X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Aldona na pocieszenie ja mam szyjke 31 mm a w piatek na wizycie zapadnie de yzja cxy zalozy mi ten pesar. Z synkiem tak mialam z szyjka skracala sie plamila , zagrozenie porodem przedwczesnymw 26 tyg dlatego gin juz sie nastawia na powtorke. Ale te ciaze sa u mnie tak inne ze licze ze w piatek uslysze ze sie nic nie skrocila chyba cud by to byl.

Dzuls ja bralam fenoterol wtedy 10 tyg i 3 dni po odstawieniu urodzilam ,sn, porod trwal 4 godz;) liczxe ze teraz szybszy bedzie. A Ty bralas leki w poprzedniej ciazy na ta szyjke?

Kurczę ja miałam na ostatniej wizycie 32 mm i nic moja nie mówiła. Oby tylko nie zaczęła mi się skracać...W sumie jak byłam na kontroli tej szyjki to miałam 34 mm, to teraz 2 mm mniej, ale to pewnie też zależy jak zmierzy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:45

8pdp47e.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy moj gin byl zdziwiony ostatnio 10 kwietnia bo nastawial sie ze bedzie gorzej i na szew do szpitala mnie wezmie. Ale byla zamknieta szyjka nie rozwierala sie dlatefo licze ze bedzie dobrze. Nie ma dwoch takich samych ciaz mam nadzieje.

Dzuls u mnie poszlo od razu , nagle skurcze co 5 minut, przy trzecim wody odeszly i po 2 godz rozwarcie na 10 ale nie mialam partych maly w kanal rodny nie wszedl z nz porodowce bida byla bo nawet pilki nie bylo tej duzej:( dopiero jak oxy poszla to urodzil sie chwilke po podaniu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, przerażające jest to, że już nawet jedna z czerwcówek nie jest w 2-paku...

to za szybko leci;p

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie szybko leci ten czas. Ja się szykuję, jako trzecia w kolejce: czerwiec, lipiec, sierpień. Aaaa trzeba wszystko kupić hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasza Roksana macha do was ciocie :)
    waży już 450 gram, dopiero teraz mysle czemu nie slyszalam serduszka moze lekarz mial wylaczony glosnik? Najważniejsze ze wszystko ok ruchy moge na dniach poczuć według lekarza, kolejna wizyta dwa dni po urodzinach 25maja :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f23309d17c7.jpg

Anitka201, la_lenka, Paulinek, .ona., wiaraczynicuda, skabarka, Dżuls, agatka196, adzia, Sigma, Gusiak, easymum, Terazsięuda:-), bento, monaaa85, Angela22, Luna1, karolcia87, Misi@, Wonderland lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, wiedziałam, że zareagujesz ;) no właśnie takie mi wyszło, bo w lodówce ani sztuki jajka nie było ... no ale pyszne jest, jak zwał tak zwał, smak śmietany, parmezanu, boczku i pieprzu zrobił swoje, nawet mi tych jajek nie brakuje ;)

Dżuls, a Twój włoski małżonek gotuje ?
    Czytam i się oblizuje.. już wiem co jutro będzie na obiad :-)

easymum lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    dopiero teraz mysle czemu nie slyszalam serduszka moze lekarz mial wylaczony glosnik?
    Na pewno, u mnie włączył głos tylko na może 5 sekund.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:25

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Na pewno, u mnie włączył głos tylko na może 5 sekund.

To jestem spokojniejsza bo gdyby cos to by mowil, dal juz na glukoze 75 do robienia polozna wpisala aby wziac pol cytryny i wode niegazowana

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To jestem spokojniejsza bo gdyby cos to by mowil, dal juz na glukoze 75 do robienia polozna wpisala aby wziac pol cytryny i wode niegazowana
    Proponuję rozrobić to w domu z gorącą wodą - bo w zimnej się strasznie kiepsko rozpuszcza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Proponuję rozrobić to w domu z gorącą wodą - bo w zimnej się strasznie kiepsko rozpuszcza.
    A widzisz położna mówiła aby tą cytrynę wycisnąć bo na ciepło jest blee, niewoem czy w domu robic czy tam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiecie co chyba mi sie pojawiły skurcze Bractona Hickasa (chyba tak się to pisze) bo dzis rano koło 6 obudził mnie skurcz taki jak na okres silny, i teraz coś koło 15. Trzymający kilka sekund. Mała się potem bardzo po nich rusza. Któraś miała już te skurcze ? Ja się dzis zapytam w szkole rodzenia bo o 18 zaczynamy pierwszą lekcję :)

ja mialam taki bol brzucha jak na okres nie dawno ale nie wiem czy to ten skurcz czy nie nie mam pojecia...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A widzisz położna mówiła aby tą cytrynę wycisnąć bo na ciepło jest blee, niewoem czy w domu robic czy tam :D
    Zrób w domu wcześniej żeby zdarzyło wystygnąć :)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odczuwam te skurcze, jakby nagle cały brzuch ściągał mi się w jeden twardy kamień. Trochę to wygląda, jakby się macica zacisnęła na dziecku :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Zrób w domu wcześniej żeby zdarzyło wystygnąć :)
    Czyli w kubek plastikowy, w woreczek do ręki i pierw krew naczczo potem wypic siedziec godzine znowu krew,, kolejna godzina i na odchodne znowu krew tak?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:57

Paulinek, Staraczka23, Dżuls, la_lenka, Nancy87, SweetCherryPie, skabarka, Gusiak, easymum, Anitka201, .ona., Sigma, Terazsięuda:-), agniesja, bento, monaaa85, Luna1, karolcia87, Misi@, Wonderland lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:45

easymum lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dzieciaczki przez ta pogode sie chowaly bo moja to samo ale lekarz zdazyl jak reke podniosla :D
    sliczna buzka u ciebie

agatka196 lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja też Wam nie pokazałam ostatniego filmiku z wizyty jak mały ziewał, bo nie wiem jak zasłonić moje nazwisko:P

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ