X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten nie noszę karty ciązy, a może czas zacząć nosić ICE mam zaznaczonego męża

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyyy :)

Wrzucam obiecane zdjęcia :)

W 3city dziś w miare ok , ciepło, sloneczko dzielnie walczy z chmurami - generalnie jest ok :)
    dd01oi.jpg
    206c3ev.jpg
    aotjs9.jpg
    14sp351.jpg
    28vdqg8.jpg
    10x5x5f.jpg
    fnzejp.jpg
    2dqt2yq.jpg

Dżuls, nick nieaktualny, Nancy87, Lilla My, nick nieaktualny, easymum, karolcia87, diatomka, kiti, nick nieaktualny, przyszła mama, nick nieaktualny, SweetCherryPie, 4me, bento, chabasse, nick nieaktualny, Czarna_88, Gusiak, agatka196, snoopy_etka, Wonderland, Lady Savage, MadziaRatMed, adzia, Anitka201, kasig, Carolline, justysss lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie <3

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - bardzo ładny pokoik :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kartę ciąży i aktualne wyniki mam zawsze przy sobie, w teczuszce, którą dostałam na pierwszej wizycie u mojego gina. ICE też w komórce od zawsze :)

U mnie po wczorajszym doczytywaniu w necie nt łożyska oczywiście zaraz "piękny" sen : śniło mi się, że podczas wizyty w toalecie wypchnęłam łożysko, a dziecko zostało i na szczęście miało się dobrze, zaczęłam się we śnie zastanawiać jak to łożysko włożyć z powrotem ... no i na szczęście się obudziłam. Brrr...

Czy 0 stopień dojrzałości łożyska na tym etapie jest ok?, czy nie powinno być 0/1? Tak mam wpisane w opisie w usg, a żadna z Was o tym nie pisała.

Miłego dnia wszystkim!

Ps. Dżuls ja podobny maraton zaczynam jutro i kończę w przyszłym tygodniu: endokrynolog, hematolog, reumatolog, echo serca, chirurg naczyniowy i znowu hematolog ... Po wszystkim pójdę się zrelaksować do fryzjera ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny pokoik! Marzy mi się taki bujany fotel :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Śliczny pokoik! Marzy mi się taki bujany fotel :)

Dziekuję dziewczyny. No stwierdzilismy, że ubierać na rózowo nie planujemy, to niech ma chociaż dziewczęcy pokoik :P :P hi hi hi chociaż róż zaczyna mnie niepokojąco wciągać jeżeli chodzi o rzeczy młodej :P

A fotelik jak i kołyska mają....jakieś 30 lat :P kołyska zrobiona dla mnie jak byłam niemowlęciem i kupiony wtedy fotel ( w oryginale kołyska miała kolor dębu, a fotel ciemnego brązu) . Jak byłam w ciąży z synkiem to siedzielismy wieczorami z mężem i drapaliśmy, malowaliśmy, uzupełnialismy ewentualne braki ( np nie było 1 szczebelka) mąż dorobił pałąk na baldachim etc i wyszły ot takie mebelki :P

diatomka, easymum lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam w torbie zawsze karte ciazy.

Alutka przepiekny pokoik! Zakochalam sie.

My troche kicha, bo mamy trzy pokoje z czego jeden to nasza sypialnia, duzy wypoczynkowy i synek ma swoj. I teraz na zmiane albo mala z nami albo musimy sie do duzego wyprowadzic spac.... Czego nie chce , a dwa ze nie chce tez zeby dziecko w pokoju z nami bylo hasha. Tak zle i tak nie dobrze, do lipca mamy czas na decyzje bo malowanie bedzie i trzeba wuedziec jak to pogodzic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos moje malenstwo dzis apatyczne. Rano tylko troszke i cisza.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka może to przez pogodę ;) u mnie też maluszek bardzo cichy jest a zawsze przy śniadaniu dawał o sobie znać

diatomka lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka fajny pokoj, widze ze ikea rzadzi ;). Ale i tak jestem pod wrazeniem, ze juz macie naszykowany pokoj ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokopałam się do zdjęć pokoju młodego - są z grudnia stąd choinka w pokoju młodego :P :P
    2iix4x4.jpg
    24c6ve1.jpg
    28cinfk.jpg
    2ljnrx3.jpg
    dmus90.jpg
    14vn1up.jpg

Dżuls, bento, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gusiak, agatka196, easymum, Czarna_88, kasig lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka sliczny pokoik. Taki słodko dziewczęcy, ale z wyczuciem.

Co do kołyski to mam taką samą u teściowej ale za chiny nie chcę jej brać. Przy izie po 3 tyg zamieniłam ją na zwykłe łóżeczko. A to dlatego, że byłam po cc i cięcie mnie strasznie bolało gdy się nachylałam żeby położyć lub wyjąć młodą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Alutka fajny pokoj, widze ze ikea rzadzi ;). Ale i tak jestem pod wrazeniem, ze juz macie naszykowany pokoj ;)

Jak już pisałam IKEę KOCHAM milością bezgraniczną :) z resztą uwielbiam cały klimat wnętrz " skandynawskich"...a poza tym ja notorycznie ( ku przerażeniu męża) coś zmieniam a ceny w Ikea tak nie bolą :P

.ona. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Jak już pisałam IKEę KOCHAM milością bezgraniczną :) z resztą uwielbiam cały klimat wnętrz " skandynawskich"...a poza tym ja notorycznie ( ku przerażeniu męża) coś zmieniam a ceny w Ikea tak nie bolą :P

Rozumiem, bo ikea to tez nasz ulubiony sklep i ciesze sie, ze mamy ja pod nosem ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

bento lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ