Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaldonaa wrote:Mi lekarz powiedzial, ze moge ja brac 3 razy w ciagu doby, po jednej tabletce.
Dziewczyny, gratuluje ruchow. Teraz jeszcze czesc z Was musi poznac plec i bedziemy w komplecie
Polowe wczorajszego wieczoru przeryczalam. Niby wiem, ze bedzie dobrze-bo przeciez musi byc- to jednak emocje wziely gore! Za to kiedy sie kladlam do lozka, Lilka tak mnie skopala, jakby nabrala wiecej sil po wizycie. Dzis rano tak samo. Kocham ja nad wszystko!
Niech ta szyjka zostaje taka jaka jest!
Nie stresuj sięwiem, wiem łatwo mowić, ale trzeba myśleć pozytywnie: skracająca się szyjka wbrew pozorom jest niestety częsta obecnie w ciążach, bo my jesteśmy bardziej aktywnymi mamami
mi szyjka skróciła się bardzo gwałtownie w 28 tyg z 3,5 na 0,8 cm w ciągu tygodnia! z niewaidomych przyczyn, lekarz zareagowal od razu - tego samego dnia skierowanie na oddział, na drugi dzien załozony szew i po 4 dniach znow mogłam normalnie funkcjonować tzn powoli chodzić po schodach etc. po prostu musisz się bardziej oszczędzać jak to mowi mój gin wejść na tryb emerycki
-
Mi się kosz podoba, ale chyba sobie daruję - mam tylko mieszkanie, na jednym poziomie, chyba nie będzie niezbędny. Chyba, że trafię gdzieś okazyjnie.
Kegla ćwiczę jak mi się przypomni
Zaraz idę wstawić pomidorową.
Wczoraj i dziś rano miałam straszny ból głowy, tak migrenowo, ale na szczęście powoli przechodzi, teraz mnie tylko ćmi. Chętnie bym poszła na spacer, ale jakoś się zebrać nie mogę.snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybento wrote:A takie bujaczki-leżaczki to od którego miesiąca można używać? Niby w necie są od 0, ale jakoś taki noworodek w leżaczku mnie nie przekonuje... może któraś z Was używała i się wypowie??
ja miałam dwa:
http://www.bajka.net/index.php?p3009,fisher-price-lezaczek-bujaczek-t4145-do-18-kg
oraz
http://www.bangla.pl/opinie/p21094/bright-starts-hustawka-hybrydowa-lew-6985-slonik-7036
i niestety żaden w MOJEJ opinii nie nadawał się dla dziecka od 0+........od 2 msc + oba spełnialy swoją funkcję, ale dla maleństwa takiego jak noworodek są nieco za głebokie, a i tak kręgosłup takiego maleństwa dostaje w kość przez noszenie etc.
co do bujaków to u nas był jeszcze jeden problem : mały nie chciał w nich spaćbo np bujały tylko przód tył.. w końcu kupiliśmy to
http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/420/hustawka-fisher-price-slodkich.html
i to okazał się dla naszego dziecka strzał w 10 ! bo stanadardowo ma rózne poziomy bujania ale i buja nie tylko przód tył ale i prawo lewo czyli tak jakbysmy trzymali dziecko na rękua do tego służył naprawdę długo bo pierwsze stałe pokarmy mlody też dostawał siedząc w tym bujaczku, bo ma regulowane oparcie i odpinaną tackę...acha no i jest wykonany z porządnego plastiku wykończonego takim pluszem dzięki czemu dzieciaczkowi jest w nim miło ( łatwo zdjąc do prania) jeden minus: zajmuje zdecydowanie więcej miejsca niż 2 poprzednie bujaki
no ale to tyle z mojego doświadczenia a jak wiadomo każde dziecko jest inneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 13:37
bento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybento wrote:Ten ostatni fajny, ale najpierw kupię drewniana kołyskę na kółkach lub ten kosz mojżesza na stelażu chyba bardziej odpowiednie dla noworodka.
no zdecydowanie jest to lepsza opcja dla noworodka...bujaki i owszem ale z mojego doświadczenia wynikia, że na potem
z kołysek mogę też z własnego doświadczenia polecić:
http://allegro.pl/f21-christiane-wegner-kosz-wiklinowy-ala-kolyska-i5267424347.html
teraz zakupiłam to:
http://www.funkydiva.pl/2012/01/06/lezaczek-lozeczko-firmy-stokke/
pełni role kołyski,leżaczka, nosidełka etc etc jest MEGA wielofunkcyjne ( ja jestem w ogóle miłośniczką skandynawskich rozwiązań ;P ) jest wykonane z bardzo delikatnych materialów i co najważniejsze nie zajmuje wiele miesca
-
nick nieaktualnyJa osobiscie bede sie wystrzegac usypiania dziecka w wozku czy lezaku i na rekach, w ostateczności to tak ale nie zawsze.
Ciotka tak usypiala wiecznie core w wozku ze wozek fruwal jak stara kur** sorkii mloda mając 4 lata musiala byc kolysana na rekach, mozna to porownac do dziecka ktore nie chce odstąpić smoczka
-
MadziaRatMed wrote:wiem, że to nie jest drogie, ale jak oni kontrolują ile jej weźmiemy?? dla mnie to jest chore, bo pacjenci mogą oszukiwać, żałosne wręcz, dobrze, że nie trzeba swoich strzykawek nosić
Ja zaniosłam torebkę 75g proszku i pani z laboratorium sama mi rozrabiała w wodzieMadziaRatMed lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za rady z ta kolka- po no- spie mi trochę przeszlo ale jeszcze pewien dyskomfor czuje. Przejdę sie później jeszcze do apteki i kupie herbatę z kopru włoskiego i syrop lakruloza, co la_lenka go polecala.
Ja mam non stop problemy z zaparciami wiec moze to rzeczywiście kolka- choc pierwszy raz cos takiego mnie w ogóle zlapalo. Rano mialam juz lekka panikę, ze nie chce do szpitala
Gratuluje wizyt o ruchów. Mój juz kopie non stop i to naprawde mocno czasamiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 13:58