Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
na początku rzadko, ale z czasem coraz częściej
mówią, że dobrym sposobem jest zjeść coś słodkiego np. czekoladę i położyć się na lewym boku - wtedy czuje się dzidziusia
u mnie się sprawdza, tyle, że ja jutro zaczynam 24 tydzień
Marzenia się spełniają
-
Dzieki dziewczyny. Wlasnie to taki bol, ze dzis nie moglam sie wyprostować i boli przy ruchach i chodzeniu a jak leze jest ok.
Wzielam no- spe max jest jakby lepiej ale to jeszcze nic nie znaczy bo wczoraj ten bol tez mialam- pojawial sie o znikal. Ostatecznie wieczorem przeszedł a rano znow wrócił. Wczoraj nie brałam no-spy wiec zobaczymy czy dzis pomoże.
A w ogóle to co ile mozna no- spe MAX w ciąży brać wiecie cos???
-
nick nieaktualnyMadziaRatMed okazuje się, że ja już długo czuje ruchy, ale hmm nie wiedziałam, że to to;) a teraz? 'kopie' ile wlezie. Nawet wczoraj Wojtek został skopany po twarzy bo 'przysłuchiwał' się maleństwu;) Pewnie będziesz czuła najwięcej jak będziesz spokojnie leżeć, siedzieć, skupiona na ruchach;) najłatwiej się wczuć w to rano po przebudzeniu albo wieczorem;) i gratuluję !!
MadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
ja od jakiegoś czasu się wsłuchiwałam i czasami mi się wydawało, że to to, ale nie chciałam się nakrecać i tłumaczyłam sobie, ze to pewnie jelita, bo jak się nie wie jak to jest, to cięzko odróżnic, ale wczoraj ewidentnie maluszek sobie przepłynął na drugą stronę, mąż się śmiał,ze uciekl od niego ! ja mam wizyte dopiero 21 maja a wciąż nie znam płci, powiedzcie mi czy USG połówkowe jest normalnie w tym kalendarzu NFZ? po moj gin nic nie wspominal o nim
Paulinek lubi tę wiadomość
-
Ja tez jeszcze nie znam płci, ale mam nadzieje ze w następnym tygodniu juz się to zmieni
U mnie pierwszy ruch dziecks poczulam dokładnie 17 kwietnia - jeszcze wtedy nie byłam pewna, ze to to... niecczułam żadnych musniec, przeplyniec rybki czy coś takiego... u mnie od początku były to takie jakby pukniecia, pstrykniecia cos takiego... na początku czulam raz na kilka dni, teraz czuję raczej codziennie, czasem nawet kilka razy dziennie ale zwykle rano i wieczorem
W moim wypadku bardziej maluch się uaktywnia np. Po zjedzeniu jabłka, niż czekoladyMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziaRatMed wrote:ja od jakiegoś czasu się wsłuchiwałam i czasami mi się wydawało, że to to, ale nie chciałam się nakrecać i tłumaczyłam sobie, ze to pewnie jelita, bo jak się nie wie jak to jest, to cięzko odróżnic, ale wczoraj ewidentnie maluszek sobie przepłynął na drugą stronę, mąż się śmiał,ze uciekl od niego ! ja mam wizyte dopiero 21 maja a wciąż nie znam płci, powiedzcie mi czy USG połówkowe jest normalnie w tym kalendarzu NFZ? po moj gin nic nie wspominal o nim
Ja tez nie slyszalam o polowkowym wczoraj, na usg jestem co wizyta na NFZMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
MadziaRatMed wrote:puknięcia czy coś takiego też już czułam, ale nie umiem się określic czy na pewno to bylo dziecko a nie jelita więc ich nie licze, ogolnie ciezko te ruchy opisywac
Jeśli to jest nisko na brzuszku, dziwne uczucie ktorego nie da się opisać i czujesz, ze to takie dziwne i niesamowite to na bank jest to Twoje maleństwoStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziaRatMed wrote:puknięcia czy coś takiego też już czułam, ale nie umiem się określic czy na pewno to bylo dziecko a nie jelita więc ich nie licze, ogolnie ciezko te ruchy opisywac
-
nick nieaktualny
-
Staraczka to na pewno Twoja córcia daje juz o sobie znać
Ja też wolałam się nie nakręcac jak coś takiego czułam i każdemu mówiłam, ze nie jestem pewna czy czuje juz ruchy... jak się okazało to uczucie i te pęknięcia mam coraz częściej i zazwyczaj tak jak pisalam regularnie z rana jak wstaje i pod wieczór... wiec to raczej nie może być nic innego i u Ciebie tez na pewno jest to to -
u mnie wczoraj nagle tak jakby z prawej na lewa przepynelo, to juz bylo na pewno dziecko
taka fale poczulam
a wczesniej tak jak piszecie mialam ,
czyli to usg polowkowe to genetyczne tak?? bo wiem, ze sie powinno tam obejrzec kazdy narzad a moj gin nawet mi nie mowi ile wazy moje malenstwo ;/ chociaz mozg powiedzial, ze ma pieknie rozwiniety to na pewno po tatusiu -
nick nieaktualnyHej
Gratuluję ruchów dziewczyny!
I powodzenia na wizytach
Ja mam dzisiaj fajny humor, bo jestem pogodozależna po tym względema pogoda pięęękna
będę się dzisiaj chyba kisić na długim i nudnym wykładzie (profesor łaskawie przyjechał i chcą nam zrealizować materiał z semestru w 2 dni wykładów
), więc już ładuję telefon i pewnie będę do Was zaglądać
To, co się dzieje u mnie na uczelni to w ogóle jest jakaś żenada... Rozumiecie, materiał z semestru w 2 dni wykładów po wiele godzin ciągiem, wykłady po ang bez tłumaczenia (większość ogarnia język, no ale kurna przy obcojęzycznych wykładach powinien być zapewniony tłumacz), w czasie wykładów nie jesteśmy zwolnieni z innych zajęć (terminy wykładów i regularnych zajęć kolidują ze sobą i nic nie jesteśmy w stanie zrobić). A egzamin z tego materiału mam... w tę sobotę - jak przystało na studia dzienne. Długo by jeszcze opowiadać, ale szkoda nerwów Wam psućMadziaRatMed, easymum lubią tę wiadomość