Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agatka196 wrote:Mi się bardzo podobają te kosze Mojżesza ale u mnie niestety się nie sprawdzi. Jakbym miała domek piętrowy to najpewniej bym o takim czymś pomyślała.
Właśnie skończyliśmy sprzątać. Mój R mówi ze mam syndrom wicie gniazda. Cały czas coś nowego wyszukuje. A dziś zaczynamy oduczac spania w salonie nasze psy. Na razie są strasznie obrazone ze kojce przeniosłem do innego pomieszczenia.
Na 17 idę do gina po L4 to najpewniej dziś popytam o to łożysko przodujace.
Gratuluję dziewczyny ruchówto takie cudowne uczucie. Mnie mała bombarduje za każdym razem jak coś zjem, a jak zdaży mi się zrzeszyc i zjem ciastko to wierci się i kopie bez opamiętania mimo że łożysko mam przodujace.
lozysko przodujace a na przedniej scianie to zupelnie dwie inne sprawy
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
alutka wrote:no zdecydowanie jest to lepsza opcja dla noworodka...bujaki i owszem ale z mojego doświadczenia wynikia, że na potem
z kołysek mogę też z własnego doświadczenia polecić:
http://allegro.pl/f21-christiane-wegner-kosz-wiklinowy-ala-kolyska-i5267424347.html
teraz zakupiłam to:
http://www.funkydiva.pl/2012/01/06/lezaczek-lozeczko-firmy-stokke/
pełni role kołyski,leżaczka, nosidełka etc etc jest MEGA wielofunkcyjne ( ja jestem w ogóle miłośniczką skandynawskich rozwiązań ;P ) jest wykonane z bardzo delikatnych materialów i co najważniejsze nie zajmuje wiele miesca
-
nick nieaktualnybento wrote:alutka Ten kosz rewelacyjny, właśnie o coś takiego mi chodzi i cena też pasuje. Poszukam z tej firmy, kupowałaś w jakimś stacjonarnym sklepie?
ten kosz kupiłam właśnie na allegroale to było 1,5 roku temu
ale znalazłam sklep w którym znajdziesz takowy - od koloru do wyboru co prawda nie oryginał, ale łudząco podobny ( a myślę, że dziecku to nie robia masz połowę ceny w kieszeni
) :
http://allegro.pl/11-el-kpl-kosz-wiklinowy-nogi-posciel-do-kosza-i5310280787.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:07
bento lubi tę wiadomość
-
4me wrote:Przejdę sie później jeszcze do apteki i kupie herbatę z kopru włoskiego i syrop lakruloza, co la_lenka go polecala.
-
Staraczka23 wrote:Ja osobiscie bede sie wystrzegac usypiania dziecka w wozku czy lezaku i na rekach, w ostateczności to tak ale nie zawsze.
Ciotka tak usypiala wiecznie core w wozku ze wozek fruwal jak stara kur** sorkii mloda mając 4 lata musiala byc kolysana na rekach, mozna to porownac do dziecka ktore nie chce odstąpić smoczka
Oj tam, to kwestia rodziców czy mała będzie chciała odstąpić od smocza i kołysania czy nie, jako niania z prawie 20 letnim doświadczeniem mogę to stwierdzić, u mnie dzieci, wszystkie kończyły 2 lata, i ostawienie mleka w nocy i smoczków, i ze mną dzieci wiedziedziały ze nie ma bata nie dostaną i już. A rodzice i tak dawali i efekt taki że moja ostatnia podopieczna Hania 4 lata ma i budzi w nocy rodziców bo jeść i mleko ;/. I potem do mnie dzwonią z pytaniem, jak ja to robiłam że u mnie nie jadła. -
nick nieaktualny4me wrote:Alutka świetny ten stokke- ale aż się boje sprawdzać ceny
he he hegorzej z dostępnością...w Polsce ciężko, ale przeszperałam "cały" internet, poprosiłam znajomych by mieli to na uwadze i udało się zdobyć
łatwo nie było, więc cenę już przełknęłam
bo z tego co wiem STOKKE chyba już to wycofał ze sprzedaży i mają teraz takie okrągłe łóżeczka
-
nick nieaktualnybento wrote:alutka Dzięki, jeszcze pytanko na jak długo się sprawdził?
do 5 miesięcy spokojnie... a faktem jest , że mój mały był długi więc może jak dziecko drobniejsze to i na dłużej... jako takie łóżeczko zastępcze np do popołudniowych drzemek to myślę, że tak do 8 msc poki szkrab nie zaczyna siadac etc bo zawsze jest strach, że wypadnie -
Ufff nadrobiłam Was
Gratuluję udanych wizyt i powodzenia na kolejnychSwojego dzidziolka zobaczę dopiero w piątek i już się nie mogę doczekać
Odebrałam wyniki, w moczu mam przekroczone bakterie, we krwi hemoglobina mniejsza od normy o 0,2, a po glukozie: cukier 76 na czczo, po 1h 97 i po 2h 89 Także mogę jeść słodkie ;P Chociaż mam ochotę pokłócić się z moją wagą, nie tak się z nią umawiałam, jeszcze chwila i dobiję do 60 ;/ -
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Właśnie przeszperalam cały internet i ceny nie pokazuje.
http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html
w przybliżeniu podobnie płaciliśmy...koleżanka znalazła w jakimś sklepie stacjonarnym w Londynie, i już nie kręciliśmy nosem tylko braliśmy...potraktowaliśmy to jako prezent dla małej z okazji narodzinagatka196 lubi tę wiadomość
-
bento - tak, miałam 75g
mam normę na czczo 77-99,
<140 prawidłowa tolerancja glukozy
140- 199 nieprawidłowa tolerancja glukozy
>200 cukrzyca
Musiałabyś znaleźć w necie jakie są aktualne normy, bo ponoć coś się zmieniło w ostatnim czasie. Diagnostyka podaje takie jak wymieniłam wyżej
edit nie w tą stronę dzióbek zrobiłammniej niż 140 powinno być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:44
-
agatka196 wrote:Mam napisane na wpisie ze szpitala- łożysko przodujace na przedniej ścianie wysoko
A z polowkowego- łożysko na przedniej scianie
Także nie wiem o co kaman z tym łożyskiem i dziś wypytam
To lepiej zapytaj, bo jak dla mnie przodujące wysoko to trochę groch z kapustą. Przodujące tzn. że jest nisko, a ogólnie łożysko może być na ścianie tylnej, przedniej lub bocznej i to jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 14:47
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka