Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Nam też powiększał co trzeba i nic wystającego tam nie było.
Myślę, że takie pomyłki zdarzają się raczej przy "zalecanym" prowadzeniu ciąży - 3 usg na ciąże plus słabszy sprzęt - wtedy łatwo o pomyłkę.
Czyli np u mnie, USG co prawda jest co wizytę, ale sprzęt to chyba jeszcze z przed PRL -
nick nieaktualny
-
Ale mi się nie chce zabrać do roboty. Wstawiłam pranie i siedzę.
A tak przy okazji - jak planujecie ubierać dzieciaki? nastawiacie się na bardziej dziecięce (śpioszki, bodziaki, pajacyki) czy miniatury dorosłych ciuchów (jeansy, sukienki, sweterki itp.)? -
la_lenka wrote:Ale mi się nie chce zabrać do roboty. Wstawiłam pranie i siedzę.
A tak przy okazji - jak planujecie ubierać dzieciaki? nastawiacie się na bardziej dziecięce (śpioszki, bodziaki, pajacyki) czy miniatury dorosłych ciuchów (jeansy, sukienki, sweterki itp.)?
I tak i tak -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Ale mi się nie chce zabrać do roboty. Wstawiłam pranie i siedzę.
A tak przy okazji - jak planujecie ubierać dzieciaki? nastawiacie się na bardziej dziecięce (śpioszki, bodziaki, pajacyki) czy miniatury dorosłych ciuchów (jeansy, sukienki, sweterki itp.)?
Lubie ubranka mini dorosle, ale wiem ze sa niepraktyczne i niewygodne. Ostatnio opiekowalam sie 5 miesoeczniakiem i na dwor mama mu zostawila dzinsowa kurtke. Ale ja ta kurtke klelam,-podwijala sie, cala twarz mu zaslaniala. Fajnie wygladal ale co z tego. Mysle , ze do roku beda se wygodne ciuszko ( moekkie spodnie, wygodnw bluzeczko a wczesniek body). Dopiero potem bedzie wybieg modowy
Ale moze to dlatego, ze bedzie chlopak, z dziewczynka bym poszala z sukienkami
-
nick nieaktualnyJak przedmówczynią podobają mi się takie dorosłe ubranka dla dzieci ale uważam, że takie ubranka dobre są na jakieś uroczystości bądź święta. Na co dzień wygodniejsze będą jednak śpiochy, pajace, dresy itp. Jakbym jednak miała dziewczynkę to pewnie i tak bym szalała z sukieneczkami
-
nick nieaktualny
-
Ja raczej stawiam na ubranka typowo dziecięce - przede wszystkim pajace i body z półśpiochami, bo na pewno dziecku będzie w tym wygodniej i nie będzie się tak podwijało. Kupię może jakiś jeden komplet - spodenki, koszulkę i sweterek, ale to tylko na jakieś specjalne okazje
Widziałam ostatnio fajne body, które wyglądały jak koszula z kołnierzykiem i myślę że mogłoby być lepsze niż taka normlna krótka koszulka
-
nick nieaktualnyla_lenka wrote:Hehe, ja wczoraj kupiłam jeansowe sukienki na 6-12 miesięcy i się właśnie zaczęłam zastanawiać czy to nie za wcześnie na takie mniej wygodne, dorosłe ciuchy.
Wiesz co kuzynka przyszla na urodzinu do siostrzenca z corka w lato konczy rok, taka jej sukienke z tiulu paskudna ubrala ze dzieciak nie mogl sie w niej poruszac i z sukienki zostaly rajstopki i bluzka
Chcialam przez to powoedziec ze przeciez to dziecko i nie trzeba stroic pod siebie a dziecku stwarzac nie wygodę, mozna ubrac ale jak jiz widac ze nie jest komfortowo dziecku to jak najbardziej zdjąć , nie jesyem za tym aby przymusowo upiekszac dziecko bo samo w sobie bedzie sliczne bez dodatkow heheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:18
-
Moja chrześnica odkąd skończyła 1,5 roku chodzi tylko i wyłącznie w tiulowych spódnicach/ sukienkach i nie da sobie założyć spodni ;-)Obecnie ma 4 lata i ma wszelkie możliwe spódnice tiulowe
Ostatnio kupowałam jej na urodziny jedną z h&m i okazało się, że dostała wszystkie z kolekcji (3 kolory
)
-
nick nieaktualny