WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki dziewczyny. Wlasnie to taki bol, ze dzis nie moglam sie wyprostować i boli przy ruchach i chodzeniu a jak leze jest ok.
    Wzielam no- spe max jest jakby lepiej ale to jeszcze nic nie znaczy bo wczoraj ten bol tez mialam- pojawial sie o znikal. Ostatecznie wieczorem przeszedł a rano znow wrócił. Wczoraj nie brałam no-spy wiec zobaczymy czy dzis pomoże.
    A w ogóle to co ile mozna no- spe MAX w ciąży brać wiecie cos???
    Ja też na kolkę brałam 1 tabl nospy max (w ciąży można) mi pomagało rozchodzenie tego bólu..na początku było bardzo ciężko ale po chwili ból lekko ustępował. Najgorzej jak ponownie usiadłam, ból na nowo się odnawiał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda dziwna...nie dla ciężarnych. 22 stopnie, duszno...typowo burzowa pogoda chociaż słońce świeci, nie ma czym oddychać...

a ja się załapałam na jakieś przeziębienie;( gotuję rosołek i leżakowanie dziś...;(

ale w czwartek połówkowe;) może się dowiem kto u mnie 'podnajmuje' pokoik ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy od 19 tygodnia i u mnie to były delikatne puknięcia/ kopniaki. Może wcześniej też mały dawał o sobie znać ale ja wolałam być pewna, że to właśnie on, a nie jelita ;-) . Ostatnio śniło mi się, że mały raczył mnie serią dość mocnych kopniaków..wybudziłam się z tego snu i co się okazało? Że to on mnie wybudził tymi kopniakami, które czułam przez sen. Szalał tak później przez pół godziny..dopiero po tym czasie mogłam zasnąć.

MadziaRatMed, Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych zwolnień...taka piękna pogoda, a ja w biurze :-( ale 22 maja zaczynam 2 tyg urlopu, a od lipca chyba wybiorę się na L-4.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jeszcze dla mnie jest niesamowite to jak jadę sama autem i daję głośniej muzykę to młody mnie kopie przy ulubionych piosenkach :-)

easymum lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    wczoraj pierwszy raz poczułam moje baby, takie jakby przepłynięcie z prawej na lewą stronę !!
    mam pytanie: co jaki czas na początku czułyście ruchy? już się nie mogę doczekać następnych!!

Ja na początku czułam tylko rano i wieczorem, czasem przez 5 dni była cisza, po czym znowu czułam 1-2 dni potem znowu kilkudniowa cisza,

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    na początku rzadko, ale z czasem coraz częściej :) mówią, że dobrym sposobem jest zjeść coś słodkiego np. czekoladę i położyć się na lewym boku - wtedy czuje się dzidziusia :) u mnie się sprawdza, tyle, że ja jutro zaczynam 24 tydzień :)

Coś słodkiego :P moje dziecko to nie rusza :P tak samo jak rada Nancy z trzęsieniem ziemi :P też nie działa.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to akurat słodkie jest najlepszym jedzeniem, a bez czekolady dzień nie istnieje. W niedzielę o 22 miałam straszną ochotę na kilka kostek czekolady. Mój synek to w sumie najbardziej rusza się rano i wieczorem ewentualnie jak słyszy piosenki, które mu się podobają

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chyba reaguje na sledzia w oleju bo wczoraj zjadlam, w sumie teraz tez zjem i zzobaczymy :D

• PannaB Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja Wam zazdroszcze wizyt i poznania płci:)ja dopiero za 2 tyg:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co bym nie zjadła to mała reaguje :) chyba będzie żarłokiem:)

• bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Pogoda jak marzenie :-) Wreszcie przeszły mi mdłości po wczorajszej glukozie i czuję się świetnie :-)

Dziewczyny kupuje któraś może kosz mojżesza dla dziecka? Ja myślę o czymś takim tylko na stelażu z kółkami, może macie już lub polecacie jakiś konkretny?

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

ja nie znam i dopiero 21 mam wizytę i wcale nie poweidziane,ze poznam bo moj gin ma slaby sprzet ;/

relgio4pxlxziakh.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Dziewczyny kupuje któraś może kosz mojżesza dla dziecka?

brzmi jak narzędzie tortur!!! nie wiem co to nawet !!

Paulinek lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    brzmi jak narzędzie tortur!!! nie wiem co to nawet !!

To jest kołyska :)

Bento ja tak mam w planach kupic tylko taka zabawka raczej na krotko 3/4 miesiące i do oddania

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:

Ja też poznałam płeć w 21 tyg ciąży, i to jeszcze jest na 70% ale znam ten ból niewiedzy :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 Ja potrzebuję na kółeczkach, ewentualnie kołyskę. Posłuży pewnie te 4 miesiące, ale łóżeczko córka będzie miała na pietrze, a na parter coś mobilnego potrzebuję. Później pewnie jakiś leżaczek- bujaczek kupię.

sRUqp2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie jestem sama:P ciekawe czy moje 19stego pokaze co tam ma:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!!!

Gratuluje wizyt!!! zdjęcia i filmy przepiękne.

A ja badanie dopiero 18.05 :(

Za to pochwale się zdobyczą z SH za całe 23 zł:)

apfh94.jpg
    nvz6gw.jpg
    293j511.jpg

al2lg2.jpg
    2cqicg3.jpg
    5xtr2s.jpg
    6rqxqx.jpg
    29dba7b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 12:49

bento, la_lenka, marlenak_me, kasig, Lady Savage, agatka196, Luna1, chabasse, adzia, easymum, agniesja lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:17

4me lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ