WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czulam glownie sie wieczorem jak sie polozylam na wznak. Zaczelam czuc rowno w pelnym 16 tyg. A teraz mala czeka i wierci sie jak usiade czy sie klade, czasem sa to naprawde mocne kopniaki.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku rzadko, ale z czasem coraz częściej :) mówią, że dobrym sposobem jest zjeść coś słodkiego np. czekoladę i położyć się na lewym boku - wtedy czuje się dzidziusia :) u mnie się sprawdza, tyle, że ja jutro zaczynam 24 tydzień :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja po podróży spałąm dziś 11 godz i teraz musze się uporać z bałaganem po niesprzątaniu w weekend:)

po przymiarce ubran na upał stwierdziłąm ze mam wieeeelki brzuch ehh a to dopiero początek 6 mca

przyjemnych wizyt !!

720fbe94f2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole milam poprzednio depresje poporodowa i to dosc dlugo bo ok9mcy. Zalujevze ginowi sie nie przyznalam.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam łożysko na przedniej ścianie, przez to gorzej czuć ruchy, ale wczoraj to jestem pewna, że to bylo to! popołudniu sprobuję z czekoladą i leżeniem :)

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Wlasnie to taki bol, ze dzis nie moglam sie wyprostować i boli przy ruchach i chodzeniu a jak leze jest ok.
    Wzielam no- spe max jest jakby lepiej ale to jeszcze nic nie znaczy bo wczoraj ten bol tez mialam- pojawial sie o znikal. Ostatecznie wieczorem przeszedł a rano znow wrócił. Wczoraj nie brałam no-spy wiec zobaczymy czy dzis pomoże.
    A w ogóle to co ile mozna no- spe MAX w ciąży brać wiecie cos???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed okazuje się, że ja już długo czuje ruchy, ale hmm nie wiedziałam, że to to;) a teraz? 'kopie' ile wlezie. Nawet wczoraj Wojtek został skopany po twarzy bo 'przysłuchiwał' się maleństwu;) Pewnie będziesz czuła najwięcej jak będziesz spokojnie leżeć, siedzieć, skupiona na ruchach;) najłatwiej się wczuć w to rano po przebudzeniu albo wieczorem;) i gratuluję !!;)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed też mam łożysko na przedniej ścianie :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:58

Paulinek lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od jakiegoś czasu się wsłuchiwałam i czasami mi się wydawało, że to to, ale nie chciałam się nakrecać i tłumaczyłam sobie, ze to pewnie jelita, bo jak się nie wie jak to jest, to cięzko odróżnic, ale wczoraj ewidentnie maluszek sobie przepłynął na drugą stronę, mąż się śmiał,ze uciekl od niego ! ja mam wizyte dopiero 21 maja a wciąż nie znam płci, powiedzcie mi czy USG połówkowe jest normalnie w tym kalendarzu NFZ? po moj gin nic nie wspominal o nim

Paulinek lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieje ze w następnym tygodniu juz się to zmieni =)
    U mnie pierwszy ruch dziecks poczulam dokładnie 17 kwietnia - jeszcze wtedy nie byłam pewna, ze to to... niecczułam żadnych musniec, przeplyniec rybki czy coś takiego... u mnie od początku były to takie jakby pukniecia, pstrykniecia cos takiego... na początku czulam raz na kilka dni, teraz czuję raczej codziennie, czasem nawet kilka razy dziennie ale zwykle rano i wieczorem =)

W moim wypadku bardziej maluch się uaktywnia np. Po zjedzeniu jabłka, niż czekolady ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja od jakiegoś czasu się wsłuchiwałam i czasami mi się wydawało, że to to, ale nie chciałam się nakrecać i tłumaczyłam sobie, ze to pewnie jelita, bo jak się nie wie jak to jest, to cięzko odróżnic, ale wczoraj ewidentnie maluszek sobie przepłynął na drugą stronę, mąż się śmiał,ze uciekl od niego ! ja mam wizyte dopiero 21 maja a wciąż nie znam płci, powiedzcie mi czy USG połówkowe jest normalnie w tym kalendarzu NFZ? po moj gin nic nie wspominal o nim
    Tydzien temu to samo mialam o czym pisalam ze chyba jelita a wczoraj wieczorem wiedzialam ze to dziecko, teraz tez chyba plywa bo czuje i słyszę :D

Ja tez nie slyszalam o polowkowym wczoraj, na usg jestem co wizyta na NFZ

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puknięcia czy coś takiego też już czułam, ale nie umiem się określic czy na pewno to bylo dziecko a nie jelita więc ich nie licze, ogolnie ciezko te ruchy opisywac :)

relgio4pxlxziakh.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:58

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    puknięcia czy coś takiego też już czułam, ale nie umiem się określic czy na pewno to bylo dziecko a nie jelita więc ich nie licze, ogolnie ciezko te ruchy opisywac :)

Jeśli to jest nisko na brzuszku, dziwne uczucie ktorego nie da się opisać i czujesz, ze to takie dziwne i niesamowite to na bank jest to Twoje maleństwo =)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    Jeszcze bedziemy wiedzialy ze sa to ruchy, mam nadzieje ze sobie nie wkrecam chociaz lekarz pytal wczoraj mowilam o drganiu w czwartek ale nie jestem pewna usmiechnal sie i mowil ze na dniach bede pewna

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Jeśli to jest nisko na brzuszku, dziwne uczucie ktorego nie da się opisać i czujesz, ze to takie dziwne i niesamowite to na bank jest to Twoje maleństwo =)
    I tak mialam wieczorem wlasnie :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to na pewno Twoja córcia daje juz o sobie znać =)

Ja też wolałam się nie nakręcac jak coś takiego czułam i każdemu mówiłam, ze nie jestem pewna czy czuje juz ruchy... jak się okazało to uczucie i te pęknięcia mam coraz częściej i zazwyczaj tak jak pisalam regularnie z rana jak wstaje i pod wieczór... wiec to raczej nie może być nic innego i u Ciebie tez na pewno jest to to =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj nagle tak jakby z prawej na lewa przepynelo, to juz bylo na pewno dziecko :) taka fale poczulam :) a wczesniej tak jak piszecie mialam ,
    czyli to usg polowkowe to genetyczne tak?? bo wiem, ze sie powinno tam obejrzec kazdy narzad a moj gin nawet mi nie mowi ile wazy moje malenstwo ;/ chociaz mozg powiedzial, ze ma pieknie rozwiniety to na pewno po tatusiu :D

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Gratuluję ruchów dziewczyny! :)
    I powodzenia na wizytach :)

Ja mam dzisiaj fajny humor, bo jestem pogodozależna po tym względem ;) a pogoda pięęękna ;) będę się dzisiaj chyba kisić na długim i nudnym wykładzie (profesor łaskawie przyjechał i chcą nam zrealizować materiał z semestru w 2 dni wykładów :P), więc już ładuję telefon i pewnie będę do Was zaglądać ;)
    To, co się dzieje u mnie na uczelni to w ogóle jest jakaś żenada... Rozumiecie, materiał z semestru w 2 dni wykładów po wiele godzin ciągiem, wykłady po ang bez tłumaczenia (większość ogarnia język, no ale kurna przy obcojęzycznych wykładach powinien być zapewniony tłumacz), w czasie wykładów nie jesteśmy zwolnieni z innych zajęć (terminy wykładów i regularnych zajęć kolidują ze sobą i nic nie jesteśmy w stanie zrobić). A egzamin z tego materiału mam... w tę sobotę - jak przystało na studia dzienne. Długo by jeszcze opowiadać, ale szkoda nerwów Wam psuć ;)

MadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ