X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

karolcia87, easymum, la_lenka, Sigma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ja dzis z malym w domu bo zatoki ma zawalone takze sie inhaluje.

4 me mi to wyglada na kolke , ostatnio podobnie mialam i wzielam trzy espumisany popilam duza iloscia wody i przeszlo po jakims czasie
    to ja miałam takie coś ostatnio ale z prawej strony brzucha i nasilało się przy chodzenia. Teraz przynajmniej wiem co to było :P

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy wspolczuje zachowania meza, u mnie raczej odwrotnie bo ja siedze w tel;) ale nievdo takiego stopnia. Wiem ze w ciagu dnia malo sie wifdzimy wiec szkoda mi tego czasu na tel. A tesc do tej pory mial sprzataczke? Kto mu sprzatal?
    U mnie sa herezje z tesciami ale moj maz w zyciu nie stanal przeciwko mnie bo dawno nasze malzenstwo by sie skonczylo...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Staraczka on od zawsze taki brudasek. Jemy np. obiad i proszę go żeby opłukał talerz, jak go wkłada do zlewu (swoją drogą mógłby umyć, ale już nie wymagam), a ten do mnie to jak ja już mam się moczyć, to wolę go umyć- no to umyj chłopie! Dzisiaj jak mój wróci z pracy, to porozmawiam z nim, że albo się wyprowadzimy i będzie spokój albo niech kombinuje tutaj jak oddzielić dom żebyśmy mieli osobną kuchnię, łazienkę, pokoje. Ciągle stoimy w miejscu, bo mój mąż chce się budować, ale to potrwa jeszcze kupę czasu, a w sumie nawet się za to nawet nie zabrał. Czuję, że nie mam swojego miejsca, już bym wolała iść i wynajmować.
    Achh te hormony ciążowe buzują hehe.
    Koniecznie bierz męża w obroty bo yak nie moze byc

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Nancy wspolczuje zachowania meza, u mnie raczej odwrotnie bo ja siedze w tel;) ale nievdo takiego stopnia. Wiem ze w ciagu dnia malo sie wifdzimy wiec szkoda mi tego czasu na tel. A tesc do tej pory mial sprzataczke? Kto mu sprzatal?
    U mnie sa herezje z tesciami ale moj maz w zyciu nie stanal przeciwko mnie bo dawno nasze malzenstwo by sie skonczylo...

Mój mąż mu wcześniej sprzątał.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiti wrote:
    to ja miałam takie coś ostatnio ale z prawej strony brzucha i nasilało się przy chodzenia. Teraz przynajmniej wiem co to było :P

Ooo kiti pozwolę sobie wpisać Ci córeczkę na pierwszej stronie na liście:)

kiti lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - mnie też to wygląda na kolkę. Miałam bardzo podobny ból parę tygodni temu, wzięłam ze 2 tabletki probiotyku (jedna wieczorem, jedna rano) przez parę dni i przeszło. I piłam dużo więcej wody niż zawsze.

Skabarka - powodzenia. Na pewno Ola będzie Olą :)

A ja wstałam z bólem głowy :(

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Mój mąż mu wcześniej sprzątał.
    Jeśli sprzatal po nim to niech dalej to robi, powiedz mu to albo niech zarasta w syfie

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dlatego nie chciałam mieszkać ani z tesciami ani moimi rodzicami i babcia moja tez odradzala. Nancy to niech mąż sprząta dokładnie. u nas tez ja na telefonie przesiaduj. idę robić śniadanie na 13 mam zajęcia ale tylko półtorej godziny :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj tez wizytuje :) ciekawe ile już waży moja malutka kruszynka :)
    trzymam kciuki za resztę dzisiejszych wizyt oby były tak udane jak wczorajsze ;)

easymum, Anitka201, kasig lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy mnie drażni też już prawie wszystko.. Wszystko mi przeszkadza.. Mąż częściej trzyma w ręku telefon, tablet...niż mnie za brzuch..choć wiem że się cieszy..tylko faceci to inaczej przeżywają.. Do tego my mieszkamy z teściową i to dobra kobieta...ale robi wszystko i jeszcze więcej.. Ja się czuje jak lokator w tym domu.. Nawet kiedyś pomyślałam że tak robi wszystko to dobrze że nam dziecka nie pomogła chociaż zrobić...ale kto ją tam wie czy nie kibicowała za ścianą ;-)
    Moja mama mówi żeby pozwolić jej robić póki ma siłę..bo nie będzie tak zawsze.. Ale często mnie drażni sama jej obecność non stop w domu.. Nie potrafię tego olać.. Ale od kiedy piję melisę...dwie dziennie...to jakoś otoczenie i ja dla otoczenia jestem znośniejsza..
    Buziaki! Miłego dnia :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - wcale nie zazdroszczę, ale to są uroki mieszkania z innymi ludźmi pod jednym dachem... Dlatego my od zawsze chcieliśmy mieszkać sami, bez żadnych teściów, rodziców, im mniej wtrącania tym lepiej. A że różnica pokoleń i zdań jest bardzo odczuwalna to tym bardziej młodzi powinni być sami. W końcu ślub bierze się z tym jedynym, a nie z jego rodziną ;). I odwrotnie.
    Pewnie, że rodzice są różni, nie mniej jednak zawsze lepiej żyć samemu. Dlatego ja się cieszę, że mieszkamy tam gdzie mieszkamy i żeby kogoś z rodziny zobaczyć to trzeba kilka godzin jechać :D. Ma to swoje plusy, ale minusy również (głównie takie, że dziecko rzadko dziadków widzi).

monaaa85 lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hejka dziewczyny z rana.

Czy ktos z Was mial moze taki klujacy bol po lewej stronie brzucha tak na wysokości pępka lub ciut wyżej? Boli gdy sie ruszam:(
    Nie wiem czy to ta kolka jelitowa czy cos innego a narazie nie chce panikować i jechac do szpitala- mam taka awersje przed szpitalem, ze nie da sie tego opisać....
    Wydaje mi się, ze to właśnie kolka jelitowa. Ja taki ból miałam po prawej stronie ale podobno częściej występuje po lewej str. W sumie mnie bolało tak mocno, że ciężko mi było się wyprostować. Dobrze, że miałam wycięty wyrostek bo ten ból był bardzo podobny do bólu przy ataku wyrostka (miałam 2 razy kroplówkami rozgoniony wyrostek, za 3 razem mi wycięli).

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice tez wpadli na pomysl abysmy zamieszkali z nimi a swoje wynajeli zanim nie znajdziemy innego :D

Odmowilam a babcia poparla tym bardziej ze w czwartek byla swiadkiem jak klocilam sie z siostta i zapewne bym chodzila zdenerwowana, do tego ona zawsze mi podbierala ciuchy i kosmetyki do tego stopnia ze zanim sie wyprowadzilam to wstawilam zamek w pokoju zeby nie myszkowala jak mnie nie bylo.

Powiedzcie czy sa sposoby na zbicie cisnienia czy tylko tabletki? Nie pisalam wam ale wczoraj u lekarza ciśnienie mialam 150/84 i nic nie mowil a wcześniej jak bylo 140/81 to mowil ze ciut wysokie

• diatomka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka a moze sie denerwowalas wizyta? Dobrze gdybys w domku sobie mierzyla tylko wazne zeby nie od razu po jedzeniu.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Staraczka a moze sie denerwowalas wizyta? Dobrze gdybys w domku sobie mierzyla tylko wazne zeby nie od razu po jedzeniu.
    Zawsze sie denerwuje tzn staram sie myslec pozytywnie ale rece cale mokre mam, efekt fartucha hehe

A w domu pomiary to o stalej porze i zapisywac ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 wrote:
    Nancy mnie drażni też już prawie wszystko.. Wszystko mi przeszkadza.. Mąż częściej trzyma w ręku telefon, tablet...niż mnie za brzuch..choć wiem że się cieszy..tylko faceci to inaczej przeżywają.. Do tego my mieszkamy z teściową i to dobra kobieta...ale robi wszystko i jeszcze więcej.. Ja się czuje jak lokator w tym domu.. Nawet kiedyś pomyślałam że tak robi wszystko to dobrze że nam dziecka nie pomogła chociaż zrobić...ale kto ją tam wie czy nie kibicowała za ścianą ;-)
    Moja mama mówi żeby pozwolić jej robić póki ma siłę..bo nie będzie tak zawsze.. Ale często mnie drażni sama jej obecność non stop w domu.. Nie potrafię tego olać.. Ale od kiedy piję melisę...dwie dziennie...to jakoś otoczenie i ja dla otoczenia jestem znośniejsza..
    Buziaki! Miłego dnia :-)

zamienić słowo "mama" w Twojej wypowiedzi na teściowa i się podpisuje.... przysłowiowego "kotka" można zagłaskać :P ..........
    i dziś zakupie melise :P

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane =)

Popatrzcie za okno... takie piękne dziś sloneczko i taki ładny dzień, ze nie warto się denerwować =)
    Chociaż Nancy nie dziwie się, tez bym była zla... niestety tak jak dziewczyny piszą takie sa uroki mieszkania z treściami w jednym domu... mnie od zawsze też mama powtarzała, która mieszkała z teściowa ze lepiej mieć ciasne swoje niż mieszkać z innymi, bo niestety nie da się uniknąć nerwowych sytuacji...
    Co innego jesli faktycznie macie osobne wejście do domu i osobne wszystkie pomieszczenia jak kuchnia i łazienka... wtedy myślę, ze chyba byłoby inaczej...

Pogadaj wieczorem ze swoim mężem, bo w takiej sytuacji powinien wstawić się za Tobą, a nie bronić taty...

Wczoraj zapisałam się na wizyte na poniedziałek... o 8.30 będę szla podejrzeć moje maleństwo, achhhh juz nie mogę się doczekać =)

ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety czeka mieszkanie z teściową przez jakieś 3-4 tyg ja u nas będzie remont. Jestem ciekawa jak nam to wspólne mieszkanie wyjdzie. Mam nadzieję, że jakoś przeżyję.

P.S. trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj pierwszy raz poczułam moje baby, takie jakby przepłynięcie z prawej na lewą stronę !!
    mam pytanie: co jaki czas na początku czułyście ruchy? już się nie mogę doczekać następnych!!

monaaa85, Paulinek, easymum, Gusiak, adzia lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ