X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec bento jestes w normie nie martw sie norma jest do 160 tak mam na wynikach podane

bento lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A u ciebie będzie pierwsza wnuczka dla dziadkow? Oni tez moga rozpieszczac, moja siora do dzisiaj toczy bój z mama o swojego 8latka :D

Moi rodzice mają już dwie wnuczki i jednego wnuczka no i teraz będzie drugi wnuczek (mój tata się bardzo cieszy), a u teścia to pierwszy wnuczek:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Moi rodzice mają już dwie wnuczki i jednego wnuczka no i teraz będzie drugi wnuczek (mój tata się bardzo cieszy), a u teścia to pierwszy wnuczek:)

To masz łatwiej haha od męża str to pierwsza wnuczka tesc juz doczekac sie nie mogl i w grudniu pytał jego rodzice czyli pradziadkowie tez beda mieli prawnuczke pierwsza a moi rodzice wnuka jedynie

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ani moi ani męża jeszcze nie mają żadnych wnucząt, więc będzie pierwszy wnuk/wnuczka z obu stron :P

Jastin13 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to będzie szaleństwo hehe. Mój teść też się już nie może doczekać. Chociaż pomimo, że moi rodzice mają już troje wnucząt, to też dreptają wyczekując sierpnia i dotykają co chwilę brzuszka.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:59

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla moich rodziców 3 wnuczka, dla teściów pierwsza i to jedyna możliwa (bo mąż nie ma rodzeństwa). Teściowa już dostała amoku, myślę, że ciuszków ma więcej niż ja. Już planuje piaskownice, basenik i sama nie wiem co jeszcze :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam z wspaniałego urlopu w Nicei!Zwiedziliśmy przy okazji Cannes i Monaco, kupiliśmy już małemu pare pamiątek z wyjazdu (2 body, śliniaczek,bluzeczke i obraz do jego pokoiku) żeby wiedział, że z mamusią w brzuszku zwiedzał hih ;)
    Było super!Cieplutko, słonecznie, na letniaka już chodziliśmy ubrani i choć wcale nie mieliśmy w planach się opalać to i tak zwiedzając się sporo opaliliśmy, można powiedzieć nawet spiekliśmy ;) Zrobiliśmy ok.600 zdjęć, więc będzie na pamiątkę, zdjęcia z brzusiem :) Wszystkim Wam polecam takie wyjazdy jeszcze przed porodem :)

SweetCherry przepiękny wózek kupiłaś!!Bardzo podobają mi się takie nowoczesne wózeczki.I jaki jest podobny do expandera mondo ecco, jak spojrzałam na Twoje zdjęcia to byłam pewna, że to expander!Dopiero później doczytałam ;) Już masz prawie całą wyprawkę gotową i to prawie na raz kupioną, zazdroszczę takiego zdecydowania :)
    alutka wrote:
    http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html
    Alutka a kupujecie wózek też stokka?bo mi się kiedyś bardzo podobały ich wózki, ale teraz jakoś mi chyba przeszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:43

skabarka, chabasse, karolcia87, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Moja teściowa znowu przynosi do domu ciuszki fakt z metkami ale niektóre chyba z epoki kamienia łupanego i w ogromnych rozmiarach - 5lat? Głupio mi jej powiedzieć by mi nie znosiła do domu tego bo ja nigdy małej tego nie założę. Na razie wymyśliłam ze nie mam miejsca w szawkach a jeszcze dostane 5 reklamówek ciuszków z Anglii. Mam nadzieje ze przystopuje.
    Też jestem pewna, że duuużej części nie użyje. Niektóre rzeczy są bardzo ładne, ale np. niewygodne do ubierania, z zapięciami na pleckach, bez rozpinania w kroku. A niektóre po prostu nie pasują mi stylem (np. wszelkie z myszka miki, czy innym disneyowymi potworkami). Ale ja się już przyzwyczaiłam - teściowa ma zupełnie inny gust niż ja, regularnie dostaję od niej ciuchy których nigdy nie założę. Leżą w szafie i z czasem oddaje "dla biednych". Ale się nie da przetłumaczyć, parę razy próbowaliśmy z mężem, dawaliśmy alternatywy co zamiast - niestety nie dociera. Trudno. Szkoda tylko, że wydaje kupę kasy, z której ja potrafiłabym zrobić dużo lepszy użytek.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dobre. Ja dziecięce widziałam dopiero dwa komplety (ładne, choć średnio praktyczne), o reszcie tylko słyszałam.

Za to ciuchy które kupiła dla mnie... często nie wiem nawet jak to się nosi. A już na pewno nie założyłabym tego bo zupełnie nie przystaje do mojego stylu (np. ciuchy z cekinami, złoceniami) albo rozmiaru (obcisła tunika podkreślająca każdą fałdkę, bluzka bez pleców).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - śliczna Olenka :) bawi sie pępowina, prawda? :D

Co do pozwalania dziecku - jesli cos jest dla dziecka bezpieczne, dobre i nie koliduje z moimi planami albo granicami innych osób, to czemu mam nie pozwalać? Zabranianie dla sztuki mi sie nie podoba ;)

Jak chodzi o bujak czy kolyske - tez zamierzam używać gondoli jako mobilnego lezaka na dzień. Jeśli sie nie sprawdzi, to kupiły cos innego :) ale na pewno bede chciała usypiac w chuście, nawet po domu - bo pozycja fizjologicznej żabki, jaka uzyskuje sie w dobrze zawiazanej chuście jest najbezpieczniejsza dla kregoslupa. No i uważam, ze bliskość jest fundamentem i zamierzam nosić, tulic i jak najbardziej do tego przyzwyxzajac, bo do kogo ma sie dziecko przyzwyczajac, jak nie do rodziców? ;)

Sorki za błędy, pisze z komory. Tez mialam właśnie jakieś twardnienie macicy, więc wzielam no-spe i siedze w aucie czekając na męża bo poszedł robić zakupy sam, żebym mogła odpoczac ;)

P.s. właśnie wrócił. Prosilam go o rożka, przyniósł 3 :p i jak ja mam nie być gruba? :D

easymum, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

Sigma lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Tez odebralam wyniki i mam liczne bakterie w moczu? Miala ktoras? I co z tym rorobic?

Jeśli masz leukocyty 1-3 tak jak ja to jedz tylko żurawinkę, tak mi zaleciła moja ginekolog

Paulinek lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mamuski moja Zuzia to dziś mało aktywna jest, ale coś tak kopie, wrócił mi kryzys 2 miesiąca, 3 dzień i jestem tak zmęczona że zasypiam na stojąco. A i do tego pojawił się ból z lewej strony brzucha, nie wiem czy z przemęczenia, bo ostatnio to ja na najwyższych obrotach jestem, chyba muszę zwolnić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczne bakterie zwykle oznaczają stan zapalny (jeśli próbka była pobrana prawidłowo), więc absolutnie nie można tego zbagatelizować w ciąży. Żurawina nie zaszkodzi, ale lekarz musi obejrzeć wynik, prawdopodobnie zleci posiew i dobierze leczenie na jego podstawie. To nic strasznego, pewnie jakaś mała infekcja, którą się często łapie, ale nie można sobie tu nawzajem ordynować leczenia :P
    Szczególnie, że 1-3 leukocyty to prawidłowy wynik, a liczne bakterie nie.

Mniam, mam melona! :P

Paulinek lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/15el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i5037200492.html

my myślimy o takim łóżeczku :)

agatka196 lubi tę wiadomość

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ