X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzueki za rady zrobimy haczyk:)
    dziewczyny tak sie cieszylam ze 1,5 kg tylko narazie a tu w ciagu tygoidnia mi przybylo kolejne 1,5 cos za szybko mi skacze ta waga:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tak, od w sumie kilku lat leczę sie na niedoczynność... stąd też co miesiąc badania, u mnie wręcz bylo odwrotnie w ciągu miesiąca TSH z poziomu poniżej 1 urosło mi do prawie 3, zmieniam już dawkę z początkowej sprzed ciąży 75 do poziomu 125... zobaczymy ile dziś mi wyjdzie, ogólnie moja endo stara się trzymać poziom poniżej 1 ... uważa, ze taki jest dobry dla ciąży, a i ja czuję sie przy takim najlepiej =)

A u Ciebie tez jakieś problemy z tarczyca, ze masz tak niski poziom?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88, PannaB - zaczęłyśmy dziś 6ty miesiąc :D Odpalam szampana Piccolo, już naprawdę blisko :D

Gusiak, adzia, Czarna_88 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw, zaraz oszaleję. Od wczoraj ma w ustach posmak, jakbym najadła się mydła, albo przypadkiem zjadła jakiś chemiczny krem do twarzy. Popijam to woda, zagryzam, myję zęby i nic. Szału zaraz dostanę. Dodatkowo wczoraj wieczorem młoda tak mnie kopała po pęchrzu, że co 10 minut musiałam biec na cito do ubikacji, w końcu się wkurzyłam, zrobiłam jakieś wygibasy na łóżku do góry nogami, żeby przepłynęłą gdzie indziej i chyba pomogło :P

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls rozwalilas mnie tym szampanem ;D
    Ale masz rację... leci ten czas, oj leci... niby wydawało mi się na poczatku ze to będzie tyyyyyyle czasu a tu proszę... nim się obejrzymy zaraz będzie sierpień i tylko odliczania, które już rozpakowane =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• bento Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:14

kasig, nick nieaktualny, agatka196, 4me, easymum lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja też boję się trochę fryzjerów! Ja mam długie włosy i ciągle zapuszczam, po prostu mi się najbardziej u kobiety podoba taka fryzura, długie, gęste, zdrowe, błyszczące włosy...a z fryzjerami różnie bywa to fakt, często ścinają więcej niż ich się prosi, nie wszyscy oczywiście, ale duża część tak...co msc dla nich włosy są do podcięcia, bo niby zniszczone i tak się nic nie zapuści tym sposobem. Z farbą też różnie bywa, też zdarzało się, że nie byłam zadowolona z koloru...

A co do możliwości spacerowych każdej z nas, to myślę, że dużo zależy od naszej kondycji przed ciążą :) Jak byliśmy na urlopie to wypuszczaliśmy się na całodniowe zwiedzanie, dopiero wieczorem szliśmy do hotelu, a czasami to przyszliśmy ok.18-nastej do hotelu, a o 20-stej szliśmy dalej ;) Ale oczywiście były odpoczynki na obiadek w restauracji, albo jakiś soczek, lub poprostu na ławeczce, bo stopy już nie wytrzymywały ;)
    Więc ja jak chce to potrafię długo spacerować w szczególności jak mam jakiś cel, jakieś przyjemności, zakupy itp. Jeżdżę też na rowerze, a czasami cały dzień potrafię przesiedzieć w domu :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja na tarczyce sie nie leczxylam nigdy, mam ja powiekszona od jakiuegos czasu 4-5 lat ale wyniki w normie zawsze.
    Jak leczylam w minione lato endometrioze i z ciekawosci zrobilam tsh to wyszlo 0,3. Czyli pomyslalam ze tak na lek vissane reaguje. Potem bylo w normie ok 0,6 ale nadal malo.
    W 5-6 tyg ciazy zrobilam tsh i bylo 0,8. Nawet gin mowi ze nie ma potrzeby powtarzac. Ale mnie cos tknelo jak robilam badania w 9 tyg i tsh wyszlo 0,01. Dopiero dwa tyg temu podnioslo sie tyci do 0,08. I dlatego endo zwleka z lekami bo liczymy ze jak beta hcg teraz spada to podrosnie tsh. Jesli jutro wyjdzie wyzsze tsh to teoria sie mi zgodzi:)

Z mniej przyjemnych rzeczy zgaga mi sie pojawila:\

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aktywnosci, to spaceruje i sporo ruchu przy synku jest jednak, ale duzo leze bo sie o szyjke boje. Jutro bede wiedziala czy sie trzyma w ryzach

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Gusiak ja na tarczyce sie nie leczxylam nigdy, mam ja powiekszona od jakiuegos czasu 4-5 lat ale wyniki w normie zawsze.
    Jak leczylam w minione lato endometrioze i z ciekawosci zrobilam tsh to wyszlo 0,3. Czyli pomyslalam ze tak na lek vissane reaguje. Potem bylo w normie ok 0,6 ale nadal malo.
    W 5-6 tyg ciazy zrobilam tsh i bylo 0,8. Nawet gin mowi ze nie ma potrzeby powtarzac. Ale mnie cos tknelo jak robilam badania w 9 tyg i tsh wyszlo 0,01. Dopiero dwa tyg temu podnioslo sie tyci do 0,08. I dlatego endo zwleka z lekami bo liczymy ze jak beta hcg teraz spada to podrosnie tsh. Jesli jutro wyjdzie wyzsze tsh to teoria sie mi zgodzi:)

Z mniej przyjemnych rzeczy zgaga mi sie pojawila:\

A badałaś przeciwciała ?
    Powiększona tarczyca sprawdzona na usg tak stąd to wiesz ?
    Możesz mieć wynik tsh niski ale jak już są przeciwciała to może być hashimoto czyli zapalenie tarczycy

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka zazdroszczę morza :-) w sumie ja mam cudny park pod nosem z ogromnym zabytkowym pałacem/ zamkiem w środku :-) i wczoraj po deszczu był tak nasycony zapachami, że aż mi się z niego nie chciało wychodzić :-)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą byłam bardzo aktywna, a teraz forma = 0. Kiedy byliśmy nad morzem w weekend dużo spacerowaliśmy po plazy i miescie i po 10 km myślałam że umrę. A to przecież nie były trudne trasy i nie pod górkę, jak to na pomorzu.
    Więc coż chyba już taki mój urok w ciąży, że daleko nie zajdę:-P

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=658 w poniedziałek szturm na lidla;p

bento, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka (endokrynolog) tłukła do głowy, że mam nawet pod gabinetem nie chodzić, jak najszybciej usiąść nieruchomo, bo każdy ruch zaburza metabolizm glukozy.

http://doktormagda.blogspot.com/2014/10/jak-koncertowo-schrzanic-test-z-glukoza.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek akurat mam wizytę u gina na 8.30 wiec po wizycie się wybieram po legginsy i koszulkę... ;D
    Z samego rana jeszcze będzie będzie w czym wybierać... taka przynajmniej mam nadzieje =)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• kasig Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek ja byłam dziś w lidlu, tuż po otwarciu o 8, miałam zamiar kupić sobie jednoczęściowy strój kąpielowy, ale zapomnij, takiej szarańczy to ja dawno nie widziałam,podeszłam do kosza dotykam rzeczy a tu mi jakaś starsza baba się drze to moje nie ruszać, uf aż mnie trzęsło, no więc kupiłam tylko kąpielówki mojemu, a szkoda bo tak mi zależało na tym stroju.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig ja liczę właśnie, że te moherki się nie rzucą na ciuszki dla ciężarnych;p ale też słyszałam już o takich akcjach tam;/

kasig lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Mnie zastanawia jak to jest z tą kondycją, ciążą i postrzeganiem jej przez osoby nie będące w ciąży. Wiecie, moja najlepsza przyjaciółka w czerwcu bierze ślub (to będzie 30 tc). Ślub jest 7-8 godzin jazdy od mojego miejsca zamieszkania, musimy się zabrać razem z mężem, zapakować do auta owczarka niemieckiego i kota, jakoś się tam doturlać, poimprezować, przespać się i wrócić... Ślub jest w piątek, więc mąż bierze urlop specjalnie, u mnie to jest tuż po ostatnim egzaminie w sesji, no jest z tym kłopot. Ale wiadomo, jedziemy bo przyjaciółka jest jak siostra, bo to jej najważniejszy dzień.
    Iiii... wczoraj dostałam zaproszenie na panieński :D teraz, za 2 tyg. Już nie 7-8 godzin jazdy, ale mniej więcej 10-11, bo panieński wyjazdowy. Ja mam uczelnię, już 3 pierwsze egzaminy w maju, 6 mc ciąży i tyle godzin w podróży w sobotę, potem imprezowanie do nocy, gdzie wszyscy będą w wiadomym stanie oprócz mnie, a potem tyle samo godzin powrotu i w poniedziałek na uczelnię. No kurde, dla mnie to jest absolutnie niewykonalne! Mąż się oburzył, że nigdzie mnie nie puszcza, bo w razie czego nikogo nie będzie pod ręką, nie będę miała gdzie odpocząć czy się położyć... Ja też odmówiłam, wyjaśniłam przyjaciółce o co chodzi. Problemu niby nie ma, ale jakoś mam wrażenie, że jej się wydaje, że przesadzam. Sama w ciąży nie była, ale naczytała sporo z neta, bo pasjonuje ją tematyka. No i klops, bo tak to jest, jak człowiek się naczyta o aktywnej ciąży, a potem mu się wydaje, że w 6 mcu ma się kondycję do biegania maratonów. Co myślicie? Jak w Waszym otoczeniu ludzie reagują na takie sprawy?

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się czaję na leginsy i koszulkę, tylko nie wiem czy się nie rzucą na te ciuchy. Nie chce mi się jechać na 8 do lidla.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ