Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyskabarka wrote:Lady - trupy śmierdzą inaczej
fakt że ciuchy z sh mają specyfczny zapach, ale jak dla mnie po wypraniu i wysuszeniu na balkonie już tego zapachu nie czuć
mi to się przykro zrobiło bo moja mama strasznie mnie skrytykowała za te zakupy"bo przecież masz tyle ciuchów po Michale!! i tylo kasę wydajesz!!"
no dobra, mam ciuszki po synku, ale chce żeby córcia miała też sukieneczki, różowe bodziaki i inne słodkości, a po za tym mi takie zakupy, jak upoluję coś fajnego sprawiają mega przyjemność! Wracam do domu szczęśliwa i uśmiechnięta, a tu mamusia mi kubeł zimnej wody od razu ;-/ nie znoszę jak mnie rozlicza z mojej kasy i nie znoszę jak mnie wiecznie krytkuje ;-/ nie lubię sie z nią kłócić, ale wyjątkowo nie wytrzymałam i powiedziałam jej to i owo. No i oczywiście focha strzeliła ;-/
ech... i radość z zakupów wyparowała
Jak juz wiesz ze mama sie piekli to kupuj co chcesz ale sie nie chwal jej -
nick nieaktualny
-
marlenak_me wrote:hej
ja mam rower zabroniony, bo się od niego skraca szyjak macicy :p
czy któraś z was była u dentysty w czasie ciąży i leczyłą ząb w znieczulaniu?
zaczyna mnie jeden pobolewać i chyba mnie to nie ominie ;/
milego dnia
Ogólnie lekarz dentysta- kilku!- powiedzialo mi, ze żadne badania nie byly robione czy znieczulenia szkodzą czy nie ale dają kobietom w ciąży specjalne bez adrenaliny bo nie wykazano tez bezpośredniego wpływu na dziecko.
-
nick nieaktualnyPannaB wrote:dziewczyny dzis w hm jeszcze darmowa dostawa i jesli pobierzecie kod t rzeczy sa sporo tansze, kupilam te pizamki za 28 zl łacznie juz z wysylka
))
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0247803001.html[/QUO
PannaB a skad ten kod pobrac?? -
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj poszalałam na zakupach. Kupiłam sobie w rossmannie podkład, róż, jakieś duperele do domu typu żele pod prysznic, mydło w płynie, szampon. Poszlak później do natury po lakier do paznokci to oczywiście skusiłam się na cień do powiek, a jak już wracałam do domu to zaszłam po koszulkę, spodnie dresowe i buty hehe. Dla bobo nic ciekawego nie było.
skabarka lubi tę wiadomość
-
PannaB wlasnie sie przyczynilas do pierwszych zakupów dla mojego synka.
Pierwsze bodziaki, komplecik tygryska i spodnie dresowe kupione. I wcale malo nie wydalam bo 87 pln i to z rabatamino ale ten jeeeeeeden PIERWSZY raz musialam kupic cos słodkiego, nowego i prześlicznego!!!
Reszta z Second handow jak przejrzę wszystko co juz dostalam i dostane i zrobię remanent
-
nick nieaktualnyDziewczyny te wyniki są dobre ? Nie znam tych nazw i niewiem jak wyższe czy to dobrze czy źle
na toxo obydwa są ujemne czyli jak dobrze rozumiem nie przechodziłam tego tak ??
MORFOLOGIA KRWI (K) [C55]
METODA AUTOMATYCZNA Analizator Sysmex
LEUKOCYTY 11.87 ↑ G/l 4.0-11.0
ERYTROCYTY 4 4 T/l 3.8-5.8
HEMOGLOBINA 12 12 g/dl 11.5-16.5
HEMATOKRYT 35.1 ↓ % 36-47
MCV 87.8 87.8 fl 77-95
MCH 30 30 pg 27-32
MCHC 34.2 34.2 g/dl 32-36
RDW 14.2 14.2 % 11.5-14.5
PŁYTKI KRWI 260 260 G/l 150-400
MPV 10.4 10.4 fl 8.0-11.0
NEUTROCYTY 8.91 ↑ G/l 2.0-7.5
LIMFOCYTY 2.15 2.15 G/l 1.5-4.5
MONOCYTY 0.54 0.54 G/l 0.2-0.8
EOZYNOCYTY 0.25 0.25 G/l 0.04-0.4
BAZOCYTY 0.02 0.02 G/l 0.0-0.1
% NEUTROCYTÓW 75.1 ↑ % 37-75
% LIMFOCYTÓW 18.1 18.1 % 12-50
% MONOCYTÓW 4.5 4.5 % <12
% EOZYNOCYTÓW 2.1 2.1 % < 7
% BAZOCYTÓW 0.2 0.2 % < 2
NIEDOJRZAŁE GRAN. .
Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - St.technik analityki medycznej Bożena Michna
BADANIE OGÓLNE MOCZU (M) [A01]
KOLOR ŻÓŁTY
PRZEJRZYSTOŚĆ PRZEJRZYSTY
GLUKOZA UJEMNY ujemny
BILIRUBINA UJEMNY ujemny
CIAŁA KETONOWE UJEMNY ujemny
CIĘZAR WŁAŚCIWY 1.015 1.015-1.030
ERYTROCYTY UJEMNY ujemny
PH 6.5 5.0-8.0
BIAŁKO UJEMNY ujemny
UROBILINOGEN W NORMIE w normie
AZOTYNY UJEMNY ujemny
LEUKOCYTY UJEMNY ujemny
Pracownia : IMMUNOCHEMIA - St. technik analityki medycznej Aleksandra Maniecka
HBs Ag (S) [V39]
HBs-antygen (-) UJEMNY wart.ref. wynik (-) ujemny
metoda ECLIA, analizator Cobas e 411
f-ma ROCHE
Pracownia : ANALITYKA OGÓLNA - St.technik analityki medycznej Bożena Michna
WR (S) []
ODCZYN USR (-)UJEMNY -
OMG!!! Staraczka naprawde chciało Ci sie to przepisywać? Przeciez masz z boku normy podane i strzalki lub literki L- low lub H- high jak za niskie lub za wysokie... Wszystko jest na kartce.
Zresztą zostaw to lepiej lekarzowi bo sobie zaraz cos powkręcasz. Mi lekarz powiedzial, ze jesli chodzi o.morfologie na tym etapie to wyniki mogę byc troche inne od normy bo to taki czas w ciazy- oczywiscie zalezy jeszcze jakie sa odchylenia i czego...
No dobra pewnie to skopiowalas ale z boku masz i tak normy podane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 17:34
Staraczka23, polkosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:OMG!!! Staraczka naprawde chciało Ci sie to przepisywać? Przeciez masz z boku normy podane i strzalki lub literki L- low lub H- high jak za niskie lub za wysokie... Wszystko jest na kartce.
Zresztą zostaw to lepiej lekarzowi bo sobie zaraz cos powkręcasz. Mi lekarz powiedzial, ze jesli chodzi o.morfologie na tym etapie to wyniki mogę byc troche inne od normy bo to taki czas w ciazy- oczywiscie zalezy jeszcze jakie sa odchylenia i czego...weeez
bym zdjecie zrobila i wam tu dala, skopiowalam bo sciagnelam ze strony
wiem ze mogą odbiegac ale dziewczyny pisaly o podwyższonych limocytach czy cos a ja tez mam podwyzszone, ogolnie chciala bym aby ktoras rzucila okiem bo na moje wyniki sa ok nic nie bede sobie wkrecac