WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:44

alutka lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do info to jeszcze jak ktoś ma iPhone to mozna info medyczne wpisać i wybrać, żeby sie wyświetlało nawet jak tel jest zablokowany, polecam!

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:44

8pdp47e.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pokoik Kosmy w domu moich rodziców pod Olsztynem, jutro będę urządzać warszawski kącik :)
    30jk6yq.jpg
    33v0wmh.jpg
    nx16cg.jpg

Dżuls, adzia, MadziaRatMed, 4me, Lady Savage, alutka, easymum, Wonderland, Anitka201, Gusiak, karolcia87, bento, justysss, chabasse lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie leżaczek-bujaczek??Bo zastanawiam się czy inwestować, bo wiem, że niektórzy fotelik samochodowy używają zamiast leżaczka?

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

SweetCherry piękny pokoik, uwielbiam takie białe klimaty :) też mamy tą komodę z IKEI mam nadzieję ze się sprawdzi :)

ja zastanawiam się tylko nad tymi wszystkimi ochraniaczami na szczebelki, na pewno na początek nie będę tego zakładać, żeby była większa cyrkulacja powietrza w łóżeczku,a dzieciątko i tak sie nie przemieszcza po łóżeczku :) a później zobaczymy jednak obawiam się śmierci łóżeczkowej kiedyś oglądałam program dotyczący właśnie tych ochraniaczy i dlatego mam obawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:52

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczków moja siostrzenica go nie miała i nawet kciuka nie ssie a ma rok :) a jak u nas będzie nie wiem :) wszystko się okaże :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżaczek bede kupować, smoczek niewiem no roznie bywa nie zakladam z gory czy bedzie uzywany czy tez nie.
    Siostrzeniec mial dwa i tylko jeden uzywal chwilę. Oczywiście w razie wu bedzie no zobaczymy ale bede starala sie jak najrzadziej dawac.

Kuzynka taka starsza 15letnia zamiast smoczka to ssala końcówki od poszewki z koldry i poduszki :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady nie poznaje cię :P
    taka oaza spokoju a ostatnio co jakis czas z kims wojne toczysz :D
    Wiadomo kazda z nas bedzie bronic swojego zdania ale czasem trzeba odpuścić przyklad ja i sigma :D

Sama siebie nie poznaje, mój facet powiedział że jestem niemozliwe rozdrażniona. W szkole rodzenia, położna powiedziała. Panowie jeśli kobieta się na Was złości, jest rozdrażniona to znak że poród jest blisko. Na co mój się odezwał: Weronika już muszę Cię do szpitala zabrać.

Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do smoczków, to polecam anatomiczne, ortodontyczne. Tu zdałam się na teściową, która jest ortodontką i na dodatek specjalizuje się w leczeniu dzieci i czasem jak przychodzą do niej rodzice z trzylatkiem ze smoczkiem w japie to prawie rzuca im nim w twarz :P
    Rodzice niestety często kupują za duże smoczki, albo różne bajeranckie o dziwnych kształtach, które niby mają służyć łatwiejszemu usypianiu dziecka, ale fatalnie wpływają na podniebienie i rozwój szczęki. My mieliśmy taki, i wszystkie kolejne smoczki były właśnie bardzo płaskie.
    http://physio.chicco.com/en/orthodontic.asp[/QUOTE]

No jak tesciowa ortodonta to wie co mowi- tez juz slyszalam ze anatomiczne najlepsze- mam chyba nawet taki z nuka- z warsztatów.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny a kupujecie leżaczek-bujaczek??Bo zastanawiam się czy inwestować, bo wiem, że niektórzy fotelik samochodowy używają zamiast leżaczka?
    Z lezaczkiem pewnie jak ze wszystkim - ma jedno dziecko zadziała na inne nie. U mnie dużo koleżanek miało i sobie chwalą wiec ja tez bede miec ale dostaje wlasnie używany od jednej z nich.

SweetCheeryPie ladny pokój. Dziewczyny przerażacie mnie z tym urzadzaniem- my jeszcze nic. Baaaa nawet my musimy sie jeszcze urządzić i przeprowadzic- brrrr strach myśleć;)

Paulinek, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś 2 smoczki z warsztatów i na razie nowych kupować nie chcę. Nie chcę uczyć dziecka korzystania ze smoczka, ale jak będzie to się okaże.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Ja mam jakieś 2 smoczki z warsztatów i na razie nowych kupować nie chcę. Nie chcę uczyć dziecka korzystania ze smoczka, ale jak będzie to się okaże.

Ja też ostatnio dostałam smoczek O, położna mówiła że jak dzidzia nie będzie się darła po karmieniu do nie dawać smoczka w ogóle, więc będę trzymać smoczek w szpitalu w torbie na szelki wypadek gdyby mi się trafiło bardzo głodne i niespokojne dziecko

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Załatwiłam lekarza, przełaziłam tonę sklepów, jestem padnięta, ale zadowolona. W tej chwili taki wyjazd do Warszawy to niesamowita atrakcja. :P Mała cały dzień szaleje, starczy, że tylko usiądę na moment. No i musiałam zrobić pewien zakup w TKMaxx, bo się zakochałam <3
    t5W4c0F.jpg

Lady Savage, skabarka, Dżuls, easymum, Wonderland, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?

• .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny przerażacie mnie z tym urzadzaniem- my jeszcze nic. Baaaa nawet my musimy sie jeszcze urządzić i przeprowadzic- brrrr strach myśleć;)

4me nie panikuj :), nie tylko Wy. Ja nie zamierzam wcześniej czegokolwiek szykować jak w lipcu/sierpniu. Mimo że mam łatwiej, bo sporo rzeczy po synu, ale to wszystko kilkaset km od nas w domu i trzeba po to pojechać, wyprać, wysuszyć itd. także będzie co robić.
    Kiedyś dopiero w marcu/kwietniu szykowałam wszystko, urodziłam w maju i było ok. Ale jesteśmy tu różne jak widać. U mnie syndrom wicia gniazda budzi się po 30 tygodniu :D więc jeszcze muszę poczekać.
    Teraz jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała rozłożyć łóżeczko, przecież ta cała pościel (i nie tylko) to x razy się zakurzy zanim dziecko się urodzi ;)

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?

Co kto lubi. Ja nie lubię się uzewnętrzniać :P, bo wiekszości znajomych nie widziałam od co najmniej 10 lat :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Nie i nie planuje.

.ona., monaaa85 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.
    Ja tak, ze maszeruje bez przerwy to maks 30-40 min. Pozniej musi byc odpoczynek bo zaczynam czuć jakies ciągnięcia, klucia itp. Ale ja mam od poczatku zakaz większego wysiłku ze względu na moje problemy na poczatku-krwiak i teraz- przodujące lozysko.
    Podobno 40 min to zalecany czas dla każdej zdrowej kobiety w ciąży, no i ćwiczenia na basenie czy fitnesie tez trwają zazwyczaj kolo godziny.
    Jesli nie cwiczylas nic przed ciaza to taki wysiłek na tym etapie moze juz męczyć moim zdaniem.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ