WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Śliczny pokoik! Marzy mi się taki bujany fotel :)

Ja już mam :) zawsze chciałam bujany fotel i karmić na nim takiego małego bąka :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka liczę sie tym, ze w nocy trzeba będzie wstawać ze 20 razy i biec do drugiego pokoju, ale mam nadzieje ze dam radę... i jednak taki układ Nam się utrzyma =)
    Przede wszystkim myślimy o tym, żeby maleństwo od początku nauczyło się zasypiać w swoim pokoju, a nie z Nami w sypialni... i nie ukrywam tez, ze po części chodzi o to, żeby mąż który jednak wcześnie wstaje do pracy tez mógł się wyspać...

diatomka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się dziś naczekam pod gabinetem. Podobno moja wizyta jest umówiona jako "dodatkowa" co oznacza, że wejdę jak będzie chwila między pacjentami. W sumie by mi to nie przeszkadzało, gdyby tylko nie było tak duszno. No i głodna się robię :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pokoiku, nie wyobrazam sobie takiego malenstwa zostawic samego. Syn z nami byl w naszej sypialni do ok. 15 miesiaca i to byl bardzo dobry uklad :). Wszyscy byli zadowoleni. Pozniej bez problemu odnalazl sie w swoim pokoju. Od zawsze spal w swoim lozeczku i spanie w swoim lozku jest dla mnie wazniejsze niz oddzielny pokoj jak na poczatek ;). Tak naprawde kazda z nas - szczegolnie debiutujace w roli mamy przekona sie na wlasnej skorze co jest najlepsze, bo poki co to mozna sobie gdybac, a zycie swoje ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszły poniedziałek muszę wykonać test na obciązenia glukozą, mocz, i morfologia znowu :( tak mi napisała moja ginekolog by 11 maja iść na to wszystko, znowu będą mnie kuli.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluszek bedzie w swoim pokoiku sobie mieszkal :-) ale mamy taki uklad mieszkania ze do naszej sypialni przechodze przez pokoik maluszka a z wlasnego lozka bede dobrze widziala mojego kochanego brzdaca ;-)

Karte ciazy zawsze mam przy sobie w torebce :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:00

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:17

l22nhdge5b933eoh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Ja noszę, ale wychodzę z domu właściwie tylko do lekarza i na badania... w torebce stale mam tylko kartę ciąży. Lekarz i tak wpisuje tam moje wyniki i jakie leki przyjmuję, jest tam też grupa krwi, myślę że to wystarczy.
    Dokladnie- kartę ciąży to rozumiem, ze trzeba nosić. Ale cala teczkę A4 z wynikami morfologii, moczu, zdjęć usg itp itd... Po co?
    Najwazniejsze wyniki sa w karcie ciąży i grupa krwi- to ważne.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka przez te zdjęcia Twojego pokoju ja też chce taki fotel !! podoba mi się stylizacja na biało , pięknie urządzone !

alutka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Witam w deszczowy dzień.

Ja kartę ciąży zawsze noszę ze sobą. Miałam przypadek że na początku kwietnia dostałam takich boli że R z zakupów a dokładnie prosto z Lidia zawiózł mnie do szpitala i wymagań kartę ciąży.

U nas maluszek będzie miała na razie kącik w salonie, a za jakiś czas zrobimy z naszej sypialni jej pokoik. Nawet wczoraj przeszła nam myśl by już tak zrobić ale doszliśmy do wniosku ze jak zacznie tuptac to wtedy zrobimy jej pokoik.

my robimy dokladnie tak samo:) i tez upatrzylam juz lozeczko:)

agatka196 lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:

O 1 w nocy dzidzia miala czkawke. Dobre 15 minut. :) potem chyba zglodniala bo musialam leciec na dol szybko wszamac platki. Dzis rano pukala, przywitala sie z tatusiem i chyba teraz tez spi. Bo cisza.

Też drugą noc z rzędu jem w nocy, ale u mnie to jest o 3.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dokladnie- kartę ciąży to rozumiem, ze trzeba nosić. Ale cala teczkę A4 z wynikami morfologii, moczu, zdjęć usg itp itd... Po co?

Em trzeba mieć wszystko ze sobą, to mówiła mi położna w szkole rodzenia ostatnio. Nie wszystko Ci wpisują do karty ciąży, z resztą zaraz zeskanuje notatki z szkoły rodzenia gdzie pisze o tym.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są notatki z Szkoły rodzenia, jeśli coś teraz Em by się z Tobą i z dzieckiem działo, to musisz mieć ze sobą aktualne badania moczu itd
    2vxm6h2.jpg
    a to jest ksiażeczka wyprawkowa z mojego szpitala gdzie będę rodzić, bo byłam go zwiedzić i widzicie tutaj nie pisze nic o aktualnych badaniach tylko o badaniach, dla mnie jest to jasna inf. że trzeba mieć wszystko ze sobą.
    2pontzo.jpg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Em trzeba mieć wszystko ze sobą, to mówiła mi położna w szkole rodzenia ostatnio. Nie wszystko Ci wpisują do karty ciąży, z resztą zaraz zeskanuje notatki z szkoły rodzenia gdzie pisze o tym.
    Eee tam przesada! Trzeba tez milion innych rzeczy, ktorych nie robimy Np zapinać pasy :P
    Teczka A4 ze sobą to paranoja moim zdaniem- nikt mnie nie przekona :D

kapturnica lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A kto powiedział, ze A4? :P
    Moja teczuszka jest o połowę mniejsza, z przegródkami, bardzo poręczna i kompaktowa. Dużo wygodniej mi mieć to, niż pamiętać o przekładaniu samej karty ciąży w tą i nazad.
    Dodatkowo - grupa krwi choćby wytatuowana na czole - bez oficjalnego druczka nikt tego nie uzna. Czyli wpis do karty można też se schować w buty.
    Ja miałam wypis ze szpitala (tego samego dodam) gdzie była wpisana grupa krwi i nikt nawet nie chciał na to patrzeć, robili badanie po raz kolejny.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:01

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trochę się nie udzielałam, bo od tygodnia jestem na przechowaniu u rodziców, a tu z internetem różnie bywa.
    Śliczny ten pokoik - dziś poinformowałam męża, że muszę mieć bujany fotel i basta! :)
    Co do karty ciąży, to ja od lekarza dostałam taką fajną małą teczuszkę formatu małego zeszytu na recepty, wyniki, itp. wraz z przykazaniem,że każde aktualne badania mam mieć zawsze ze sobą, łącznie z ostatnim usg, bo nigdy nie wiadomo, czy nawet wychodząc do osiedlowego sklepu, nie zdarzy mi się zemdleć z gorąca.
    Także wczoraj nawet specjalnie zaopatrzyłam się w nową torebkę, żeby mi akurat karta, portfel, komórka i butelka wody się zmieściły :D

alutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bardziej myślałam, że od 3 trymestru wystarczy nosić kartę i te wszystkie wyniki badań. Ale Wasze argumenty mnie przekonują i chyba zacznę to robić bo zdrowie dziecka i moje jest ważniejsze.

Alutka cudowny pokoik też zawsze marzyłam o fotelu bujanym w dziecięcym pokoju, ale niestety u mnie nie ma miejsca na takie rzeczy i muszę obejść bez fotela :(. My z dzieckiem będziemy w jednym pokoju.

U nas z obu stron będzie to pierwszy wnuk. Ani z mojej strony, ani ze strony mojego męża rodzice nie mają jeszcze wnuków, ani wnuczek.

alutka lubi tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do grupy krwi - to mój lekarz przypiął ją zszywaczem do karty ciąży, żebym nie musiała karteluszków nosić :D W szpitalu powiedzieli, że genialny patent...

‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ