WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzueki za rady zrobimy haczyk:)
    dziewczyny tak sie cieszylam ze 1,5 kg tylko narazie a tu w ciagu tygoidnia mi przybylo kolejne 1,5 cos za szybko mi skacze ta waga:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tak, od w sumie kilku lat leczę sie na niedoczynność... stąd też co miesiąc badania, u mnie wręcz bylo odwrotnie w ciągu miesiąca TSH z poziomu poniżej 1 urosło mi do prawie 3, zmieniam już dawkę z początkowej sprzed ciąży 75 do poziomu 125... zobaczymy ile dziś mi wyjdzie, ogólnie moja endo stara się trzymać poziom poniżej 1 ... uważa, ze taki jest dobry dla ciąży, a i ja czuję sie przy takim najlepiej =)

A u Ciebie tez jakieś problemy z tarczyca, ze masz tak niski poziom?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88, PannaB - zaczęłyśmy dziś 6ty miesiąc :D Odpalam szampana Piccolo, już naprawdę blisko :D

Gusiak, adzia, Czarna_88 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, zaraz oszaleję. Od wczoraj ma w ustach posmak, jakbym najadła się mydła, albo przypadkiem zjadła jakiś chemiczny krem do twarzy. Popijam to woda, zagryzam, myję zęby i nic. Szału zaraz dostanę. Dodatkowo wczoraj wieczorem młoda tak mnie kopała po pęchrzu, że co 10 minut musiałam biec na cito do ubikacji, w końcu się wkurzyłam, zrobiłam jakieś wygibasy na łóżku do góry nogami, żeby przepłynęłą gdzie indziej i chyba pomogło :P

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls rozwalilas mnie tym szampanem ;D
    Ale masz rację... leci ten czas, oj leci... niby wydawało mi się na poczatku ze to będzie tyyyyyyle czasu a tu proszę... nim się obejrzymy zaraz będzie sierpień i tylko odliczania, które już rozpakowane =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• bento Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:14

kasig, skabarka, agatka196, 4me, easymum lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja też boję się trochę fryzjerów! Ja mam długie włosy i ciągle zapuszczam, po prostu mi się najbardziej u kobiety podoba taka fryzura, długie, gęste, zdrowe, błyszczące włosy...a z fryzjerami różnie bywa to fakt, często ścinają więcej niż ich się prosi, nie wszyscy oczywiście, ale duża część tak...co msc dla nich włosy są do podcięcia, bo niby zniszczone i tak się nic nie zapuści tym sposobem. Z farbą też różnie bywa, też zdarzało się, że nie byłam zadowolona z koloru...

A co do możliwości spacerowych każdej z nas, to myślę, że dużo zależy od naszej kondycji przed ciążą :) Jak byliśmy na urlopie to wypuszczaliśmy się na całodniowe zwiedzanie, dopiero wieczorem szliśmy do hotelu, a czasami to przyszliśmy ok.18-nastej do hotelu, a o 20-stej szliśmy dalej ;) Ale oczywiście były odpoczynki na obiadek w restauracji, albo jakiś soczek, lub poprostu na ławeczce, bo stopy już nie wytrzymywały ;)
    Więc ja jak chce to potrafię długo spacerować w szczególności jak mam jakiś cel, jakieś przyjemności, zakupy itp. Jeżdżę też na rowerze, a czasami cały dzień potrafię przesiedzieć w domu :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja na tarczyce sie nie leczxylam nigdy, mam ja powiekszona od jakiuegos czasu 4-5 lat ale wyniki w normie zawsze.
    Jak leczylam w minione lato endometrioze i z ciekawosci zrobilam tsh to wyszlo 0,3. Czyli pomyslalam ze tak na lek vissane reaguje. Potem bylo w normie ok 0,6 ale nadal malo.
    W 5-6 tyg ciazy zrobilam tsh i bylo 0,8. Nawet gin mowi ze nie ma potrzeby powtarzac. Ale mnie cos tknelo jak robilam badania w 9 tyg i tsh wyszlo 0,01. Dopiero dwa tyg temu podnioslo sie tyci do 0,08. I dlatego endo zwleka z lekami bo liczymy ze jak beta hcg teraz spada to podrosnie tsh. Jesli jutro wyjdzie wyzsze tsh to teoria sie mi zgodzi:)

Z mniej przyjemnych rzeczy zgaga mi sie pojawila:\

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aktywnosci, to spaceruje i sporo ruchu przy synku jest jednak, ale duzo leze bo sie o szyjke boje. Jutro bede wiedziala czy sie trzyma w ryzach

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusiak ja na tarczyce sie nie leczxylam nigdy, mam ja powiekszona od jakiuegos czasu 4-5 lat ale wyniki w normie zawsze.
    Jak leczylam w minione lato endometrioze i z ciekawosci zrobilam tsh to wyszlo 0,3. Czyli pomyslalam ze tak na lek vissane reaguje. Potem bylo w normie ok 0,6 ale nadal malo.
    W 5-6 tyg ciazy zrobilam tsh i bylo 0,8. Nawet gin mowi ze nie ma potrzeby powtarzac. Ale mnie cos tknelo jak robilam badania w 9 tyg i tsh wyszlo 0,01. Dopiero dwa tyg temu podnioslo sie tyci do 0,08. I dlatego endo zwleka z lekami bo liczymy ze jak beta hcg teraz spada to podrosnie tsh. Jesli jutro wyjdzie wyzsze tsh to teoria sie mi zgodzi:)

Z mniej przyjemnych rzeczy zgaga mi sie pojawila:\

A badałaś przeciwciała ?
    Powiększona tarczyca sprawdzona na usg tak stąd to wiesz ?
    Możesz mieć wynik tsh niski ale jak już są przeciwciała to może być hashimoto czyli zapalenie tarczycy

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka zazdroszczę morza :-) w sumie ja mam cudny park pod nosem z ogromnym zabytkowym pałacem/ zamkiem w środku :-) i wczoraj po deszczu był tak nasycony zapachami, że aż mi się z niego nie chciało wychodzić :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą byłam bardzo aktywna, a teraz forma = 0. Kiedy byliśmy nad morzem w weekend dużo spacerowaliśmy po plazy i miescie i po 10 km myślałam że umrę. A to przecież nie były trudne trasy i nie pod górkę, jak to na pomorzu.
    Więc coż chyba już taki mój urok w ciąży, że daleko nie zajdę:-P

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=658 w poniedziałek szturm na lidla;p

bento, skabarka lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka (endokrynolog) tłukła do głowy, że mam nawet pod gabinetem nie chodzić, jak najszybciej usiąść nieruchomo, bo każdy ruch zaburza metabolizm glukozy.

http://doktormagda.blogspot.com/2014/10/jak-koncertowo-schrzanic-test-z-glukoza.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek akurat mam wizytę u gina na 8.30 wiec po wizycie się wybieram po legginsy i koszulkę... ;D
    Z samego rana jeszcze będzie będzie w czym wybierać... taka przynajmniej mam nadzieje =)

Paulinek lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja byłam dziś w lidlu, tuż po otwarciu o 8, miałam zamiar kupić sobie jednoczęściowy strój kąpielowy, ale zapomnij, takiej szarańczy to ja dawno nie widziałam,podeszłam do kosza dotykam rzeczy a tu mi jakaś starsza baba się drze to moje nie ruszać, uf aż mnie trzęsło, no więc kupiłam tylko kąpielówki mojemu, a szkoda bo tak mi zależało na tym stroju.

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig ja liczę właśnie, że te moherki się nie rzucą na ciuszki dla ciężarnych;p ale też słyszałam już o takich akcjach tam;/

kasig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Mnie zastanawia jak to jest z tą kondycją, ciążą i postrzeganiem jej przez osoby nie będące w ciąży. Wiecie, moja najlepsza przyjaciółka w czerwcu bierze ślub (to będzie 30 tc). Ślub jest 7-8 godzin jazdy od mojego miejsca zamieszkania, musimy się zabrać razem z mężem, zapakować do auta owczarka niemieckiego i kota, jakoś się tam doturlać, poimprezować, przespać się i wrócić... Ślub jest w piątek, więc mąż bierze urlop specjalnie, u mnie to jest tuż po ostatnim egzaminie w sesji, no jest z tym kłopot. Ale wiadomo, jedziemy bo przyjaciółka jest jak siostra, bo to jej najważniejszy dzień.
    Iiii... wczoraj dostałam zaproszenie na panieński :D teraz, za 2 tyg. Już nie 7-8 godzin jazdy, ale mniej więcej 10-11, bo panieński wyjazdowy. Ja mam uczelnię, już 3 pierwsze egzaminy w maju, 6 mc ciąży i tyle godzin w podróży w sobotę, potem imprezowanie do nocy, gdzie wszyscy będą w wiadomym stanie oprócz mnie, a potem tyle samo godzin powrotu i w poniedziałek na uczelnię. No kurde, dla mnie to jest absolutnie niewykonalne! Mąż się oburzył, że nigdzie mnie nie puszcza, bo w razie czego nikogo nie będzie pod ręką, nie będę miała gdzie odpocząć czy się położyć... Ja też odmówiłam, wyjaśniłam przyjaciółce o co chodzi. Problemu niby nie ma, ale jakoś mam wrażenie, że jej się wydaje, że przesadzam. Sama w ciąży nie była, ale naczytała sporo z neta, bo pasjonuje ją tematyka. No i klops, bo tak to jest, jak człowiek się naczyta o aktywnej ciąży, a potem mu się wydaje, że w 6 mcu ma się kondycję do biegania maratonów. Co myślicie? Jak w Waszym otoczeniu ludzie reagują na takie sprawy?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się czaję na leginsy i koszulkę, tylko nie wiem czy się nie rzucą na te ciuchy. Nie chce mi się jechać na 8 do lidla.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ