WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?

Ja na pewno nie. Moi znajomi wiedza bo ich osobiście poinformowałam a na reszcie mi nie zalezy ;) zreszta nie jestem zwolenniczka uzewnętrzniania sie w sieci- stad anonimowość forum mi sie podoba :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:38

easymum, Gusiak, Anitka201 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me nie panikuj :), nie tylko Wy. Ja nie zamierzam wcześniej czegokolwiek szykować jak w lipcu/sierpniu. Mimo że mam łatwiej, bo sporo rzeczy po synu, ale to wszystko kilkaset km od nas w domu i trzeba po to pojechać, wyprać, wysuszyć itd. także będzie co robić.
    Kiedyś dopiero w marcu/kwietniu szykowałam wszystko, urodziłam w maju i było ok. Ale jesteśmy tu różne jak widać. U mnie syndrom wicia gniazda budzi się po 30 tygodniu :D więc jeszcze muszę poczekać.
    Teraz jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała rozłożyć łóżeczko, przecież ta cała pościel (i nie tylko) to x razy się zakurzy zanim dziecko się urodzi ;)

Ja mam taki plan, ze jak ogarne ekipę i stolarza do kuchni to tak w czerwcu sie za to zabiorę. Chyba przygotuje tez jakis plan awaryjny na to mieszkanie- gdybyśmy musieli kącik dla małego zrobić tutaj.
    W normalnej sytuacji bez paniki- przygotowalabym wszystko miesiac wczesniej ale po moich początkowych przejściach i tym lozysku to wole sie jednak przygotować szybciej aby sie później nie stresować :) no i przede wszystkim ocalić mojego M przed zawalem ;) jak zostanie sam w trakcie przeprowadzki z częścią rzeczy w jednym mieszkaniu, częścią w drugim a rzeczami dla dziecka w sklepie to może mu stres kilka latek życia zabrać ;))) on taki poukladany, ze nie bedzie mogl spac ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka jesli trzeba isc do szpitala to trzeba ale dlaczego Ty musisz isc? Pierwszy nie powiedzial a druga powiedziala, ze wszystko ok wiec o co chodzi?

Jak masz ubezpieczenie to pamiętaj, żeby kasę odebrać :)
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?

Tak od grudnia :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    A to pokoik Kosmy w domu moich rodziców pod Olsztynem, jutro będę urządzać warszawski kącik :)
    30jk6yq.jpg
    33v0wmh.jpg
    nx16cg.jpg
    jeju jak pieknie:)
    moge zapytac skad karuzela??

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:34

alutka lubi tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:38

4me, 4me lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Facebooka też nie zamierzam się chwalić, dla mnie to głupota. Wystawiają już zdjęcia usg z 6 tygodnia , a przecież różnie to bywa. Ci co wiedzą to wiedzą Ci co nie wiedzą dowiedzą się, jak mnie zobaczą przypadkiem na mieście , a tak to po porodzie pewnie wrzucę zdjęcie dziecka ale nie 30 tylko jedno. Niektóre matki i ojcowie przesadzają z tym i wrzucają co chwilę nowe zdjęcia. Rozumiem można mieć , ale bez przesady zostawić lepiej dla siebie w telefonie.

la_lenka, 4me, Jastin13, monaaa85, kapturnica lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś "odobserwowałam" znajomą na instagramie. Ja wiem, że jej maluch jest słodki, ale nie w dawce po kilkanaście zdjęć na raz. :P

kapturnica lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 13:18

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, ja nie liczę spaceru na czas, bardziej na odległość i tempo. I tak kilkukilometrowy spacer w żwawszym tempie bardzo mnie męczy, tak samo jak spokojny spacer ale np. z cięższą torebką albo w słońcu. Natomiast jak jest chłodniej, wieczorami, nic nie niosę i mogę sobie zwalniać albo przyspieszać do woli, to godzinka jest ok, czasem więcej, zależy od dnia :)

A, po sklepach też mi się zdarza znacznie dłużej, ale zwykle wtedy siadam sobie na kawkę w trakcie, albo po prostu odpoczywam :)

Aldonaa, współczuję strasznie mamie :(

Co do FB - sama nie spamuję, ale lubię oglądać fotki dzieciaków znajomych :) Pewnie coś tam będę wrzucać, bo wrzucam czasem siebie, czasem męża, czasem i psa (bo mam uroczego :D), to czemu nie dziecko? :) Ale na pewno trzeba uważać na wszystkie gołe pupy i inne dwuznaczne fotki, żeby ktoś niepowołany się nie dorwał do zdjęć, bo różnie bywa. Generalnie FB służy mi do komunikacji z rodziną którą mam 400 km od domu i ze znajomymi, udzielania się na grupach, które interesują mnie tematycznie i ogarniania studenckich spraw. Prywatne zdjęcia wrzucam tylko dla znajomych, a jeśli komuś nie odpowiadają, to nikogo nie zmuszam, niech nie subskrybują, nie klikają i nie oglądają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Alutka a to drzewko to szablon do malowania czy naklejka?

Naklejka :) oczywiscie allegro :P jak wpiszesz hasło sowy naklejka to na pewno znajdziesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.

he he jakies 2, 5 godziny w tym biegi :P :P tzn mam na mysli gonienie za baaaaaaaaaaaardzo zywym 1, 5 rocznym synem :P jak jest pogoda to idziemy na spacer nad morze, srednio 6 km dziennie robie bo nawet to ostatnio sprawdziłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:35

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:44

4me, .ona., kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To są notatki z Szkoły rodzenia, jeśli coś teraz Em by się z Tobą i z dzieckiem działo, to musisz mieć ze sobą aktualne badania moczu itd
    2vxm6h2.jpg
    a to jest ksiażeczka wyprawkowa z mojego szpitala gdzie będę rodzić, bo byłam go zwiedzić i widzicie tutaj nie pisze nic o aktualnych badaniach tylko o badaniach, dla mnie jest to jasna inf. że trzeba mieć wszystko ze sobą.
    2pontzo.jpg

Karta ciązy zawsze + podpięte pod nią zszywka zaświadczenie o grupie krwi. A reszta ja ze wzgledu na mój stan zdrowia mam 2 teczki A4 mega waznych dokumentów, a lekarze twierdza, że mam szanowac kregosłup i nie targać tego ( jestem pod stała opieka 3 lekarzy ginekologa, neurologa, immunologa ) :) he he prawda jest taka, że jak nie daj boże trafi się do szpitala to oni i tak z automatu robią swoje badania, by były jak najbardziej aktualne

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My znajomym z którymi mamy kontakt powiedzieliśmy osobiście. Nie mam zamiaru obwieszczać tego, że jestem w ciąży wszystkim z fb bo z większością nie mamy kontaktu osobistego. Jak synek się urodzi to pewnie dam jakieś jedno zdjęcie ale takie na którym mało będzie widać synka.

Co do spacerów to u mnie zależy czy jest chłodno czy gorąco. Jak chłodniej to się tak nie męczę, jak gorąco i duszno to co kilka metrów obowiązkowy odpoczynek na ławce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja mam bardzo powazne pytanie- do tych, ktore juz maja dzieci lub przekopaly internet i czuja sie juz ekspertkami w temacie rzeeeeeeekaaaa...... Co ze smoczkami i butelkami? Jaki smoczek wybrac dla dzieciaczka by mu tam szkody nie narobil, butelke z jaka koncowka?

Tego jest w sklepach miliony i nie wiem na co sie zdecydowac. Chcialabym pojechac do hurtowni i nabyc wszystko za jednym razem wydajac mala fortune ;) kupowanie po trochu mnie meczy. Tylko na takie zakupy brakuje mi wiedzy- ktos, cos poleca?

Ja uzywam smoczka jedynie na noc i na meeeeeeeeeeega placz ( czyli młody ma go może raz w tygodniu ze względu na kryzys i kazdej nocy na tzw dobry sen rodziców ;P) i przerobilismy chyba z 7 modeli zanim młody wybrał sobie ( ;P jakkolwiek to brzmi :P ) lovi. A butelka od poczatku medela calma(wczesniak, ze względu na inkubator i moj stan zdrowia karmiony mlekiem mieszanym tzn raz modyfikowanym raz moim) a potem czyli dziś kiedy je mleko jedynie na noc, tommee tippee ...ale tak jak pisałam młody niektórych butelek czy smoczków za chiny nie chciał, więc metoda prób i błędow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb wiedzą bo wstawiłam foto z brzuchem, małż nie wytrzymal i wczoraj pokazal usg u siebie troche sie wnerwilam ale trudno..
    I tak wszyscy nie widza fot bo mam dla znajomych a większość np rodzina malza i dalsi znajomi sa oznaczeni opcja iz widza tylko publiczne zdj i posty :D

Dzisiaj brzuch znowu drgal i czulam :D wzielam do siebie psa i patrzcie jaki zdziwiony :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b1f7ea40041.jpg

Carolline lubi tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ