Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny
SweetCherry piękny pokoik, uwielbiam takie białe klimatyteż mamy tą komodę z IKEI mam nadzieję ze się sprawdzi
ja zastanawiam się tylko nad tymi wszystkimi ochraniaczami na szczebelki, na pewno na początek nie będę tego zakładać, żeby była większa cyrkulacja powietrza w łóżeczku,a dzieciątko i tak sie nie przemieszcza po łóżeczkua później zobaczymy jednak obawiam się śmierci łóżeczkowej kiedyś oglądałam program dotyczący właśnie tych ochraniaczy i dlatego mam obawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 19:52
to naszszczęśliwy cykl!
nasz mały CUD
CÓRECZKA
-
nick nieaktualnyLeżaczek bede kupować, smoczek niewiem no roznie bywa nie zakladam z gory czy bedzie uzywany czy tez nie.
Siostrzeniec mial dwa i tylko jeden uzywal chwilę. Oczywiście w razie wu bedzie no zobaczymy ale bede starala sie jak najrzadziej dawac.
Kuzynka taka starsza 15letnia zamiast smoczka to ssala końcówki od poszewki z koldry i poduszki -
Staraczka23 wrote:Lady nie poznaje cię
taka oaza spokoju a ostatnio co jakis czas z kims wojne toczysz
Wiadomo kazda z nas bedzie bronic swojego zdania ale czasem trzeba odpuścić przyklad ja i sigma
Sama siebie nie poznaje, mój facet powiedział że jestem niemozliwe rozdrażniona. W szkole rodzenia, położna powiedziała. Panowie jeśli kobieta się na Was złości, jest rozdrażniona to znak że poród jest blisko. Na co mój się odezwał: Weronika już muszę Cię do szpitala zabrać.
Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Co do smoczków, to polecam anatomiczne, ortodontyczne. Tu zdałam się na teściową, która jest ortodontką i na dodatek specjalizuje się w leczeniu dzieci i czasem jak przychodzą do niej rodzice z trzylatkiem ze smoczkiem w japie to prawie rzuca im nim w twarz
Rodzice niestety często kupują za duże smoczki, albo różne bajeranckie o dziwnych kształtach, które niby mają służyć łatwiejszemu usypianiu dziecka, ale fatalnie wpływają na podniebienie i rozwój szczęki. My mieliśmy taki, i wszystkie kolejne smoczki były właśnie bardzo płaskie.
http://physio.chicco.com/en/orthodontic.asp[/QUOTE]
No jak tesciowa ortodonta to wie co mowi- tez juz slyszalam ze anatomiczne najlepsze- mam chyba nawet taki z nuka- z warsztatów.
-
Koalka wrote:Dziewczyny a kupujecie leżaczek-bujaczek??Bo zastanawiam się czy inwestować, bo wiem, że niektórzy fotelik samochodowy używają zamiast leżaczka?
SweetCheeryPie ladny pokój. Dziewczyny przerażacie mnie z tym urzadzaniem- my jeszcze nic. Baaaa nawet my musimy sie jeszcze urządzić i przeprowadzic- brrrr strach myślećPaulinek, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.
-
Jastin13 wrote:Ja mam jakieś 2 smoczki z warsztatów i na razie nowych kupować nie chcę. Nie chcę uczyć dziecka korzystania ze smoczka, ale jak będzie to się okaże.
Ja też ostatnio dostałam smoczek O, położna mówiła że jak dzidzia nie będzie się darła po karmieniu do nie dawać smoczka w ogóle, więc będę trzymać smoczek w szpitalu w torbie na szelki wypadek gdyby mi się trafiło bardzo głodne i niespokojne dziecko -
Załatwiłam lekarza, przełaziłam tonę sklepów, jestem padnięta, ale zadowolona. W tej chwili taki wyjazd do Warszawy to niesamowita atrakcja.Mała cały dzień szaleje, starczy, że tylko usiądę na moment. No i musiałam zrobić pewien zakup w TKMaxx, bo się zakochałam
Lady Savage, skabarka, Dżuls, easymum, Wonderland, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Dziewczyny przerażacie mnie z tym urzadzaniem- my jeszcze nic. Baaaa nawet my musimy sie jeszcze urządzić i przeprowadzic- brrrr strach myśleć
4me nie panikuj, nie tylko Wy. Ja nie zamierzam wcześniej czegokolwiek szykować jak w lipcu/sierpniu. Mimo że mam łatwiej, bo sporo rzeczy po synu, ale to wszystko kilkaset km od nas w domu i trzeba po to pojechać, wyprać, wysuszyć itd. także będzie co robić.
Kiedyś dopiero w marcu/kwietniu szykowałam wszystko, urodziłam w maju i było ok. Ale jesteśmy tu różne jak widać. U mnie syndrom wicia gniazda budzi się po 30 tygodniuwięc jeszcze muszę poczekać.
Teraz jakoś nie wyobrażam sobie żebym miała rozłożyć łóżeczko, przecież ta cała pościel (i nie tylko) to x razy się zakurzy zanim dziecko się urodzi4me lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Koalka wrote:Dziewczyny a chwalicie się ciążą na facebooku?? Tzn wstawiacie jakieś zdjęcia, albo informację?bo ja jeszcze nie i tak się zastanawiam...?
Co kto lubi. Ja nie lubię się uzewnętrzniać, bo wiekszości znajomych nie widziałam od co najmniej 10 lat
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Lady Savage wrote:Dziewczyny ile wy godzin, minut spacerujecie dziennie? Ja po godzinie już umieram. Wszystko mnie boli, brzuch, nogi, ręce opuchnięte, i kręgosłup. I zastanawiam się czy czasem nie przesadzam z tymi godzinnymi spacerami.
Podobno 40 min to zalecany czas dla każdej zdrowej kobiety w ciąży, no i ćwiczenia na basenie czy fitnesie tez trwają zazwyczaj kolo godziny.
Jesli nie cwiczylas nic przed ciaza to taki wysiłek na tym etapie moze juz męczyć moim zdaniem.