WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Wiecxor spedzilismy na dzialce i zrobilismy kielbaske z ogniska mniammm.
    Zarax musze malego go pkola zaprowadzic i oare godzin dla siebie bede miala.

U mnie na mala aktywnosc dziala lezenie na lewym boku.

Sigma slyszalam ze jest cos takiego jak rozchodzenie sie spojenia lonowego , ponoc bolesne. Mnie to nie dotknelo ale znajome tak.

Dzuls niezly maraton masz.

U mnie dla tesciow to pierwsza wnuczka, maja juz dwoch wnukow. Dla moich tez pierwsza wnuczka. Moi rodzice sie bardzo ciesza, a tescie zachowuja jakbym w ciaxy nie byla. Wczoraj ani jedno pytanie nie padlo jak sie chociazby czuje, a brzuch jux mi widac porzadnie mam 95cm! I jak tesciowa sie zarzekala ze chlopak bedzie to moze ona nie chce wnucxki,sama nie wiem,ale to taka zimna kobieta.
    Ona twierdzi Ze jej w ciazy nikt nie pomagal wiec chyba mi tez nie musi, cale szczescie ze na razie sobie radzimy, nie chce sie klocic bo nie wiem jak bedzie za miesiac czy dwa i moze bede tej pomocy potrzebowala niestety. A mieszkam 100km od mojen rodziny wiec jestem na tesciow w razie czego skazana.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja mam tak od czasu do czasu jak dziewczyny pisza bardziej czuc kłucie niż ból, przy chodzeniu najgorzej prawa strona a dzisiaj sie nie wyspalam to juz całkiem od góry czyli pachwin do wewn str ud promieniuje.
    Ja tez w wannie nogi gole ale szybko sie męczę , postanowilam wziac pianke do golenia męża i golic na stojaka w ciagu dnia :)

Gdzie sie nam podziala Misi@ ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:01

• adzia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ból spojenia łonowego złapał tydzień temu. Pisałam o tym. Byłam u lekarza i pytałam o to. Kazał w moim przypadku ograniczyć jazdę autem jako kierowca. Bo teraz jak kojarzę to było przyczyną tego bólu u mnie. Bo wtedy jak mnie złapał ten ból, jechałam po mojego M do pracy. A to jest 1 godz w jedną stronę. Od tego czasu już się nie wybieram w takie trasy, no chyba jako pasażer.

A i witam Was w ten deszczowy dzień. ☺Oraz życzę udanych wizyt dzisiaj. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:12

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doskwiera bol plecow najbardziej jak przez kilka godz nie mam mozliwoscvi sie polozyc.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny :p no i zapomnialam całej teczki z wynikami, karta ciąży itd. Także weszlam tylko umówić sie na inny termin i tyle :p dam Wam znać w poniedziałek co z tym spojeniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ech dziewczyny :p no i zapomnialam całej teczki z wynikami, karta ciąży itd. Także weszlam tylko umówić sie na inny termin i tyle :p dam Wam znać w poniedziałek co z tym spojeniem ;)
    Odeslali cie z kwitkiem? Ojjj zapominalska :D
    A trzeba miec zawsze przy sobie te papierki. I kto to mowi :D Moje leżą w szafce hehe

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wczorajszej wizycie zadowolona bardzo :) dzidzia ma się dobrze waży 300 g :D pomiary wszystkie w porządku szyjka też i z łożyskiem żadnych problemów jest tam gdzie być powinno :) nie potwierdził płci ale w poniedziałek mam połówkowe także tam wszystkiego szczegółowo się dowiem :)

miłego dnia mamuśki :)

Paulinek, la_lenka, easymum, skabarka, Gusiak, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie było sensu sie wizytowac jak nie miałam ani wyniku usg, ani karty :p teraz juz bede pamiętać ;))

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

hehe Sigma to tzw. zaćmienie ciążowe :D

Sigma, skabarka, diatomka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dzisiaj, że kierowca odjechał zanim zdążyłam wyjechać wózkiem z autobusu. No i ja zostałam na przystanku, a mała w autobusie. Niby to tylko sen, ale obudziłam się cała spłakana... Brrr, nawet nie chce myśleć o realnej sytuacji tego typu!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szybciej się męczę w ciąży. Co do boli nóg i w pachwinach nic mnie póki co nie boli. Brzuch mi widać jak stoję czy chodzę jak siedzę bądź leżę to gdzieś to się chowa nie jest taki sam. Ja w przyszłym tygodniu idę na badania jakoś pod koniec :-). Dopiero co wstałam ale wstaje zaraz bo głodna jestem i śniadanie trzeba sobie zjeść :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-) pogpogoda do kitu u nas :-/ a w nocy lało wiało ich burza była spać przez ta nie mogłam.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Moja koleżanka mówi, że w ciąży ma się mózg Haribo :)

Sigma, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

Sigma, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie noszę ze sobą w kalendarzu, tylko idąc na usg przełożyłam do teczki medycznej no i zapomnialam wyjąć :D no niestety, IQ -15 ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta ciążowa wszędzie (a właściwie cała teczuszka z wynikami, potwierdzeniem grupy krwi), ICE w komórce (ale to od zawsze, nie, ze ciążowo).

U mnie też leje, a ja muszę do Warszawy do endokrynologa :( Ech, nie lubię z parasolem ganiać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jakaś dziwna jestem, nigdy nie nosiłam karty ciąży ze sobą w torebce ani teraz ani w poprzedniej ciąży :D.
    Ale może czas zacząć :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie nosze ze sobą bo gdybym miala w torebce to wygladala by jak tysiąc nieszczęść, moge dzisiaj ogarnac syf w torebce a jutro znowu bedzie to samo, na sama mysl jak ta karta by wyglądała to az wstyd :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym mam dzisiaj pracowity dzień, muszę upiec biszkopty dla starszaka na urodziny :), jutro udekorować tort i coś jeszcze upichcić, w piątek goście.
    Dzisiaj też jedziemy na echo serca...
    W międzyczasie leżakowanie ;)

Też mnie uspokoiłyście z tym spojeniem. Nie pamiętam, żebym kiedyś tam czuła kłucie/ból - co to znaczy parę lat wstecz :D człowiek już zapomina takie 'drobiazgi'.
    Ale tak czuję, że to pewnie dlatego, że wszystko się rozciąga, rozrasta itd.

Wszystkim wizytującym dziś powodzenia! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ