WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 19 tygodniu :)

Co do badania z glukozą o którym piszecie, to ja miałam to badanie tuż przed ciążą i powiem Wam, że nie taki diabeł straszny jak go malują, a nie miałam cytryny...ale radzę wypić duszkiem, wtedy nie czuje się tego okropnie słodkiego smaku.

Ja się cieszę, że będę miała chłopaka, bo z córką to idzie zbankrutować ;) Ostatnio jak byłam z Mężem w sklepie to dla chłopców jedna ściana ciuszków a dla dziewczyn pełno sukieneczki, lakiereczki,opaseczki itp ;) A ja i tak nie widziałam co wybrać dla Synka to przy córce bym już w ogóle kocioł miała :)

Lady a ta sukieneczka na grudzień nie będzie mała, jak rodzisz w sierpniu?Skąd wiesz ile Twoje dziecko będzie do tego czasu mierzyć?Jak nawet nie wiesz z jaką wagą się urodzi?a to typowa sukienka na Św.Bożego Narodzenia...Ja takie większe ciuszki będę na bieżąco dokupować.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Witam się z Wami w 19 tygodniu :)

Co do badania z glukozą o którym piszecie, to ja miałam to badanie tuż przed ciążą i powiem Wam, że nie taki diabeł straszny jak go malują, a nie miałam cytryny...ale radzę wypić duszkiem, wtedy nie czuje się tego okropnie słodkiego smaku.

Ja się cieszę, że będę miała chłopaka, bo z córką to idzie zbankrutować ;) Ostatnio jak byłam z Mężem w sklepie to dla chłopców jedna ściana ciuszków a dla dziewczyn pełno sukieneczki, lakiereczki,opaseczki itp ;) A ja i tak nie widziałam co wybrać dla Synka to przy córce bym już w ogóle kocioł miała :)

Lady a ta sukieneczka na grudzień nie będzie mała, jak rodzisz w sierpniu?Skąd wiesz ile Twoje dziecko będzie do tego czasu mierzyć?Jak nawet nie wiesz z jaką wagą się urodzi?a to typowa sukienka na Św.Bożego Narodzenia...Ja takie większe ciuszki będę na bieżąco dokupować.

Ta sukienka na Boże Narodzenie ma 68 rozmiar i jest na dziecko od 4-6 miesięcy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakies warsztaty będą darmowe moze sie skusicie bo u mnie nie jest po drodze :)
    http://www.planeta-dziecko.pl/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anitka pewnie jej sie odwidzi bo dopiero 4latka ma gorzej siostra ma bo mlody 8lat a za zadne chiny jeansow nie lubi :D
    Zobaczymy, całkiem możliwe ale i tak fajnie w nich wygląda :-) do tego jakieś leginsy, bluza i pikowana kamizelka i całkiem fajnie takie maluchy wyglądają :-) Na jej urodzinach wszystkie dziewczynki podobnie wyglądały bo Julka nie koleguje się z dziewczynkami, które noszą spodnie..nie skomentuję tego bo to tylko dziecko :-)

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kovhane .... u mnie totalny brak humoru dzisiaj do tego pada juz deszcz i znowu stresuje sie moim malym;-( a bryka w brzuszki i to rowno :-) musze sie wkoncu moze zajac jakimis zakupami dla malego zeby tyle nie myslec.... ide zaraz robic racuchy i bede sie objadac moze to mi poprawi troche humor...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps powodzenia na wizytach dzisiaj trzymam kciuki :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ta sukienka na Boże Narodzenie ma 68 rozmiar i jest na dziecko od 4-6 miesięcy.

moja koleżanka urodziła w lutym i dziecko miało 61cm a teraz (czyli ma 2 miesiące i trochę) chodzi już w 74 rozmiarze, więc rzeczywiście ciężko to określić, za to mojej kuzynki synek ma pół roku i dopiero 61cm..

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś zjadałam 3 naleśniki z czekoladą i mała też bryka, zastanawiam się czy dziecko czuje że ja nie lubię jak jest gorąco, może dlatego w te 4 dni się nie ruszało, bo było mi tak potwornie gorąco, i tak na to marudziłam, a od wczoraj deszczyk i dzidzia już sie bryka, podskakuje i nózie pokazuje.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    moja koleżanka urodziła w lutym i dziecko miało 61cm a teraz (czyli ma 2 miesiące i trochę) chodzi już w 74 rozmiarze, więc rzeczywiście ciężko to określić, za to mojej kuzynki synek ma pół roku i dopiero 61cm..

No dobrze ale dlaczego tylko mnie się zwraca uwagę, to w ogóle nie powinnyśmy kupować ciuszków, tylko czekac aż dziecko wylezie i dopiero wtedy.

Odebrałyście mi radość z tego kupowania, każda z nas ma frajdę kupując ciuszki dla malucha, ja już nie ;/ dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:03

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Czesc kovhane .... u mnie totalny brak humoru dzisiaj do tego pada juz deszcz i znowu stresuje sie moim malym;-( a bryka w brzuszki i to rowno :-) musze sie wkoncu moze zajac jakimis zakupami dla malego zeby tyle nie myslec.... ide zaraz robic racuchy i bede sie objadac moze to mi poprawi troche humor...

też mam zjebany humor od 5 min ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No dobrze ale dlaczego tylko mnie się zwraca uwagę, to w ogóle nie powinnyśmy kupować ciuszków, tylko czekac aż dziecko wylezie i dopiero wtedy.

Odebrałyście mi radość z tego kupowania, każda z nas ma frajdę kupując ciuszki dla malucha, ja już nie ;/ dzięki

he he prawda jest taka, że każde dziecko jest inne - jak cos Ci się podoba kupuj - najwyżej nie ubierzesz i sprzedasz :) na wszelki wypadek nie odrywaj metek :) ja tak robiłam np z ciuszkami które mój synek dostał w prezencie a które na daną chwile byly mu za duże...

a z rozmiarami nigdy się nie utrafi - ja mialam standardowo przygotowany rozmiar 56 na poczatek, a w rezultacie mąż latał i musiał kupić parę ciuszków w rozmiarze 50 bo młody był drobniutki ( 2790 g i 52 cm ) :)

Także nie przejmuj się i szalej :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:21

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ciuszkami się nie wyceluje. Ja większość na początek kupuje 62, bo mówią mi, że 56 może być za małe lub bardzo krótko posłużą. Najwyżej będzie miał troszkę luźniejsze ciuszki.

Lady kupuj jak masz ochotę:) Ja też biorę na przyszłość:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:10

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    też mam zjebany humor od 5 min ;/

Masz na poprawę humoru :P i zaznaczam, że te ciuszki maja rozmiar 50 ! a sa duuuzo za duże, a co dopiero 56 :P także nie utrafisz z rozmiarem w żadna strone, więc tak jak pisałam szalej - najwyżej odsprzedasz :P

j6h1xl.jpg
    ibwebc.jpg
    21l4pph.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:19

snoopy_etka, skabarka lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Masz na poprawę humoru :P i zaznaczam, że te ciuszki maja rozmiar 50 ! a sa duuuzo za duże, a co dopiero 56 :P także nie utrafisz z rozmiarem w żadna strone, więc tak jak pisałam szalej - najwyżej odsprzedasz :P

j6h1xl.jpg
    ibwebc.jpg
    21l4pph.jpg

Boziu ale piękny dzidzuś :3
    O dziewczyny które mają już skraby może umieścicie jakieś zdjęcie swoich skarbów jak były niemowlakami :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzięki dziewczyny, macie rację, nie ma co się przejmować, no ale to nie fer że ja tylko dostałam zjebkę ;/ kiedyś któraś z Was kupiła body z reniferem, no oprócz mnie taką sukienkę kupiła La lenka. Masę z nas ma już pół wyprawki, więc ja nie wiem co sobie MADZIA z KOALKĄ myślą, ;/ skoro Wy nie kupujecie ciuszków, to nie psujcie innym radości z tego. Bo to jest fajne, to cieszy.

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/wozek-camarelo-carera-3w1-mega-zestaw-fotelik-i4855048129.html\

co myślicie?;) widziała któraś albo miała styczność?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S Lady wyluzuj, bo nic takiego dziewczyny nie napisały a nastrój psujesz. Powiedziały tylko co myślą, każdy może mieć swoje zdanie, a w zły sposób jakiś oczerniający czy coś tego nie przekazały..

Koalka lubi tę wiadomość

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:09

Paulinek, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

nie o to mi chodziło absolutnie! tylko chodzi o ciuszki na święta gdzie wiadomo jaki termin, że ciężko to wyczuć i można niepotrzebnie kupić :) chyba, ze za grosze to warto zaryzykowac. to samo sie tyczy rozmiaru 56, wiele dzieci po urodzeniu w nie nie wchodzi albo chodzi w nich 2 tygodnie. teraz jest wyprzedaz zimowych ciuszkow i wiele rzeczy kusi, no ale ciezko to przewidziec niestety.

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ