WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec bento jestes w normie nie martw sie norma jest do 160 tak mam na wynikach podane

bento lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A u ciebie będzie pierwsza wnuczka dla dziadkow? Oni tez moga rozpieszczac, moja siora do dzisiaj toczy bój z mama o swojego 8latka :D

Moi rodzice mają już dwie wnuczki i jednego wnuczka no i teraz będzie drugi wnuczek (mój tata się bardzo cieszy), a u teścia to pierwszy wnuczek:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Moi rodzice mają już dwie wnuczki i jednego wnuczka no i teraz będzie drugi wnuczek (mój tata się bardzo cieszy), a u teścia to pierwszy wnuczek:)

To masz łatwiej haha od męża str to pierwsza wnuczka tesc juz doczekac sie nie mogl i w grudniu pytał jego rodzice czyli pradziadkowie tez beda mieli prawnuczke pierwsza a moi rodzice wnuka jedynie

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ani moi ani męża jeszcze nie mają żadnych wnucząt, więc będzie pierwszy wnuk/wnuczka z obu stron :P

Jastin13 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to będzie szaleństwo hehe. Mój teść też się już nie może doczekać. Chociaż pomimo, że moi rodzice mają już troje wnucząt, to też dreptają wyczekując sierpnia i dotykają co chwilę brzuszka.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:59

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla moich rodziców 3 wnuczka, dla teściów pierwsza i to jedyna możliwa (bo mąż nie ma rodzeństwa). Teściowa już dostała amoku, myślę, że ciuszków ma więcej niż ja. Już planuje piaskownice, basenik i sama nie wiem co jeszcze :D

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam z wspaniałego urlopu w Nicei!Zwiedziliśmy przy okazji Cannes i Monaco, kupiliśmy już małemu pare pamiątek z wyjazdu (2 body, śliniaczek,bluzeczke i obraz do jego pokoiku) żeby wiedział, że z mamusią w brzuszku zwiedzał hih ;)
    Było super!Cieplutko, słonecznie, na letniaka już chodziliśmy ubrani i choć wcale nie mieliśmy w planach się opalać to i tak zwiedzając się sporo opaliliśmy, można powiedzieć nawet spiekliśmy ;) Zrobiliśmy ok.600 zdjęć, więc będzie na pamiątkę, zdjęcia z brzusiem :) Wszystkim Wam polecam takie wyjazdy jeszcze przed porodem :)

SweetCherry przepiękny wózek kupiłaś!!Bardzo podobają mi się takie nowoczesne wózeczki.I jaki jest podobny do expandera mondo ecco, jak spojrzałam na Twoje zdjęcia to byłam pewna, że to expander!Dopiero później doczytałam ;) Już masz prawie całą wyprawkę gotową i to prawie na raz kupioną, zazdroszczę takiego zdecydowania :)
    alutka wrote:
    http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-Bounce-%27n%27-Sleep-Daybed/407286,default,pd.html
    Alutka a kupujecie wózek też stokka?bo mi się kiedyś bardzo podobały ich wózki, ale teraz jakoś mi chyba przeszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:43

skabarka, chabasse, karolcia87, Sigma, easymum lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Moja teściowa znowu przynosi do domu ciuszki fakt z metkami ale niektóre chyba z epoki kamienia łupanego i w ogromnych rozmiarach - 5lat? Głupio mi jej powiedzieć by mi nie znosiła do domu tego bo ja nigdy małej tego nie założę. Na razie wymyśliłam ze nie mam miejsca w szawkach a jeszcze dostane 5 reklamówek ciuszków z Anglii. Mam nadzieje ze przystopuje.
    Też jestem pewna, że duuużej części nie użyje. Niektóre rzeczy są bardzo ładne, ale np. niewygodne do ubierania, z zapięciami na pleckach, bez rozpinania w kroku. A niektóre po prostu nie pasują mi stylem (np. wszelkie z myszka miki, czy innym disneyowymi potworkami). Ale ja się już przyzwyczaiłam - teściowa ma zupełnie inny gust niż ja, regularnie dostaję od niej ciuchy których nigdy nie założę. Leżą w szafie i z czasem oddaje "dla biednych". Ale się nie da przetłumaczyć, parę razy próbowaliśmy z mężem, dawaliśmy alternatywy co zamiast - niestety nie dociera. Trudno. Szkoda tylko, że wydaje kupę kasy, z której ja potrafiłabym zrobić dużo lepszy użytek.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dobre. Ja dziecięce widziałam dopiero dwa komplety (ładne, choć średnio praktyczne), o reszcie tylko słyszałam.

Za to ciuchy które kupiła dla mnie... często nie wiem nawet jak to się nosi. A już na pewno nie założyłabym tego bo zupełnie nie przystaje do mojego stylu (np. ciuchy z cekinami, złoceniami) albo rozmiaru (obcisła tunika podkreślająca każdą fałdkę, bluzka bez pleców).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - śliczna Olenka :) bawi sie pępowina, prawda? :D

Co do pozwalania dziecku - jesli cos jest dla dziecka bezpieczne, dobre i nie koliduje z moimi planami albo granicami innych osób, to czemu mam nie pozwalać? Zabranianie dla sztuki mi sie nie podoba ;)

Jak chodzi o bujak czy kolyske - tez zamierzam używać gondoli jako mobilnego lezaka na dzień. Jeśli sie nie sprawdzi, to kupiły cos innego :) ale na pewno bede chciała usypiac w chuście, nawet po domu - bo pozycja fizjologicznej żabki, jaka uzyskuje sie w dobrze zawiazanej chuście jest najbezpieczniejsza dla kregoslupa. No i uważam, ze bliskość jest fundamentem i zamierzam nosić, tulic i jak najbardziej do tego przyzwyxzajac, bo do kogo ma sie dziecko przyzwyczajac, jak nie do rodziców? ;)

Sorki za błędy, pisze z komory. Tez mialam właśnie jakieś twardnienie macicy, więc wzielam no-spe i siedze w aucie czekając na męża bo poszedł robić zakupy sam, żebym mogła odpoczac ;)

P.s. właśnie wrócił. Prosilam go o rożka, przyniósł 3 :p i jak ja mam nie być gruba? :D

easymum, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

Sigma lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Tez odebralam wyniki i mam liczne bakterie w moczu? Miala ktoras? I co z tym rorobic?

Jeśli masz leukocyty 1-3 tak jak ja to jedz tylko żurawinkę, tak mi zaleciła moja ginekolog

Paulinek lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mamuski moja Zuzia to dziś mało aktywna jest, ale coś tak kopie, wrócił mi kryzys 2 miesiąca, 3 dzień i jestem tak zmęczona że zasypiam na stojąco. A i do tego pojawił się ból z lewej strony brzucha, nie wiem czy z przemęczenia, bo ostatnio to ja na najwyższych obrotach jestem, chyba muszę zwolnić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczne bakterie zwykle oznaczają stan zapalny (jeśli próbka była pobrana prawidłowo), więc absolutnie nie można tego zbagatelizować w ciąży. Żurawina nie zaszkodzi, ale lekarz musi obejrzeć wynik, prawdopodobnie zleci posiew i dobierze leczenie na jego podstawie. To nic strasznego, pewnie jakaś mała infekcja, którą się często łapie, ale nie można sobie tu nawzajem ordynować leczenia :P
    Szczególnie, że 1-3 leukocyty to prawidłowy wynik, a liczne bakterie nie.

Mniam, mam melona! :P

Paulinek lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/15el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i5037200492.html

my myślimy o takim łóżeczku :)

agatka196 lubi tę wiadomość

‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ