglądałam się za sukienką, ale chciałabym jedną kupić na te dwie uroczystości bym się zmieściła, butki muszę kupić, balerinki i marynarkę na sukienkę jakby zimno było :) no i rajstopy ciążowe . No ale myślę , że coś znajdę zacznę tydzień przed komunią, a najlepiej po długim weekendzie zacznę chodzić i szukać.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 17. Liczę, że może będzie wtedy zimno, bo to okolice ogrodników. :P A grubszą sukienkę akurat mam. Ale musiałam wykombinować coś jakby jednak był upał. Resztę rzeczy na szczęście mam. :)

Zastanawiam się czy mała nie miała dziś czkawki. Jakieś takie dziwne lekkie ruchy czułam. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczorajszego poranka nie czuję dzidzi :( no martwi mnie to, mam nadzieję że się jutro odezwie, bo powoli wariuję.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la lenka ja liczę , że będzie ciepło 17 maja :) bo szkoda tych dzieci w kościołach by nie zamarzły.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wesele 8 sierpnia i chyba w worku pójdę:p Lady pewnie dzidzia się inaczej ułożyła. Spróbuj ją pozaczepiać:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja od wczorajszego poranka nie czuję dzidzi :( no martwi mnie to, mam nadzieję że się jutro odezwie, bo powoli wariuję.

Ponoć sprawdzonym sposobem na wywołanie ruchów jest zjedzenie kawałka czekolady i położenie się na lewym boku - nie wiem czemu, ale to skutkuje :)

Pozaczepiać maleństwo też można, mnie na ostatnim usg lekarz wręcz bił sonda, żeby synek się poruszył i dał sobie zmierzyć główkę - co prawda trochę to po barbarzyńsku wyglądało, ale efekt był :D

‹‹ 831 832 833 834 835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ