X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mi się bardzo podobają te kosze Mojżesza ale u mnie niestety się nie sprawdzi. Jakbym miała domek piętrowy to najpewniej bym o takim czymś pomyślała.

Właśnie skończyliśmy sprzątać. Mój R mówi ze mam syndrom wicie gniazda. Cały czas coś nowego wyszukuje. A dziś zaczynamy oduczac spania w salonie nasze psy. Na razie są strasznie obrazone ze kojce przeniosłem do innego pomieszczenia.

Na 17 idę do gina po L4 to najpewniej dziś popytam o to łożysko przodujace.

Gratuluję dziewczyny ruchów :-D to takie cudowne uczucie. Mnie mała bombarduje za każdym razem jak coś zjem, a jak zdaży mi się zrzeszyc i zjem ciastko to wierci się i kopie bez opamiętania mimo że łożysko mam przodujace.

lozysko przodujace a na przedniej scianie to zupelnie dwie inne sprawy ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    no zdecydowanie jest to lepsza opcja dla noworodka...bujaki i owszem ale z mojego doświadczenia wynikia, że na potem

z kołysek mogę też z własnego doświadczenia polecić:
    http://allegro.pl/f21-christiane-wegner-kosz-wiklinowy-ala-kolyska-i5267424347.html

teraz zakupiłam to:
    http://www.funkydiva.pl/2012/01/06/lezaczek-lozeczko-firmy-stokke/

pełni role kołyski,leżaczka, nosidełka etc etc jest MEGA wielofunkcyjne ( ja jestem w ogóle miłośniczką skandynawskich rozwiązań ;P ) jest wykonane z bardzo delikatnych materialów i co najważniejsze nie zajmuje wiele miesca :)
    Alutka świetny ten stokke- ale aż się boje sprawdzać ceny ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    alutka Ten kosz rewelacyjny, właśnie o coś takiego mi chodzi i cena też pasuje. Poszukam z tej firmy, kupowałaś w jakimś stacjonarnym sklepie?

ten kosz kupiłam właśnie na allegro :) ale to było 1,5 roku temu :)

ale znalazłam sklep w którym znajdziesz takowy - od koloru do wyboru co prawda nie oryginał, ale łudząco podobny ( a myślę, że dziecku to nie robi :P :P a masz połowę ceny w kieszeni :P ) :

http://allegro.pl/11-el-kpl-kosz-wiklinowy-nogi-posciel-do-kosza-i5310280787.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:07

bento lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:58

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka Dzięki, jeszcze pytanko na jak długo się sprawdził?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:09

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:59

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Przejdę sie później jeszcze do apteki i kupie herbatę z kopru włoskiego i syrop lakruloza, co la_lenka go polecala.
    Weź koniecznie ten MIP, bo zwyczajna Laktuloza smakuje jak obłędnie słodki ulepek - można się pohaftować. A ta jest do wypicia, trochę kwaskowa i pije się jej o połowę mniej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja osobiscie bede sie wystrzegac usypiania dziecka w wozku czy lezaku i na rekach, w ostateczności to tak ale nie zawsze.
    Ciotka tak usypiala wiecznie core w wozku ze wozek fruwal jak stara kur** sorki :D i mloda mając 4 lata musiala byc kolysana na rekach, mozna to porownac do dziecka ktore nie chce odstąpić smoczka

Oj tam, to kwestia rodziców czy mała będzie chciała odstąpić od smocza i kołysania czy nie, jako niania z prawie 20 letnim doświadczeniem mogę to stwierdzić, u mnie dzieci, wszystkie kończyły 2 lata, i ostawienie mleka w nocy i smoczków, i ze mną dzieci wiedziedziały ze nie ma bata nie dostaną i już. A rodzice i tak dawali i efekt taki że moja ostatnia podopieczna Hania 4 lata ma i budzi w nocy rodziców bo jeść i mleko ;/. I potem do mnie dzwonią z pytaniem, jak ja to robiłam że u mnie nie jadła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Weź koniecznie ten MIP, bo zwyczajna Laktuloza smakuje jak obłędnie słodki ulepek - można się pohaftować. A ta jest do wypicia, trochę kwaskowa i pije się jej o połowę mniej.
    Dzieki za rade. Taki wezmę :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Alutka świetny ten stokke- ale aż się boje sprawdzać ceny ;)

he he he :) gorzej z dostępnością...w Polsce ciężko, ale przeszperałam "cały" internet, poprosiłam znajomych by mieli to na uwadze i udało się zdobyć :) łatwo nie było, więc cenę już przełknęłam :P bo z tego co wiem STOKKE chyba już to wycofał ze sprzedaży i mają teraz takie okrągłe łóżeczka :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    alutka Dzięki, jeszcze pytanko na jak długo się sprawdził?

do 5 miesięcy spokojnie... a faktem jest , że mój mały był długi więc może jak dziecko drobniejsze to i na dłużej... jako takie łóżeczko zastępcze np do popołudniowych drzemek to myślę, że tak do 8 msc poki szkrab nie zaczyna siadac etc bo zawsze jest strach, że wypadnie :P

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam Was :)
    Gratuluję udanych wizyt i powodzenia na kolejnych :) Swojego dzidziolka zobaczę dopiero w piątek i już się nie mogę doczekać :)

Odebrałam wyniki, w moczu mam przekroczone bakterie, we krwi hemoglobina mniejsza od normy o 0,2, a po glukozie: cukier 76 na czczo, po 1h 97 i po 2h 89 Także mogę jeść słodkie ;P Chociaż mam ochotę pokłócić się z moją wagą, nie tak się z nią umawiałam, jeszcze chwila i dobiję do 60 ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Właśnie przeszperalam cały internet i ceny nie pokazuje.

http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html

w przybliżeniu podobnie płaciliśmy...koleżanka znalazła w jakimś sklepie stacjonarnym w Londynie, i już nie kręciliśmy nosem tylko braliśmy...potraktowaliśmy to jako prezent dla małej z okazji narodzin :P :P

agatka196 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 a obciążenie 75g glukozy? Ja po godzinie miałam 142 :-( ale norm nie podali na wynikach, a u Ciebie?

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• moka89 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento - tak, miałam 75g
    mam normę na czczo 77-99,
    <140 prawidłowa tolerancja glukozy
    140- 199 nieprawidłowa tolerancja glukozy
    >200 cukrzyca

Musiałabyś znaleźć w necie jakie są aktualne normy, bo ponoć coś się zmieniło w ostatnim czasie. Diagnostyka podaje takie jak wymieniłam wyżej

edit nie w tą stronę dzióbek zrobiłam :P mniej niż 140 powinno być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:44

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo mam 74

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    moka89 a obciążenie 75g glukozy? Ja po godzinie miałam 142 :-( ale norm nie podali na wynikach, a u Ciebie?
    Cukier nie powinien być wyższy niż 140 ale po 2 godzinach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mam napisane na wpisie ze szpitala- łożysko przodujace na przedniej ścianie wysoko
    A z polowkowego- łożysko na przedniej scianie

Także nie wiem o co kaman z tym łożyskiem i dziś wypytam

To lepiej zapytaj, bo jak dla mnie przodujące wysoko to trochę groch z kapustą. Przodujące tzn. że jest nisko, a ogólnie łożysko może być na ścianie tylnej, przedniej lub bocznej i to jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:47

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ