X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls temp około 38 to już nie fajnie i to nie jest oznaka ciąży to już jest gorączka. Biorąc pod uwagę również plamienia najprościej i szybciej będzie jak podjedziesz do jakiegoś szpitala z ginekologią i powiesz co się dzieje. Po pierwsze powinni Ci zrobić usg, a to uspokoi Cię że te plamienia to nic złego. A po drugie powiedzieć co możesz, a czego nie możesz brać na zbicie tej temperatury. Nie bez powodu w ciąży nie można brać ciepłych kąpieli, skutki zbyt wysokiej temp ciała mogą być nie fajne. Broń boże nie bierz nic na własną rękę, żadnego gripexu czy innych leków na przeziębienie. W ciąży można brać paracetamol, więc ewentualnie tym możesz zbijać temp, ale i tak zalecałabym wizytę w szpitalu.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 22:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry drogie panie:)

Ja mam dzisiaj nerwowy dzien..maz ma operacje kolana i to jego pierwsza operacja. Nie toco ja weteranka, wiec sie martwimy.

Jutro ide do wlasciwego gina. Bede miala porownanie usg z dwoch dni.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:58

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki! Jadę na USG wlasnie.
    Ale mi niedobrze, nic jesc rano nie mogę bo zaraz odruch wymiotny. Robienie mlodej kanapek rano to katorga. A potem jak nie zjem to mi jeszcze bardziej niedobrze. Najchetniej to bym z lozka dzis nie wychodziła, bleee!!!

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Dzuls trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!
    Ja mam mdlosci c.d. uspokaja mnie to, ale nie kazdy ma mdlosci lady s miala jeden dzien i jak wiesz wszystko jest u nich w porzadku, wiec mam nadzieje, ze u Ciebie tez. Piersi mnie tez bola mniej.

Za chwile bede zbierac sie do lekarza i nie wiem co zrobic czy prosic o l4 czy jest za wczesnie :/
    Boje sie ze bedzie cos nie tak. Lubie swoja prace ale jest duzy stres i czesto jestem w terenie. W lutym 4 szkolenia, a organizacja jest wyczerpujaca i te materialy ciezkie ...boje sie dzwigac, bo to bardzo wyczekiwana ciaza.
    Ech...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny,a od kiedy zaczęły się wam mdłości? Ja dzisiaj jestem w 4 tyg 6 dniu i kilka razy mnie na chwilę "zmuliło" ale z tego co widzę to wy macie konkretne mdłości.
    Ja mam od wczoraj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialabym. Milego dnia :) samych dobrych wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie kazdego mdli. Ja w pierwszej ciazy mialam lekki problem z zapachMi, tj. niektore rzeczy mi zmierdzialy, ktore normalnie nie smierdz. Ani razu nie wymiotowalam. Teraz sporadycznie cos mi zoladek pogniecie ale tez nie ma rewelacji. Ciesz sie ze ci nic nie dolega. Potem to sie dopiero zacznie. Bole krzyza, nog, sikanie co 5 s.

Misia. Zobaczysz co ci powie. Moj wczorajszy gin powiedzial ze kwalifikuje sie do zwolnienia ale ma mi je wystawic laryngolog(mam problemy z migdalami) bo jak on bedzie mial kontrole to mu zarzuca ze bezpodstawnie daje zwolnienia. Bo ginekologocznie ciaza prawidlowa. Chyba lekarze boja sie kontdoli z zusu.

Kathleen kciuki zacisniete

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:09

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 21:09

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim... mnie sie dzien zaczal od mdlosci, od 3 spaćnie mogę. Na 9 umòwiona byłam do ginki, ale właśnie zadzwoniła, że nie da rady i dopiero na 12.30 idę.. ehhhh.. a co do piersi.. mnie teraz tez troszkę mniej bolą noż na początku..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mysle ze moge dołączyć do was ;)
    wczoraj lekarz oznajmil mi 4tc usg nie robil bo za szybko ale poznam po szyjce macicy prawie klasnal w rece jak mi tam zagladal hehe dostaoam progesteron i luteine za tydzien mam znowu byc

eM, Misi@, Mozjaka, adzia, kasig lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 też dostałaś luteinę?
    Dziewczyny które biorą luteinę, na początku tego forum, gdzieś tam, jak byłam na bieżąco ze wszystkimi postami, któraś mówiła że strasznie leci po luteinie, czy to prawda czy gdzieś to przeczytałam na innych stronach, bo nie wiem czy sobie dziś wkładek nie kupić na wszelki wypadek, wczoraj wieczorem nie wziełam luteiny, no ale dzisiaj to już wypada, i bierzecie ją zaraz po wstaniu i przed pójściem spać?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny,a od kiedy zaczęły się wam mdłości? Ja dzisiaj jestem w 4 tyg 6 dniu i kilka razy mnie na chwilę "zmuliło" ale z tego co widzę to wy macie konkretne mdłości.

Mi sie zaczely kolo soboty dopiero wiec spokojnie... Ale jak juz przyszly to konkretne. Walczę żeby gdziekolwiek komunikacją dojechać bo jest ciezko :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj oprocz mdlosci mam biegunke :/ pewnie skutek stresu!

• eM Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls trzymam kciuki :) zobaczysz co lekarz powie :)

Anitko u mnie mdłości zaczęły się tak z tydzień temu i cały czas się nasilają więc może jeszcze wszystko przed tobą :D ale to co piszą dziewczyny to prawda, nie każda kobieta reaguje na zmiany hormonalne, więc możesz w ogóle ich nie mieć.

Lady S tak po luteinie ma się delikatne upławy i ja cały czas używam wkładki. Zwykła cienka wkładka wystarczy. Luteinę biorę zaraz przed snem i zaraz jak tylko wstanę.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka23 też dostałaś luteinę?
    Dziewczyny które biorą luteinę, na początku tego forum, gdzieś tam, jak byłam na bieżąco ze wszystkimi postami, któraś mówiła że strasznie leci po luteinie, czy to prawda czy gdzieś to przeczytałam na innych stronach, bo nie wiem czy sobie dziś wkładek nie kupić na wszelki wypadek, wczoraj wieczorem nie wziełam luteiny, no ale dzisiaj to już wypada, i bierzecie ją zaraz po wstaniu i przed pójściem spać?
    ja nie wykupilam bo wracalam o 23 od lekarza, plamienie mialam zamiast @ a ze mialam ciążę pozamaciczna to odrazu test robilam, dzisiaj wykupie to ci powiem jak to u mnie wygląda, ja to dostalam 2x dziennie rano i wieczorem do tego progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem swoje objawy przesiebienie jwk by sie rozkręcalo, bol brzuchq jak na @ a wczoraj o matko pulsowqlo cos w srodku jak by na macicy dziwne uczucie, rano wyprozniam sie normalnie, moj chodsi sie nabija ze bede jadła śledzie z dżemem hah..
    W październiku będąc w pozamacicznej i nie wiedząc potrafilqm mowic ze ziemniaki sa przesolone mimo ze mąż zapomniał posolic, wszystko tak mi smakowało.

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ