Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżuls temp około 38 to już nie fajnie i to nie jest oznaka ciąży to już jest gorączka. Biorąc pod uwagę również plamienia najprościej i szybciej będzie jak podjedziesz do jakiegoś szpitala z ginekologią i powiesz co się dzieje. Po pierwsze powinni Ci zrobić usg, a to uspokoi Cię że te plamienia to nic złego. A po drugie powiedzieć co możesz, a czego nie możesz brać na zbicie tej temperatury. Nie bez powodu w ciąży nie można brać ciepłych kąpieli, skutki zbyt wysokiej temp ciała mogą być nie fajne. Broń boże nie bierz nic na własną rękę, żadnego gripexu czy innych leków na przeziębienie. W ciąży można brać paracetamol, więc ewentualnie tym możesz zbijać temp, ale i tak zalecałabym wizytę w szpitalu.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzymajcie kciuki! Jadę na USG wlasnie.
Ale mi niedobrze, nic jesc rano nie mogę bo zaraz odruch wymiotny. Robienie mlodej kanapek rano to katorga. A potem jak nie zjem to mi jeszcze bardziej niedobrze. Najchetniej to bym z lozka dzis nie wychodziła, bleee!!! -
nick nieaktualnyDzien dobry!
Dzuls trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!
Ja mam mdlosci c.d. uspokaja mnie to, ale nie kazdy ma mdlosci lady s miala jeden dzien i jak wiesz wszystko jest u nich w porzadku, wiec mam nadzieje, ze u Ciebie tez. Piersi mnie tez bola mniej.
Za chwile bede zbierac sie do lekarza i nie wiem co zrobic czy prosic o l4 czy jest za wczesnie
Boje sie ze bedzie cos nie tak. Lubie swoja prace ale jest duzy stres i czesto jestem w terenie. W lutym 4 szkolenia, a organizacja jest wyczerpujaca i te materialy ciezkie ...boje sie dzwigac, bo to bardzo wyczekiwana ciaza.
Ech... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnitka nie kazdego mdli. Ja w pierwszej ciazy mialam lekki problem z zapachMi, tj. niektore rzeczy mi zmierdzialy, ktore normalnie nie smierdz. Ani razu nie wymiotowalam. Teraz sporadycznie cos mi zoladek pogniecie ale tez nie ma rewelacji. Ciesz sie ze ci nic nie dolega. Potem to sie dopiero zacznie. Bole krzyza, nog, sikanie co 5 s.
Misia. Zobaczysz co ci powie. Moj wczorajszy gin powiedzial ze kwalifikuje sie do zwolnienia ale ma mi je wystawic laryngolog(mam problemy z migdalami) bo jak on bedzie mial kontrole to mu zarzuca ze bezpodstawnie daje zwolnienia. Bo ginekologocznie ciaza prawidlowa. Chyba lekarze boja sie kontdoli z zusu.
Kathleen kciuki zacisniete -
Dzien dobry wszystkim... mnie sie dzien zaczal od mdlosci, od 3 spaćnie mogę. Na 9 umòwiona byłam do ginki, ale właśnie zadzwoniła, że nie da rady i dopiero na 12.30 idę.. ehhhh.. a co do piersi.. mnie teraz tez troszkę mniej bolą noż na początku..
-
nick nieaktualnyHej mysle ze moge dołączyć do was
wczoraj lekarz oznajmil mi 4tc usg nie robil bo za szybko ale poznam po szyjce macicy prawie klasnal w rece jak mi tam zagladal hehe dostaoam progesteron i luteine za tydzien mam znowu byceM, Misi@, Mozjaka, adzia, kasig lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 też dostałaś luteinę?
Dziewczyny które biorą luteinę, na początku tego forum, gdzieś tam, jak byłam na bieżąco ze wszystkimi postami, któraś mówiła że strasznie leci po luteinie, czy to prawda czy gdzieś to przeczytałam na innych stronach, bo nie wiem czy sobie dziś wkładek nie kupić na wszelki wypadek, wczoraj wieczorem nie wziełam luteiny, no ale dzisiaj to już wypada, i bierzecie ją zaraz po wstaniu i przed pójściem spać? -
Anitka201 wrote:Dziewczyny,a od kiedy zaczęły się wam mdłości? Ja dzisiaj jestem w 4 tyg 6 dniu i kilka razy mnie na chwilę "zmuliło" ale z tego co widzę to wy macie konkretne mdłości.
Mi sie zaczely kolo soboty dopiero wiec spokojnie... Ale jak juz przyszly to konkretne. Walczę żeby gdziekolwiek komunikacją dojechać bo jest ciezko -
nick nieaktualny
-
Dżuls trzymam kciuki zobaczysz co lekarz powie
Anitko u mnie mdłości zaczęły się tak z tydzień temu i cały czas się nasilają więc może jeszcze wszystko przed tobą ale to co piszą dziewczyny to prawda, nie każda kobieta reaguje na zmiany hormonalne, więc możesz w ogóle ich nie mieć.
Lady S tak po luteinie ma się delikatne upławy i ja cały czas używam wkładki. Zwykła cienka wkładka wystarczy. Luteinę biorę zaraz przed snem i zaraz jak tylko wstanę.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Staraczka23 też dostałaś luteinę?
Dziewczyny które biorą luteinę, na początku tego forum, gdzieś tam, jak byłam na bieżąco ze wszystkimi postami, któraś mówiła że strasznie leci po luteinie, czy to prawda czy gdzieś to przeczytałam na innych stronach, bo nie wiem czy sobie dziś wkładek nie kupić na wszelki wypadek, wczoraj wieczorem nie wziełam luteiny, no ale dzisiaj to już wypada, i bierzecie ją zaraz po wstaniu i przed pójściem spać?
-
nick nieaktualnyJa wam powiem swoje objawy przesiebienie jwk by sie rozkręcalo, bol brzuchq jak na @ a wczoraj o matko pulsowqlo cos w srodku jak by na macicy dziwne uczucie, rano wyprozniam sie normalnie, moj chodsi sie nabija ze bede jadła śledzie z dżemem hah..
W październiku będąc w pozamacicznej i nie wiedząc potrafilqm mowic ze ziemniaki sa przesolone mimo ze mąż zapomniał posolic, wszystko tak mi smakowało.