WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:13

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka śliczne pokoiki:) Aż zachciało mi się zrobić młodemu osobno, no ale się wstrzymam:) Będzie spał na razie w sypialni. Muszę w ogóle przemalować naszą sypialnię i zmienić podłogę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka pokoik sliczny :) My nie mamy miejsca zeby zrobic takie cudo dla naszego malenstwa ale i tak cala sypialnia jest remontowana to jak bedzie skonczona razem z mebelkami i wystrojem dzidzi to wtedy Wam pokaze:)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba szczęście do Ikea, bo mam od nich meble mające kilkanaście, a może i kilkadziesiąt lat i nadal są w rewelacyjnym stanie. Może to nie są meble które się przekazuje prawnukom ale w normalnym używaniu na nic nie narzekam. Jak będę robić kuchnie to wyłącznie w Ikea - teraz mam niby super na zamówienie (spadkową z mieszkaniem, nie mojego wyboru), z czysto drewnianymi drzwiczkami i to jest porażka. Tesciowie zrobili W Ikea i mają kuchnie jak marzenie, za ułamek ceny naszej.
    Dodatkowo jak coś jest nie tak, to Ikea naprawi lub wymieni bez problemu, a gdzie indziej trzeba najpierw udowodnić, że się nie jest wielbłądem. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

ale u mnie paskudna pogoda... od rana leje deszcz, beznadzieja.... nigdzie się nawet nie chce ruszać w taka pogodę...
    A taki mialam plan żeby się wybrać ja targ i kupić sobie rabarbar na kompot (wczoraj widzialam jak facet niósł ja mieście i stwierdziłam, ze takiego kompociku bym się na piła ;p) ale w taka ulewa niestety musze się obejść smakiem =)

Alutka sliczny macie już ten pokoik... achhhh... mogłabym tam siedzieć całe dnie w tym fotelu i patrzeć na ten pokój =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka a to drzewko to szablon do malowania czy naklejka?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :-)

Pogoda u nasz dzisiaj okropna rano deszcz teraz ciemne chmury...

"alutka" piękny pokoik :-D bardzo mi się podoba, mi się bardzo tak marzy bujak w dziecięcym pokoju no ale zobaczymy co z tego będzie ;-)

My dostaliśmy łóżeczko zwykłe klasyczne za darmo :-) i mój mąż zaczyna je szlifować powoli a później malowanko :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jeśli któraś ma ;-), my wizytujemy już jutro :-) bardzo się cieszę ale i trochę stresuję :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

8pdp47e.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy dziewczyny będziecie miały niemowlę w sypialni czy w osobnym pokoju będzie spało? Bo ja niby pokoik robie dla małej ale ale i tak myślę że dobry rok czasu będzie z nami w pokoju.

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku będzie u nas w sypialni. myślę, że tak do 6 mc życia. Potem w zależności czy się przeprowadzimy ( wówczas urządzimy jej własny pokój lub wspólny z Izą, bo młoda marzy o pokoju z siostrą) lub przeniesiemy się do salonu, a z sypialni zrobimy pokój dla dziecka - jeżeli zostaniemy na starym mieszkaniu.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy od początku zeby maluch był w swoim pokoju... jest to Nasze pierwsze dziecko, wiec jak wyjdzie w praktyce trudno powiedzieć =)

a z innej beczki... czuje, ze robi mi się na ustach jakieś zimno albo zajad... jeszcze sama nie wiem co to, ale juz czuje ze mnie boli... czym się ratować?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    U mnie, moi rodzice, będą mieli pierwsze wnuczątko i to jeszcze dziewczynkę, więc radość mojej mamy ogromna. Mama od R też bardzo się cieszy, ona urodziła w 9 miesiącu martwą dziewczynkę, a potem się trafił jej mój R. Jest też w 7 niebie że pierwsze wnuczątko i że będzie dziewczynka. I i moja babcia się strasznie cieszy że będzie po raz pierwszy prababcią i że tego dożyła.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Dziewczyny, nie jestem pewna, czy z moim spojeniem łonowym wszystko gra :P
    Kiedy staję na jednej nodze i podnoszę drugą do góry, uginając w kolanie i przywodząc do środka (taki ruch jak np. przy zdejmowaniu spodni stojąc), czuję dość silny ból w spojeniu łonowym. Czy Wy też tak macie?
    Jutro mam wizytę u lekarza, zapytam o to.

Też mam tak, ostatnio boli mnie przy siedzeniu długim, taki nagły ból, to wiem że muszę iść troszę poleżeć albo pochodzić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tylko nie podoba, że coraz więcej ikeowych mebli jest z płyty komórkowej - nie mam zaufania do jej trwałości i niepodatności na uszkodzenia.

Ale i tak - bardzo ciężko jest trafić na rzetelnego indywidualnego fachowca. Ja jednak wole masowke za któraś ktoś weźmie odpowiedzialność w razie czego i która będzie tańsza.
    Teraz muszę zamówić szafę i już się boję co z tego wyjdzie i jakie przejścia z tym będę miała. Przyznaję, mam złe doświadczenia. :P Z takich drobiazgów - szafkę do zamontowania kółek (co powtarzalam 1000 razy, a nawet pan narysował te kółka) zrobiono z takim maskujacym cokołem. Inną z konkretnym wzięciem zrobiono w odbiciu lustrzanym. Potem oczywiście poprawki albo od nowa - czas produkcji dwa razy dłuższy, sama radość ;)

Niestety, teraz gotowca nie da rady bo potrzebuje 80cm głębokości.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Ech dziewczyny :p no i zapomnialam całej teczki z wynikami, karta ciąży itd. Także weszlam tylko umówić sie na inny termin i tyle :p dam Wam znać w poniedziałek co z tym spojeniem ;)

Trzeba mieć ze sobą cała dokumentację. O tym też mówiła nam położna w szkole rodzenia, mówiła że nikomu żle nie życzy ale w zeszłym roku w szkole rodzenia miała kobietkę która też taka zapominalska była, i los jej się odpatyczkował. Zaczęła rodzić w 27 tygodniu, podczas zakupów, też bez dokumentów była! Ponoć masa problemów była w kartece i potem w szpitalu. Dziewczyny zacznijcie nosić te dokumenty, to nie są jaja! To są ważne bardzo ważne rzeczy. Dowodu nie zpominacie to tego też nie zapominajcie.

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:14

sRUqp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Bento ze sobą noszę jedynie kartę ciąży i ostatnia morfologie... i myślę, ze chyba to wystarczy?
    calei teczki w zyciu bym nie zamieściła do torebki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    My planujemy od początku zeby maluch był w swoim pokoju... jest to Nasze pierwsze dziecko, wiec jak wyjdzie w praktyce trudno powiedzieć =)

a z innej beczki... czuje, ze robi mi się na ustach jakieś zimno albo zajad... jeszcze sama nie wiem co to, ale juz czuje ze mnie boli... czym się ratować?

To jest super rozwiazanie, przetestowalam na pierwszym dziecku, dlastego tez bym cvhciala zeby drugie od razu samo bylo w pokoju ale brak jednego pokoju niestety i bedzie z nami. Minus byl taki ze czasem i 20 razy w nocy wdtawalam do drugoego pokoju ale dziecko bylo bezproblemoee potem z zadypianiem itd

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:44

8pdp47e.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ