X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:12

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Właśnie ja też widziałam, że po godzinie poniżej 140 powinno być i już serce mi mocniej bije...
    Wiesz, na wyniki glukozy wpływa też stres. Ja mam czasem tak, że wyniki wychodzą mi z kosmosu, bo nie dość że po prostu mam problemy z cukrami, to jeszcze np musiałam się pokłócić z jakąś starą babą, żeby puściła mnie do laboratorium, albo pielęgniara wkłuwa mi się szesnasty raz i nie może trafić w żyłę. Więc nawet jak normy masz przekroczone o kilka punktów to nie ma co szaleć, chcociaż dla lekarza to już jest oczywiście wskazanie do dlaszej diagnostyki i nie może tego olać.

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:12

sRUqp2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:09

skabarka, agatka196, kasig, bento, Staraczka23, Gusiak, Sigma, easymum, SweetCherryPie, Luna1, monaaa85, karolcia87, Misi@, justysss, Wonderland, Anitka201 lubią tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) widzę że udany dzień dzisiaj, tyle wizyt, same dobre nowiny i takie śliczne zdjęcia :) super :) ja mam prenatalne za dwa dni tak więc też mam nadzieję że zobaczę mojego robaczka w 4d :)
    Nancy świetny filmik :)
    Skabarka widać dzidziolka, mój tak jeszcze nie robi

• diatomka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum ja mam motherhood w ksztalcie C i jest ok

Agniesjsa wow pol kg! I super zdjecie, co do poduchy nie pomoge bo nie karmilam w ogole.

agniesja lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z wieczora :)

Moja Dzidzia też dziś bardzo aktywna :)
    Nancy,Agatka, Skabarka super filmiki!!

U nas będzie chyba tylko w 2D niestety,bo tam gdzie idę na prenatalne na NFZ jest ponoć tylko taki obraz :) Ale to nic, ważne, żeby Dzidzia była zdrowa.

Jutro idę się pożegnać z moją dotychczasową gin i poproszę o ksero dokumentacji, chyba mam do tego prawo, prawda? Ciekawe czy będzie chciała mnie badać, no zobaczymy.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś mama się zainteresuje?
    http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/
    usg 3d/4d w ramach bezpłatnych badań. Jeszcze Lublin, Zamość i Kraków. Ja żałuję, że nie zrobiłam w naszym mieście :(

Angela22 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Czyli w kubek plastikowy, w woreczek do ręki i pierw krew naczczo potem wypic siedziec godzine znowu krew,, kolejna godzina i na odchodne znowu krew tak?
    Ja miałam dzisiaj to badanie i pani z diagnostyki sama zrobiła mi roztwór (oczywiście glukozę miałam swoją) z letnią wodą. Mimo, że nie pozwoliła mi wcisnąć cytryny, bo zaburza ponoć wyniki, mikstura była do przyjęcia. Piłam na 4 razy, bo niestety to jest tak słodkie, że aż drapie w gardło i nie da się wypić na raz. Z letnią wodą smakowało ok :)

Powodzenia ;)

Edit. najpierw sprawdzała na glukometrze, czy można zrobić badanie, później kłucie, godzina czekania, kłucie, kolejna godzina i kolejne kłucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 20:37

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzeba mieć swoją glukoze? trochę to dziwne.. ja mam to badanie za 2 tygodnie

relgio4pxlxziakh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie miałam tego badania, ale mój mężuś musiał takie same badanie zrobić tydzień temu i też musiał mieć swoją glukozę

• moka89 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba ;) +/- 5 zł za saszetkę ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Wróciłam, jestem bardzo bardzo zadowolona, zajęcia są super! Nawet mój R się zaczął udzielać, co mu się rzadko zdarza. Dostałam znowu mnóstwo próbek i do tego smoczek :) i śliniaczek :)

skabarka, bento, Gusiak, Sigma, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka dziekuje za info :)

Madzia widzisz zalezy jaki lekarz, moj zapytal poloznej czy maja glukoze w dostatku ale nie mieli, niektorzy daja inni nie

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że to nie jest drogie, ale jak oni kontrolują ile jej weźmiemy?? dla mnie to jest chore, bo pacjenci mogą oszukiwać, żałosne wręcz, dobrze, że nie trzeba swoich strzykawek nosić

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jej, pomyłam podłogi w całym domu i zmachałam się jak bym z siłowni wyszła hehe. Ciekawe jak to będzie za trzy miesiące, chyba na raty po jednym pomieszczeniu:D

easymum lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie i jestem mega szczęśliwa. Moja Lenka waży już 584 grama. Jest cudowna. A usta ma w kształcie serduszka.

agatka196, agniesja, Jastin13, Lady Savage, bento, Staraczka23, Gusiak, Terazsięuda:-), skabarka, Dżuls, .ona., easymum, Anitka201, Misi@, kasig, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze dzis dzien wizyt, super ze wszystkie szczesliwe;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - masz prawo do swojej dokumentacji, z tego co wiem, to oryginały są Twoje, a ksero niech sobie przychodnia robi jeśli chce mieć w archiwum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dostajesz kartke chyba bo dzisiaj polozna mowila jak w aptece beda odmierzac to ma wpisac ze dala np 50 + 25
    ja to bede robic w poniedziałek lub piatek

‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ