X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mi się bardzo podobają te kosze Mojżesza ale u mnie niestety się nie sprawdzi. Jakbym miała domek piętrowy to najpewniej bym o takim czymś pomyślała.

Właśnie skończyliśmy sprzątać. Mój R mówi ze mam syndrom wicie gniazda. Cały czas coś nowego wyszukuje. A dziś zaczynamy oduczac spania w salonie nasze psy. Na razie są strasznie obrazone ze kojce przeniosłem do innego pomieszczenia.

Na 17 idę do gina po L4 to najpewniej dziś popytam o to łożysko przodujace.

Gratuluję dziewczyny ruchów :-D to takie cudowne uczucie. Mnie mała bombarduje za każdym razem jak coś zjem, a jak zdaży mi się zrzeszyc i zjem ciastko to wierci się i kopie bez opamiętania mimo że łożysko mam przodujace.

lozysko przodujace a na przedniej scianie to zupelnie dwie inne sprawy ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    no zdecydowanie jest to lepsza opcja dla noworodka...bujaki i owszem ale z mojego doświadczenia wynikia, że na potem

z kołysek mogę też z własnego doświadczenia polecić:
    http://allegro.pl/f21-christiane-wegner-kosz-wiklinowy-ala-kolyska-i5267424347.html

teraz zakupiłam to:
    http://www.funkydiva.pl/2012/01/06/lezaczek-lozeczko-firmy-stokke/

pełni role kołyski,leżaczka, nosidełka etc etc jest MEGA wielofunkcyjne ( ja jestem w ogóle miłośniczką skandynawskich rozwiązań ;P ) jest wykonane z bardzo delikatnych materialów i co najważniejsze nie zajmuje wiele miesca :)
    Alutka świetny ten stokke- ale aż się boje sprawdzać ceny ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    alutka Ten kosz rewelacyjny, właśnie o coś takiego mi chodzi i cena też pasuje. Poszukam z tej firmy, kupowałaś w jakimś stacjonarnym sklepie?

ten kosz kupiłam właśnie na allegro :) ale to było 1,5 roku temu :)

ale znalazłam sklep w którym znajdziesz takowy - od koloru do wyboru co prawda nie oryginał, ale łudząco podobny ( a myślę, że dziecku to nie robi :P :P a masz połowę ceny w kieszeni :P ) :

http://allegro.pl/11-el-kpl-kosz-wiklinowy-nogi-posciel-do-kosza-i5310280787.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:07

bento lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:58

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka Dzięki, jeszcze pytanko na jak długo się sprawdził?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:09

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:59

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Przejdę sie później jeszcze do apteki i kupie herbatę z kopru włoskiego i syrop lakruloza, co la_lenka go polecala.
    Weź koniecznie ten MIP, bo zwyczajna Laktuloza smakuje jak obłędnie słodki ulepek - można się pohaftować. A ta jest do wypicia, trochę kwaskowa i pije się jej o połowę mniej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja osobiscie bede sie wystrzegac usypiania dziecka w wozku czy lezaku i na rekach, w ostateczności to tak ale nie zawsze.
    Ciotka tak usypiala wiecznie core w wozku ze wozek fruwal jak stara kur** sorki :D i mloda mając 4 lata musiala byc kolysana na rekach, mozna to porownac do dziecka ktore nie chce odstąpić smoczka

Oj tam, to kwestia rodziców czy mała będzie chciała odstąpić od smocza i kołysania czy nie, jako niania z prawie 20 letnim doświadczeniem mogę to stwierdzić, u mnie dzieci, wszystkie kończyły 2 lata, i ostawienie mleka w nocy i smoczków, i ze mną dzieci wiedziedziały ze nie ma bata nie dostaną i już. A rodzice i tak dawali i efekt taki że moja ostatnia podopieczna Hania 4 lata ma i budzi w nocy rodziców bo jeść i mleko ;/. I potem do mnie dzwonią z pytaniem, jak ja to robiłam że u mnie nie jadła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Weź koniecznie ten MIP, bo zwyczajna Laktuloza smakuje jak obłędnie słodki ulepek - można się pohaftować. A ta jest do wypicia, trochę kwaskowa i pije się jej o połowę mniej.
    Dzieki za rade. Taki wezmę :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Alutka świetny ten stokke- ale aż się boje sprawdzać ceny ;)

he he he :) gorzej z dostępnością...w Polsce ciężko, ale przeszperałam "cały" internet, poprosiłam znajomych by mieli to na uwadze i udało się zdobyć :) łatwo nie było, więc cenę już przełknęłam :P bo z tego co wiem STOKKE chyba już to wycofał ze sprzedaży i mają teraz takie okrągłe łóżeczka :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    alutka Dzięki, jeszcze pytanko na jak długo się sprawdził?

do 5 miesięcy spokojnie... a faktem jest , że mój mały był długi więc może jak dziecko drobniejsze to i na dłużej... jako takie łóżeczko zastępcze np do popołudniowych drzemek to myślę, że tak do 8 msc poki szkrab nie zaczyna siadac etc bo zawsze jest strach, że wypadnie :P

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam Was :)
    Gratuluję udanych wizyt i powodzenia na kolejnych :) Swojego dzidziolka zobaczę dopiero w piątek i już się nie mogę doczekać :)

Odebrałam wyniki, w moczu mam przekroczone bakterie, we krwi hemoglobina mniejsza od normy o 0,2, a po glukozie: cukier 76 na czczo, po 1h 97 i po 2h 89 Także mogę jeść słodkie ;P Chociaż mam ochotę pokłócić się z moją wagą, nie tak się z nią umawiałam, jeszcze chwila i dobiję do 60 ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Właśnie przeszperalam cały internet i ceny nie pokazuje.

http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html

w przybliżeniu podobnie płaciliśmy...koleżanka znalazła w jakimś sklepie stacjonarnym w Londynie, i już nie kręciliśmy nosem tylko braliśmy...potraktowaliśmy to jako prezent dla małej z okazji narodzin :P :P

agatka196 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 a obciążenie 75g glukozy? Ja po godzinie miałam 142 :-( ale norm nie podali na wynikach, a u Ciebie?

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento - tak, miałam 75g
    mam normę na czczo 77-99,
    <140 prawidłowa tolerancja glukozy
    140- 199 nieprawidłowa tolerancja glukozy
    >200 cukrzyca

Musiałabyś znaleźć w necie jakie są aktualne normy, bo ponoć coś się zmieniło w ostatnim czasie. Diagnostyka podaje takie jak wymieniłam wyżej

edit nie w tą stronę dzióbek zrobiłam :P mniej niż 140 powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:44

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo mam 74

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    moka89 a obciążenie 75g glukozy? Ja po godzinie miałam 142 :-( ale norm nie podali na wynikach, a u Ciebie?
    Cukier nie powinien być wyższy niż 140 ale po 2 godzinach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mam napisane na wpisie ze szpitala- łożysko przodujace na przedniej ścianie wysoko
    A z polowkowego- łożysko na przedniej scianie

Także nie wiem o co kaman z tym łożyskiem i dziś wypytam

To lepiej zapytaj, bo jak dla mnie przodujące wysoko to trochę groch z kapustą. Przodujące tzn. że jest nisko, a ogólnie łożysko może być na ścianie tylnej, przedniej lub bocznej i to jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:47

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ