WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Też uwielbiam burzę, ale jak jestem w domu, bo jak na dworze, to strasznie sie boję. A tak po za tym ale miałam sen. Że urodziłam niepełnosprawne dziecko. I lekarz do mnie mówi, nie zauważyła pani wcześniej że coś jest nie tak, np malec uciekał gdy go pani głaskała, albo nie reagował zawsze na tą samą muzykę tzn że nie słyszy.
    O matko!! Za duzo myślisz i masz popaprane sny :D
    Mnie z kolei szyja boli, niewiem czy zle spalam czy przewialo.

Wczoraj szlam do rodzicow bo babcia z dziadkiem przyjechala na 2tyg a od czerwca ich nie widzialam, dziadek mnie zezloscil no co przeszlam to brzuch dotykal nie reagowal jak mowilam ze nie lubie

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Anitka, będzie dobrze! Dobrze, że będziesz w pracy, to czas szybciej zleci i mniej będziesz myśleć :)
    A płeć już masz potwierdzoną, czy dopiero dzisiaj?
    Ja mam połówkowe dopiero za tydzień i wtedy mam nadzieję potwierdzić na 100% moją dziewuszkę lub zdziwić się siusiakiem ;)
    Tak na 99% będzie Filip :-) ale zawsze zostawiam ten 1% niepewności :-) Mały ostatnio często daje o sobie znać :-) nawet dzisiaj w nocy obudziły mnie kopniaki :-)

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! ....My mieliśmy wczoraj u lekarza niespodziankę.. Bo jednak nie siusiak a broszka! :-) Już na 100% ..choć mężulek pod nosem mruczy "..może jeszcze się zmieni.." :-) Tak czy siak jesteśmy szczęśliwi :-) Dzidzia -Małgosia- bardzo ładnie rośnie i waży już 253g.
    Proszę o zmianę na pierwszej stronie na CÓRKA :-)
    Buziaki serdeczne brzuchatki! <3

easymum, Lady Savage, Anitka201, Dżuls, chabasse, karolcia87, Gusiak, Wonderland, kiti, Kasiarzynka, skabarka, Bąbelek lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tak na 99% będzie Filip :-) ale zawsze zostawiam ten 1% niepewności :-) Mały ostatnio często daje o sobie znać :-) nawet dzisiaj w nocy obudziły mnie kopniaki :-)

Mój gin ostatnio też powiedział, że na 99% dziewczynka, ale tak jak mówisz 1% na zamianę ;)
    Moja mała jeszcze się tak mocno nie rusza, chociaż zależy od dnia, tylko mało jest kopniaczków, bardziej takie wiercenie i rozpychanie.

U mnie pogoda nadal piękna, słoneczko i w tej chwili 20 stopni :) burza ma być popołudniu, więc jeszcze teraz wykorzystam czas na tarasie.

Powodzenia na wizytach!

Anitka201 lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł 20 stopni ! U nas 8 stopni a odczuwalne pokazuje 4- jakie to niesprawiedliwe ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak widzialam prognozę na dzisiaj to byłam w szokujaka różnica temperatur ma być. Ale jutro się wyrówna bo tutaj ma być 14 stopni :)

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogloby sie u nas wyrównać do waszej temp ;)
    No nic to bylo oczywiste- przeciez majowka idzie- tyłki nad morzem musza nam wymarznąć jak co roku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:10

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wlasnie od tego spadku temperatury boli mnie glowa :/

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja będę nad morzem około 23 maja i tak bardzo bym chciała aby pogoda była chociaż spacerowa :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:46

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś dzień lenistwa i pakowania na weekend majowy do Świnoujścia, bo jedziemy już w czwartek. Coś czuję, że przydadzą się kurtki zimowe :/
    a wczoraj było u nas tak gorąco... eh

720fbe94f2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu :D U mnie pogoda nie rozpieszcza, wczoraj było tak pięknie, a dzisiaj zimno i siąpi deszcz ;/ Pozostaje siedzieć w domu i wynurzyć się tylko na przymusowy spacer z psem ;P

Miłego dnia!

easymum lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na weekend majowy nigdzie nie jedziemy, za to mamy plany uprzatniecia jednego regału żeby zacząć przygotowania do remontu.
    Pogoda u mnie pochmurna, ale całkiem ciepło. Dziś chyba jednak siedzę w domu i walczę z praniem i ciuchami, bo nie wiem czemu ale to ciągle narasta i narasta ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na weekend majowy chcieliśmy do Wa-wy jechać ale pogoda ma być nie specjalna więc postanowiliśmy, że pojedziemy w innym terminie.
    A co do pogody to niebo zachmurzone, ale przynajmniej nie pada :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend majowy na roboczo, bo remont w lesie. Nie mogę za bardzo pomóc mężowi w pracy, to przynajmniej mu ugotuję i upiekę coś dobrego :)

kassiassw lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Ale mi się pospalo... dopiero się obudziłam, to chyba dziękuję temu ze dziś nie jest tak gorąco =)
    U nas pogoda calkiem ladna... czasem zaswieci słono, ogólnie ochłodzenie od wczoraj ale jest ładnie i milo.... mam nadzieje, ze później się nie zepsuje =)

My mieliśmy na majówkę skoczyć do znajomych na grilla.... mam nadzieje, ze pogoda nie zawiedzie =)

A co do tych krzyczacych bab, to juz nie raz się przekonalam ze jesli chodzi o ciężarne to prędzej faks facet przepuści, ustapi miejsca nic kobieta.... echhh...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa czy którejś z nas przytrafi się to co mojej koleżance.W pierwszej ciąży po usg wychodziła Dziewczynka ona cały czas Twierdziła ze ma w brzuchu synka i upierał się do końca i co wyskoczyło pod koniec 9 miesiąca synek hehe a tu ciuszki w szafie kobiece :)

monaaa85, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Jestem ciekawa czy którejś z nas przytrafi się to co mojej koleżance.W pierwszej ciąży po usg wychodziła Dziewczynka ona cały czas Twierdziła ze ma w brzuchu synka i upierał się do końca i co wyskoczyło pod koniec 9 miesiąca synek hehe a tu ciuszki w szafie kobiece :)
    właśnie sie tego obawiam ze ja nakupuje ubranek dziewczecych sukieneczki itp a potem sie okaze chłopiec...:)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny jaką ja mam ochotę na ciasto drożdżowe ze śliwkami..na weekend upiekę takie :-) mam fajny przepis wszystkie składniki wrzuca się do miski, zostawia na jakiś czas, później trzeba tylko przemieszać i ciasto wychodzi przepyszne :-)
    Ciekawe ile waga wskaże u gina.. pewnie po wizycie zrobimy napad na kaufa i lidlowe lody śmietankowo - orzechowe:-)ostatnie kupowałam miesiąc temu po poprzedniej wizycie i dawkowałam je tak, że właśnie skończyło się to opakowanie :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    właśnie sie tego obawiam ze ja nakupuje ubranek dziewczecych sukieneczki itp a potem sie okaze chłopiec...:)
    W sumie jak u nas jakimś cudem wyjdzie dziewczynka to najwyżej będę ją ubierała w body z koparką :-)

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ