WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Haha widzę lady, że szalejesz:D Chyba taka akurat na grudzień, nie? Też muszę pogrzebać na allegro za ciuszkami:)

Właśnie tego szaleństwa się obawiałam :3 dlatego chciałam syna XD moje konto już płacze XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:08

la_lenka, Anitka201, easymum, Lady Savage, skabarka, Wonderland lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Właśnie tego szaleństwa się obawiałam :3 dlatego chciałam syna XD moje konto już płacze XD
    Moje na szczęście nie, na razie kupuję ciuszki po 1-5zł za sztukę :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie miałam tego testu obciążenia glukoza wiem ze to mnie nie ominie ale ponoć można cytryne wcisnąć? Podejrzewam ze teraz mi da skierowanie na to lub 20 maja :-P

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze testu obciążenia glukoza nie bylo, ale juz wcześniej się wszystko do pytałam =)
    Pani poleca nawet przyjść ze swoją gotowa mieszanka ... pisałam wcześniej, ale teraz temat bardziej aktualny, wiec napisze jeszcze raz =)
    Do ciepłej wody wsypać glukozę (w zimnej ponoć słabo się rozpuszcza) dokładnie wymieszać i dopiero wtedy wcisnąć sobie cytrynke... u mnie można tak gotowa mieszankę przynieść na badanie... po pobraniu krwi kielich w lapke i pijemy =)

ps. Dobranoc =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam się i zasnąć nie mogę ehh....

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mnie też jeszcze testu obciążenia glukoza nie bylo, ale juz wcześniej się wszystko do pytałam =)
    Pani poleca nawet przyjść ze swoją gotowa mieszanka ... pisałam wcześniej, ale teraz temat bardziej aktualny, wiec napisze jeszcze raz =)
    Do ciepłej wody wsypać glukozę (w zimnej ponoć słabo się rozpuszcza) dokładnie wymieszać i dopiero wtedy wcisnąć sobie cytrynke... u mnie można tak gotowa mieszankę przynieść na badanie... po pobraniu krwi kielich w lapke i pijemy =)

ps. Dobranoc =)

Dziękuję, musze sobie zapisać i tez się dowiedzieć. Nancy, Agata a wy mieliście badanie i gdzie robilyscie w jakim laboratorium i jak można było to wypić?

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się szykuje na badania a pozniej do pracy. O 18 mam USG połówkowe wiec trzymajcie kciuki. Stresik jest. . Jak zwykle przed wizytą.

easymum, Terazsięuda:-), Lady Savage, Gusiak lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, będzie dobrze! Dobrze, że będziesz w pracy, to czas szybciej zleci i mniej będziesz myśleć :)
    A płeć już masz potwierdzoną, czy dopiero dzisiaj?
    Ja mam połówkowe dopiero za tydzień i wtedy mam nadzieję potwierdzić na 100% moją dziewuszkę lub zdziwić się siusiakiem ;)

gg64rl68s121551a.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 23 tyg. ☺ Dałam radę z tą glukoza. Zatkalam sobie nos i wzięłam to na trzy łyki. Mam nadzieję że wynik wyjdzie dobry i nie będę musiała go powtarzać. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 07:17

skabarka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam, u mnie pada a w nocy byla burza :D uwielbiam :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda kiepska ja jutro wizytę mam już doczekać się nie mogę. Trzymam kciuki za wizyty.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziękuję, musze sobie zapisać i tez się dowiedzieć. Nancy, Agata a wy mieliście badanie i gdzie robilyscie w jakim laboratorium i jak można było to wypić?

Te testy robi się po 24 tyg :P Ja też jeszcze nie miałam, mnie powiedziała ginekolog by zrobić go na tydzień przed wizytą do niej

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:

Ja jeszcze nie miałam na to skierowania. Pewnie na następnej wizycie mi da. W ogóle teraz siedzę w laboratorium żeby oddać tylko mocz na posiew i jedna babka mnie przepuściła w kolejce inni nawet nie chcą dziecka puścić. Ja tam mogę sobie czekać ale to też bez sensu, że tylko z moczem tyle czekam co wchodzi się i wychodzi.
    Przyszła teraz jakaś starsza Pani, której nie zauważyłam, bo przecież siedzę z telefonem w buzi:P i jakaś inna się drze do mnie: Dziewczyno daj usiąść tej Pani!! Tak mnie zirytowała ta babka, że powiedziałam, że nawet w domu muszę leżeć. Szkoda mi tej Pani starszej ale tamta chamówa!! Ciśnienie mi podnieśli.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    I ja sie witam, u mnie pada a w nocy byla burza :D uwielbiam :D

Też uwielbiam burzę, ale jak jestem w domu, bo jak na dworze, to strasznie sie boję. A tak po za tym ale miałam sen. Że urodziłam niepełnosprawne dziecko. I lekarz do mnie mówi, nie zauważyła pani wcześniej że coś jest nie tak, np malec uciekał gdy go pani głaskała, albo nie reagował zawsze na tą samą muzykę tzn że nie słyszy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja jeszcze nie miałam na to skierowania. Pewnie na następnej wizycie mi da. W ogóle teraz siedzę w laboratorium żeby oddać tylko mocz na posiew i jedna babka mnie przepuściła w kolejce inni nawet nie chcą dziecka puścić. Ja tam mogę sobie czekać ale to też bez sensu, że tylko z moczem tyle czekam co wchodzi się i wychodzi.
    Przyszła teraz jakaś starsza Pani, której nie zauważyłam, bo przecież siedzę z telefonem w buzi:P i jakaś inna się drze do mnie: Dziewczyno daj usiąść tej Pani!! Tak mnie zirytowała ta babka, że powiedziałam, że nawet w domu muszę leżeć. Szkoda mi tej Pani starszej ale tamta chamówa!! Ciśnienie mi podnieśli.

Nancy nie przejmuj się, stare baby potrafią być chamskie, nie rozumiem tylko dlaczego, przecież to też kiedyś było młode i w ciąży ;/ młodzi mają więcej wyrozumienia dla starszych, niż starzy dla młodych.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:25

4me, easymum, Anitka201, la_lenka, chabasse, Gusiak, Czarna_88, Sigma, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka tez jutro mam wizyte. Ja odpoczywam po wczorajszych urodzinach mlodej. W sumie jej pokoj sprzatalam dwa razY, przy czym przed sprzataniem przed urodzinami byl w lepszym stanie niz po.

Cos mnie glowa zaczyna bolec na zmiane pogody

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy zapytaj czy możesz z kimś wejść i oddać tylko mocz do badania ja tak zrobiłam bo stwierdziłam ze tyle czekać to ja nie będę. I zapytałam pozwoliła weszła osoba i ja oddałam o poszłam. I dobrze siedź niech inni się rusza by ustąpić miejsca. Ja mówię, że muszę siedzieć bo maleje i niech spadają.

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nancy nie przejmuj się, stare baby potrafią być chamskie, nie rozumiem tylko dlaczego, przecież to też kiedyś było młode i w ciąży ;/ młodzi mają więcej wyrozumienia dla starszych, niż starzy dla młodych.

Ja mogę czekać, nic mi się nie stanie. Ale tamta babka przesadziła. Sama mogła podnieść swój tyłek, a nie w taki sposób się do ciężarnej odzywać. A druga jeszcze zakpiła: Tak, tak siedź młoda na starość się wystoisz. Nosz...grrrr

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ