Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja mam wesele 8 sierpnia i chyba w worku pójdę:p Lady pewnie dzidzia się inaczej ułożyła. Spróbuj ją pozaczepiać:)

tzn jak pozaczepiać ?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    ja was przebijam, mam wesele co tydzień w sierpień (jako fotograf i kamerzysta), a ostatnie zlecenie mam 5 września :P
    jestes fotografem?:) ja tez:)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tzn jak pozaczepiać ?

Ja czasami jak się nie odzywa to stukam do niego, lekko naciskam na brzuch albo łapię za brzuch i robię lekkie trzęsienie mu mieszkanka:D Ostatnio jak byłam na wizycie i Pani chciała żeby rozprostował dłoń to też waliła głowicą w brzuch. Byłam trochę przerażona, bo ja to zawsze tak delikatnie ale podziałało hehe.

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja czasami jak się nie odzywa to stukam do niego, lekko naciskam na brzuch albo łapię za brzuch i robię lekkie trzęsienie mu mieszkanka:D Ostatnio jak byłam na wizycie i Pani chciała żeby rozprostował dłoń to też waliła głowicą w brzuch. Byłam trochę przerażona, bo ja to zawsze tak delikatnie ale podziałało hehe.

O.O a ja tu delikatnie brzuch głaszczę by jej nic nie zrobić. Jestem chyba przewrażliwiona. Wercia opanuj się XD to jest dziecko a nie wydmuszka.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glosujecie u siebie?

http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/podworko

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadanku zjadłam chlebek z nutellą i popiłam mlekiem :) trochę nie zdrowe , ale pycha śniadanko :) raz można sobie pozwolić na takie śniadanie :) obiadek u teściów. Na pewno rosołek będzie, a na drugie danie nie wiem i nie wiem czy mi wejdzie, bo ja nie przyzwyczajona do obiadów dwu daniowych.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała na szczęście rano dała o sobie znać. Przyznam, że odkąd regularniej czuję ruchy to coraz trudniej wyluzować jak długo nie daje kopniaka. :( Mimo, że wiem, że to nadal jeszcze wcześnie i nadal może się jeszcze "schować" na dłużej, to od razu myśl przez głowę przechodzi, czy na pewno wszystko ok. Ech, muszę albo wyluzować albo naprawdę zainwestować w detektor.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Dzuls zapomniałąm napisać, ze jednak zamówiłam tą sukienke dresową rozm s/m i dostałam ją przedwczoraj (2 dni czekania) kurierem. Jest ładna, choć trochę słabo wykończona- odcięta laserowo zamiast przeszyć. Ale czuję się w niej grubo, bo kieszenie odstające mnie poszerzają:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:06

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    U mnie mała na szczęście rano dała o sobie znać. Przyznam, że odkąd regularniej czuję ruchy to coraz trudniej wyluzować jak długo nie daje kopniaka. :( Mimo, że wiem, że to nadal jeszcze wcześnie i nadal może się jeszcze "schować" na dłużej, to od razu myśl przez głowę przechodzi, czy na pewno wszystko ok. Ech, muszę albo wyluzować albo naprawdę zainwestować w detektor.

Dokładnie tak samo myślę, tu się uspokajam bo przecież jest jeszcze maleńka i na pewno się gdzieś schowała, a tu bzikuje i świruje jak po 2 tyg regularnego kopania o danej porze jej 4 dzień z rzędu nie czuję

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, może przemyśl podjechanie na IP? Byś się na pewno uspokoiła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A w Warszawie jak nie demonstracje górników, nauczycieli, pielęgniarek i cholera wie kogo jeszcze, to biegi. 5km, 10 km, a dzisiaj orlen maraton, i pół miasta jest wyłączona z ruchu. Jeśli ktoś marzy o odpoczynku po całym tygodniu pracy, to nie ma takiej opcji, chyba że wyemigruje poza miasto. Nie wspominając już o rowerowych i rolkowych masach krytycznych i wczorajszej demonstracji frankowiczów. Można oszaleć. Człowiek poszedłby na spacer do jakiegoś parku, ale nie ma jak dojechać, a jak przy odrobinie szczęścia dojedziesz, o nie wrócisz.

Oj tak. Godzine wyjezdzalam z Saskiem Kepy :-( Masakra. Musze sie przyzwyczic , ze kazda impreza na narodowym= sie nie wyjezdzanie autem. Ostatnio nie mielismy jak do domu dojechac bo wszystko pozamykane, wkoncu mezulek sie wkurzyl i opieprzyl policjantow, to nas laskawie wpuscili. Dzisiaj nawet nie mielismy w planacj nigdzie wyruszac.
    Wczoraj opiekpwalam sie 5 miessiecznym bratankie bo brat wybyl na weselicho no i mialam namiastke wrzesnia :-) Dziecko bardzo grzeczne u usmiechniete, ale wieczorem pobudko byly. A on usypia glownie przy cycku i mialam problem. W koncu wstal o 24 uradowany, a ze brat mial juz zaraz byc to go nie usypialam na sile. I wrocili a och syn sobie gadulil z nami w najlepsze :-D Jedyne co to kregoslup mi po tym siadl,jednak maly ciezarek sie nadzwigalam a i k
    swoj juz mam ;-)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dokładnie tak samo myślę, tu się uspokajam bo przecież jest jeszcze maleńka i na pewno się gdzieś schowała, a tu bzikuje i świruje jak po 2 tyg regularnego kopania o danej porze jej 4 dzień z rzędu nie czuję

Do 28 tyg masz prawo nie czuć dziecka codziennie. Bez paniki.
    Mi kiedyś - ale to już w zaawansowanej ciąży pomagalo na ruchy dziecka oddychanie przeponą albo parę łyków zimnej wody :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lady, może przemyśl podjechanie na IP? Byś się na pewno uspokoiła.

Nie poczekam jeszcze 2 - 3 dni, nic mnie nie boli, więc aż tak nie panikuje :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczyny.

Błagam Was- tak naprawde, z troska o Was- przestańcie z panikowaniem jak nie czujecie ruchów codziennie. Kazdy lekarz Wam to powie. Zostawcie miejsce na IP dla poważnych przypadków ;)
    Nie schizujcie tak bo to nienormalne i jak się naprawde martwicie o dziecko to właśnie takie wyszukiwanie problemów i nerwy wpływają na nie zle. Zdrowy rozsadek jest nam potrzebny i nie ma co zwalać wszystkiego na hormony :D

Zalozcie cieple gacie i idźcie na spacer! ;) Pomimo braku słońca, dzis jest cieplo- przynajmniej nad morzem :)

Anitka201, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Carolline, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusza się!! :) naleśnik z czekoladą :3

aldonaa, Czarna_88, la_lenka, easymum lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u nas deszcz właśnie pada :/

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Witam sie dziewczyny.

Błagam Was- tak naprawde, z troska o Was- przestańcie z panikowaniem jak nie czujecie ruchów codziennie. Kazdy lekarz Wam to powie. Zostawcie miejsce na IP dla poważnych przypadków ;)
    Nie schizujcie tak bo to nienormalne i jak się naprawde martwicie o dziecko to właśnie takie wyszukiwanie problemów i nerwy wpływają na nie zle. Zdrowy rozsadek jest nam potrzebny i nie ma co zwalać wszystkiego na hormony :D

Zalozcie cieple gacie i idźcie na spacer! ;) Pomimo braku słońca, dzis jest cieplo- przynajmniej nad morzem :)

Dobrze napisalas, ja mam 20tydzien a ruchow brak jak do tej pory, dzisiaj cos mi wypchnelo w podbrzuszu na sekunde i nic ale nie panikuje :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Rusza się!! :) naleśnik z czekoladą :3
    Ja znowu byłam we włoskiej knajpce na focacci - oczekiwanie na to aż przyniosą talerz, wśród tych upajających zapachów pizzowego pieca i z burczącym brzuchem to u mnie natychmiastowy sposób na dostanie kopa. :P Mała widać się od razu dopomina.

Co do panikowania - powiem wam, że po czasie widzę, że im dalej to jest całkiem co innego. Tak ze 2 tygodnie temu, dopóki mała dawała znać nieregularnie to byłam super wyluzowana. Ale jak już teraz przez dłuższy czas miałam dzień w dzień ruchy, kilka razy na dzień, plus wieczorem o w miarę tej samej porze - a potem nagle jednego dnia właściwie cały czas nic; zjadłam słodkie, położyłam się raz, drugi i nadal cisza - ani kopniaka, ani lekkiego kręcenia, zero - to wcale nie jest prosto zachować spokojną głowę. Nic nie robiłam, cierpliwie czekałam, ale dopiero jak znowu poczułam ruchy to mi ulżyło.

Lady Savage, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobiłam dzisiaj interes życia ;)
    W Tesco na pasażu w "Strefie" na wyprzedaży kupiłam 2 sukienki zamiast za 200 zł to za 19,98 ;) do kolan, odcinane pod biustem, szyfonowe no cudo ;) a i może na wesela się nadadzą;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja znowu byłam we włoskiej knajpce na focacci - oczekiwanie na to aż przyniosą talerz, wśród tych upajających zapachów pizzowego pieca i z burczącym brzuchem to u mnie natychmiastowy sposób na dostanie kopa. :P Mała widać się od razu dopomina.

Co do panikowania - powiem wam, że po czasie widzę, że im dalej to jest całkiem co innego. Tak ze 2 tygodnie temu, dopóki mała dawała znać nieregularnie to byłam super wyluzowana. Ale jak już teraz przez dłuższy czas miałam dzień w dzień ruchy, kilka razy na dzień, plus wieczorem o w miarę tej samej porze - a potem nagle jednego dnia właściwie cały czas nic; zjadłam słodkie, położyłam się raz, drugi i nadal cisza - ani kopniaka, ani lekkiego kręcenia, zero - to wcale nie jest prosto zachować spokojną głowę. Nic nie robiłam, cierpliwie czekałam, ale dopiero jak znowu poczułam ruchy to mi ulżyło.

Ale nie ma co panikować - wczesny etap jest jeszcze. Bez przesady!
    Wczoraj na usg nasz maluch widać było jak się przekręca, raz głowa była z lewej, za chwilę z prawej... a ja wcale tego nie czułam, bo jak sama dr powiedziała: ma jeszcze sporo miejsca i tego się jeszcze tak nie czuje.
    Także no stress jeśli chodzi o ruchy :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ