WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja mam wesele 8 sierpnia i chyba w worku pójdę:p Lady pewnie dzidzia się inaczej ułożyła. Spróbuj ją pozaczepiać:)

tzn jak pozaczepiać ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    ja was przebijam, mam wesele co tydzień w sierpień (jako fotograf i kamerzysta), a ostatnie zlecenie mam 5 września :P
    jestes fotografem?:) ja tez:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tzn jak pozaczepiać ?

Ja czasami jak się nie odzywa to stukam do niego, lekko naciskam na brzuch albo łapię za brzuch i robię lekkie trzęsienie mu mieszkanka:D Ostatnio jak byłam na wizycie i Pani chciała żeby rozprostował dłoń to też waliła głowicą w brzuch. Byłam trochę przerażona, bo ja to zawsze tak delikatnie ale podziałało hehe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja czasami jak się nie odzywa to stukam do niego, lekko naciskam na brzuch albo łapię za brzuch i robię lekkie trzęsienie mu mieszkanka:D Ostatnio jak byłam na wizycie i Pani chciała żeby rozprostował dłoń to też waliła głowicą w brzuch. Byłam trochę przerażona, bo ja to zawsze tak delikatnie ale podziałało hehe.

O.O a ja tu delikatnie brzuch głaszczę by jej nic nie zrobić. Jestem chyba przewrażliwiona. Wercia opanuj się XD to jest dziecko a nie wydmuszka.

skabarka lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glosujecie u siebie?

http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/podworko

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadanku zjadłam chlebek z nutellą i popiłam mlekiem :) trochę nie zdrowe , ale pycha śniadanko :) raz można sobie pozwolić na takie śniadanie :) obiadek u teściów. Na pewno rosołek będzie, a na drugie danie nie wiem i nie wiem czy mi wejdzie, bo ja nie przyzwyczajona do obiadów dwu daniowych.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała na szczęście rano dała o sobie znać. Przyznam, że odkąd regularniej czuję ruchy to coraz trudniej wyluzować jak długo nie daje kopniaka. :( Mimo, że wiem, że to nadal jeszcze wcześnie i nadal może się jeszcze "schować" na dłużej, to od razu myśl przez głowę przechodzi, czy na pewno wszystko ok. Ech, muszę albo wyluzować albo naprawdę zainwestować w detektor.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Dzuls zapomniałąm napisać, ze jednak zamówiłam tą sukienke dresową rozm s/m i dostałam ją przedwczoraj (2 dni czekania) kurierem. Jest ładna, choć trochę słabo wykończona- odcięta laserowo zamiast przeszyć. Ale czuję się w niej grubo, bo kieszenie odstające mnie poszerzają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:06

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie mała na szczęście rano dała o sobie znać. Przyznam, że odkąd regularniej czuję ruchy to coraz trudniej wyluzować jak długo nie daje kopniaka. :( Mimo, że wiem, że to nadal jeszcze wcześnie i nadal może się jeszcze "schować" na dłużej, to od razu myśl przez głowę przechodzi, czy na pewno wszystko ok. Ech, muszę albo wyluzować albo naprawdę zainwestować w detektor.

Dokładnie tak samo myślę, tu się uspokajam bo przecież jest jeszcze maleńka i na pewno się gdzieś schowała, a tu bzikuje i świruje jak po 2 tyg regularnego kopania o danej porze jej 4 dzień z rzędu nie czuję

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, może przemyśl podjechanie na IP? Byś się na pewno uspokoiła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A w Warszawie jak nie demonstracje górników, nauczycieli, pielęgniarek i cholera wie kogo jeszcze, to biegi. 5km, 10 km, a dzisiaj orlen maraton, i pół miasta jest wyłączona z ruchu. Jeśli ktoś marzy o odpoczynku po całym tygodniu pracy, to nie ma takiej opcji, chyba że wyemigruje poza miasto. Nie wspominając już o rowerowych i rolkowych masach krytycznych i wczorajszej demonstracji frankowiczów. Można oszaleć. Człowiek poszedłby na spacer do jakiegoś parku, ale nie ma jak dojechać, a jak przy odrobinie szczęścia dojedziesz, o nie wrócisz.

Oj tak. Godzine wyjezdzalam z Saskiem Kepy :-( Masakra. Musze sie przyzwyczic , ze kazda impreza na narodowym= sie nie wyjezdzanie autem. Ostatnio nie mielismy jak do domu dojechac bo wszystko pozamykane, wkoncu mezulek sie wkurzyl i opieprzyl policjantow, to nas laskawie wpuscili. Dzisiaj nawet nie mielismy w planacj nigdzie wyruszac.
    Wczoraj opiekpwalam sie 5 miessiecznym bratankie bo brat wybyl na weselicho no i mialam namiastke wrzesnia :-) Dziecko bardzo grzeczne u usmiechniete, ale wieczorem pobudko byly. A on usypia glownie przy cycku i mialam problem. W koncu wstal o 24 uradowany, a ze brat mial juz zaraz byc to go nie usypialam na sile. I wrocili a och syn sobie gadulil z nami w najlepsze :-D Jedyne co to kregoslup mi po tym siadl,jednak maly ciezarek sie nadzwigalam a i k
    swoj juz mam ;-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dokładnie tak samo myślę, tu się uspokajam bo przecież jest jeszcze maleńka i na pewno się gdzieś schowała, a tu bzikuje i świruje jak po 2 tyg regularnego kopania o danej porze jej 4 dzień z rzędu nie czuję

Do 28 tyg masz prawo nie czuć dziecka codziennie. Bez paniki.
    Mi kiedyś - ale to już w zaawansowanej ciąży pomagalo na ruchy dziecka oddychanie przeponą albo parę łyków zimnej wody :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lady, może przemyśl podjechanie na IP? Byś się na pewno uspokoiła.

Nie poczekam jeszcze 2 - 3 dni, nic mnie nie boli, więc aż tak nie panikuje :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny.

Błagam Was- tak naprawde, z troska o Was- przestańcie z panikowaniem jak nie czujecie ruchów codziennie. Kazdy lekarz Wam to powie. Zostawcie miejsce na IP dla poważnych przypadków ;)
    Nie schizujcie tak bo to nienormalne i jak się naprawde martwicie o dziecko to właśnie takie wyszukiwanie problemów i nerwy wpływają na nie zle. Zdrowy rozsadek jest nam potrzebny i nie ma co zwalać wszystkiego na hormony :D

Zalozcie cieple gacie i idźcie na spacer! ;) Pomimo braku słońca, dzis jest cieplo- przynajmniej nad morzem :)

Anitka201, Staraczka23, alutka, Carolline, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusza się!! :) naleśnik z czekoladą :3

aldonaa, Czarna_88, la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas deszcz właśnie pada :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Witam sie dziewczyny.

Błagam Was- tak naprawde, z troska o Was- przestańcie z panikowaniem jak nie czujecie ruchów codziennie. Kazdy lekarz Wam to powie. Zostawcie miejsce na IP dla poważnych przypadków ;)
    Nie schizujcie tak bo to nienormalne i jak się naprawde martwicie o dziecko to właśnie takie wyszukiwanie problemów i nerwy wpływają na nie zle. Zdrowy rozsadek jest nam potrzebny i nie ma co zwalać wszystkiego na hormony :D

Zalozcie cieple gacie i idźcie na spacer! ;) Pomimo braku słońca, dzis jest cieplo- przynajmniej nad morzem :)

Dobrze napisalas, ja mam 20tydzien a ruchow brak jak do tej pory, dzisiaj cos mi wypchnelo w podbrzuszu na sekunde i nic ale nie panikuje :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Rusza się!! :) naleśnik z czekoladą :3
    Ja znowu byłam we włoskiej knajpce na focacci - oczekiwanie na to aż przyniosą talerz, wśród tych upajających zapachów pizzowego pieca i z burczącym brzuchem to u mnie natychmiastowy sposób na dostanie kopa. :P Mała widać się od razu dopomina.

Co do panikowania - powiem wam, że po czasie widzę, że im dalej to jest całkiem co innego. Tak ze 2 tygodnie temu, dopóki mała dawała znać nieregularnie to byłam super wyluzowana. Ale jak już teraz przez dłuższy czas miałam dzień w dzień ruchy, kilka razy na dzień, plus wieczorem o w miarę tej samej porze - a potem nagle jednego dnia właściwie cały czas nic; zjadłam słodkie, położyłam się raz, drugi i nadal cisza - ani kopniaka, ani lekkiego kręcenia, zero - to wcale nie jest prosto zachować spokojną głowę. Nic nie robiłam, cierpliwie czekałam, ale dopiero jak znowu poczułam ruchy to mi ulżyło.

Lady Savage, Sigma lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobiłam dzisiaj interes życia ;)
    W Tesco na pasażu w "Strefie" na wyprzedaży kupiłam 2 sukienki zamiast za 200 zł to za 19,98 ;) do kolan, odcinane pod biustem, szyfonowe no cudo ;) a i może na wesela się nadadzą;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja znowu byłam we włoskiej knajpce na focacci - oczekiwanie na to aż przyniosą talerz, wśród tych upajających zapachów pizzowego pieca i z burczącym brzuchem to u mnie natychmiastowy sposób na dostanie kopa. :P Mała widać się od razu dopomina.

Co do panikowania - powiem wam, że po czasie widzę, że im dalej to jest całkiem co innego. Tak ze 2 tygodnie temu, dopóki mała dawała znać nieregularnie to byłam super wyluzowana. Ale jak już teraz przez dłuższy czas miałam dzień w dzień ruchy, kilka razy na dzień, plus wieczorem o w miarę tej samej porze - a potem nagle jednego dnia właściwie cały czas nic; zjadłam słodkie, położyłam się raz, drugi i nadal cisza - ani kopniaka, ani lekkiego kręcenia, zero - to wcale nie jest prosto zachować spokojną głowę. Nic nie robiłam, cierpliwie czekałam, ale dopiero jak znowu poczułam ruchy to mi ulżyło.

Ale nie ma co panikować - wczesny etap jest jeszcze. Bez przesady!
    Wczoraj na usg nasz maluch widać było jak się przekręca, raz głowa była z lewej, za chwilę z prawej... a ja wcale tego nie czułam, bo jak sama dr powiedziała: ma jeszcze sporo miejsca i tego się jeszcze tak nie czuje.
    Także no stress jeśli chodzi o ruchy :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ