WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam dodalam wydarzenie z zycia : ''oczekiwanie dziecka'' :D ale jakies zdjecia z USG nie nie i jeszcze raz nie ,szczegolnie takie 3D gdzie w tym okresie dziecko nie wyglada jeszcze zbyt pieknie a jak widze jak znajome dodaja wlasnie takie foty juz od 12 tyg to .. ah :P
    Ale i moj narzeczony nie mogl sie powstrzymac i napisal na swoim profilu ze bedzie mial coreczke :P
    no ale co kto lubi ;)

Carolline lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    4me nie panikuj :), nie tylko Wy. Ja nie zamierzam wcześniej czegokolwiek szykować jak w lipcu/sierpniu. Mimo że mam łatwiej, bo sporo rzeczy po synu, ale to wszystko kilkaset km od nas w domu i trzeba po to pojechać, wyprać, wysuszyć itd. także będzie co robić.
    Kiedyś dopiero w marcu/kwietniu szykowałam wszystko, urodziłam w maju i było ok. Ale jesteśmy tu różne jak widać. U mnie syndrom wicia gniazda budzi się po 30 tygodniu :D więc jeszcze muszę poczekać.
    Teraz jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała rozłożyć łóżeczko, przecież ta cała pościel (i nie tylko) to x razy się zakurzy zanim dziecko się urodzi ;)

he he jeszcze 1,5 roku temu przyznałabym Ci racje...i w sumie dalej się zgadzam,z tym, że moja sytuacja jest nieco inna :) ja po pierwsze wolałam mieć pokoik dla młodej zrobiony wczesniej, bo jednego wczesniaka juz mam :P i wiem, że nie ma co się przywiązywac do terminu porodu,a poza tym nie chce wprowadzac glupiej atmosfery, ale przy pierwszej ciazy dostałam udaru mózgu...raz w tygodniu bada mnie 3 lekarzy, brzuch od zastrzyków mam jak sito, co tydzien słysze jakie mam szanse na to by wyjśc z tego tym razem cało... chwilowo jest 60%...po prostu chcę się tym nacieszyc...chce się pozytywnie nakręcić :) :) :) w koncu mam cudownego męża, rewelacyjnego syna i córeczkę w drodze - musi byc dobrze :) no i ostatni powód :) chcę teraz skupić się głównie na synku, na tym by jak najlepiej przyzwyczaic Go do faktu posiadania rodzeństwa, spędzić z nim jak najwięcej czasu ze spokojna głową, że dla corki wszystko jest juz gotowe :) :)

ps. a co do pościeli - wysyłalam zdjęcia mamie by zobaczyła jak pokoik wygląda bo mieszka 100 km ode mnie :) spox - pościel juz pochowana - nie kurzy się :P :P :P

Kasiarzynka, easymum, agatka196, 4me, Luna1, karolcia87, Paulinek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, co to znaczy, że masz 60% szans żeby wyjść z tego cało? Tzn., że masz 40% szans na ponowny udar? Kurczę, to dużo!

• diatomka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka tak z ciekawosci w ktorym tyg ciazy urodzilas synka?
    Pytam bo ja w 36 , dlatego wszystko planuje na lipiec miec zapiete na ostatni guzik:)

4me ja nie karmilam piersia wcale. Takze bylam skazana na butelki, kupilam bedac w ciazy tomy tipie i co? I nie chcial cieszylam sie ze tego zestawu nie kupil calego tylko dwie butelki:) twkze po wyjsciu ze szpitala z dzieckiem w sobote maz szukal na gwalt butelki z aventu bo maly nie chxial mleka z TT.
    Nie mialam w domu wyparzacA wiec
    Tez kupil maz to co znalazl akurat. PodgrzewacA nie potrzebowalismy wcale. A smoczki mielismy z aventu
    Rosly z dziexkiem :) na kazda grupe wiekowa inne. Jedyne co nie widze sensu
    CALEGo zestawu kupowac tylko na probe pitem zdarzy sie dokupic.
    Smoka
    Kulturalnie odstawilismy jak mial poltora roku
    - a i tak glownie do zasypiania byl potrzebny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:09

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Alutka, co to znaczy, że masz 60% szans żeby wyjść z tego cało? Tzn., że masz 40% szans na ponowny udar? Kurczę, to dużo!

na udar, na problemy ze wzrokiem ( po udarze nie widzę w 70% na prawe oko), na poruszanie się etc, etc...generalnie nikt nie jest w stanie zagwarantować co się wydarzy: albo nic i będzie petarda :P albo ... brany jest pod uwagę każdy scenariusz...nawet te najgorszy...bo udar to niestety w jakims stopniu wyrok...
    he he he he he ale ja jestem niepoprawna optymistka :) musze wychowac swoje dzieci :) zdecydowalismy się na rodzeństwo dla synka bo zależało mi by nigdy nie został sam..by zawsze miał na kogo liczyc :) :) :) sama mam 5 rodzeństwa i wiem jakie to wazne, kiedy ma sie takie wsparcie

Sigma, 4me, adzia, Paulinek lubią tę wiadomość

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:38

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Alutka tak z ciekawosci w ktorym tyg ciazy urodzilas synka?
    Pytam bo ja w 36 , dlatego wszystko planuje na lipiec miec zapiete na ostatni guzik:)

4me ja nie karmilam piersia wcale. Takze bylam skazana na butelki, kupilam bedac w ciazy tomy tipie i co? I nie chcial cieszylam sie ze tego zestawu nie kupil calego tylko dwie butelki:) twkze po wyjsciu ze szpitala z dzieckiem w sobote maz szukal na gwalt butelki z aventu bo maly nie chxial mleka z TT.
    Nie mialam w domu wyparzacA wiec
    Tez kupil maz to co znalazl akurat. PodgrzewacA nie potrzebowalismy wcale. A smoczki mielismy z aventu
    Rosly z dziexkiem :) na kazda grupe wiekowa inne. Jedyne co nie widze sensu
    CALEGo zestawu kupowac tylko na probe pitem zdarzy sie dokupic.
    Smoka
    Kulturalnie odstawilismy jak mial poltora roku
    - a i tak glownie do zasypiania byl potrzebny.

34 i 5 dzien czyli 35 tydzień,...ale synek był już klops :P 2790 g :P więc strach pomyśleć ile miałby w terminie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:
    na udar, na problemy ze wzrokiem ( po udarze nie widzę w 70% na prawe oko), na poruszanie się etc, etc...generalnie nikt nie jest w stanie zagwarantować co się wydarzy: albo nic i będzie petarda :P albo ... brany jest pod uwagę każdy scenariusz...nawet te najgorszy...bo udar to niestety w jakims stopniu wyrok...
    he he he he he ale ja jestem niepoprawna optymistka :) musze wychowac swoje dzieci :) zdecydowalismy się na rodzeństwo dla synka bo zależało mi by nigdy nie został sam..by zawsze miał na kogo liczyc :) :) :) sama mam 5 rodzeństwa i wiem jakie to wazne, kiedy ma sie takie wsparcie
    Rozumiem, jesteś bardzo odważną kobietą :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:01

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, dzielna z Ciebie kobietka. Wierzę, że wygrasz tą walkę o rodzeństwo dla synka. Podziwiam Twoją siłę, naprawdę.
    Ten brzuch to od clexanu? Bo u mnie też się robi sino-zielono, ale co tam ;)

alutka lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    To ja znowu się spytam o ten ZUS - w tym mcu moja wypłata od pracodawcy wywołuje łzy - resztę mam dostać z ZUSu (dobrze, że póki co pracuję i w przyszłym mcu tak nie będzie:P). Czy wy poza doniesieniem pracodawcy L4 coś z tmy robiłyście, załatwiałyście? Ile czeka się na pieniążki :P?
    Teoretycznie ZUS ma 30 dni od daty wpłynięcia do niego zwolnienia. Pytanie tylko kiedy pracodawca przekaze do zusu, bo niestety nie ma odgornego terminu. Najczęściej na pierwszy przelew czeka się najdłużej, bo muszą wszystko wyliczyć, kolejne są już szybciej.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 22:01

alutka lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:39

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:35

alutka lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ile Wy już macie przygotowane:) Zaczynam się stresować, tym bardziej, że mam termin na 28 sierpień. Muszę w tym miesiącu ogarnąć troszkę pierdół i może za wózkiem się rozejrzeć.

Sweetcherrypie skąd taka ładna pościel?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alutka wrote:

Podziwiam Cie za Twoje podejscie i wielki szacunek!

alutka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana ja wstaje i szykuje się na ostatnia praktykę :-) stwierdziłam że czas zapiernicza szybko bo zaraz koniec kolejnego semestru ostatniego i obrona. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego poranka :-)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, news od pani kardiolog: w ciąży lepiej nie pić zielonej herbaty.
    Bo coś tam coś tam ;) może za szybko się zrosnąć w sercu u dziecka jeszcze w brzuchu. A lepiej tego uniknąć. Zaskoczyłam się.
    Ja szczerze mówiąc piję od wielu lat taką herbatę i nigdy nikt mi o tym nie mówił (pewnie żaden gin o tym nie ma pojęcia), ale ok... mogę chwilowo przerzucić się na pokrzywę :D
    Z pokrzywa też uważaj bo ona z kolei odwadnia i nie wolno jej pić dłużej jak 2 tyg i poxniej przerwa. Do tego przy pokrywie trzeba pic bardzo dużo wody. Ja pokrzywe piję wtedy jak zatrzyma mi się więcej wody w organizmie. Najlepsza w herbata w ciąży to rooibos ( czerwona) tylko przed ciąża pilam codziennie a teraz jakoś mi nie smakuje.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.
    Jak się wyrobie że wszystkim w pracy iw domu i mam na to czas to nawet 2 godz dziennie. Takie minimum to godzina. Wczoraj w lekko ponad godzinę zrobiłam 7,5 km ;-) uwielbiam moje endomondo ;-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś w szóstym miesiącu :D Jutro połówkowe!

adzia, Lilla My, skabarka, Gusiak, Gusiak, agatka196, alutka, Sigma, easymum, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ