X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?

Ja na pewno nie. Moi znajomi wiedza bo ich osobiście poinformowałam a na reszcie mi nie zalezy ;) zreszta nie jestem zwolenniczka uzewnętrzniania sie w sieci- stad anonimowość forum mi sie podoba :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:38

easymum, Gusiak, Anitka201 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me nie panikuj :), nie tylko Wy. Ja nie zamierzam wcześniej czegokolwiek szykować jak w lipcu/sierpniu. Mimo że mam łatwiej, bo sporo rzeczy po synu, ale to wszystko kilkaset km od nas w domu i trzeba po to pojechać, wyprać, wysuszyć itd. także będzie co robić.
    Kiedyś dopiero w marcu/kwietniu szykowałam wszystko, urodziłam w maju i było ok. Ale jesteśmy tu różne jak widać. U mnie syndrom wicia gniazda budzi się po 30 tygodniu :D więc jeszcze muszę poczekać.
    Teraz jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała rozłożyć łóżeczko, przecież ta cała pościel (i nie tylko) to x razy się zakurzy zanim dziecko się urodzi ;)

Ja mam taki plan, ze jak ogarne ekipę i stolarza do kuchni to tak w czerwcu sie za to zabiorę. Chyba przygotuje tez jakis plan awaryjny na to mieszkanie- gdybyśmy musieli kącik dla małego zrobić tutaj.
    W normalnej sytuacji bez paniki- przygotowalabym wszystko miesiac wczesniej ale po moich początkowych przejściach i tym lozysku to wole sie jednak przygotować szybciej aby sie później nie stresować :) no i przede wszystkim ocalić mojego M przed zawalem ;) jak zostanie sam w trakcie przeprowadzki z częścią rzeczy w jednym mieszkaniu, częścią w drugim a rzeczami dla dziecka w sklepie to może mu stres kilka latek życia zabrać ;))) on taki poukladany, ze nie bedzie mogl spac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka jesli trzeba isc do szpitala to trzeba ale dlaczego Ty musisz isc? Pierwszy nie powiedzial a druga powiedziala, ze wszystko ok wiec o co chodzi?

Jak masz ubezpieczenie to pamiętaj, żeby kasę odebrać :)
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?

Tak od grudnia :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    A to pokoik Kosmy w domu moich rodziców pod Olsztynem, jutro będę urządzać warszawski kącik :)
    30jk6yq.jpg
    33v0wmh.jpg
    nx16cg.jpg
    jeju jak pieknie:)
    moge zapytac skad karuzela??

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

alutka lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:38

4me, 4me lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Facebooka też nie zamierzam się chwalić, dla mnie to głupota. Wystawiają już zdjęcia usg z 6 tygodnia , a przecież różnie to bywa. Ci co wiedzą to wiedzą Ci co nie wiedzą dowiedzą się, jak mnie zobaczą przypadkiem na mieście , a tak to po porodzie pewnie wrzucę zdjęcie dziecka ale nie 30 tylko jedno. Niektóre matki i ojcowie przesadzają z tym i wrzucają co chwilę nowe zdjęcia. Rozumiem można mieć , ale bez przesady zostawić lepiej dla siebie w telefonie.

la_lenka, 4me, Jastin13, monaaa85, kapturnica lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś "odobserwowałam" znajomą na instagramie. Ja wiem, że jej maluch jest słodki, ale nie w dawce po kilkanaście zdjęć na raz. :P

kapturnica lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, ja nie liczę spaceru na czas, bardziej na odległość i tempo. I tak kilkukilometrowy spacer w żwawszym tempie bardzo mnie męczy, tak samo jak spokojny spacer ale np. z cięższą torebką albo w słońcu. Natomiast jak jest chłodniej, wieczorami, nic nie niosę i mogę sobie zwalniać albo przyspieszać do woli, to godzinka jest ok, czasem więcej, zależy od dnia :)

A, po sklepach też mi się zdarza znacznie dłużej, ale zwykle wtedy siadam sobie na kawkę w trakcie, albo po prostu odpoczywam :)

Aldonaa, współczuję strasznie mamie :(

Co do FB - sama nie spamuję, ale lubię oglądać fotki dzieciaków znajomych :) Pewnie coś tam będę wrzucać, bo wrzucam czasem siebie, czasem męża, czasem i psa (bo mam uroczego :D), to czemu nie dziecko? :) Ale na pewno trzeba uważać na wszystkie gołe pupy i inne dwuznaczne fotki, żeby ktoś niepowołany się nie dorwał do zdjęć, bo różnie bywa. Generalnie FB służy mi do komunikacji z rodziną którą mam 400 km od domu i ze znajomymi, udzielania się na grupach, które interesują mnie tematycznie i ogarniania studenckich spraw. Prywatne zdjęcia wrzucam tylko dla znajomych, a jeśli komuś nie odpowiadają, to nikogo nie zmuszam, niech nie subskrybują, nie klikają i nie oglądają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Alutka a to drzewko to szablon do malowania czy naklejka?

Naklejka :) oczywiscie allegro :P jak wpiszesz hasło sowy naklejka to na pewno znajdziesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.

he he jakies 2, 5 godziny w tym biegi :P :P tzn mam na mysli gonienie za baaaaaaaaaaaardzo zywym 1, 5 rocznym synem :P jak jest pogoda to idziemy na spacer nad morze, srednio 6 km dziennie robie bo nawet to ostatnio sprawdziłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:35

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:44

4me, .ona., kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To są notatki z Szkoły rodzenia, jeśli coś teraz Em by się z Tobą i z dzieckiem działo, to musisz mieć ze sobą aktualne badania moczu itd
    2vxm6h2.jpg
    a to jest ksiażeczka wyprawkowa z mojego szpitala gdzie będę rodzić, bo byłam go zwiedzić i widzicie tutaj nie pisze nic o aktualnych badaniach tylko o badaniach, dla mnie jest to jasna inf. że trzeba mieć wszystko ze sobą.
    2pontzo.jpg

Karta ciązy zawsze + podpięte pod nią zszywka zaświadczenie o grupie krwi. A reszta ja ze wzgledu na mój stan zdrowia mam 2 teczki A4 mega waznych dokumentów, a lekarze twierdza, że mam szanowac kregosłup i nie targać tego ( jestem pod stała opieka 3 lekarzy ginekologa, neurologa, immunologa ) :) he he prawda jest taka, że jak nie daj boże trafi się do szpitala to oni i tak z automatu robią swoje badania, by były jak najbardziej aktualne

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znajomym z którymi mamy kontakt powiedzieliśmy osobiście. Nie mam zamiaru obwieszczać tego, że jestem w ciąży wszystkim z fb bo z większością nie mamy kontaktu osobistego. Jak synek się urodzi to pewnie dam jakieś jedno zdjęcie ale takie na którym mało będzie widać synka.

Co do spacerów to u mnie zależy czy jest chłodno czy gorąco. Jak chłodniej to się tak nie męczę, jak gorąco i duszno to co kilka metrów obowiązkowy odpoczynek na ławce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja mam bardzo powazne pytanie- do tych, ktore juz maja dzieci lub przekopaly internet i czuja sie juz ekspertkami w temacie rzeeeeeeekaaaa...... Co ze smoczkami i butelkami? Jaki smoczek wybrac dla dzieciaczka by mu tam szkody nie narobil, butelke z jaka koncowka?

Tego jest w sklepach miliony i nie wiem na co sie zdecydowac. Chcialabym pojechac do hurtowni i nabyc wszystko za jednym razem wydajac mala fortune ;) kupowanie po trochu mnie meczy. Tylko na takie zakupy brakuje mi wiedzy- ktos, cos poleca?

Ja uzywam smoczka jedynie na noc i na meeeeeeeeeeega placz ( czyli młody ma go może raz w tygodniu ze względu na kryzys i kazdej nocy na tzw dobry sen rodziców ;P) i przerobilismy chyba z 7 modeli zanim młody wybrał sobie ( ;P jakkolwiek to brzmi :P ) lovi. A butelka od poczatku medela calma(wczesniak, ze względu na inkubator i moj stan zdrowia karmiony mlekiem mieszanym tzn raz modyfikowanym raz moim) a potem czyli dziś kiedy je mleko jedynie na noc, tommee tippee ...ale tak jak pisałam młody niektórych butelek czy smoczków za chiny nie chciał, więc metoda prób i błędow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb wiedzą bo wstawiłam foto z brzuchem, małż nie wytrzymal i wczoraj pokazal usg u siebie troche sie wnerwilam ale trudno..
    I tak wszyscy nie widza fot bo mam dla znajomych a większość np rodzina malza i dalsi znajomi sa oznaczeni opcja iz widza tylko publiczne zdj i posty :D

Dzisiaj brzuch znowu drgal i czulam :D wzielam do siebie psa i patrzcie jaki zdziwiony :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b1f7ea40041.jpg

Carolline lubi tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ