X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Od czasu do czasu mam chwilowe pobolewanie podbrzusza, czy to mogą być skurcze przepowiadające? Jak one się objawiają?
    Aaaa i potrzebuję czegoś na hemoroidy ;/ Skubaniec odezwał mi się po kilku latach i pupka mnie boli :P (sorka za dosłowność)e

Moga byc skurcze. A na hemoroidy cyclo3fort? lub jakies mazidlo.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Od czasu do czasu mam chwilowe pobolewanie podbrzusza, czy to mogą być skurcze przepowiadające? Jak one się objawiają?

Paulinek co do zestawów minky też chodzi mi coś takiego po głowie, na pewno kupię jakiś fajny komplecik. Na fejsie makaszka ma fajne ceny jeśli chodzi o minkowe rzeczy. Tak mi się przynajmniej wydaje

Moka, skurcze przepowiadające podobno nie bolą, więc to raczej nie to. Może maluszek tak się układa, że Cie pobolewa.

Co do makaszki, to na jej stronie te rzeczy są śliczne, ale pościele trochę chyba drogie. Chociaż nie mam porównania, bo jeszcze nie szukałam

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Carbonara bez jajek? O_o toż to jeden z głównych składników :D

Dżuls, wiedziałam, że zareagujesz ;) no właśnie takie mi wyszło, bo w lodówce ani sztuki jajka nie było ... no ale pyszne jest, jak zwał tak zwał, smak śmietany, parmezanu, boczku i pieprzu zrobił swoje, nawet mi tych jajek nie brakuje ;)

Dżuls, a Twój włoski małżonek gotuje ?

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Moka, skurcze przepowiadające podobno nie bolą, więc to raczej nie to. Może maluszek tak się układa, że Cie pobolewa.

Co do makaszki, to na jej stronie te rzeczy są śliczne, ale pościele trochę chyba drogie. Chociaż nie mam porównania, bo jeszcze nie szukałam

No może coś tam gmera łapkami, albo w weekend przesadziłam ze sprzątaniem i chodzeniem po sklepach.
    Muszę przejrzeć jeszcze allegro, jak doktorek potwierdzi mi w piątek płeć i zarysuje mi się wizja pokoiku dziecięcego, to zacznę szukać kołderek, kocków i tego typu rzeczy :)

Dziewczynki, kiedy są jakieś większe przeceny na ciuszki dziecięce? Bo póki co to ceny porażają ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam po długim weekendzie i niepostrzeżenie w 6 mcu !! ;-)
    wyjazdy są męczące w ciąży, ale bardzo fajne.
    Przy okazji pojawiły się u mnie skurcze alvareza (takie jakby wibracje w pochwie powtarzające się często w ciągu dnia- u mnie po wysiłku)
    ciekawa jestem czy któraś z was też takie ma:)

easymum lubi tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/bawelniane-przescieradlo-z-gumka-60x120-cm-piekne-i5323853046.html prześcieradła ;) pasują kolorystycznie do tych cudeniek "makaszkowych" ;)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:45

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak się za to wszystko zabrać :P Tyle rzeczy do kupienia... póki co mam kilka szt ciuszków z lumpka, kilka bodziaków (kupiłam ostatnio w auchan za grosze dosłownie) i co dalej..?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co chyba mi sie pojawiły skurcze Bractona Hickasa (chyba tak się to pisze) bo dzis rano koło 6 obudził mnie skurcz taki jak na okres silny, i teraz coś koło 15. Trzymający kilka sekund. Mała się potem bardzo po nich rusza. Któraś miała już te skurcze ? Ja się dzis zapytam w szkole rodzenia bo o 18 zaczynamy pierwszą lekcję :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni temu pisałam, że pojawiają mi się dziwne pobolewania brzucha, właśnie jakby krótkie skurcze. Być może to to? Ale nie czuję żeby wtedy mi brzuch twardniał. Sama nie wiem :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Parę dni temu pisałam, że pojawiają mi się dziwne pobolewania brzucha, właśnie jakby krótkie skurcze. Być może to to? Ale nie czuję żeby wtedy mi brzuch twardniał. Sama nie wiem :P

Mi też nie twardnieje, ale czuję że mała jest niespokojna po nich.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:21

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:17

Paulinek, easymum, la_lenka, .ona., Misi@, skabarka, Anitka201, agatka196, Gusiak, bento, Luna1, karolcia87, Wonderland lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z serii tych głupszych: czy kupując taki komplecik http://www.kolorowodosnu.pl/components/com_jshopping/files/img_products/11054804_840146676073353_4049094827840656143_n1.jpg nie narobię sobie "problemów"?;p tzn. czy niemowlaki jakoś notorycznie, mocno, ubrudzą co chwilę pościel czy taki zestawik plus wymienny kocyk i kilka prześcieradeł starczy ?;)

• easymum Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona, gratuluję córuni! A szyjką na razie się nie martw, tylko słuchaj lekarza i nie dźwigaj.

Lady Savage, .ona., aldonaa lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek zawsze można wrzucić do pralki jak się coś 'przydarzy', na podusię można dać pieluszkę jeśli dziecko będzie z tych ulewających :)

Aldona - oby szyjka pozostała zamknięta na dłuuuuugo :) Trzymam kciuki

aldonaa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie :) tak jak mówi easymum

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:45

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Diatomka witaj, napisz coś o sobie - która ciąża, które dziecko, itp.

Jak to tsh 0 ? Zawsze tak masz czy tylko w ciąży? Jak to się leczy? Przepraszam, że tak dopytuję, ale zawsze spotykałam się z przekroczeniem norm tsh, ale w górę :)

Na imie mi Paulina, jest to moja druga ciaza obecnie jestem w 20 tyg, mam w domu 4 letniego Tymka, ktory dopiero niedawno zaczal mowic. tymek urodxilnsie w 36 tc i teraz tez liczxe ciaze zeby dotrwac do tego czasu wiec jeszcze 16 tyg haha.
    W zeszlym roku w maju mialam usuwana torbiel cxzekoladowa wyszlo ze mam endometrioze, do pazdzxiernika bralam vissane ktory mnie w menopauze wprowadzil. I cud jakis bo w trzecim cyklu sie okazalo ze jestem w ciazy! Mialam lekkie plamienia, niestetyb wyszly mi jakies komorki ascus w cytologii i moj gin uwaza zeby ja powtorzyc po ciazy ale drugi lekarz od prenatalnych pobierze mi 28 maja ponownie cytologie. Gdyby nie to bylaby to spokojna ciaza. No i to tsh zawsze mialam niskie ok 1, zauwazylam ze jak bralam vissane to mialam ponizej normy tsh dlatergo w 8 tyg ciazy ponownie badalam tsh i wysxlo mi wlasnie 0. Objawow nadcxynnosci brak ft3i4 w normie. Przeciwcial brak. Endokrynolog powiedziala ze prawdopodbnie beta hcg obniza mi tsh a ze zawzze mialam niskie to wyczyscilo do zera. Dopiero 2 tyg temu cos sie ruszylo i uroslo z 0,01 do 0,08 takze jest postep po 10 tygodniach zera. Kontrola za jakis czas czy rosnie.
    To z grubsza o mnie:)

easymum, anima, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Dziewczynka zostala dziewczynka. Zywa tak, ze nie mam zadnego zdjecia twarzy bo sie lapkami zaslaniala i nie dala sobie fotek pstrykac. Lekarz powiedzial ze moge sie przygotowac na szalenstwo w brzuchu, jesli tak dalej pojdzie :) . Ma sliczne dlugie nozki. Wazy juz 398 g. :) szyjka dluga bo ponad 3.5 cm. Lozysko na tylniej scianie. Tyle z dobrych wiadomosci.

Z tych gorszych, to lozysko moze byc przodujace, ale nie musi. To tam pikus. Najbardziej martwi mnie ta szyjka, poniewaz ma ujscie lejkowate i moze mi sie otworzyc :( zakaz dzwigania czegokolwiek, kotrola za 2 tygodnie.

Niby sie ciesze ze z mala wszystko ok, ale przez to info o szyjce chce mi sie wyc! Mam nadzieje ze za 2 tyg nie bedzie gorzej i to ujscie ani wazy mi sie otwierac!

Aldona - po pierwsze gratulacje, że wszystko z małą ok.
    Po drugie, dlaczego łożysko może być przodujące? Jest nisko? Ja równo w 20 tyg miałam nisko, teraz nie wiem. Do sprawdzenia niebawem. I też niestety odkąd się dowiedziałam o łożysku to bardziej się oszczędzam, nie dźwigam, nie biegam za dzieckiem na rowerze, więcej leżę niż chodzę - ja aktywny człowiek, idzie się zesrać :( no ale cóż. Ten stan nie będzie trwał w końcu wiecznie.
    A co do szyjki, nie martw się, ciesz się że póki co jest z nią wszystko ok.
    Słuchaj lekarza, a będzie dobrze. Oszczędzanie się ma dobry wpływ na szyjkę.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona na pocieszenie ja mam szyjke 31 mm a w piatek na wizycie zapadnie de yzja cxy zalozy mi ten pesar. Z synkiem tak mialam z szyjka skracala sie plamila , zagrozenie porodem przedwczesnymw 26 tyg dlatego gin juz sie nastawia na powtorke. Ale te ciaze sa u mnie tak inne ze licze ze w piatek uslysze ze sie nic nie skrocila chyba cud by to byl.

Dzuls ja bralam fenoterol wtedy 10 tyg i 3 dni po odstawieniu urodzilam ,sn, porod trwal 4 godz;) liczxe ze teraz szybszy bedzie. A Ty bralas leki w poprzedniej ciazy na ta szyjke?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ