X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Wiecxor spedzilismy na dzialce i zrobilismy kielbaske z ogniska mniammm.
    Zarax musze malego go pkola zaprowadzic i oare godzin dla siebie bede miala.

U mnie na mala aktywnosc dziala lezenie na lewym boku.

Sigma slyszalam ze jest cos takiego jak rozchodzenie sie spojenia lonowego , ponoc bolesne. Mnie to nie dotknelo ale znajome tak.

Dzuls niezly maraton masz.

U mnie dla tesciow to pierwsza wnuczka, maja juz dwoch wnukow. Dla moich tez pierwsza wnuczka. Moi rodzice sie bardzo ciesza, a tescie zachowuja jakbym w ciaxy nie byla. Wczoraj ani jedno pytanie nie padlo jak sie chociazby czuje, a brzuch jux mi widac porzadnie mam 95cm! I jak tesciowa sie zarzekala ze chlopak bedzie to moze ona nie chce wnucxki,sama nie wiem,ale to taka zimna kobieta.
    Ona twierdzi Ze jej w ciazy nikt nie pomagal wiec chyba mi tez nie musi, cale szczescie ze na razie sobie radzimy, nie chce sie klocic bo nie wiem jak bedzie za miesiac czy dwa i moze bede tej pomocy potrzebowala niestety. A mieszkam 100km od mojen rodziny wiec jestem na tesciow w razie czego skazana.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja mam tak od czasu do czasu jak dziewczyny pisza bardziej czuc kłucie niż ból, przy chodzeniu najgorzej prawa strona a dzisiaj sie nie wyspalam to juz całkiem od góry czyli pachwin do wewn str ud promieniuje.
    Ja tez w wannie nogi gole ale szybko sie męczę , postanowilam wziac pianke do golenia męża i golic na stojaka w ciagu dnia :)

Gdzie sie nam podziala Misi@ ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:01

• adzia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ból spojenia łonowego złapał tydzień temu. Pisałam o tym. Byłam u lekarza i pytałam o to. Kazał w moim przypadku ograniczyć jazdę autem jako kierowca. Bo teraz jak kojarzę to było przyczyną tego bólu u mnie. Bo wtedy jak mnie złapał ten ból, jechałam po mojego M do pracy. A to jest 1 godz w jedną stronę. Od tego czasu już się nie wybieram w takie trasy, no chyba jako pasażer.

A i witam Was w ten deszczowy dzień. ☺Oraz życzę udanych wizyt dzisiaj. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:12

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doskwiera bol plecow najbardziej jak przez kilka godz nie mam mozliwoscvi sie polozyc.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny :p no i zapomnialam całej teczki z wynikami, karta ciąży itd. Także weszlam tylko umówić sie na inny termin i tyle :p dam Wam znać w poniedziałek co z tym spojeniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ech dziewczyny :p no i zapomnialam całej teczki z wynikami, karta ciąży itd. Także weszlam tylko umówić sie na inny termin i tyle :p dam Wam znać w poniedziałek co z tym spojeniem ;)
    Odeslali cie z kwitkiem? Ojjj zapominalska :D
    A trzeba miec zawsze przy sobie te papierki. I kto to mowi :D Moje leżą w szafce hehe

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wczorajszej wizycie zadowolona bardzo :) dzidzia ma się dobrze waży 300 g :D pomiary wszystkie w porządku szyjka też i z łożyskiem żadnych problemów jest tam gdzie być powinno :) nie potwierdził płci ale w poniedziałek mam połówkowe także tam wszystkiego szczegółowo się dowiem :)

miłego dnia mamuśki :)

nick nieaktualny, la_lenka, easymum, nick nieaktualny, Gusiak, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie było sensu sie wizytowac jak nie miałam ani wyniku usg, ani karty :p teraz juz bede pamiętać ;))

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

hehe Sigma to tzw. zaćmienie ciążowe :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, diatomka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dzisiaj, że kierowca odjechał zanim zdążyłam wyjechać wózkiem z autobusu. No i ja zostałam na przystanku, a mała w autobusie. Niby to tylko sen, ale obudziłam się cała spłakana... Brrr, nawet nie chce myśleć o realnej sytuacji tego typu!

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szybciej się męczę w ciąży. Co do boli nóg i w pachwinach nic mnie póki co nie boli. Brzuch mi widać jak stoję czy chodzę jak siedzę bądź leżę to gdzieś to się chowa nie jest taki sam. Ja w przyszłym tygodniu idę na badania jakoś pod koniec :-). Dopiero co wstałam ale wstaje zaraz bo głodna jestem i śniadanie trzeba sobie zjeść :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze :-) pogpogoda do kitu u nas :-/ a w nocy lało wiało ich burza była spać przez ta nie mogłam.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:

Moja koleżanka mówi, że w ciąży ma się mózg Haribo :)

nick nieaktualny, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

nick nieaktualny, easymum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie noszę ze sobą w kalendarzu, tylko idąc na usg przełożyłam do teczki medycznej no i zapomnialam wyjąć :D no niestety, IQ -15 ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta ciążowa wszędzie (a właściwie cała teczuszka z wynikami, potwierdzeniem grupy krwi), ICE w komórce (ale to od zawsze, nie, ze ciążowo).

U mnie też leje, a ja muszę do Warszawy do endokrynologa :( Ech, nie lubię z parasolem ganiać.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jakaś dziwna jestem, nigdy nie nosiłam karty ciąży ze sobą w torebce ani teraz ani w poprzedniej ciąży :D.
    Ale może czas zacząć :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie nosze ze sobą bo gdybym miala w torebce to wygladala by jak tysiąc nieszczęść, moge dzisiaj ogarnac syf w torebce a jutro znowu bedzie to samo, na sama mysl jak ta karta by wyglądała to az wstyd :D

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym mam dzisiaj pracowity dzień, muszę upiec biszkopty dla starszaka na urodziny :), jutro udekorować tort i coś jeszcze upichcić, w piątek goście.
    Dzisiaj też jedziemy na echo serca...
    W międzyczasie leżakowanie ;)

Też mnie uspokoiłyście z tym spojeniem. Nie pamiętam, żebym kiedyś tam czuła kłucie/ból - co to znaczy parę lat wstecz :D człowiek już zapomina takie 'drobiazgi'.
    Ale tak czuję, że to pewnie dlatego, że wszystko się rozciąga, rozrasta itd.

Wszystkim wizytującym dziś powodzenia! :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

.ona. lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ