WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten nie noszę karty ciązy, a może czas zacząć nosić ICE mam zaznaczonego męża

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyyy :)

Wrzucam obiecane zdjęcia :)

W 3city dziś w miare ok , ciepło, sloneczko dzielnie walczy z chmurami - generalnie jest ok :)
    dd01oi.jpg
    206c3ev.jpg
    aotjs9.jpg
    14sp351.jpg
    28vdqg8.jpg
    10x5x5f.jpg
    fnzejp.jpg
    2dqt2yq.jpg

Dżuls, Misi@, Nancy87, Lilla My, skabarka, easymum, karolcia87, diatomka, kiti, Sigma, przyszła mama, Paulinek, SweetCherryPie, 4me, bento, chabasse, wiaraczynicuda, Czarna_88, Gusiak, agatka196, snoopy_etka, Wonderland, Lady Savage, MadziaRatMed, adzia, Anitka201, kasig, Carolline, justysss lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie <3

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka - bardzo ładny pokoik :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kartę ciąży i aktualne wyniki mam zawsze przy sobie, w teczuszce, którą dostałam na pierwszej wizycie u mojego gina. ICE też w komórce od zawsze :)

U mnie po wczorajszym doczytywaniu w necie nt łożyska oczywiście zaraz "piękny" sen : śniło mi się, że podczas wizyty w toalecie wypchnęłam łożysko, a dziecko zostało i na szczęście miało się dobrze, zaczęłam się we śnie zastanawiać jak to łożysko włożyć z powrotem ... no i na szczęście się obudziłam. Brrr...

Czy 0 stopień dojrzałości łożyska na tym etapie jest ok?, czy nie powinno być 0/1? Tak mam wpisane w opisie w usg, a żadna z Was o tym nie pisała.

Miłego dnia wszystkim!

Ps. Dżuls ja podobny maraton zaczynam jutro i kończę w przyszłym tygodniu: endokrynolog, hematolog, reumatolog, echo serca, chirurg naczyniowy i znowu hematolog ... Po wszystkim pójdę się zrelaksować do fryzjera ;)

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny pokoik! Marzy mi się taki bujany fotel :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Śliczny pokoik! Marzy mi się taki bujany fotel :)

Dziekuję dziewczyny. No stwierdzilismy, że ubierać na rózowo nie planujemy, to niech ma chociaż dziewczęcy pokoik :P :P hi hi hi chociaż róż zaczyna mnie niepokojąco wciągać jeżeli chodzi o rzeczy młodej :P

A fotelik jak i kołyska mają....jakieś 30 lat :P kołyska zrobiona dla mnie jak byłam niemowlęciem i kupiony wtedy fotel ( w oryginale kołyska miała kolor dębu, a fotel ciemnego brązu) . Jak byłam w ciąży z synkiem to siedzielismy wieczorami z mężem i drapaliśmy, malowaliśmy, uzupełnialismy ewentualne braki ( np nie było 1 szczebelka) mąż dorobił pałąk na baldachim etc i wyszły ot takie mebelki :P

diatomka, easymum lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam w torbie zawsze karte ciazy.

Alutka przepiekny pokoik! Zakochalam sie.

My troche kicha, bo mamy trzy pokoje z czego jeden to nasza sypialnia, duzy wypoczynkowy i synek ma swoj. I teraz na zmiane albo mala z nami albo musimy sie do duzego wyprowadzic spac.... Czego nie chce , a dwa ze nie chce tez zeby dziecko w pokoju z nami bylo hasha. Tak zle i tak nie dobrze, do lipca mamy czas na decyzje bo malowanie bedzie i trzeba wuedziec jak to pogodzic.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos moje malenstwo dzis apatyczne. Rano tylko troszke i cisza.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka może to przez pogodę ;) u mnie też maluszek bardzo cichy jest a zawsze przy śniadaniu dawał o sobie znać

diatomka lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka fajny pokoj, widze ze ikea rzadzi ;). Ale i tak jestem pod wrazeniem, ze juz macie naszykowany pokoj ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokopałam się do zdjęć pokoju młodego - są z grudnia stąd choinka w pokoju młodego :P :P
    2iix4x4.jpg
    24c6ve1.jpg
    28cinfk.jpg
    2ljnrx3.jpg
    dmus90.jpg
    14vn1up.jpg

Dżuls, bento, skabarka, Paulinek, Gusiak, agatka196, easymum, Czarna_88, kasig lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka sliczny pokoik. Taki słodko dziewczęcy, ale z wyczuciem.

Co do kołyski to mam taką samą u teściowej ale za chiny nie chcę jej brać. Przy izie po 3 tyg zamieniłam ją na zwykłe łóżeczko. A to dlatego, że byłam po cc i cięcie mnie strasznie bolało gdy się nachylałam żeby położyć lub wyjąć młodą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Alutka fajny pokoj, widze ze ikea rzadzi ;). Ale i tak jestem pod wrazeniem, ze juz macie naszykowany pokoj ;)

Jak już pisałam IKEę KOCHAM milością bezgraniczną :) z resztą uwielbiam cały klimat wnętrz " skandynawskich"...a poza tym ja notorycznie ( ku przerażeniu męża) coś zmieniam a ceny w Ikea tak nie bolą :P

.ona. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    Jak już pisałam IKEę KOCHAM milością bezgraniczną :) z resztą uwielbiam cały klimat wnętrz " skandynawskich"...a poza tym ja notorycznie ( ku przerażeniu męża) coś zmieniam a ceny w Ikea tak nie bolą :P

Rozumiem, bo ikea to tez nasz ulubiony sklep i ciesze sie, ze mamy ja pod nosem ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:43

bento lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ